Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

pa ako ce mo tako isto i ja mogu da kazem za doru da je katastrofalan
    ako se secate imao sam problem sa mojim kosookim autom posle ugardnje gasa i otisao u OVLASCENI servis da ispitaju sta je , i dosao dora pa kada je dosao da im drzi predavanje momci su ucutali Znas koji bi majstor napustio svoju radionicu i dosao u drugu da im odrzi kratki kurs o auto gasu!!!! Cisto sumljam!

A zasto katastrofalan! pa dosao covek i odrazo im BESPLATNI kurs a meni poslali fakturu nedelju dana mi trebalo da ustanem!

Covek je rekao da oce da resi problem i terao je do samog kraja!

E sada ne njegovom krivicom ako ste i dalje pratili sta je bilo sa kosookim problem smo resili u beogradu kod ivana!!! tako da za ivana isto tako samo reci pohvale!!!! Ivan nije imao nikakvu odgovornost ni obavezu da cacka moj auto jer nije ni on ugradjivao gas ali se covek (izvini na ovo covek momak ) zezao dok nije resio i jos nije hteo da naplati!!!!! Nasli smo glavnog krivca sto je kosooki zezao!!!!

E i sta sam naucio!!! Svasta, ipak ima i onoga kada neznas ko je ili sta je dobro plati dobro pa ces videti!!!!!

e tako da imaju sve moje preporuke (ako ima ista to znaci) pa cak i ako zet ubedi ove u vojsci da u njegovu 29 (mislim na miga-29) ugrade gas znam gde cu ih poslati!!!!!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Čiča
      CBC Senator XXL
      • 14.12.2005
      • 1621
      • Beograd, Vidikovac

Ajde i ja iznesem svoja iskustva

Na zalost izgleda za ovaj forum sa saznao kasno, i to prevashodno na stetu svog dzepa ili novca koji sam potrosio, a tek zivci.

Po preporuci odem u Lamdi-Renco na Adi-Ciganliji. Ubedjivali me da je vakumski uredjaj odlican i da ne treba da bacam pare na tamo neki sekvencijalni. Posle ugradnje i predjenih 8000-10 000 km prva detonacija. Auto odrzavam u Simanovcima (svima koji voze Opela dobro poznata dva servisa), posle redovnog servisa zakljuce da je protokomer splaljen??? Kazu oni mogu da mi ugrade drugi ali ne garantuju sa ovim plinskim uredjajem??? Auto na plin ide normalno (sto je i normlano) ali na benzin nikako ili jako lose.

Posle visecasovne rasprave sa vlasnikom gore pomenutog servisa za ugradnju plina, izadju mi u susret da skinu postojeci uredja, ugrade sekvencijalni, oduzmu od cene protokomer i ne naplate ruke. Auto ide stvarno dobro. Ja iskreno ne osecam razliku izmedju plina i benzina. Slavko je jedini majstor u tom servisu koji zna da nasteluje uredjaj kako treba.

Rezime, imao sam peripetije mesec dana, ali sam sada stvarno zadovoljan. Mozda bi me manje kostalo, prevashodno zivaca, da sam otisao kod toliko hvaljenih majstora na ovom forumu, ali avaj nisam znao.

Sve je dobro kada se dobro svrsi
      Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
      "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Ficoman
        CBC Veteran
        • 09.11.2005
        • 139
        • Beograd

Jos jedna pohvala za servis Rasic, ugradjen plinski uredjaj u Zastavu 101 i bas sam zadovoljan kvalitetnom ugradje.
        Da nije foruma verovatno bi jos vozio na benzin, posto sam sve o gasu ovde saznao.

Comment

U mojoj Astri kravan iz 92 godine pre nego sto sam kupio je bio ugradjen plinski uredjaj kod Narancica iz Siriga!
          Nego,imali smo neke zajebancije,tj povecanu potrosnju plina,paljenje lampice elektronike motora kad se vozi na plin i tako ti ja odem do Narancica!
          KAo prvo i prvo imao sam sta da vidim!
          Garaza prakticno supa,ali mislim nema to veze kako mu izgleda radni prostor,vazno je kako covek radi!
          E,nije nista ni uradio,nego je jos povecao potrosnju a paljenje lampice je objasnio time da nije ufradio emulator koji zavarava pumpu da se u njoj nalazi benzin i da treba kao fol da radi! Pa ja ga pitam sto nije ugradio i koliko kosta!
          On rece nekih 50 evra,i rece kako je on preporucivao prethodnom vlasniku da nestavlja to jer to nesluzi nicemu

Shvatih ja u cenu je rec,okrenuh se i rekoh dovidjenja za vjek,vjekova...

