Ugradnja plina u hondu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maki
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 878
    • Budva, CG

Izgleda da je Heinz u pravu,mora da su "zaboravili" da stave neku selnu pa to pusta,inace kad sagori nebi trebalo da se osjeca na plin,pa i na benzin kad sagori pa se neosjeca na benzin nego ima drugi miris,nesto tu fali
    HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• Heinz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 1027
      • Beograd, Voždovac
      • Avensis 2.0 D4D

Pazi, sagoreo gas ima skroz drugačiji miris od gasa koji tek treba da sagori. Onaj "smrad" kao na pumpi za gas ne bi trebao nikad da se oseća ni blizu kola, a produkti sagorevanja gasa moraju da se osećaju jer imaju specifičan miris.
      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kada radi na plin iz izduva izlazi CO2 i H2O, a to je totalno bez mirisa.
        ako se oseca plin u kabini ili poref auta sistem je neispravan i negde pusta. fals ugradnja.
        to je veoma OPASNO i u takvom stanju auto ne sme da se vozi, moze da odleti u vazduh.
        a jos nesto govori o fals ugradnji, u bocu od 40 litara moze da stane max 80% ili 32litra plina. nikako 38 litara.
        mozda je ugradjen multiventil sa poskidanim zastitnim mehanizmima, ili je ukrivo montiran pa plovak ne radi posao kako treba... tek mirise na probleme.
        auto na plin mora BOLJE da cima nego na benzin ako je sve ok na nizim i srednjim obrtajiima usled potpunog sagorevanja i veceg oktanskog broja sto prija motoru da razvije vecu snagu. barem vecina auta se tako ponasa.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• -Vedran-
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 3255
          • Beograd

Alo ljudi!Sad ste me skroz istripovali...

Jesam li ja lepo stavio temu jos dok smo bili na VG o ugradnji plina i trazio pomoc.Niko skoro nije pisao kao sto sada pishe.Sad ste svi pametni kad je vec sve gotovo.

Brick,ako je tako kao sto ti kazes nek leti sve u vazduh
          Power of dreams !!!

Comment

• Saabo
            Moderator
            • 29.09.2004
            • 1724
            • Vrbas
            • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Hmm... samo bez panike, meni je smrdelo na kilometar, pa sam jos tu 8) Al sam prodao plin
            p.s. Lepo su ti rekli da ides kod Dore u NS
            SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

Da rekli su mi.Mogu i ja tebi da kazem sto ne ides na havaje.Ti ces verovatno reci da nemas para.Dati 600 eur za plin,malo je previshe.
              Power of dreams !!!

Comment

• Heinz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 1027
                • Beograd, Voždovac
                • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by Honda
                Da rekli su mi.Mogu i ja tebi da kazem sto ne ides na havaje.Ti ces verovatno reci da nemas para.Dati 600 eur za plin,malo je previshe.
                Šta znam, preči su mi živci od male razlike u ceni

Ja kad sam se raspitivao, u svim krštenim servisima su mi tražili od 260-285?, kod Dore je bilo 270? a u Autotehniku 225?. Sad, ta razlika mora da potiče od nečega.

Sam put do NS-a ima 90-100 km x 2 pravca, (još je tamo gas 25 dinara/litar ), to je max 8 litara benzina, i 9 litara plina, + 220 dinara putarine.

Da li se isplati ili ne, proceni sam.
                Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

Heinz u pravu si,ali sada je sve gotovo i ne zelim vishe da cujem trebao si vamo trebao si tamo...bez uvrede naravno,nemoj neko pogresno da me shvati...jer cu samo da se nerviram.To sto se oseti gas,videcu sam da proverim sve selne i creva sa nekom penom,pa ako nesto nadjem otici cu da mi to srede.

Sto se tice Dore,prvenstveno nisam otishao zbog cene.Mozda sam i mogao da naguram jos koji euro pa da odem kod njega,ali verujte vishe mi je dojadilo da trazim gde da ugradim i da se raspitujem i da slusam razno razne price.

Majstori jesu Bugari,ali vidi se da su iskusni i OK su totalno.I jedan bosanac radi sa njima.Takodje su mi rekli da ako ista bude zezalo da dodjem i da ce srediti.

Pozdrav
                  Power of dreams !!!

Comment

• 156V6
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 415
                    • BEOGRAD

Pustite coveka...posle bitke svi generali pametni

I radi se o plinu a ne o turbini prema tome ugradio ga ovde ili onde u pitanju su nijanse 8)

Idi da ti srede to pod hitno ne sme nikakav miris da se oseca provereno,platio si i za svoju lovu trazi da bude sve na mestu,skaci im po glavi smaraj ih dok ne budes zadovoljan,ako treba ostavi im auto jedno prepodne i bice sve ok videces...samo nemoj da pustas vreme da prodje

Pozdrav

Comment

• -Vedran-
                      CBC Senator XXL
                      • 03.10.2004
                      • 3255
                      • Beograd

E bash tako...

