Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Skoda Felicia 1.3 LX, karburator, 64.000 km, '99 god.
    BRC set, sa toroidnom bocom 34-35 lit.

U pocetku je smjesa bila prebogata, pa je trosila u gradu 13 lit., a na otvorenom i oko 11.5 lit... Na semaforu sam kod otvorenog prozora osjecao dio nesagorjelog plina iz takve smjese...

Nakon toga je promjenjen zracni filter, i auto se sokirao, nije mogao da radi na plin nikako, gasio se cim bi pao na stand-gas... Previse zraka kroz filter... Nariktano odokativnom metodom, potrosnja u gradu 8 lit., 6.5 na otvorenom, al' nije isla... Mislim, nije nikad ni isla s obzirom da ima 58 KS, ali tad se bas vukla... Nije htjela ni mrdnuti bez 3.000 o/min.

Nakon nabavke BRC uredjaja sa lambda sondom koja se montira na kraj izduvne cijevi ( ako sam dobro vidio...) u servisu gdje ga ugradih, te mog trazenja da auto bude nastelovan kako treba po knjizi, a ne da mi manje trosi, Skoda ide bolje, skoro da i ne primjetim razliku u odnosu na benzin u svakodnevnoj voznji. Potrosnja 9-10 lit. u gradu, 7-8 otvorene ceste... Prosto za pozeliti...

Cak sam se i sa rucnim prebacivanjem na plin ustelio...

Comment

• Peugeot 306, 1.4l, singlepoint Injection.
      Ugradio Lovato/Lovecco kod IvanaT pre 6 meseci i 10.000km. Pre neki dan išao da mi zameni neki filter, šta li (tako mi je rečeno, da je zamena na 10.000km) i to je koštalo 600 din. Od kada sam ugradio plin, nisam imao NIKAKVIH problema, osim na početku samom, ali je problem bio do svećica. Dakle, troši mi po gradu 9-9.5l fixno, dakle ISTO koliko i benzina. Što se tiče same vožnje, ja možda umišljam, ali imam utisak da mi auto ide isto ili bolje nego na benzin, dakle KIDA ASFALT i to je prosto neverovatno. Na otvorenom ide bez problema 160km/h na plin, mislim da sam na benzin ranije išao jednom 170km/h, i to je maximum tog motora. Ja sam samo LUD što sam prešao u ovom autu 40.000km na benzin pre nego što sam ugradio plin. PLIN JE ZAKON, oduševeljen sam i žao mi je što neki ljudi imaju problema sa svojim instalacijama, a opet, sa druge strane, drago mi je što ja nemam Pozdrav

Comment

• driverGT
        CBC Veteran
        • 29.09.2004
        • 154
        • Zemun

E pa ja samo znam da imam dosta kratkih relacija,i da dnevno sigurno deset puta upalim kola i to svaki put na benzin jer je direktno ubrizgavanje.Prebacim ja njega brzo na plin ali ona prica o 300 litara plina i 5 litara benzina ne drzi vodu.

Comment

• No name
          CBC Veteran
          • 28.02.2005
          • 164
          • Novi Sad

Originally posted by driverGT
          ali ona prica o 300 litara plina i 5 litara benzina ne drzi vodu.
          Nisam bas razume post .Jel mislis vise ili manje od ce cifre

Comment

• driverGT
            CBC Veteran
            • 29.09.2004
            • 154
            • Zemun

Pa naravno da potrosim vise benzina od 5 litara na 300 litara plina.Da je 5 litara to je manje od 2 % a potrosnja mi je bar 10% ako ne i vise.Znaci na 50 litara plina bar 5 litara benzina

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

OK,ja sam napisao svoje iskustvo...
              Mozda G2 trosi vishe benzina kad se pali
              Power of dreams !!!

