Originally posted by mladen03
View Post
Kolika vam je potrošnja plina
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Last edited by Gall; 04.01.2013, 17:52.
-
-
@Gall mnogi voze male automobile sa ugradjenim gasom , verovatno ne poznajes ljude koji imaju mali auto sa gasom. ja na
primer ne poznajem nikog licno ko vozi golf 2, pa to ne znaci da ne postoje.na malim motorima se isplati otprilike za 15000km na vecim motorima i za manje od 10 000 km. ne ugradjuje ko ima para,ne obavesteni, i oni koji nemaju para.ili oni koji prelaza bas male kilometraze,ispod 5000km godisnje.
drzi se teme, a to je potrosnja gasa tvog automobilaLakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Meni je lakse da calujem odmah vecu sumu i da onda sipam za sitne novce, nego da tocim duplo vise svakog dana. Benzina mi trosi 6L ciste voznje na benzin, no to nije tema, zato i necu o tome divaniti vise.
Moram da napomenem da pri zustrijoj voznji poveca potrosnju za neke 2L, ali to i nije toliko strasno koliko je strasno kada sipam ne kvalitetan gas na ne proverenim pumpama. Na pojedinim pumpama (ako zatrazite navescu i koje, mada ne smatram da je to smisao teme) kada natocim trosi i preko 10L lagane voznje.
Potrosnju merim tako sto u svesku upisujem datum, kolicinu, broj ukupnih i parcijalnih kilometara i cenu u evrima. Glupo bi bilo dalje da objasnjavam kako merim, ali potrosnja je ta, nema razloga da mi ne verujes jer uopste nije ispod proseka za taj auto. Prosli auto sam imao Citroen XM iz kojeg sam izvadio gasni uredjaj sa kojim sam ga kupio i vozio ga na benzin sa potrosnjom od 14L benzina. Sramota me je bilo da u takav auto sipam plin. U ovaj i20 me nije sramota jer nije ta klasa.
Comment
-
-
Originally posted by Gall View PostPotrosnja dosta zavisi od stila voznje,ako imas "tesku" nogu na gasu i jurcas od semafora do semafora nije ni cudo da trosi toliko.
Comment
-
-
Originally posted by mladen03 View PostMeni je lakse da calujem odmah vecu sumu i da onda sipam za sitne novce, nego da tocim duplo vise svakog dana. Benzina mi trosi 6L ciste voznje na benzin, no to nije tema, zato i necu o tome divaniti vise.
Moram da napomenem da pri zustrijoj voznji poveca potrosnju za neke 2L, ali to i nije toliko strasno koliko je strasno kada sipam ne kvalitetan gas na ne proverenim pumpama. Na pojedinim pumpama (ako zatrazite navescu i koje, mada ne smatram da je to smisao teme) kada natocim trosi i preko 10L lagane voznje.
Potrosnju merim tako sto u svesku upisujem datum, kolicinu, broj ukupnih i parcijalnih kilometara i cenu u evrima. Glupo bi bilo dalje da objasnjavam kako merim, ali potrosnja je ta, nema razloga da mi ne verujes jer uopste nije ispod proseka za taj auto. Prosli auto sam imao Citroen XM iz kojeg sam izvadio gasni uredjaj sa kojim sam ga kupio i vozio ga na benzin sa potrosnjom od 14L benzina. Sramota me je bilo da u takav auto sipam plin. U ovaj i20 me nije sramota jer nije ta klasa.
Comment
-
-
Takva mi je svest i rezon. Nikad kravatu necu stavljati na duks, obuti kozne cipele sa busnim carapama na trenerku, voziti hummer-a na plin... Razumes vec. Ako nemam za takav auto da ga finansiram ne bih ni kupovao. Voziti tu klasu i pritom zeleti jeftinu voznju po meni je pobrkati loncice. Kako da kazem, jeste tehnicki izvodljivo, ali moj moral mi to ne dozvoljava. Skrenuo sam sa teme, ajmo nazad na temu
Comment
-
-
@mladen03 . sad ti nastavljas i ja cu ubuduce samo da brisem.
nisi u pravu koliko i onaj ko te je komentarisao. kad bi to tako bilo,onda ne samo da se ne bi ugradjivao TNG u automobile,nego se ne bi ni ugradjivali dizel motori. ako si hteo ustedu " pristojnu i kulturnu " mogao si da kupis i taj isti auto sa dizel motorom.
nismo to mi izmislili ovde,nego ceo svet koji je normalan juri svaki dinar da ne baci,ako to moze da se uradi na tehnicki bezbedan i ekoloski prihvatljiv nacin.
po meni je nebuloza sto si izbacio TNG iz tog Citroena.ali sta sad ? tvoja stvar, pa radi kako oces.tako da nema potrebe da se bilo kome bilo sta objasnjava.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Moraces da promenis rezon, jer osim sto je IN voziti dobar i luksuzan auto, takodje je IN i ne zagadjivati zivotnu sredinu.
Verovatno ti ne bi smetalo da vozis Lexus na struju, a ja sam ga vozio, ne moj naravno, ali sam probao, vece sranje u zivotu nisu mogli da smisle (ne bih da objasnjavam zasto, oni koji znaju na koju to foru radi, shvatice).
Najlepse sam se navozao u zivotu sa Renaultom 25, superluksuznim autom za to doba, a po opremi bogami i danas su mu retki takmaci.
Slatko sam trosio 25l plina po gradu, i presao oko 120000km na plin bez pipanja, po ceni litra od 20 din., dok je benzin bio 60. Ne vidim sta je tu sramota, osim sto nisam zagadjivao zivotnu sredinu.Long Live CBC!!!
Comment
-
-
otvorite temu o rezonima ako mislite da ima potrebe.
poslednje upozorenje pred iskljucenje, za onog ko misli da nastavi sa talasanjem.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Re: Kolika vam je potrošnja plina
Nije, plin je sada jeftiniji. Vozio sam do skoro na plin, pa presao na vrlo stedljiv Hdi dizel. Oseti se po dzepu da je plin jeftiniji od dizela. Moderni common rail dizeli dosta trose po gradu Bg, nema sanse ispod 7,5l, a dobro nastelovan plin nikad ne prelazi 10-11l (osim ako nije neka azdaja). Na dizelu imam laku nogu, dok sam na plinu przio bez obzira, i opet je plin jeftiniji :thumbup:
Comment
-
-
potrosnja
Originally posted by tomamega View PostNije, plin je sada jeftiniji. Vozio sam do skoro na plin, pa presao na vrlo stedljiv Hdi dizel. Oseti se po dzepu da je plin jeftiniji od dizela. Moderni common rail dizeli dosta trose po gradu Bg, nema sanse ispod 7,5l, a dobro nastelovan plin nikad ne prelazi 10-11l (osim ako nije neka azdaja). Na dizelu imam laku nogu, dok sam na plinu przio bez obzira, i opet je plin jeftiniji :thumbup:
Comment
-
Comment