F1 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Odg: F1 2012

Force Indiji treba stpljenje

Tim je izvukao maksimum iz prva dva slobodna treninga.

"Teško je reći nešto više nakon prva dva slobodna treninga, jer su uslovi na stazi bili dosta
    promeljivi. Ipak, mi smo izvukli maksimum i fokusirali smo se na naš aero šaket gde smo
    pokupili neke nove stvari. Takođe, promenili smo neke stvari oko set-upa između dva treninga
    posle čega se bolid ponašao vidno bolje. Teška stvar je što nismo mogli da steknemo utisak
    gde smo u odnosu na ostale, ali za to moramo da sačekamo sutra", izjavio je Paul di Resta.
    "Na oba treninga imali smo promeljive uslove, posebno na drugom gde su bili baš jaki pljuskovi.
    Ali mi smo se trudili da izvučemo maksimum iz toga, gde smo koristili sve vrste guma. Teško je
    praviti neka poređenja jer su svi bili na različitim gumam i sa različitom količinom goriva, ali
    bitno je to da se bolid ponaša dobro na stazi", izjavio je Nico Hulkenberg.
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Lotus zadovoljan drugim treningom

Tim je izjavio da je na drugom treningu vozio sa većom količinom goriva.

Lotus je zadovoljan preformansama E20 bolida, sa stintovima na većoj količini goriva, kao i
      bazičnim set-upom.
      "Nismo mogli da naučimo mnogo iz današnjeg dana zbog vremenskih uslova, ali je bilo isto za
      sve. U prvoj sesiji radili smo na podešavanju volana. Set-up koji imamo radi odlično, ali trebaće
      nam dosta vremena da ga usavršimo. Nadamo se da ćemo sutra imati bolje vremenske uslove i
      da ćemo biti mnogo srećniji posle kvalifikacija. Danas nisam vozio na svom maksimumu, ali
      imam više ideja kao podestiti bolid po suvoj stazi", izjavio je Kimi Raikkonen.
      "Mi smo hteli da provedemo što više vremena na mekim gumama, očekujemo bolje vreme
      narednih dana, pa nije bilo potrebe da danas mnogo rizikujemo na stazi. E20 se ponaša veoma
      dobro i veoma sam zadovoljan balansom bolida. Najviše vremena sam provodio oko učenja staze i poboljšanje vremena. Moramo biti stpljivi, ali na kraju smo imali pristojne krugove. Mislim
      da je ovo odlična staza i veoma se radujem kvalifikacijama", izjavio je Roman Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Vettel i Massa ostaju direktori GPDA

Svetski šampion Sebastian Vettel i Ferrarijev vozač Felipe Massa ostaju direktori GPDA,
        nakon sastanka u petak, a de la Rosa je zvanično potvrđen kao predsednik Asocijacije F1
        vozača.

Kao što smo nagovestili početkom ovoga meseca, de la Rosa će zameniti Rubensa
        Barrichella, na mestu predsednika asocijacije, posle odluke koja je doneta krajem prošle
        sezone.
        "Sporazum sa kraja prošle godine govori da ako Rubens ne ostane u Formuli 1, ja preuzimam
        tu funkciju. Tako su glasali vozači, tako da ću ja to prihvatiti", rekao je HRT-ov vozač.
        Potez je zvanično ratifikovan na sastanku GPDA u petak veče, u Melburnu, gde je takođe
        dogovoreno da Vettel i Massa ostanu na trenutnim pozicijama, koje su im dodeljene prošle
        godine.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Ferrari još nije siguran u performanse F2012

Ferrari još uvek nije siguran u svoj napredak, nakon promenljivih vremenskih uslova
          tokom treninga u petak.

