izveshtaj sa B92 http://www.youtube.com/watch?v=RRoOqPCdeyM
Drag race Beograd kod expa
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Comment
-
-
Ovo je sve bilo samo trkanja nigde!
Koje su bre to pederske fore ideti auto 13,a ti vozis klasu 15!?
U zivotu ne bi iso na ovakva desavanja kao takmicar samo zato sto su 90% njih tamo takvi pederasi da nemam komentar.
Da se ja pitam ili bi zestoko izmenjao pravila ili bi zabranio trke zbog normalnih ljudi koji dolaze tamo da voze.
I jos veci fazon je taj gde se trkaju Ticbra i Boki,Boki prodje prvi kroz cilj,a Ticbra pobedi!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Budi Bog s'nama koje su to ideje!Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Jbt, ovde su neki očigledno prvi put gledali SR.
Takva su pravila tu već godinama - bolja nemamo. Ni meni nisu savršena, ali pošto bolja nisam smislio, držim jezik za zubima.
Zna se to odavno da to nije trkanje punim gasom, nego iskustvom i osećajem.
Ne vidim drugi način da više ljudi bude u nekoj takmičarskoj priči.
Samo što bi ja malo poštrio pravila. Nema probijanja klase, odma disq. I ako imaš vreme manje od klase bez reakcije, odma disq... pa da se makar to gađanje klase svodi na doziranje gasa i kočenje, a ne čekanje na startu.
Comment
-
-
Ako dozvolite da kazem par rechi, kao jedan od onih koji kalkulishu.
Prvo, za razliku od pravila koja su vazila pre par godina ovde pobedjuje onaj ko je proshao prvi kroz cilj. Boki nije probio klasu shto znachi da nije proshao cilj ispred Ticbre. Uvek se posle trke prichaju razne priche, ovo je jedina istina.
Drugo, kao jedan od onih shto kalkulishu i probijaju po dve klase moram da kazem da i za to postoje dobri razlozi. Ja vozim prvu trku sa ovim kolima i zaista sam zeleo da se uvozam shto bolje, pogotovo shto se u subotu nije vozilo. Zato sam krenuo iz klase 15, spreman da probijem ukoliko se za to ukaze potreba, kao shto jeste. I shto sam se duze uvozavao sam pravio sve bolja vremena, pa je na kraju auto ushao i u klasu 13 shto u ovom momentu zaista nisam ochekivao. U medjuvremenu sam izbacio dva vozacha u klasi 15 chime sam svom timskom kolegi olakshao put do finala u kom je pobedio. I ovde se taktizira kao i u svakom sportu gde su pare u igri. Iako svi mi ovo volimo da vozimo i pre svega se ovime bavimo iz ljubavi, ipak je prvo mesto juche nosilo 500 evra nagrade. Za trke bez taktiziranja su tu Panchevo i Ostruznica.
Trece, poshto svi zive u ubedjenju da je drag trka izuzetno jednostavna, da je potrebno da sednesh, stisnesh gas i ne razmishljash, ja necu ni da pokushavam da ih ubedim u suprotno, samo hocu da kazem da su SVA prva mesta uzeli vozachi sa debelim stazom iza sebe, shto valjda pokazuje da tu ima i neshto vishe od gasa i menjacha.
I samo josh zelim da kazem da shto se tiche toga da automobili koji su pobedili voze daleko brze od svoje klase, ni to nije istina. U klasi 16 je pobedio Marko, chija kalibra je napravila do sada najbolje vreme 15.5 shto je idealno vreme za klasu 16 i pretanko za klasu 15. Ticbra je osvojio klasu 15, najbolje vreme koje mu je auto ikada napravio je 14.5. Ista pricha vazi kao i za Marka. U klasi 14 je pobedio Frenki, najbolje vreme koje je napravio auto na kvalifikacijama je bilo 13.5. Opet ista pricha. U klasi 13 je pobedio Broz, najbolje vreme koje je auto ikada napravio je 12.5... Takvi automobili nisu debelo iznad svoje klase nego su taman nashtelovani za svoju klasu.
