Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Tokom sankcija vozio sam skorpija. Svi znamo za tragicnu situaciju s gorivom.

Kad god bih pricao sa drugarima oni su se krstili koliko mi puno trosi auto. Vozio sam ga kod raznih majstora, cistio, menjao komponente, cak sam stigao i dihtung glave da promenim (reko jedan nadrilekar da je to uzork) sve dok nisam dosao do matorca majstora iz zemuna koji mi je otkrio toplu vodu: POGLEDAJ KATALOG I VIDI KOLKO KAZE FABRIKA na to dodaj i do 30% laganja (oni mere u idealnim nemogucim uslovima) i dobices koliko trosi NOV ford Scorpio.

Kad sam to pogledao onda sam poceo da se vozim puno slobodnije i lakse. Jednostavno sto kaze Dora nema perpetum mobila.

Ovo nepisem da bih polemisao. Pisem zato sto sam se gledajuci ove postove gore spremao par puta da odem do IvanaT i da mu trazim par hiljada eura na racun vise potrosenog plina. Stalno mislim kako bi laguna trebala da trosi bar 2l manje na 100km po gradu. Ponovo se vratim na fabricke podatke i dodam nekoliko procenata vise i dobijem okvirnu potrosnju benzina. Na to dodam 10 do 15% i dobijem da mi je auto prilicno ispravan i okvirima normalne potrosnje i benzina i plina.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

@Sri98 .. kako to da tebi auto od 160KS trosi samo 11-13 litara gasa po gradu...kako to moze??
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Pa kada trosi 10-11 benzina, ovo je normalno jer imam sekvent. Mada cesce je oko 13 jer je sladje da se salta preko 7500.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Originally posted by zoranbg
          @Sri98 .. kako to da tebi auto od 160KS trosi samo 11-13 litara gasa po gradu...kako to moze??
          To je Japanskih 160 KS , koji su navikli da idu na "posno"... Riza (pirinac), malo ribe (sirove), i sl... Ali iduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..........

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Pogotovo jer je to stari fordov motor, koji i u laksoj sijeri zna da potrosi 13l benzina....
            da se ne pobrkaju babe i zabe...

postoji taj stari Fordov 2litra motor koji trosi ko djavo, i na benzin a posledicno i na gas.
            a postoji i novi (tada) Fordov motor od 2 litra koji je mnogo stedljiviji, na benzin Sijera trosi po fabrickoj normi 9,4 litra benzina po gradu (5,4 litra na otvorenom).
            gasa vise, naravno.

ja sam vozio jedno vreme takvu i potrosnja LPG je glatko mogla da sidje na 11 litara, a nikada niej presla 13 litara u strogom gradu.

ko ne veruje, posedujem preciznu dokumentaciju evidencije potrosnje sa konrketnim brojkama.

isto tako i Scorpio postoji sa rastrosnim i sa stedljivim 2.0 motorom, i taj detalj treba pominjati kada se navodi model auta.

inace, taj stedljivi 2.0 motor trosi manje goriva od starog motora 1.8 litara, po fabrickoj specifikaciji.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Negovorimo o starom 6stocilindricnom ili prastarom 2.0 cetvorocilindrasu motoru. Govorimo o fordu scorpio 1992 godiste sa NOVIM motorom.

Nezelim da polemisem, razlicita su tumacenja sta je to grad a sta otvorena voznja. Brick ako si u pravu onda momentalno idem kod IvanaT da mi vrati 2.000EUR-a ili dajem Dori 1000 Eur-a da mi nasteluje daleko savremeniju i laksu lagunu 1.8.

Potpisujem da skorpijo 2.0 nije NIKADA potrosio manje od 12l benzina u gradu sa cestim izletima i do 15l (losije gorivo ili zimski uslovi). Jedno vreme sam vozio i 1.8 motor.

Kada sam rekao da mislim na stare motore, poredio sam ih sa novim motorima iz Mondea MKII, Fokusa....

