Kako vam pali auto na -13?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

eh, "nema gasenja". slusas li ti mene? ugasio se sam. ko da sam ja hteo da ga gasim...
    .

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Slušam slušam Držiš gas i teraš odmah, ne puštaš ispod 2000 obrtaja. Kad se smrzne ima viška gasa i zato se ugasi. Vožnjom ili "turiranjem" se postigne mnogo brže temperatura pa počinje odmrzavanje.
      U svakom slučaju postoji bencin
      Ako se ugasi na gasu i neće da upali, obavezno palitina benzin sa punim gasom, pedala do kraja. Izduvaće gas eventulno možda i upaliti i navući benzin.
      Kad se jednom krene paliti na benzin, nema nazad, mora upaliti na benzin.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• omBRE
        CBC Član
        • 11.09.2005
        • 90
        • Zemun/Chicago

Nema tu ugasio se sam, nogu na gas i ne pustaj dok mrdne kazaljka od temperature. Ja sam jutros uspeo na -12 da upalim na gas, uz pomoc vradzbina tipa polivanje isparivaca vrelom vodom, i dosipanja toplijeg ulja u motor, i kao kljucno uz pomoc kuma, njegovih kola i kablova

Pitanje za Doru:
        Jel skodi ako sa drukalicom (ono crveno dugme ), nadrukam 10-15 puta, tj. jel steti taj "visak" gasa pri 'ladnom paljenju?
        a vi kako te?

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

mislim da je ovde kum ipak bio presudan!
          to, kume!
          eto ispadoh ludi sofer koji ne cita, nego samo tarzan. dobro. aj nek bude ja pustio da se ugasi, ko da ne znam sta sledi...
          .

Comment

• SALE
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2005
            • 841
            • Banovo Brdo

Stvarno ne mogu da verujem da je pola CB-a polivalo isparivace i palilo na kablove, a svakodnevno provedemo po nekoliko sati(bar vecina) u pricama oko kola , a posle nas iznenadi zima krajem januara .Meni su se godinama ledila kola svake zime, jer me mrzi da sipam antifriz, ono kao bice mali minus, sipacu sutra i te fore , pa posle odledjujem po dva sata.
            Od kad vozim Japance stvarno sa paljenjem nemam nikakvih problema, slicno pali kao i leti.Dobro ne bas kao neki ali za mene super .

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Odrade grejaci i onda 2-3 kruga i upali, ali nesto lenjo se okrece anlaser, a nov je akumulator (Black Horse)!!!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by omBRE
                Jel skodi ako sa drukalicom (ono crveno dugme ), nadrukam 10-15 puta, tj. jel steti taj "visak" gasa pri 'ladnom paljenju?
                Pa ne škodi... A jel tebi škodi da te rane lopatom? 2 puta treba da je dosta a tri puta se smatra nepristojnim, 15 puta je čudo ako upali

@Dekideki, znam da znaš i čitaš pošto deliš dobre savete ovde, no ja to zbog drugih
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Nikola
                  CBC Senator XXL
                  • 29.09.2004
                  • 975
                  • Indjija/Vojvodina

Okrenem kljuc, upalim za oko 0.5-1.5sec, posle 15-ak sec prebacim na gas i teram....

Da, jos da kazem da mi auto stoji u garazi na nekih 20 (+/-3) stepeni
                  .:Cuore Sportivo:.
                  Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Meni bas kao i dekideki-ju. Upali bukvalno odmah, sve normalno, krenem i posle 100m mmmmm. potone, stisnem kvacilo opalim po gasu prima, opet krenem potone i tako sve u krug .
                    Vruca voda svakako pomaze ali posto ga polivas polako onda ga pustis 2-3 min da popusti i onda kreses.
                    E da i odvrnuo sam za pola kruga i nemam problema vise.
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

A pricali nekada da ima problema sa dizelima zima. Verovatno ima, ali sa slabim accu, losom kompresijom i parafinom u rezervoaru!!!!
                      Vise problema imate vi benzinci na alternativni pogon!!!!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

Ja palim al na oko -4,5 auto u garazi,zagrejem jednom,i dva okretaja malo zatrese i pocinje da kucka,inace ne radi mi jedan grejac,prosle zime na -15 2,3 grejanja ponekad i malo vise i jedno dva verglanja na kratko upali iz drugi put uvek

Comment

• omBRE
                          CBC Član
                          • 11.09.2005
                          • 90
                          • Zemun/Chicago

Mora d ati je odlican motor/akumulator/anlaser, jer koliko ja znam cim ode jedan grejac, dizel nece da pali ni kad je +
                          a vi kako te?

Comment

• Duke
                            CBC Senator XXL
                            • 16.01.2006
                            • 753
                            • Urbs Naissus

Originally posted by SALE
                            Stvarno ne mogu da verujem da je pola CB-a polivalo isparivace i palilo na kablove, a svakodnevno provedemo po nekoliko sati(bar vecina) u pricama oko kola , a posle nas iznenadi zima krajem januara .
                            He,he, pa znas onu narodnu:"...zidar kucu nema..."

Paljenje? Jutros na - 15: Ubod, okret, zavrt, vr,vr,vr, sekundu i po... i brm. E, al' ondak nemoj da te zmija ujede da prebacis na plin u naredna tri minuta... Radi motor i na plin, nije da ne radi, ali drm-brch, drm-brch, kao na tri cilindra (od sest koje imamo u ponudi =] )... Dodushe, oseti se malo i na benzin... Da nije struja, bogati...

A, ako se ugasi, ima da verglas, gospodine si ga moj, dok opet ne u'vati na benzin...
                            "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

fantastik :
                              bengula mi je upalila kao da je +20 znaci na prvi okret kljuca i jedan zaverglaj motora
                              Isto... I to juche posle nekoliko dana "nerada"

Na benzin vozim uvek jedno par minuta, ne zato shto ja tako hocu vec shto ne mogu da prebacim na plin samo dizanjem obrtaja. Dok se isparivach ne ugreje nishta od plina... Za sad sve radi xtremno dobro, kuc-kuc u drvo

Pochinje da me biva sramota od ovolikog hvalisanja AS Rasic...
                              http://www.bmw.tv

Comment

• marek
                                CBC Senator
                                • 16.09.2005
                                • 243
                                • Beograd

Svaka cast SKY, ja ima yuga 1.3 i evo tri dana ga nisam palio na ovom minusu jer nisam imao potrebe nigde da idem. Inace sam ga ostavio na gasu, mogu li ja sad da ga prebacim na benz i da palim ili da palim na plin pa kako bude?
                                Inace kad je ono bilo -5 posle dva-tri dana je upalio na plin iz prve. Na benzin mi isto pali i to jos bolje nego na plin, dam mu sauh (gas do kraja posto je automatski sauh) i onda zaverglam bez gasa i upali ki mina, posle prebacim na plin.
                                Poz

Comment

Working...
                                X