Honda,veruj mi da je uglavnom problem u nosu.Obicno onima koji prvi put voze auto na TNG smrdi na sve strane,uvek su nesto uplaseni da nece nesto da se zapali,explodira itd.Ne sekiraj se mnogo,za koji dan vise neces nista osecati.U svakom slucaju-posudu sa sapunicom i sundjer.Imas svega nekoliko mogucih mesta curenja,pa kad se uveris da sve dihtuje prestace i da smrdi.Ja trenutno vozim svoj peti auto na gas i vise mi nista ne smrdi(a jeste kod prvog).
Honda, mislim da bi sada trebao lagano sesti u auto, pokupiti 3-4 drugarice i malo ih provozati po Koshutnjaku (u vechernjim chasovima naravno)... Chisto da proverish sa njima da li tu neshto "smrdi"... A kad dodjesh kuci (oko 5-6 jutrom), sednesh za komp, izadjesh na forum i lock-ujes topic (naravno sa tvojim izveshtajem o probnoj "vozhnji" na kraju)... 8)
Tomo,moguce i da je psiha u pitanju,kao sto ti kazes
killaz ova tvoja varijanta mi se mnogo svidja.Mislij da bi one sigurno znale da li tu nesto smrdi Nego da mi nece biti previshe 3-4,ja bi nesto i za tebe ostavio...
Ne znam jos uvek.Kazem ti usuo sam 38 litara i napravio do sada 260 km.Josnistra ne znam.A i necu moci da izracunam po ovoj boci jer je bilo jako puno gazenja,isprobavanja, turiranja da ne pricam itd.Radila je u leru sigurno sat dva dok se sve nije namestilo kako valja.Ja ocekujem potrosnju ne vecu od 12 litara u gradu.
Srdjane koliko tebi trosi primera?Isto 1.6 motor imas?
Zadnje sto sam merio bio je presek na 1500km i prosecna potrosnja mi je bila 8,7. Tako da sam prezadovoljan sto se potrosnje tice. Uglavnom je bila voznja na otvorenom...
A to sto osecas plin, nemoj da se mnogo cimas, nije sve tako crno kao sto pricaju. Jednostavno kao sto kazes po mirisu mozes da prepoznas da li je auto na plin ili ne. I kod mene se to oseca kad radi na leru a ukljucena klimatizacija. Tako bez brige...
Da li trebam da smanjim zazor svecica i da povecam temperaturu predpaljenja nakon sto sam ugradio plin?
Nisam siguran da temperatura može da se poveća ali ugao može . Mada će onda biti problema prilikom vožnje na benzin.
Ne znam koje svećice imaš, ako su trokrake - zameni sa jednokrakim, toliko ja znam
evo jedan prozvani general se javlja )
je li tvoja Honda ima klasican stari sistem paljenja sa manuelnom regulacijom ili moderni full elektronski? ako je ovaj poslednji sve sam radi kompjuter ti nemasa sta da diras.
svecice, koji tip koji zazor pise u specifikacijama za tvoj motor i drzi se toga. jedino zameni visekrake za standardne i to bakrene.
i proveri/zameni filter za vazduh kao i VN kablove ako nisu u perfektnom stanju.
Comment