I na kraju shto se tiche pravilnika, to je tema koja je sazvakana 100000 puta, ja smatram, bash kao i mnogi drugi da je ovaj pravilnik idealan za nashe uslove. U situaciji gde nemamo para koliko nemamo ne mogu da se naprave dva najbrza automobila, ili dva automobila koja ce da konkurishu jedan drugom. Pa moze li iko da pretpostavi koliko je koshtao auto Gregora Tusha, koji je apsolutno neprikosnoven kod nas u klasi prednje vuche sa atmo motorom? Ko moze njemu da konkurishe kad u celom regionu niko do sada nije napravio auto slichne koncepcije ni priblizno brz kao on? Ko ce da konkurishe Aci Kostadinovicu u klasi turbo 4x4? Ukoliko bi se uvela takva pravila na trkama bi verovatno bilo 5 automobila i niko se drugi ne bi ni prijavljivao poshto bi znao da nema shta da trazi, dok su juche pokazali i neki vozachi koji voze prvi put da mogu da dodju do pehara uz malo precizniju voznju i malo srece.
Izvinjavam se shto sam malo duze pisao, ali se nadam da sam bar neke stvari objasnio sa druge tachke gledishta."Gledao sam to, ali jedino se ovaj sa kupeom zaista trkao. Ide 250 kmh u repu Bentlija, suvozac govori: "uspori uspori", a vozac "zezanje brate , zezanje" i jos prica kako mu kocnice bas i nisu nesto"
Comment
-
-
Originally posted by Vuk 20vt
I samo josh zelim da kazem da shto se tiche toga da automobili koji su pobedili voze daleko brze od svoje klase, ni to nije istina. U klasi 16 je pobedio Marko, chija kalibra je napravila do sada najbolje vreme 15.5 shto je idealno vreme za klasu 16 i pretanko za klasu 15. Ticbra je osvojio klasu 15, najbolje vreme koje mu je auto ikada napravio je 14.5. Ista pricha vazi kao i za Marka. U klasi 14 je pobedio Frenki, najbolje vreme koje je napravio auto na kvalifikacijama je bilo 13.5. Opet ista pricha. U klasi 13 je pobedio Broz, najbolje vreme koje je auto ikada napravio je 12.5... Takvi automobili nisu debelo iznad svoje klase nego su taman nashtelovani za svoju klasu.
I na kraju shto se tiche pravilnika, to je tema koja je sazvakana 100000 puta, ja smatram, bash kao i mnogi drugi da je ovaj pravilnik idealan za nashe uslove. U situaciji gde nemamo para koliko nemamo ne mogu da se naprave dva najbrza automobila, ili dva automobila koja ce da konkurishu jedan drugom. Pa moze li iko da pretpostavi koliko je koshtao auto Gregora Tusha, koji je apsolutno neprikosnoven kod nas u klasi prednje vuche sa atmo motorom? Ko moze njemu da konkurishe kad u celom regionu niko do sada nije napravio auto slichne koncepcije ni priblizno brz kao on? Ko ce da konkurishe Aci Kostadinovicu u klasi turbo 4x4? Ukoliko bi se uvela takva pravila na trkama bi verovatno bilo 5 automobila i niko se drugi ne bi ni prijavljivao poshto bi znao da nema shta da trazi, dok su juche pokazali i neki vozachi koji voze prvi put da mogu da dodju do pehara uz malo precizniju voznju i malo srece.
Izvinjavam se shto sam malo duze pisao, ali se nadam da sam bar neke stvari objasnio sa druge tachke gledishta.
