Originally posted by brick
Evo ja kažem da se gubi dosta snage, a ti ako ne veruješ možeš i sam da se uveriš u to

, 1800 ccm 66kW.
i nije tako sjajno. Zašto to kažem? Pa recimo da meni nije problem, pošto neću još 10 godina da vozim isti auto (nadam se
), ali cevi se redovno menjaju zbog propadanja, pa creva, isparivač, da ne spominjem bocu, atest i sl. Dalje, gumeni delovi koji nisu u benzinu a trebali bi da budu: membrana karburatora, na nekim vozilima i pumpa za gorivo. Onda gumice ventila, pošto je gas agresivan prema njima. Verovatno ima još nešto, ali ne bih sada da širim temu
, za razliku od ljudi koji pređu po 10.000 km na gas a da i ne pokušaju malo da se voze na benzin. Možda su to ti koji "ne osećaju gubitak snage"
Naravno da im se zboga smanjio i poprečni presek. I za gumena creva sam čuo slične priče.
Za ostale prethodne poruke. Miris NESAGORELOG gasa nikad ne sme da se oseti nigde oko kola a kamoli u njima. Sagoreli gas može da ima specifični kiselkast miris kao što i benzin ili nafta ima svoj miris iza auspuha. Ako je auspuh negde probušen ili iberlauf izvadjen, taj miris može da se oseti u kabini ali to nije opasno više nego što je opasno udisati sagorele gasove. U svakom slučaju treba rešiti problem.
Comment