Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DRAGANFORD
    Banovan
    • 18.02.2009
    • 103
    • beograd

Re: Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

U momentu dolaska vozila kod mene pomenuti explorer je radio na benzin i lpg uopste mi nije jasno ni dandanas zasto su coeka slali u seris forda. navodno motor nije mogao da postigne temperaturu vecu od 40c da bi prebacio rad na lpg. inace temperatura motora je bila 86c a na isparivacu 60c. vozilo i covek /Branko/ vraceni nazad u ACrasic. nikakva dijagnostika,pregled nije naplacena. malo dobre volje nije na odmet. hvala

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Zar nisi napisao da je coveku naplacena ugradnja, a da uredjaj nije nastelovan? Kad je dosao kod tebe radi na benzin kao i na gas? Kako ako nije nastelovan?

Motor je bio bez termostata i zbog niske temperature na isparivacu je poslat na montazu termostata i kontrolu vodene pumpe...

Covek se ne zove Branko i ugradnju nije platio koliko si napisao vec dosta vise... suvise si lazi napisao i sam se pecas u njima. Toliko od mene i uzivaj u koriscenju foruma... nisi prvi od "kolega" koji tako pise o mom servisu, ali dok tako pisete, znaci da kod vas postoji neki problem.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• DRAGANFORD
        Banovan
        • 18.02.2009
        • 103
        • beograd

Zanima kako ste utvrdili da vozilo nema termostat kad se kuciste termostata nalzi ispod usisne grane ,da niste mozda skidali kompletan usis.Covek se zove Branko rodom iz Kosjerica i zivi u Roterdamu i vlasnik je pomenutog explorera. Objasni mi pojam kontrola vodene pumpe i kako je moguce sa neispravnom pumpom vode preci 2000km. kakav ste zaista imali problem sa tim vozilom neznam.Covek je od mene dobio moju vizit kartu i vise puta smo se culi za ovih godinu dana.pomenuti explorer prodao je pre mesec dana i na moj savet kupio JEEP GRAND 4.0 koji je daleko jeftiniji za odrzavane i bolji kao vozilo. stalno naglasavate da ja pricam neke lazi kakav vi uopste imate problem,smeta vam malo kritike.Nazivate me monterom termostata,padobrancem,pacijentom,lazovom a nijednu pogrdnu rec nisam uputio na vas racun.Tolika buka samo zato sto sam ukazao na jedan propust. ovakav nacin komunikacije potpuno je neprimeran renomeu AC rasic ispod svakog nivoa ,takav recnik ja neupotrebljavam ni na pijaci.pozdrav kolege

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

dok neki moderator za autogas ovo ne procisti , ja cu da zakljucam.

u ovoj raspravi samo dve osobe znaju sta se desavalo , a previse ima navijackih komentara.
          etiketiranja preko svake mere.ovo ne prilici nijednom forumu.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Zamolio bih sve da isključe epitete iz diskusije, navijačke strasti, advokatsku komoru i ostalo. Tema se zove kako se zove i vidi se čemu služi. Svako ima pravo na svoje mišljenje ali ne po nekoliko puta.

Ko razume shvatiće, sad idemo dalje.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• stefke6800
              CBC Početnik
              • 18.09.2010
              • 1
              • Beograd-MML

Hteo bih da iznesem moje iskustvo u veci AC RASIC-a.
              Citao sam na vasem forumu o decku Ivanu koji odlicno radi svoj posao i sve uradi uredno i pedantno i musterijama pomaze savetima, preporukama i td. To mi je bilo veoma bitno jer sam bio veliki skeptik prema TNG-u. Pozovem servis, zakazem i kada sam otisao tamo, vidim nekoliko majstora ali ne znam ko je Ivan! Obratim se jednom i on mi ne bas ljubazno kaze da ostavim kola i dodjem na kraj radnog vremena. Kada sam dosao po auto, gas je bio ugradjen i spreman za voznju. Obratim se onom majstoru koji je preuzeo auto i on ponovo onako ne bas ljubazno pokaze mi gde je prekidac, kako se prebacuje na plin i to je sve!!! Nikakve informacije oko dalje eksploatacije, koliko se plina sipa, kada se prebacuje na plin ujutru/leti/zimi, bilo sta oko atesta - apsolutno nista!!! Sve sam morao sam da zapitkujem!