Neka dodje neko i kaze da nije osvojio 1 mesto u svojoj klasi zato sto ga je izbacio protivnik koji je posle pobedio u nizoj klasi a da je on pritom bio bas najbolji i trebao da pobedi u svojoj klasi.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Znaci kad bi se za finale izbacilo pravilo da sme da se probije pola sekunde, nastala bi pometnja
Comment
-
-
Pa kad ne nastane pometnja do finala ne bi ni u finalu nastala."Gledao sam to, ali jedino se ovaj sa kupeom zaista trkao. Ide 250 kmh u repu Bentlija, suvozac govori: "uspori uspori", a vozac "zezanje brate , zezanje" i jos prica kako mu kocnice bas i nisu nesto"
Comment
-
-
Mozda, da se proveriti
Meni krajnje ne bitno, ne takmicim se, tako da mi svejedno.
Comment
-
-
Pazi koliko je bilo juce takmicara?
60 startnih brojeva sam video... ne znam da li ih je zaista toliko bilo... ali ~60 je bilo po kolima ispisano...
to nije malo da se izdeli na manje klasa... i da bude fer borba... ne moze niko da mi kaze da fwd i rwd startuju isto...i da imaju iste sanse... to moraju biti odvjene klase...
a ameri imaju dobar princip, koji bi realno mogli da usvojimo... pwr... power to weight ratio za amatere... ako vec kazete da smo amateri... dakle broj konja i tezina kola i ide u jednu klasu... pa bilo koje vreme da napravi... to je tek dokaz spremljenosti automobila i vozaca...
ok je to sto ti ljudi "steluju" kola za odredjeno vreme... mada ja mislim da je sve to veliki bs... gubi se poenta cele manifestacije... nije poenta ko bolje pusti gas... da se ne lazemo moze i komp onda da se nasteluje da koci umesto mene... i da meri predjeno rastojanje... i da uvek imam auto koji vozi xx.01 nije to frka, malo software-a i radice... ali u cemu je caka...
jel formula 1 bolja od kada su izbacili rucne menjace i turbine... ne... jel ima vishe takmicarskog duha... ne... samo je kao sigurnije i brza... i najdosadnija ikada...
ovako ne privlacite nove vozace... odbijate ih... samo priznavanje da nema fer borbe i da podmukliji prolazi nije podsticaj da neko dodje i da se oproba prvi, drugi ili treci put... nece nikada ni doci jer zna da uvek ima neko podmukliji ko je brzi samo ce pustiti gas kad treba... sve ovo je velikaod takmicenja... farsa i smeh kao i sve u zemlji srbiji...
Comment
-
-
Samo mogu opet da ti kazem da zaista nije tako jednostavno nashtelovati auto. Da probam matematichki da ti objasnim.
Brzina pred 400. metrom je automobilima koji voze klasu 14 izmedju 155 i 165kmh, shto je izmedju 43 i 46 metara u sekundi, odnosno svaki hiljaditi deo sekunde nosi predjeni put od svega 4-5 cm. Ja sam do sada izgubio 3 trke za manje od jedne stotinke, odnosno za 0.005, 0.006 i 0.008 sec, znachi govorimo o rastojanjima od 20-ak cm pri prelasku celije, shto zaista u zaru borbe, dok 2 automobila idu razlichitim brzinama, koje su dosta visoke, uopshte nije lako postici, pogotovo ako si npr. u kochenju a auto koji te stize u ubrzanju, ako ga pustish preblizu sebi nikada necesh uspeti da ga zadrzish iza.
Upravo zato shto fwd i rwd i pogotovo 4x4 ne startuju isto ovo u nashim uslovima i jeste idealna podela klasa. Niko ne stavlja rwd i fwd auto sa identichnom masom i identichnom snagom na crtu. Svako bira svoju klasu prema mogucnostima automobila i prema svojim mogucnostima.
I mogu da ti garantujem da nema nikakve shanse, i u to sam spreman da stavim pare, da izvezesh 2 puta za redom auto potpuno identichno, u hiljaditu, pogotovo sa reaction time-om, zato se automobili i shteluju da idu brze od indeksa klase."Gledao sam to, ali jedino se ovaj sa kupeom zaista trkao. Ide 250 kmh u repu Bentlija, suvozac govori: "uspori uspori", a vozac "zezanje brate , zezanje" i jos prica kako mu kocnice bas i nisu nesto"
Comment
-
Comment