Comment

• nikolapanic
                CBC Senator XXL
                • 16.10.2005
                • 657
                • Petrovac

Renault 25

Vozim Renault 25, 2,2i sa 79KW i potrosnja u lokalu je od 9 litara pa do 13(zimi) a na otvorenom putu ne prelazi 8,5-9 litara u bilo kojim uslovima
                Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Meni laguna trosi 4 do 4.5 litra po gradu i to kad je guzva a na otvorenom oko 3.3l
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Djukicu, jel "Zute ose"? Jesi li siguran da smesa nije siromasna? I sam kazes da si se vec uvezbao da skidas glavu motora ali ne mora bas svaki put. Budi oprezan i cuvaj ventile. Tolika mala potrosnja nije normalna.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Shala, nego gledam ove tacne proracune potrosnje i stalno se cudim kako utvrde tacnu potrosnju. Prvo kolicina plina u rezervoaru nije ista prilikom svakog punjenja, drugo uslovi voznje nisu nikad isti, stanje auto nikad nije isto i naravno stanje vozaca nikad nije isto. Nije realno da auto 1600ccm potorsi manje od 10l do 12l plina u prosecnoj voznji u beogradu. Potrosnja plina mora biti bar malo veca u odnosu na ispravan auto prilikom voznje na benzin. E sad koji to auto benzinac pa bio i onaj od 1300 kubika trosi manje od 10l benzina prilikom voznje kroz beogad (standardna guzva i zima)?

P.S. mislim da bi se potrosnja po gradovima mogla racunati u na moto sat ko za camce i radne masine

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Ocit primer za pogresan proracun je gore navedeni reno 25, 2.2i. Za njega fabrika kaze da u idealnim uslovima trosi 11l benzina po gradu (svi znamo koliko su tacne vrednosti!!!). E sad to znaci da bi trebalo da trosi najmanje 12.1l gasa (10% vise od benzina) pod uslovom da je nov, idealno nastelovan i da se ponove uslovi prilikom testiranja za katalog...

Comment

• skymobile
                          CBC Član
                          • 13.08.2005
                          • 97
                          • Sibir u Srbiji
                          • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Svi to pricaju, gadjaju se ciframa, kaze moj zet Scorpio 2.0 mu zimi trosi 10....Jeste na 50 km. Pa ja sam vozio mrtvog kadeta 1.3 60konja pa je zimi trosio 17-20 a leti 9-10 gradske voznje, a na otvorenom zimi nije mogao ispod 9 pa da ga jeb.s, leti 7
                          P.S. Potrosnja je u litrama benzina, nije imao plin
                          When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• skymobile
                            CBC Član
                            • 13.08.2005
                            • 97
                            • Sibir u Srbiji
                            • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Meni astra trosi pri voznji na otvorenom, recimo autoputem pri brzini 110-120 km/h 5.6 do 5.8, nece vise nema sanse dok po nasim lokalnim putevima zna da "srkne" i 6.5-7l benzina ili 7-7.5 plina.
                            When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• nubira
                              CBC Član
                              • 22.10.2005
                              • 43
                              • Ljubljana

Daewoo Nubira 1.6 sa sistemom FAST trosi u prosjeku 7.5 l/100 km benzina (prosjeku od 10.000km pre ugradnje plina) ili 9 litara plina/100 km (prosjek na 1500 predjenih km).
                              Daewoo nubira 1.6sx /LOVATO fast 90

Comment

• Eon
                                Moderator
                                • 10.03.2005
                                • 4225
                                • Beograd-NBG-44
                                • Superb 2.0 4x4 DSG

Uvek sma dobijao napad alergije kada cujem da ljudi pricaju o potrosnji bilo kog goriva, jer sam po njima spadao u grupu onih kojima auto trosi vise.
                                1) Astra 1.6 16V '97 100hp sa O.M.V.L. plinskim uredjajem trosi 12-13.5L po gradu, zavisi od spoljne temp i rada klime, a na putu 8.5-9, po gradu benz trosi oko 12L, a na putu oko 7L
                                2) Vectra 2.0 DTI '99 100hp trosi od 7.2-8.2L euro dizela po gradu, zavisi od spoljne temp i rada klime, a na putu od 5-6L
                                3) Mazda 2.0DiTD '99 100hp mi je trosila po gradu od 6-7L, a na putu od 5-5.5L prosle godine
                                4)Passat 1.8 sa karb iz '84 i kopijom po svemu sudeci Lovata iz Longas Kargasa od preko puta sajma po gradu je trosio do 10L plina, a na putu osam, dok je benzina trosio po gradu i 20 posto vise, a na putu oko litar manje
                                Niti sam pocetnik, niti imam malo iskustva sa kolima i mislim da svako ko mi kaze da im kola manje trose, nesto gresi. Svi automobili su mi bili potpuno ispravni i redovno servisirani. I gradska voznja je bar po meni tesko merili. Jedno je voznja na NBG, a drugo na Terazijama!
                                Pozz
                                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                                X