Pored toga,shvatio sam da mi je plin (po visokoj ceni) ugadio neko drugi, a ne Ivan koga svi hvale i zbog koga sam otisao u AC RASIC.

Kasnije sam u toku dana primetio jos par stvari koje su mi zasmetale : prekidac nije bio lepo pricvrscen, vrata gepeka su mi se zamalo zaglavila jer je u bravu upao komadic bakarne cevi, cep na hladnjaku nije bio zavrnut do kraja...

Na ugradjeni uredjaj nemam reci zamerke, sve radi normalno. Razocarao sam se u odnos prema musteriji jer sam ocekivao neki maltene prijateljski odnos majstora-genija Ivana i mene kao musterije a primljen sam kao naslteru neke drzavne ustanove plus svi ti sitni propustima koji pokvare ceo utisak o servisu.

Comment

• JoMan
                CBC Član
                • 25.04.2008
                • 42
                • BG

Evo da javim i ja svoje iskustvo sa AC RASIC.

Na prethodnom automobilu su radili odrzavanje, a ovo je vec treci automobil (direktno/indirektno) u koji je pomenuta ekipa ugradila plin. Namerno kazem EKIPA, jer iako je Ivan ovde stalno prisutan, potpuno je glupo potceniti ljude koji rade kod njega i jos je gluplje misliti da sam Ivan radi ceo posao. U suprotnom zbog cega bi onda placao ljude koji rade kod njega. Svi momci su korektni, naravno na celu sa Ivanom koji je vec standardno vrlo ljubazan, uctiv i usluzan.

U automobil je ugradjen sekvent plin sa toro bocom i nikakvih zamerki nemam. Vec sam bio i na 1k servisu gde je sistem malo dostelovan i to je to.

Ono sto nasi ljudi vrlo tesko shvataju je da saznanje da ukoliko se nesto lose desi, Ivan je tamo i problem ce resiti nema cenu. Ne postoji bojazan da ce servis nestati preko noci i otvoriti se na nekoj drugoj lokaciji sa novim imenom (ovo se desavalo nekim mojim prijateljima/poznanicima).

Info iz prethodnog posta da je kod njih nesto aljkavo i neuredno uradjeno teoretski je naravno moguc (u servis sam svracao samo nekoliko puta), ali svako ko je bio tamo i pricao sa njima zna da je to vrlo tesko jer su ljudi stvarno pazljivi i normalni, a ne povuci potegni majstori. Takodje, neko ko se na forum prijavio da bi u prvom postu "diskretno" napljuvao servis za mene bas i nema neki kredibilitet.

Moja iskustva (ponovo) pokazuju da su servis za preporuku, i da bi ovo bilo mnogo bolje mesto kada bi vise ljudi svoj posao radilo kao sto to radi AC RASIC.

Comment

• vlad1ca
                  CBC Početnik
                  • 12.08.2010
                  • 8
                  • BG

takodje jedan Veliki PLUS za AC Rasic
                  naime ugradio sam u corsu c 1.2 tomaseto sekvent kod njih otprilike pre godinu dana i skoro sam uradio servis na 10000km
                  Mogu samo reci da sam jednostavno zapanjen kako sve to lepo radi.
                  Takodje svidja mi se i pedantnost koja je odradjena pri montiranju,
                  apsolutno nijedan problem sa plinom (plin sipam gde stignem) i bilo cim nisam imao do sada, auto radi savrseno.
                  Svidela mi se i garancija 50000 i to da se mora na 10000 obaviti redovan servis

