Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Originally posted by IvanT
    Zasto se i "grejes" sa ukljucenom klimom?
    Pored toga sto imas nesto povecanu potrosnju goriva, opterecujes i sam motor automobila, pa mu samim tim i smanjujes snagu koja se prenosi na tockove.
    Ako je pitanje upuceno meni (a cenim da jeste ) - odgovor je recimo :
    - Ukljucena klima mi jako brzo odmagli staklene povrsine ujutro kad krecem na posao
    - Jako se brzo ugreje unutrasnjost automobila (a ja sam zimljiv covek, a ova uz onu stavku gore govori i da sam nestrpljiv)
    - Snaga koju oduzme klima mi nije "kljucni element" obzirom da motor ionako ima vise kW nego sto je meni realno potrebno u 99% slucajeva

"Nesto povecana potrosnja goriva"- hmmmm - pa sad ne znam kako ovde da pokusam da ti prenesem iskustvo (a da budem objektivan): U knjizi koja stize uz auto stoji da u gradu trosi prosecno 12.9l benzina na 100km. Da li je tih 15l plina uobicajeno povecanje potrosnje zbog same prirode pogonskog goriva i sistema ubrizgavanja ili je povecanje uzrokovano mojim "grejanjem" na klimu, ne mogu da tvrdim, ali je definitivno u granicama mog ocekivanja (a to mi je meriv i valjan parametar, kao uostalom i svakom od nas). Na otvorenom putu nisam imao priliku da testiram adekvatno potrosnju na benzin na vise tocenja tako da ne mogu da pricam nista, ali cini mi se da je bila oko 8l mirnije voznje, a nesto ispod 9 brze voznje na relaciji Beograd-Minhen, doduse najmanje sa "nasim" benzinom u cilindrima. Napominjem da se sa pogonom na TNG covek automatski pocne osecati "galantnije" i ne pazi koliko ce da pritiska papucicu gasa - jeftino je po defaultu :-)

Da ne idem u offtopic reci cu jos samo par reci (nemojte mi zameriti). Meni ni jedan auto nije trosio jako malo kao drugim ljudima sa kojima sam pricao. I to ne zato sto sam zustar vozac. Naprotiv. Mozda je ipak razlog sto je svakom od njih auto bio u mnogo boljem stanju od mog, bez izuzetka.

Comment

• Duke
      CBC Senator XXL
      • 16.01.2006
      • 753
      • Urbs Naissus

Originally posted by Davor
      Originally posted by nikolapanic
      Da,ali Duke vozi V-6 a moj ni benzin nije trosio "mnogo".Kada malo otopli,probacu da ga dostelujem jer mi je proslog leta trosio oko 8-8,5l na otvorenom
      Znam da je negov V6 286? cm kubnih ali mi je opet to previse sto se tice potrosnje.
      Tvoj je ako na otvorenom trosi samo 8-8.5 ustelovan veoma dobro(valjda nije i ustrojen previse zarad potrosnje manje)
      Vec sam rekao i ponovicu: alal mu p..ka za tu potrosnju, samo da ga ne ureknemo Ovo je shkolska potrosnja, sa sve urachunatim povecanjima od +15% odsto za plin u odnosu na benzin. Plus, on ga ne ganja, vozi ga optimalno i to se vidi po potrosnji.

700 kubika i 50 konja vishe ne opravdavaju ogromnu potrosnju sestaka. Pored velike konstrukcijske razlike, tu ima jos neki problem koji povecava potrosnju, konkretno kod mog auta, jer ima ljudi sa V6 renoima koji imaju 10-20% bolja iskustva od mene, po pitanju potrosnje (gradske).

Da ne bude totalni off: pre ovog auta vozio sam Renault 21, 1721 ccm, 65 kW. Trogodisnji prosek u gradu je 15 l plina. Na putu, kada sam ja vozio 10 l, a moja zena 8,5 (ona 60, a ja 120 kila ). I kada bih pitao sve moguce ljude koji voze R21 1.7, svi su imali potrosnju od 15 l po gradu, i carb i injectioni (sem jednog taksiste kome je trosilo 13, al' je toliko zavrnuo sraf da je islo ko peglica) sto je prilicno za motor ove kubikaze, al' to ti je... Mozda je razlog tome sto su uglavnom shloseri ugradjivali plin u ove aute. Ja sam imao neki jezivi Kargas, ugradili mi oni vodoinstalateri preko puta Sajma...
      "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• laki5
        CBC Član
        • 06.02.2006
        • 51
        • Kragujevac
        • citroen xsara

Florida 1.3, potrosnja van grada verovali ili ne 8l plina. Testirao tri puta na deonici od oko 200km. A da samo da kazem da je karburator dvogrli sa automatskim sauhom. U gradu jos uvek nemam tacne podatke jer sam skoro ugradio uredjaj, da da uredjaj je Landirenco.
        Medjutim, nikako da sredim ler gas. Kod mene je on, tako da kazem, "samostelujuci", cas je premali (600o/min) cas je preveliki (1400o/min).