Fernando Alonso i Felipe Massa su bili u prvih deset na drugom treningu. Međutim, Alonso
          smatra da nemaju bolji bolid u odnosu na testiranja.
          Na pitanje da li se oseća udobnije u bolidu nakon slobodnih treninga, Španac je odgovorio:" Ne
          baš. Sve u svemu petak je bio dobar, ali osećaj u bolidu se nije mnogo promenio".
          "Mislim da je posebno na drugom treningu, sa uslovima koje smo imali, bilo nemoguće videti
          nivo konkurentnosti", dodaje on.
          "Bolid je u redu, dobili smo neke odgovore i dobar je osećaj voziti ga, ali smo imali i dobar
          osećaj tokom testiranja", rekao je Alonso.
          Ferrarijev tehnički direktor, Pat Fry je ponovio tvrdnju Alonsa, da je nemoguće suditi o
          performansama bolida pre subote.
          "Danas je bilo još teže nego obično da se protimače performanse zbog vremena i bilo je teško
          raditi program koji smo postavilI", rekao je Fry.
          "Iskreno, nemoguće je dati bilo kakvu procenu o performansama F2012", dodao je on.
          Alonso je dodao da očekuje veliku borbu na kvalifikacijama, sa Red Bullom i McLarenom, koji
          su ispred.
          "Mislim da su favoriti uvek vrhunski timovi, Red Bull, McLaren, Ferrari i Mercedes. Ali mislim da
          će Sauber biti veoma intresantan tim na prvim trkama, a i Force Indija je bila dobra danas",
          rekao je Španac.
          "Ali, predpostavljam da su McLaren i Red Bull stvarni favoriti za sutrašnji dan", završio je
          Alonso.

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Izgleda će biti mnogo neizvesnije nego prethodnih sezona
            2012 FORMULA 1 QANTAS AUSTRALIAN GRAND PRIX

1 4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:26.800 1:25.626 1:24.922 14
            2 3 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:26.832 1:25.663 1:25.074 15
            3 10 Romain Grosjean Lotus-Renault 1:26.498 1:25.845 1:25.302 21
            4 7 Michael Schumacher Mercedes 1:26.586 1:25.571 1:25.336 18
            5 2 Mark Webber Red Bull Racing-Renault 1:27.117 1:26.297 1:25.651 17
            6 1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:26.773 1:25.982 1:25.668 18
            7 8 Nico Rosberg Mercedes 1:26.763 1:25.469 1:25.686 16
            8 18 Pastor Maldonado Williams-Renault 1:26.803 1:26.206 1:25.908 20
            9 12 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1:27.464 1:26.314 1:26.451 18
            10 16 Daniel Ricciardo STR-Ferrari 1:27.024 1:26.319 No time 16
            11 17 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari 1:26.493 1:26.429 12
            12 5 Fernando Alonso Ferrari 1:26.688 1:26.494 12
            13 14 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1:26.182 1:26.590 12
            14 19 Bruno Senna Williams-Renault 1:27.004 1:26.663 16
            15 11 Paul di Resta Force India-Mercedes 1:27.469 1:27.086 16
            16 6 Felipe Massa Ferrari 1:27.633 1:27.497 16
            17 15 Sergio Perez Sauber-Ferrari 1:26.596 11
            18 9 Kimi Räikkönen Lotus-Renault 1:27.758 9
            19 20 Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1:28.679 7
            20 21 Vitaly Petrov Caterham-Renault 1:29.018 8
            21 24 Timo Glock Marussia-Cosworth 1:30.923 10
            22 25 Charles Pic Marussia-Cosworth 1:31.670 9
            DNQ 22 Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1:33.495 6
            DNQ 23 Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1:33.643 6
            Q1 107% Time 1:32.214
            Note - De la Rosa and Karthikeyan did not qualify after failing to meet the Q1 107% time.
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Hamilton najbrzi na trecem treningu

Lewis Hamilton je završio na vrhu treći treningu Australiji, koji je Sebastian Vettel završio
              u šljunku.