Jedan VELIKI MUNUS servis TD u Zarkovu (lik se zove Vlada) , pre corse vozio sam suziku swift 1.0 '97 na plin i tamo je ugradjen.
                  To je neverovatno na koji nacin je to ugradjeno sa nekim zicama lepljenih izolir trakom koje vise okolo preko motora i sl.
                  stelovanje se obavlja kad navatas majstora koji se samo javlja kad treba da ugradi plin posle toga je igranka i to po sistemu sluha.(lambda sonda? kakva lambda sonda? majstore pali mi check engine, ma samo teraj mora tako)
                  Inace ugradnja je placenana 360E pre 4 godine. Posle te ugradnje sam slucajno video na drugom autu kako je ugradjen plin pa mi nije bilo dobro....koliko je meni lose za sta sam dao 360e a mogao sam da biram ali ne glupak otvori SAT i nadje najblizeg majstora i tako... sad se opet iznervirah...
                  P.S. a sad vrhunac ostavim tom liku auto da ugradi plin subota lik me zove i kaze da je imao sudar sa nekom zenom , ona kriva mada se zena kune da je vozio 80 po nekoj maloj ulicici i da ona nije stigla da zakoci.
                  Znaci auto udaren iznad zadnjeg tocka, menjani posle i amortzeri, limarija radjena i farbano 10 dana bez auta

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

Posto danima iscitavam sve teme vezane za LPG, naisao sam vise puta na problem majstora u mom rodnom gradu Nisu.

Sada, cisto, osecam moralnu obavezu da na ovom forumu napisem da nije bas tacno da nema dobrih majstora u Nisu (moji kriterijumi za titulu dobrog majstora su veoma visoki, i mozda je moj utisak pogresan, ali posle godina citanja ovog foruma, malo je ljudi kojima bi poverio ugradnju LPG-a), i oni pravi se uglavnom nalaze na ovom forumu.

Naime, iz svog licnog iskustva, postojao je pocetkom 2000-tih, neki servis na trosarini (kad se krene ka niskoj banji, Nislije znaju o cemu pricam), i mislim da se vlasnik zvao Manko ili slicno.
                    Covek je u to vreme napravio dobitnu kombinaciju dovodjenjem Bugara majstora da rade u servisu. Momci su u to vreme bili izuzetno strucni i korektni, a meni su resili LPG u autu, koji nisu mogli da rese svi majstori iz Kragujevca i Cacka.
                    Da li servis i dalje postoji, znace da nam kazu Nislije sa ovog foruma.
                    Mislim da se jedan od Bugara zove Mario.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• dekiv68
                      CBC Senator
                      • 06.03.2010
                      • 230
                      • Borča

Nisam ih ja birao već Delta kod koje sam kupio Punto klasik sa BRC plinom.
                      Nakon servisa na 1k i 10k km zadovoljan, kako uređajem, tako i uslugom u servisu.
                      Radi se o servisu za BRC, ECOFORTE .

Comment

• dekiv68
                        CBC Senator
                        • 06.03.2010
                        • 230
                        • Borča

Da li ako Doru ili IvanaT ne pohvališ na ovoj temi ista odmah zamire ili ...

Zbog "funkcije" napred navedenih možda niko ne bude video ovaj post, tj. briši brate.

Ako neko stigne i da ga vidi imam sledeću dilemu: Čeka me redovni servis na 20k km za BRC sekvent ugrađen u Punto Klasik. Po nezvaničnim informacijama, u ovlašćenom servisu, treba da očekujem cenu redovnog servisa od 50E.
                        Moje pitanje: Koliko koštaju, realno, BRC filteri i radi li ko to ljudski, sem tzv. ovlašćenog servisa?

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Realno, ko tebi drma kavez?
                          Tema je za iskustvo sa servisim oko ugradnje ili bilo čega drugog, pročitaj uvod.
                          Za tvoje pitanje otvori temu u delu foruma namenjenom za to.
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Hermes
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 1306
                            • https://t.me/pump_upp
                            • bemve

Da ne bi zamrla tema, moram opet da pohvalim IvanaT

Rezime, kad u Nisu ne mogu da resim problem,malo popricam s Ivanom i uskoro auto radi kao i pre.
                            Jos da kurirska sluzba radi kako treba, problem bi resio i brze

A posto nista nije kostalo, od saveta do delova, najmanje sto mogu je da ga pohvalim ovde
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• vasavasa
                              CBC Veteran
                              • 24.11.2007
                              • 185
                              • Chicago,USA

jel ima neko iskustva sa autogas servisom ENDRE u novom sadu???
                              lik je prlicino jeftin sekvent od 350eura...
                              budimo realni,zahtevajmo nemoguce!

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

budimo realni, zahtevajmo nemoguce!
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X