Kombinovana funkcija benzin/plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gumetina
    Banovan
    • 12.12.2004
    • 1082
    • Novi Sad

Re: Kombinovana funkcija benzin/plin

ne moze velika razlika na ono u boci zbog pumpe, tj nemamo beskonacno jaku pumpu.

a 3bar-a da vrti preko nekog redovnog regulatora ali na ono u boci...

tu ide i kvaka sa siemens deka 2 diznama koje imaju skoro istu karakteristiku protoka od 9 do 25 bar-a

samo male korekcije treba uvesti, na neki nacin

a u to se uklapa da u boci ima npr najmanje 6bar-a zimi a najvise 16bar-a leti...

jos je u razradi, ali zato i pravimo propotip

Comment

• fire
      CBC Član
      • 11.05.2008
      • 29
      • Cakovec, Zagreb

Inace ovo s warmup enrichmentima bi mislim funkcioniralo ako se auto nebi palio na plin.

Comment

• Gumetina
        Banovan
        • 12.12.2004
        • 1082
        • Novi Sad

radilo bi i inace, posto plinu ne treba temperatura da ispari, vec to radi sam od sebe

treba probati u svakom slucaju

Comment

• mr_G
          CBC Član
          • 27.05.2009
          • 21
          • Zagreb, Hrvatska

Originally posted by Gumetina
          radilo bi i inace, posto plinu ne treba temperatura da ispari, vec to radi sam od sebe

treba probati u svakom slucaju

Heh, ovo baš nije istina. Jesi li ikad vidio plin u tekućoj fazi, znači obična tekućina? Ja ga gledao, čak štoviše kao vodu izlijevao iz boce...

Imao sam jedno 20l plina u boci i morao sam ga iscuriti da skinem poklopac i ventil. Kad puštaš plin na ventil, nakon par minuta više nema pritiska jer se boca zaledi. Ja mislio više nema plina i ja otvorio poklopac... A unutra 20l plina kao tekućina, i neće niti hlapiti jer se cijela boca zaledila.. Onda sam ga izlijevao kao vodu...
          Lanos ST (Sport Turbo) 2.0 16V (C20LET/F28/WISECO/MRT/ARP/COMETIC/HELIX/GARRET T3/VEMS@15psi going 22psi)
          kicking some S3 and M3 asses!

Comment

• ale944
            CBC Senator XXL
            • 20.03.2006
            • 1457
            • Beograd

Imao sam jedno 20l plina u boci i morao sam ga iscuriti da skinem poklopac i ventil. Kad puštaš plin na ventil, nakon par minuta više nema pritiska jer se boca zaledi. Ja mislio više nema plina i ja otvorio poklopac... A unutra 20l plina kao tekućina, i neće niti hlapiti jer se cijela boca zaledila.. Onda sam ga izlijevao kao vodu...
            zato sto se cela boca ohladila, u slicaju da ga brizgas u tecnoj fazi, nece biti problema, jer cim se rasprsi i dodje u kontakt sa vazduhom isparice momentalno.
            http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by mr_G

Samo radi znanja i ravnanja za ostale koji čitaju ovakve dogadjaje. Izuzetno je opasno istakati (izlevati) tečni plin iz boce a naročito kao vodu, radim to relativno često. U dodiru sa zemljom ili betonom (još gore) ključa momentalno bez obzira na spoljnju temperaturu i prska na sve strane. Zavisi koja količina dospe na kožu može biti do -70 stepeni što stvara opekotine 3. stepena i meso otpada a ne koža.
              Ovde baš važi ono " mi smo profesionalci, ne pokušavajte ovo sami"....
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mr_G
                CBC Član
                • 27.05.2009
                • 21
                • Zagreb, Hrvatska

Naravno. To je čak i ilegalno, i nebi se upuštali u to da zaista nismo baš morali, jer nismo imali izbora...
                Lanos ST (Sport Turbo) 2.0 16V (C20LET/F28/WISECO/MRT/ARP/COMETIC/HELIX/GARRET T3/VEMS@15psi going 22psi)
                kicking some S3 and M3 asses!

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ma nije reč o ilegalnosti nego o oprezu pri postupku, stvarno mogu da nastanu teške povrede.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Re: Kombinovana funkcija benzin/plin

da ovo je tacno za plin u tecnoj fazi,ja sam otvorio bocu u sred ljeta..bilo je vise od pola boce pline...
                    dokle je dosao projekt...
                    imho da nece biti problema sto se tice ubrizgavanja tecne faze jer ce plin momentalno da ispari kad se ubrizgavanja u cirkulirajuce struje u****...kad ispari benzin onda ce i plin sigurno
                    zanimljiv projekt....

Comment

• slavko_bgd
                      CBC Senator XXL
                      • 24.03.2009
                      • 771
                      • Batajnica
                      • Stilo 1.6 16V MW

Izgleda, od t'a posla nema ništa...
                      Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

Working...
                      X