Hamilton je čekao poslednji minut da postavi najbolje vreme 1m25.681s, kako bi potisnuo
              Romaina Grosjeana iz Lotusa na drugo mesto.
              Red Bullov vozač Mark Webber se našao na trećem mestu, dok je njegov timski kolega sesiju
              završio petnaest minuta pre kraja postavivši sedmo vreme.
              Hamiltonov timski kolega, Jenson Button, je bio peti najbrži, a nakon njega slede dva Nemca,
              Michael Schumacher i Nico Rosberg.
              Vremenski uslovi su se poboljšali od juče, kada je padala kiša, a finalni trening je održan pod
              vedrim nebom. To je značilo da su timovi imali 60 minuta vremena, koje su mogli da iskoriste na
              stazi.
              Timovi su imali dodatni set guma na raspolaganju, nakon jučerašnjih kišnih treniga.
              Nakon instalacionih krugova, Nico Rosberg je bio prvi čovek koji je pokušao da postavi vreme,
              ali je na prvoj krivini otišao preširoko. To isto se desilo Schumacheru nekoliko minuta kasnije na
              krivini dva.
              Rosberg je veoma rano postavio vreme 1m26.982s, koje je u tom trenutku bilo najbolje vreme
              na dosadašnjim sesijama u Australiji. Mercedesov vozač je na liderskom mestu ostao 17
              minuta, pre nego što je Hamilton odvezao prvi leteći krug i pobedio rivala za sekundu.
              Britanac nije dugo ostao na prvom mestu, jer je Michael Schumacher postavio najbolje vreme
              nekoliko sekundi kasnije, nakon što su istaknute žute zastave zbog okretanja Felipea Masse na
              pretposlednjoj krivini.
              Rosberg se vratio na vrh nakon 23 minuta, kada je pobedio timskog kolegu za tri desetinke.
              Minut kasnije su istaknute žute zastave jer je Bruno Senna izgubio kontrolu nad Williamsom na
              pretposlednjoj krivini, završio je u travi, a nakon toga je otišao u boks.
              Vettelova sesija je završena veoma rano kada se u šestom krugu zaglavio u šljunku. On nije
              uspeo da se vrati na stazu, tako da je njegov težak start vikenda nastavljen i danas.
              Grosjean je skočio na prvo mesto sedam minuta pre kraja, kada su timovi prešli na meke
              pneumatike. Minut pre kraja, Hamilton postavlja vreme za 0.077s bolje od Grosjeanovog.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Hamilton presrećan nakon sjajnog početka sezone

Lewis Hamilton je nakon osvajanja pol pozicije rekao da je početak nove sezone
                fantastičan za McLaren.

Hamilton je osvojio dvadesetu pol poziciju u karijeri pošto je jutros bio desetinku ipo brži od
                timskog kolege Jensona Buttona.
                „Sjajan je osećaj kada imate ovako dobar početak sezone. Ovo je prvi put da smo ja i Jenson u
                prvom startnom redu od kako smo timske kolege. Ponosan sam na sve u timu. Imali smo
                nekoliko težih sezona, ali se trud isplatio. Sutra je još važniji dan i moramo već sada da se
                fokusiramo na trku.“, izjavio je Hamilton.
                I pored osvajanja pol pozicije Hamilton očekuje tešku borbu za pobedu.
                „Mislim da će biti jako neizvesno. Moraćemo da pazimo na gume i to će biti ključ. Svi u ekipi će
                morati da budu maksimalno koncentrisani ukoliko želimo povoljan rezultat.“
                Jenson Button je takođe bio zadovoljan rezultatom i pored toga što će se na gridu naći iza
                timskog kolege.
                „Obavili smo sjajan posao tokom zime i to smo danas i potvrdili. Dobar početak, ali trka tek
                sledi. Red Bull sigurno nije odjednom izgubio brzinu. Sigurno će biti konkurentni sutra i to ne
                smemo da zaboravimo. Malo ćemo da uživamo u ovom rezultatu i nadam se da će sutrašnja
                trka biti podjednako uspešna za nas“, rekao je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Grosjean se nada da će Lotus biti u dobroj formi tokom cele sezone

Romain Grosjean smatra da će Lotus moći da se tokom cele sezone bori u vrhu poretka.

Francuz koji je do sada vozio sedam trka u Formuli 1 je današnje kvalifikacije završio na
                  trećoj poziciji sa četiri desetinke zaostatka za prvoplasiranim Hamiltonom. Njegov timski kolega
                  Kimi Raikkonen je sa druge strane napravio grešku u Q1 zbog koje će startovati sa
                  osamnaestog mesta.
                  “Bilo je ovo fantastično za sve u timu. Drago mi je što sam se vratio u Formulu 1 i uživam u
                  ovome.”
                  “Zimska testiranja su dobro prošla i ponosan sam na ekipu. Nadam se da možemo da održimo
                  ovakvu formu tokom cele sezone”, izjavio je Grosjean.
                  “Bolid dobro funkcioniše i ako budemo u stanju da na svaku trku donosimo nešto novo mislim
                  da možemo da se borimo sa vodećima.”
                  Grosjean koji je prošle sezone bio šampion GP2 serije je dobio otkaz u Renaultu 2008. nakon
                  veoma slabih rezultata. Francuz je na konferenciji za medije rekao da je njegov slučaj dobar
                  primer zašto vozači nikada ne treba da odustaju.
                  “To je sve bila škola. Jako sam srećan i ponosan što sam danas ovde. Ponosan sam što sam
                  deo Lotusa. Atmosfera je sjajna i osećaj je u svakom trenutku jako pozitivan”, završio je
                  Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Toro Rosso zadovoljan kvalifikacijama

