Originally posted by IvanT

- Ukljucena klima mi jako brzo odmagli staklene povrsine ujutro kad krecem na posao
- Jako se brzo ugreje unutrasnjost automobila (a ja sam zimljiv covek, a ova uz onu stavku gore govori i da sam nestrpljiv)
- Snaga koju oduzme klima mi nije "kljucni element" obzirom da motor ionako ima vise kW nego sto je meni realno potrebno u 99% slucajeva
"Nesto povecana potrosnja goriva"- hmmmm - pa sad ne znam kako ovde da pokusam da ti prenesem iskustvo (a da budem objektivan): U knjizi koja stize uz auto stoji da u gradu trosi prosecno 12.9l benzina na 100km. Da li je tih 15l plina uobicajeno povecanje potrosnje zbog same prirode pogonskog goriva i sistema ubrizgavanja ili je povecanje uzrokovano mojim "grejanjem" na klimu, ne mogu da tvrdim, ali je definitivno u granicama mog ocekivanja (a to mi je meriv i valjan parametar, kao uostalom i svakom od nas). Na otvorenom putu nisam imao priliku da testiram adekvatno potrosnju na benzin na vise tocenja tako da ne mogu da pricam nista, ali cini mi se da je bila oko 8l mirnije voznje, a nesto ispod 9 brze voznje na relaciji Beograd-Minhen, doduse najmanje sa "nasim" benzinom u cilindrima. Napominjem da se sa pogonom na TNG covek automatski pocne osecati "galantnije" i ne pazi koliko ce da pritiska papucicu gasa - jeftino je po defaultu :-)
Da ne idem u offtopic reci cu jos samo par reci (nemojte mi zameriti). Meni ni jedan auto nije trosio jako malo kao drugim ljudima sa kojima sam pricao. I to ne zato sto sam zustar vozac. Naprotiv. Mozda je ipak razlog sto je svakom od njih auto bio u mnogo boljem stanju od mog, bez izuzetka.
Comment