Scorpio je teska mrcina i stvarno odlican auto koji ipak treba da se pokrene. Na otvorenom stvarno znao je jako malo da potrosi (7l na putu do grcke) ali u gradu u kreni stani rezimu jako je puno trosio....
              https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by djukic
                ili dajem Dori 1000 Eur-a da mi nasteluje daleko savremeniju i laksu lagunu 1.8.
                Prihvatam

Inače ima jedan Škorpio, ima ih više ali za ovog znam koji troši izmedju 15 i 30 litara. 3000 kosfort ako se čepa a čepa se onda....ako lagacko onda 15
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• miura
                  CBC Senator
                  • 18.10.2006
                  • 227
                  • Lazarevac

Kolika bi trebala biti potrošnja plina za Audi 100 1.8 55kw? Motor je dosta dobar, ne "pirjani" skoro ni malo. Trenutno mi troši 16-18l u režimu lokal-grad, sve kratke relacije do 10km. Ima li ko volje da objavi prečnik difuzora za ovaj motor, nisam nikakav majstor, čisto da vidim šta mi je činiti?
                  Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• Bane R
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2006
                    • 1769
                    • Beograd

Originally posted by sri98
                    Pa kada trosi 10-11 benzina...
                    Troši taj motor još i manje, nego je sri izgleda gluv i ne radi mu obrtomer

@zoran u pitanju je (honda) motor sa vtec sistemom, koji je napravljen radi štednje goriva - ili što bi glupavi novinari rekli: "ne vuče na niskim obrtajima"

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Bane?
                      i ne radi mu obrtomer
                      Vidis, mozda i ne radi, redovno se u voznji "zaglavi" pa pokazuje izmedju 5500 i 8500.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

Prost odgovor... To je HONDA...
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• nikolapanic
                          CBC Senator XXL
                          • 16.10.2005
                          • 657
                          • Petrovac

Zadnje merenje je 10,2/100km,mada je bilo vise voznje po otvorenom(ako se racunaju sela kroz koja se prolazi).
                          Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• spanjeli
                            CBC Senator XXL
                            • 17.09.2005
                            • 532
                            • Nis

Moja alfica ima 1500ccm i 105ks i trosi oko 17l u gradu sa agresivnom voznjom sve u 6k i na kratkim deonicama ali bas me briga to je kao da trosi 8.5l benzina a to je prihvatljivo
                            Ne znam koliko mi trosi sa umerenom voznjom
                            Originally posted by Sheta_Junior
                            Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Eto, ima nas raznih.... Automobil na plim MORA da trosi oko 10%(ili vise) vise plina nego benzina. Doro, IvanT, podrzite me! Moj tenk trosi ravno 10l/100km 71% auto put (otvoreno) , Ibarska i sl, ostalo grad (zestoka guzva) i meni je to ok,. ja zadovoljan. Ne znam koliko bih morao da budem agresivan i lood da potrosim 17l u gradu (jedino da turiram na prazno) i da se pravim da vozim Alfu... Valjda je Alfa opravdanje za visoku potrosnju Do sad je bila razlog za sportsku voznju, a u guzvi niko, ali niko, ne vozi sportski..... Inace, volim Fiat-a i Alfu, ali ih ne vozim, jos... videcemo....
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Flavio
                                CBC Senator XXL
                                • 13.06.2006
                                • 1926
                                • 012 Centar
                                • KaraWagon 1.4T.Spark

@prolupator,Alfista u najavi ?
                                Mislim da @spanjelijevih 17 lit plina i nisu za neko cudjenje.Covek kaze gradska,sa hladnom mashinom i ostro.Pride,ako sam dobro skapirao ,ta 33 je sa karbovima i to 2 dvogrla pa zato i guta.Inace je poznato da su svi italijani potrosaci.Naravno (evo podrske ) na sve to treba racunati i sa tih 10% + vece potrosnje TNGa no benzina.Imajuci u vidu sve ovo i tehnoloski nivo ove 33,mislim da i nije neki katastrofalni potrosac .
                                Pozz!

Comment

Working...
                                X