Toro Rossovi vozači su pozitivni nakon kavlifikacija za VN Australije, a sutrašnju trku će
                    startovati sa 10. i 11. mesta.

Oba vozača su bila u konkurenciji za Q3, ali je ipak samo Daniel Ricciardo ušao u prvih
                    deset.
                    Australijanac je rekao da je dostignuće pravi podstrek i za njega i za tim, uoči njegove domaće
                    trke.
                    "Bilo je lepo. Naš cilj na početku vikenda je bio da na kvalifikacijama uđemo u Q3", rekao je
                    Ricciardo.
                    "Pre nego što smo stigli u Melburn, nismo imali jasnu predstavu o tome kakav je naš tempo u
                    odnosu na ostale. U stvari, mislio sam da je Q3 možda van našeg domašaja, tako da je ovo
                    zaista pozitivan rezulat za mene i za tim", dodao je on.
                    Jean-Eric Vergne je pomalo razočaran jer nije uspeo da uđe u Q3, ali je dodao da je bilo
                    nekoliko pozitivnih stvari tokom sesije.
                    "Mislim da nije bilo loše, čak iako je pomalo razočaravajuće što sam propustio ulazak u Q3, sa
                    veoma malom razlikom", rekao je Francuz.
                    "Imao sam veoma dobar krug u Q1, malo lošiji u Q2, ali ima još mnogo da se uči u ovoj fazi.
                    Glavna stvar je da je sve prošlo dobro i uživam u novim iskustvima. Sutra idem na osvajanje
                    poena", dodao je on.
                    Toro Rossov glavni inženjer, Laurent Mekies, je rekao da je jak start sezone dobar predznak za
                    ostatak godine.
                    "Ishod na kvalifikacijama je pozitivan, posebno ako se uzme u obzir sredina grida, gde su
                    konkurenti veoma blizu, što znači da smo imali prijatnu borbu sa našim rivalima", rekao je on.
                    "Deseta i jedanaesta pozicija, u slučaju Dainelovih prvih kvalifikacija sa nama i Jean-Ericovih
                    prvih kvalifikacija u karijeri je veoma dobar znak za nas", dodao je Mekies.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

HRT traži dozvolu da učestvuje na trci u Australiji

HRT je tražio dozvolu da učestvuje na sutrašnjoj trci pošto oba vozača Španskog tima
                      nisu uspela da se kvalifikuju.

Ni Pedro de la Rosa ni Narain Karthikeyan nisu postavili vreme koje je bilo u okvuru od 107%
                      od pol pozicije. Obojci je nedostajala jedna sekunda.
                      Ekipa je bila u sličnoj situaciji i prošle godine i tada im nije bilo dozvoljeno da učestvuju.
                      Karthikeyan je priznao da je veoma razočaran činjenicom da nije uspeo da se kvalifikuje za trku.
                      „Znali smo da će biti teško, ali je ovaj rezultat veoma razočaravajuć za svakog vozača. Možemo
                      da tražimo izgovore, ali nam je na kraju definitivno nedostajalo predsezonsko testiranje“, izjavio je Indijac.
                      „Juče je bilo komplikovano zbog promenjivih vremenskih uslova tako da nismo mogli dovoljno
                      da vozimo po suvom. Pored toga smo imali i dosta problema sa bolidom što je normalno za
                      predsezonu, ali mi smo trenutno u poziciji da moramo da vozimo na štopericu.“
                      „Ima još puno posla i nadam se da ćemo se popraviti“, završio je Karthikeyan.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

U Sauberu razočarani 13. i 17. pozicijom

Sauber smatra da sredina grida i pozicije sa kojih startuju sutrašnju trku, ne prikazuju
                        pravu konkurentnost C31 bolida.

