i onda neki kazu plin ne valja
kao gubi se mnogo snage
a praksa, ma culi smo od Pere taksiste i Mike postara putem radio Mileve
Evo ja kažem da se gubi dosta snage, a ti ako ne veruješ možeš i sam da se uveriš u to Ozbiljan sam 100% i nisam zadovoljan kako se auto ponaša posle ugradnje gasa. A najviše ne nervira stalno lupkanje plovka u boci
U pravu si Heinz, nista nije isto kao na benzin a i kod mene lupa plovak kao crkvena zvona.Kod manjih motora se vidno oseca razlika i tromiji su.Kod krstarenja autoputem to nema uticaja ali kad hoces da pozuris po gradu ide kilavo. Meni to ne smeta ali je tako. Pozdrav svima
U pravu si Heinz, nista nije isto kao na benzin a i kod mene lupa plovak kao crkvena zvona.Kod manjih motora se vidno oseca razlika i tromiji su.Kod krstarenja autoputem to nema uticaja ali kad hoces da pozuris po gradu ide kilavo. Meni to ne smeta ali je tako. Pozdrav svima
Prvo, nije mali motor , 1800 ccm 66kW.
Drugo, razlika po gradu i nije neka veća je na autoputu, kada vozilo sa 4 putnika i gomilom stvari treba da izađe uz neki veći uspon ili da ubrza npr. u 5. stepenu prenosa sa 100 na 120 kmh.
Nadam se da smo se razumeli :d
Daleko od toga da je loše, pogotovo sa ekonomskog aspekta, ali kad se malo dublje pogleda u problem i nije tako sjajno. Zašto to kažem? Pa recimo da meni nije problem, pošto neću još 10 godina da vozim isti auto (nadam se ), ali cevi se redovno menjaju zbog propadanja, pa creva, isparivač, da ne spominjem bocu, atest i sl. Dalje, gumeni delovi koji nisu u benzinu a trebali bi da budu: membrana karburatora, na nekim vozilima i pumpa za gorivo. Onda gumice ventila, pošto je gas agresivan prema njima. Verovatno ima još nešto, ali ne bih sada da širim temu
heinz, nije da ti ne verujem ali eto voleo bih da se uverim u bitan pad snage na LPG kada bude prilike. lupanje plovka, hm ne znam sta je to. uvek sam imao rezervoar koji je van putnicke kabine-potpuno besuman.
izgleda da Golfu nije sudjeno da se slaze sa gasom
Heinz,;slazem se sa tobom,izgubio sam i ja snage u motoru,ali ipak nije toliko strasno kao sto sam ja ocekivao.Naravno da sporije ubrzava i da je tromiji u gradu,ali ipak ide.Pa sta bi ti da se vozis jeftino i da auto ide ko lud
Meni nista ne lupka.Jedni ono sto osetim gas,ali nije ni to strasno,a i evo ovog trenutka me je cale zvao da mi kaze da je odvezao auto u Kumodrasku da se jos malo dosteluje plin,posto treba da idem na put
Heinz, Nista od toga sto si napisao ti se nece desiti.Jedino sto trebas da provozas malo ponekad na bezin.Gubitak snage u takvim situacijama koje si opisao je posledica siromasnije smese (opet u tom slucaju). Koliko se ti to vozis godisnje? Nije interval zamene pojedinih delova gasne instalacije toliko cest, ne boj se toga. Ne brini se jer neces morati NISTA da menjas osim mozda filtra za gas a i on ne kosta nista i ne menja se tako cesto. Kakve cevi se to menjaju i propadaju? Postoji jedna cev od tanka do isparivaca od bakra i to je sve. Crevo za utakanje kosta 15-20 evra. To bi bilo otprilike sve. Nije gas bas tako agresivan a i creva nisu od sira pa zato vozi i uzivaj. Pozdrav svima
Heinz, Nista od toga sto si napisao ti se nece desiti.Jedino sto trebas da provozas malo ponekad na bezin.Gubitak snage u takvim situacijama koje si opisao je posledica siromasnije smese (opet u tom slucaju).
Smešu sam probao da štelujem više puta ali bez uspeha. Ne mogu se jednostavno povratiti performanse ako je gorivo slabije 25%, a jeste. Donja toplotna moć plina je 25% manja nego benzina.