Otici cu ja kod njih da mi to srede,a i ljudi su mi lepo rekli ako mislim da nesto nije u redu da su oni tu i da slobodno dodjem.
                      Power of dreams !!!

Comment

• Ivvan
                        Moderator
                        • 29.09.2004
                        • 1574
                        • Nis
                        • SAAB 9000

To je naj vaznije da su spremni sve da isprave i poprave, ostaje na tebi da ne budes lenj nego dosadan(njima) :lol:

Pozdrav
                        Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

honda, pisano na VG o ugradnji plina iha ha. evo jos uvek stoji. kao i iskustva kada se zeli "pristedeti" najjeftinijom ugradnjom pa se onda komplet ugradnja ipak mora uraditi kako treba po propisima.
                          kada su majstori, Bugari ili Marsovci svejedno, pravi majstori problematican auto nije ni smeo da napusti radionicu a kamoli da te ne upozore na tako kardinalni problem curenja gasa i da te sami pozovu da dorade/poprave/isprave sta vec treba.
                          ovako, zvuci da je posao otaljan za solidne pare a rezultati rada neadekvatni. jesi li dobio overenu original italijansku knjizicu/karton i garanciju sa atestom koju je izdao Lovato?
                          ako nisi eto razloga za sumnju da se radi o jeftinijoj bugarskoj fals kopiji. ja ne bih kupio Hondu koju su sklepali Bugari ili Kragujevcani, da se tako izrazim- original vredi para a kopija je stvar pijacne pogodbe, za saku pirinca...
                          nemoj da se ljutis, ugradnja auto gas uredjaja nije tako naivan posao i mora da bude izvrsena do perfekcije da bi bilo bezbedno, pouzdano i adekvatnih perfomansi. komentar je iz pozitivnih namera 8)
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Honda nemoj se sekirati, sigurno je neka glupost u pitanju.Jednostavno idi do bratka koji ti je ugradjivao uredjaj i oni će pomoću najobičnije sapunice lako utvrditi gde je problem oko curenja.Vidi samo da to odmah uradiš dok te ne zaborave!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Saabo
                              Moderator
                              • 29.09.2004
                              • 1724
                              • Vrbas
                              • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Originally posted by Honda
                              Da reci cu da nemam para, al to ti kazem iz mog licnog iskustva, a ne iz namere da sad popujem ili nesto, izvini ako sam te uvredio nije mi bila namera... A sto se tice mog iskustva,...posto imam karburator, oni su mi busili karburator i to je drzalo dobro nekih mesec dana i to se rasklimalo jer su busili tamo gde je jako tanak zid na karbu., pa sam otisao to da reklamiram, a oni su to samo silikonom kao zalepili , itd... da ne gnjavim previse, jos tri puta sam isao zbog jos nekih problema i nista, a dao sam para i para, mnogo vise od onih 250 evra sto sam dao za ugradnju. Pa me izaslo skoro 400
                              Pozdrav!
                              p.s. Nije to veliki problem, verovatno neka mala glupava selnica
                              SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• -Vedran-
                                CBC Senator XXL
                                • 03.10.2004
                                • 3255
                                • Beograd

Brick,naprotiv nisam stedeo previshe.Po BG su mi cak nudili i za 340 eur,ali ipak sam otishao na ovo mesto i platio skoro 410eur...naravno da je tvoj komentar u pozotivnom smislu,nisam nista drugo ni pomislio .Otici cu da mi vide da li negde curi,iako sumnjam jer su vec gledali kada smo sredjivali gasenje auta.

Ja sam i dalje ubedjen da mi izduvna grana negde pusta i da mi se zato malo oseti i u kabini.Ponavljam,nije nista strasno.Takodje mislim da je to normalno da se oseti pired auta,jer npr kad neki auto prodje pored mene ja mogu da osetim da je na gas...

Tetak,ne boj se nece me zaboraviti,moju hondu nijedan majstor ne zaboravlja tako lako :lol: ,videces sad za koji dan kad i ti sednes u nju...

Saabo nisi me uvredio,ne vredjam se ja tako lako Samo znas,ovih dana mi svi nesto popuju trebao si ovo trebao si ono...

Sve u svemu u toku sledce nedelje cu da odem da mi to pogledaju,samo da uhvatim vremena.
                                Hvala svima na podrsci i na savetima
                                Power of dreams !!!

Comment

Working...
                                X