Comment

• vlada064
            CBC Član
            • 22.02.2006
            • 12
            • Beograd

Kad sam se odluci za ugradnju plinskog uredjaja bio sam totalno neupucen.Malo sam prčkao po netu, saznao za par servisa i krenuo u potragu za istim.Bilo mi je bitan izgled servisa, opremljenost istog sa bocama razlicitih gabarita i sa nadasve uverljivim majstorima koji ce uvaziti eventualno i moje misljenje.Tako sam zavrsio kod RASIC-a.Sve je bilo gotovo za manje od nedelju dana, od prvog tel poziva do ugradnje(dva jugica).Samo da napomene da vozim YUGO 1.1 karburator tako da sam cak isao i preko reda.Atest prosao bez ikakvih problema.Svaka Vam cast.
            I sta reci, ****** sam bio sto se nisam ranije odlucio za ugradnju plinskog uredjaja..

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Kao sto vidim ovaj forum je dosta uticao na to da se ljudi odluce da ugrade gas kod Ivana i Dore... Na srecu i ja sam tako postupio. Ugradio sam ga kod Ivana. Kontaktirao sam pre ugradnje i Doru i Ivana, i odlucio sam da ugradim kod Ivana jer nisam znao sta da radim ceo dan u NS ako odem kod Dore, plus sto sam imao nekih poslica po bg...
              Elem, auto sam doterao rano ujutru, cini mi se oko 8h a zavrsen je oko 20h, jeste da je to duze nego sta sam ocekivao ali isplatilo se... Jednostavno nisam mogao da verujem da to moze da ide tako lepo na gas, jednostavno vrlo mala je razlika izmedju voznje na gas i benzin, cak sta vise zanemarljiva. Potrosnja je uvek do 10% veca, u bilo kom rezimu voznje... I sto je najbolje od svega, uopste nema karakteristicnog mirisa plina iza auta, jednostavno ne moze da se provali da se vozi na gas... Imao sam jedan problem, ali to nema veze sa ugradnjom. Desavale su mi se detonacije, zamenio sam kablove za svecice i nikakvih vise problema nisam imao. Evo vec sam presao oko 7-8.000km...
              Sve pohvale za Ivana i njegovo osoblje... Bilo koji drugi auto da uzmem i da hocu da ugradim gas kod njih bi to ponovo ugradio...

P.S. Ono sto nikad nisam Ivana pitao, znam da se preziva Todorovic, ali zasto mu se servis zove Rasic? Ko je tu Rasic?
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• GTI 16V
                CBC Senator
                • 04.02.2005
                • 236
                • Beograd

Ugradjen plin u AC "Rasic", u moju novu macchinu GTI-a 16V.

Ljudi ne da znaju svoj posao,nego...

Od samog ulaska u radionicu,pa LJUBAZNOST na VISOKOM NIVOU,a unutra k'o u apoteci,Ivan T je decko koji drzi bukvalno sve u malom prstu...

Mogao bi 3 strane (pohvalne,naravno) o njima da srocim i napisem,ali mislim da ce ovo biti dovoljno:

HVALA STO POSTOJITE!!!

Comment

• dintel011
                  CBC Senator XXL
                  • 12.03.2005
                  • 348
                  • Beograd, Vidikovac

Toplo preporucujem servis gde odrzavam moj BRC uredjaj a od skora ugradjuju ZAVOLI uredjaje

R&R Electronic
                  Dragana Rakica 10B
                  Zemun 11080, Beograd
                  Serbia and Montenegro
                  lpgzavoli@senaoservis.com

Comment

• CikaKure
                    CBC Senator XXL
                    • 14.08.2005
                    • 668
                    • Beograd

Da dodam jos dva pozitivna iskustva sa AC Rasic.

Prvo je moje licno od pre par nedelja (7. februar 2006, pezo 406). Zapazanja: Korektnost, poslovnost, pedantna ugradnja. U eksploataciji se sistem u ovom relativno kratkom periodu pokazao vrlo pouzdanim.

Drugo je kolegino (ugradio prekjuce u svoj pezo 405):
                    Pedantnost pri ugradnji, poslovnost. Kaze covek: "Ko da su ga sebi ugradjivali, izgleda ko fabricki".

Zahvaljujem se Ivanu i njegovim kolegama. I jednostavno moram da dodam da ovu temu smatram svojevrsnim testom za ljude koji su dobili pozitivne kritike, da ne krenu putem "srpskog modela privtnog poslovnanja". Znate na sta mislim...

Comment

Svima iz RS toplo preporucujem AD "Boksit" iz Milica. Oprema je "Zavoli", usluga vise nego korektna i sto je najbolje sve radi kao sat.

Ugradio sam pre dva meseca u Nissan, pick up, 93 kW, 2389 ccm i prezadovoljan sam.

ps. Obzirom da sam nov na Forumu, pozdravljam sve clanove ove sjajne ekipe.

