Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boda Tajson
    CBC Član
    • 14.03.2006
    • 44
    • Novi Sad

Ako je to onaj pored fabusa, samo da kazem da sam iskusio slicno...

Comment

• Davor
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2005
      • 498
      • Novi Sad

Yugo 1.5 uz povece klanje i naravno Miseluk oko 11l.

Comment

• Volvo 440 1,7 l, godiste 1990, ugradjen lovato vakumski pre 4 godine, prosecna potrošnja je bila oko 14,5 litara gradske vožnje u Bgd. Često koristim deonicu autoputa Šumice - Mostar.

Kod Ivana sam u Novembru prosle godine dogradio Loveco pro i promenio sam lamda sondu koja je bila neispravna. Nakon toga potrošnja je pala na manje od 11,5 l. Pretpostavljam da je ovoliko smanjenje potrošnje plina zahvaljujuci i novoj sondi. Izuzetno sam zadovoljan trenutnom potrosnjom plina.

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

ispraznio bocu skroz tako da na leru vise nije mogla da radi i sipao okruglo 12litara pa da vidim koliko cu da predjem! da li je to merodavnije merenje?????? sada je na cageru 90km ali ide jos
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Saabo
            Moderator
            • 29.09.2004
            • 1724
            • Vrbas
            • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Volvo 440 1.7 turbo. 91. Seq. plin. Vrbas-BG i oko 120 km po gradu Vrbasu... 11.6 litara. Zadovoljan... Striktno grad 15 maximala.
            SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

tri puta ispraznio bocu i tri puta sipao po 12 litara i svaki put 108 km (znaci plus benzin) a kada napunim punu to jest 42 litre predjem jedva celih 300 km! ovaj problem ima i onaj decko iz slovenije sa nubirom! ali niko nije od strucnjaka odgovorio??? da li po ovome znaci sto je veci pritisak u boci gas brze izlazi napolje a visak mozda cak i istera kontra kroz filter vazduha (ako je moguce) ili kada napunis pun on prihvati a posle sigurnosni ventil ispusti visak???? mislim sta reci?
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• vega
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2006
                • 324
                • Beograd

Curi negde jos uvek, puna boca=veliki pritisak pa izbacuje dok ne izjednaci. Kofa sapunice i kreni redom od ventila za punjenje pa do isparivaca.
                Spoj multiventila sa bocom? da se dotegnu srafovi? El.ventil za gas - donji sraf ili nased kucista filtera na sam ventil (na oba mesta ima gumeni dihtung)?
                Kadet 1.3, kako je otoplilo i potrosnja je nesto manja - vozim se sa 10l gasa po gradu Beogradu
                ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• bruno
                  CBC Veteran
                  • 22.03.2006
                  • 146
                  • Beograd

Astra f 1.6 8v, prvi rezervoar potrosen

, potrosio 10.3 l gasa plus pripadajuci benzin, sad troskari drugi, javicu promene
                  Naši ...
                  Kako znaš ?
                  Rečnik im poznajem ...

Comment

• Duke
                    CBC Senator XXL
                    • 16.01.2006
                    • 753
                    • Urbs Naissus

Originally posted by vega
                    Kadet 1.3, kako je otoplilo i potrosnja je nesto manja - vozim se sa 10l gasa po gradu Beogradu
                    Sve se uklapa: ti, sa 1.3 trosis 10 l, ja, sa 2.9 trosim 22l, jednadzba je savrshena... Kad bih uspeo da iskljuchim jednu stranu motora (V6) troshili bi isto!
                    "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• risticig
                      CBC Član
                      • 04.05.2005
                      • 29

Fiat brava 1.6 16v imao uredjaj landi LES95 potrosnja u gradu oko 13L na otvorenom oko 9L. Pre mesec dana poceo da me zeza - nece da ide, trokira, sam podize obrtaje.... Niko nije znao da namesti. Preporucili mi da ugradim Egas. Nakon ugradnje auto se preporodio, a tek potrosnja - u gradu trosi 8-9 litara a na otvorenom 6-7.
                      Jeste da me je kostala ugradnja novog uredjaja, ali sam prezadovoljan

Comment

• vega
                        CBC Senator XXL
                        • 21.02.2006
                        • 324
                        • Beograd

@ Duke
                        dalo bi se i to nekako udesiti, npr da iskljucis jednu stranu pritiskom na dugme... sjajna stvar... neke korvete imaju taj fazon pa cale kad daje sinu kola posebnim kljucem mu zakljuca 2 cilindra i vozi sine
                        ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• campi
                          CBC Veteran
                          • 11.06.2005
                          • 169
                          • Srbija

Audi 80CC 1.8

Imam Audi 80CC 1.8 karburator, motor je presao do sada nesto preko 200 000Km , plinski uredjaj na autu je marke Marini evo bas danas sam isao na otvorenom prosecna brzina 80Km/h i potrosnja je bil aoko 7l plina. Za auto proizveden 1984-e prezadovoljan i ide sasvim lepo pre je bila veca potrosanj ali posle obrade glave motora , promene ventila, stelovanja ventila motor se na leru jedva cuje i na gas radi jako lepo
                          Po bg-u gredske voznje ide tu do 12l

Pozdrav

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

Audi Coupe Quattro 2.3l 20v - Loveco Pro. gradska voznja 60% 1. 2. 3. stepen prenosa , znaci jutarnji i popodnevni spic 16.5l do 20l . Ne osecam razliku u voznji benzin/gas, cak mu je i krajnja brzina ostala ista 230km/h. Otvoren put, duze relacije, nisam imao prilike da probam, auto vozim tek mesec dana ali bice prilike sada za prvi maj. U svakom slucaju prezadovoljan sam posto je benzina tuko od 15 pa ....
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

za ng motor previse! moj nije prelazio 13 do 15 u gradu sa voznjom do patosa

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

Originally posted by ada
                                za ng motor previse! moj nije prelazio 13 do 15 u gradu sa voznjom do patosa
                                Srljas, ne citas pazljivo 2.3l DOHC 20V

Nije NG nego 7A (170KS)
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                                X