Comment

• Q8oils
          CBC Veteran
          • 21.03.2006
          • 131
          • Vojvodina

potrosnja

GALLOPER 3000V6 AUTOMATIK 2000 KG
          15-16 L (ZAVISI OD GASA) ZADOVOLJAN POTROSNJOM
          Potpis nije po pravilima foruma.

Comment

• Opel Astra G 1.6 16v 74kw , prosle nedelje ugradjen lovato oko 8.5 l na 100km +nesto malo BMB (automatsko prebacivanje na gas) PREZADOVOLJAN !!!

Comment

• Yugo Koral 1.1 ,Lovato kompletna instalacija,mixer naknadno ugradjen kod Dore - 10 - 10.5 l u gradu ; 7.5 - 8 l na otvorenom ; max. brzina 135 (u 5-toj),oseca se razlika od oko 10 - 15 % u snazi,elasticniji na plinu. Jednom recju - zadovoljan.

Comment

• Stojan
                CBC Član
                • 27.01.2006
                • 73
                • Nova Gorica
                • opel vectra

Vectra B 1.8 85kw

Sistem Tartarini (etagas), na vectri karavan 2000g. Prezadovoljan potrosnjom s obzirom da je teska 1400kg...iako varira u zavisnosti od kvaliteta autogasa. Zadnji put mereno: Maribor - Ljubljana (cca 148km), potroseno 12,23l. (8,3/100km). Vozeno 120 - 130km/h sa ukljucenom klimom.
                vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s

Comment

• TAZZ
                  Banovan
                  • 30.05.2005
                  • 1409
                  • NBGD,SERBIA

38.5 lit.... 285 KM..... Nemam pojma vishe nishta..... sad ispade 13.5 L/ 100 KM.... Bio kod Ivana, merio izduvne gasove i rekao NE DIRAJ nishta..... REBUS...... Jedino da je N-PLI bio jako losh proshlo merenje..... na Benzin samo palim .... prebacuje automatski.... BRC lambda control...

Comment

• nikolapanic
                    CBC Senator XXL
                    • 16.10.2005
                    • 657
                    • Petrovac

Zadnje merenje na cisto otvorenom putu je bilo 10l/100km TNG-a.To mi je malo mnogo ako sagledam prethodna merenja.Treba da zamenim filter za gas ali nigde da ga nadjem(Landirenzo,a u Yuwaxu ga trenutno nemaju)
                    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

o potrosnji mog auta (bivseg ljubimca jer me iznenadjuje) necu da komentarisem! cureo je gas na dva mesta! jedno je na spoju bakarne cevi i ventila a drugo mesto je bakarna cev i isparivac ! e zato se meni osecao gas u kabini potrosnja za nekoliko dana!
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• vega
                        CBC Senator XXL
                        • 21.02.2006
                        • 324
                        • Beograd

E vala nije da ti nisam rek'o Da sagori 25l gasa na 100km ne moze ni lud (a da pri tom normalno ide).
                        Mogao si i sam to curenje da proveris jos otkad. 2 min posla.
                        ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

znam da sam mogao! ali molim te da nemoram da komentarisem jer ce se neko naci uvredjen!!!! bez ljutnje!
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Duke
                            CBC Senator XXL
                            • 16.01.2006
                            • 753
                            • Urbs Naissus

Originally posted by vega
                            E vala nije da ti nisam rek'o Da sagori 25l gasa na 100km ne moze ni LUD (a da pri tom normalno ide).
                            Pazi kad moze...
                            "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Originally posted by Dora
                              Sa tim autom definitivno nešto nije u redu ili negde pušta gas ili ti kilometar sat pokazuje strane sveta.
                              Ovo sam ti napisao 17 marta...
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dragan
                                CBC Veteran
                                • 18.09.2005
                                • 184
                                • U blizini Novog Sada

Ako neko prolazi kroz Sr. Kamenicu neka ni slucajno ne sipa kod "Pavicevica".Em sto lose ide auto,em sto krade na sipanju. Auto(z-128) je uspeo da placenih 12,82 lit. potrosi za 82 km. Mufljuz

Comment

Working...
                                X