Comment

• mmgoran
                        CBC Član
                        • 12.04.2006
                        • 10
                        • Beograd

Holandki plin - Iskustva

Postovane kolege,

Duze vreme vozim yuga na gas (4 godine), pa sam resio da predjem u nesto vece, i uskocih ja u Citroen Xantiu sa Holandskim gasom. Posto je sistem bio u katastrofalnom stanju, odmah sam naravno resio da ga osposobim. Sevis IvanaT mi je bio u komsiluku (ja sam iz mirijeva) pa rekoh da skocim prvo tamo. Na moje cudjenje, samo su odmahnuli glavom, da to ne moze da se popravi i da ako se odlucim za gas, mora sve da se instalira iznova. Na moje pitanje, zasto na primer ne moze da se iskoristi boca koja je u prtljazniku, dobio sam neko nedefinisano objasjenje.

Nebih lenj, pa sam okrenuo Doru, covek me pitao odakle sam, i posto sam iz Beograda, uputio me je na momka sa Avale koji sredjuje takve uredjaje. Rekoh hvala, i nastavih putesestvije.

Motel 1000 ruza. I mala pumpa za gorivo. Covek kasni 20 min. Posto smo se tamo nasli momak me odvede u omalu garazu koja je u blizini.

Uredjaj je naravno bio skroz zaprljan i posle jedno 45 minuta, sistem je skinut, ociscen i vracen. Filter zamenje.

Hej radi

Utisci o servisu :
                        Pozitivno je ima vecinu delova (filter je odmah zamenuo) i vidi se da mu nije ovo prvi uredjaj sa kojim se bakce. Cena je korektna. Zamerio bih sto je malo nemaran prema vremenu ( ja sam se tri puta najavio da cu doci u tacno odredjeno vreme) ali to sam vec vidjao kao cestu pojavu kod raznih servisera.

Za preporuku.

Pozdrav,
                        Goran

Comment

• Red Beast
                          CBC Veteran
                          • 18.06.2005
                          • 102
                          • NBGD/45 Garaza: Nissan Patrol Y60 Custom, Lada Niva Custom, Nissan X-Trail 2.2, BMW E30*B27

IvanT mi je rekao da ga ne hvalim pa necu

Posle prepravke/popravke kao da vozim drugi auto. RESPECT za ekipu

p.s. Zao mi je sto nisam poneo foto aparat pa da slikam pre i posle

Comment

Pozdrav svima. Ja sam iz Hrvatske i slučajno sam naišao na ovaj forum tražeći ustvari adresu i telefon od Dore, za mog šogora koji je odlučio ugraditi plin u auto.
                            Naime, kod Dore sam bio u septembru 2005. godine, također zbog preporuke prijatelja. Šogor nije jedini kojem sam prepotučio Doru. Vrijedilo poteči 500 km do Novog Sada, a drugi razlog je i mala nostalgija za N.S. (JNA).
                            O Dori i g. Zoranu je več sve rečeno, naravno ono najbolje, ali da se zna da mušterije dolaze i iz Hrvatske, (ali i zbog cijene). I svi su vrlo zadovoljni. Zbog Hrvatskih propisa, prije teh. pregleda sam morao obaviti sitne prepravke tipa: ovo nemože biti tu, mora biti 10 cm udesno, itd. Ali u servisu gdje su mi to prepravljali nakon prvotnog podsmijeha što sam išao u Srbiju, (nažalost ima još toga tu i tamo), ostali su iznanađeni kvalitetom posla.

Pozdrav g. Zoranu

Goran iz Čakovca

Comment

• DRAGANCE
                              CBC Član
                              • 23.12.2004
                              • 28
                              • bg

na veliku zalost nisam ugradjivao plin u rasicu , imao sam velikih problema , naravno ivan mi je izasao u susret........ dzaba da piskaram ovde hvale kad svi znate kakvi su momci u rasicu - extra

ivane , hvala ti

DRAGANCE

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Dobro de, onda ispada da sam imao mnogo srece jer sam plin (uredjaj) ugradio kod Dore, tad nisam ni znao da Rasic postoji, a sad ga odrzavam kod rasica. Cuj, odrzavam... Odem svakih 10k km, promenim filter i teram dalje. Uredjaj je LovEco i zadovol;jan sam, presao sam oko 100k km na plin (s ovim autom) i preci cu jos oko 200k km (s ovim autom), a onda cemo videti sta cemo, mada, kako mi se cini, ne gine mi opet plinjara... Auto mi je dovoljno velik da se 'gubitak' gepeka ne oseca previse, potrosnja nije skocila znacajno, tek za oko 1l.
                                Za Doru sam saznao preko neta, a za Rasica preko Dore. Inace, imao sam problema sa detonacijama neko vreme, no Rasic je to resio lepim i pametnim podesavanjem racunara za plin. Svaka cast, majstori. Kako je to lepo, sipas i ne mislis, stisnes pedalu, vozis ga kao da je tudji i bas te briga... ne kosta mnogo...
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X