Provozam se ponekad na benzin pa zato i osećam razliku , za razliku od ljudi koji pređu po 10.000 km na gas a da i ne pokušaju malo da se voze na benzin. Možda su to ti koji "ne osećaju gubitak snage"
Originally posted by dranix
Kakve cevi se to menjaju i propadaju? Postoji jedna cev od tanka do isparivaca od bakra i to je sve. Crevo za utakanje kosta 15-20 evra. To bi bilo otprilike sve. Nije gas bas tako agresivan a i creva nisu od sira pa zato vozi i uzivaj. Pozdrav svima
Nemam lično iskustvo a ni sa Dorom nisam popričao o tome, ali sam čuo od ljudi koji su imali prilike da vide kako izgleda bakarna cev posle recimo 2 godine vožnje. Kažu da su pune nečega čto liči recimo na kamenac, samo je dosta finije. Ljudi nisu mogli da veruju šta sve ispadne iz tih cevi ako se malo protresu Naravno da im se zboga smanjio i poprečni presek. I za gumena creva sam čuo slične priče.
FYI - nije jedna, nego ima dve cevi, dovodna (za utakanje) i odvodna (ka motoru)
Heinz,
Za utakanje je koliko ja znam armirano crevo, ne znam kod vas.Povodom tvojih kometara mogu da kazem sledece.Verujem da su cevi i creva u takvom stanju ali nazalost niko nije predvideo filter za gorivo (lpg) na boci (kod boce) nego tek ispod haube i onda.....Sve u svemu sta tebe to briga kad je filter ipak ispred regulatora-isparivaca pa djubre ne dolazi tamo gde ne sme. I, nemoj misliti da je to korozija bakra od gasa nego su kristali i prasina itd. Ma ne sekiraj se zbog toga jer je sve predvidjeno da se ti ne brines ali ako nece da vuce promeni ulozak filtra ili neka to jos bolje uradi majstor Dora i kraj problema. Budi mi pozdravljen i pozitivan
Nema veze da li je Lovato. Prikljucak na boci je isti a i na delu za prihvat creva na pumpi samo sto je kod nas ta veza izmedju fleksibilna i traje zakonski 2 godine posle cega se to crevo mora promeniti a nije skupo. To sve nema veze jer i cev je dobra a ako nema vibracija jos bolja jer vecno traje.
Nema veze da li je Lovato. Prikljucak na boci je isti a i na delu za prihvat creva na pumpi samo sto je kod nas ta veza izmedju fleksibilna i traje zakonski 2 godine posle cega se to crevo mora promeniti a nije skupo. To sve nema veze jer i cev je dobra a ako nema vibracija jos bolja jer vecno traje.
Kod nas je po propisu da cevi budu od kaljenog bakra presvučene plastičnom izolacijom. Danas sam upravo menjao jednu plastičnu (gibljivu) Holakdsku za našu bakarnu jer je propuštala gas na spoju, takodjej e tom priliko odleteo i isparivač koji je očigledno bio zreo za remont.
kada se vec pomenuse membra ne isparivaca i redovbni servis/remont, na kojoj kilometrazi bi to trebalo da se radi?
nesto mi ostalo u secanju cifra od oko 50k ali mi to nekako deluje previse cesto. da nije mozda 500k ili 250k?
Za Lovato 50K za ostale ne znam. Dva sata posla i 2200 dinara niej puno za nov isparivač na svakih 50K
Jesam li ja lepo stavio temu jos dok smo bili na VG o ugradnji plina i trazio pomoc.Niko skoro nije pisao kao sto sada pishe.Sad ste svi pametni kad je vec sve gotovo.
Brick,ako je tako kao sto ti kazes nek leti sve u vazduh
Ne sekiraj se, da je tako kako kaže Brick, svaki dan bi poneki taxista odleteo u nebo Za ostale prethodne poruke. Miris NESAGORELOG gasa nikad ne sme da se oseti nigde oko kola a kamoli u njima. Sagoreli gas može da ima specifični kiselkast miris kao što i benzin ili nafta ima svoj miris iza auspuha. Ako je auspuh negde probušen ili iberlauf izvadjen, taj miris može da se oseti u kabini ali to nije opasno više nego što je opasno udisati sagorele gasove. U svakom slučaju treba rešiti problem.
Ivane,hvala...Dora mi je trazio 459-470 za paket kakav sam ja hteo.JOs plus put,znaci ukupno oko 500eur.I onda tek na atest koji kosta ukupno 4500 hiljade...Sto je mnogo mnogo je.
Comment