Kamui Kobayshi i Sergio Perez su bili prvi i peti u Q1, a Q2 su završili na pozicijama 13. i
                        17., u timu ističi da su imali različite probleme.
                        "13. i 17. pozicija definitivno ne odražava naš istinski potencijal. Stvari su baš krenule naopako
                        u kvalifikacijama", rekao je trkački inženjer Giampalo Dall'Ara.
                        "Loša sreća je pogodila naše vozače pri prvom izlasku, kada se Fernando Alonso okrenuo na
                        stazi. U drugom izlasku Kamui nije zbog Webberove greške uspeo pravilno da zagreje gume,
                        dok je Sergio pretrpeo kvar na menjaču, koji ćemo morati detaljno da analiziramo", dodao je on.
                        Perez je priznao da će biti teško uključiti se u borbu sa 17. pozicije.
                        "Napravili smo neke promene na set-upu za danas i u Q1 sam bio zauzet prilagođavanju stilu
                        vožnje. U Q2 sam tačno znao šta treba da radim, ali nisam mogao ništa, jer je menjač otkazao.
                        Startujući sa 17. mesta, teško će biti doći do dobrog rezultata", rekao je Meksikanac.
                        Kobayashi je podjednako razočaran: "U Q1 sam zaista bio zadovoljan bolidom i prijanjanjem.
                        Međutim na drugom izlasku u Q2 sa novim setom mekih pneumatika, nisam mogao da
                        pronađem prijanjanje. Nemam objašnjenje za to, osećaj je bio potpuno drugačiji. Takođe sam
                        naišao na gužvu ispred mene, ali pravo iznenađenje je šta se desilo sa prijanjanjem".

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Kimi: Napravio sam grešku

Kimi Raikkonen kaže da je njegov bolid imao potencijal za visoku poziciju, uprkos tome
                          što je ispao već u Q1, dodajući da je to bila njegov greška.

Lotusov vozač će sutrašnju trku startovati sa 18. mesta. On izjavljuje da je to rezultat
                          vozačke greške i problema u komunikaciji sa timom, tako da nije uspeo da započne drugi brzi
                          krug.
                          "Danas nije sve išlo po planu. Nema problema sa bolidom, napravio sam grešku, a imali smo i
                          problem sa komunikacijom, tako da nismo stigli na vreme za drugi brzi krug", rekao je Finac.
                          "To nas je koštalo dobre kvalifikacijske pozicije, ali i to se ponekad dešava", dodao je on.
                          "Trebali smo olako da uđemo u Q2. Ovo nije najbolji početak, ali pokušaćemo da nadohnadimo
                          izgubljeno u trci. Ima dosta brzine u bolidu", rekao je Raikkonen.
                          "Upravljanje je bilo dobro. Nije savršeno kao što bih ja želeo, ali to ne utiče na moju vožnju.
                          Sigurno da možemo biti bolji sutra od 18. mesta. Videćemo šta će se dešavati", završio je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Ferrari: Bili bi u Q3

Ferrarijev tehnički direktor, Pat Fry, je siguran da bi Fernando Alonso ušao u Q3, da nije
                            napravio grešku tokom Q2, ali sumlja da bi bili bolje plasirani od četvrtog reda.

Alonso će startovati prvu trku sezone sa 12. pozicije.
                            "Nema sumlje da su ovo bile teške kvalifikacije. Tačno je da je Fernando mogao sa lakoćom da
                            uđe u Q3, ali ne mislim da bi mogao da bude bolje plasiran od četvrtog startnog reda", rekao je
                            Fry.
                            Alonsov timski kolega, Felipe Massa je prošao još gore, a sutrašnju trku će stratovati sa 16.
                            pozicije.
                            Šef tima, Stefano Domenicali, je pozvao navijače italijanskog tima da zadrže veru u Ferrari.
                            "Svi smo čekali ove jednočasovne kvalifikacije, kako bi shvatili koji je redosled snaga. Znali smo
                            da će biti teško i to se obistinilo", rekao je Domenicali.
                            "Ja razumem da su u ovom trenutku naši navijači razočarani, ali ja ću ih pozvati da budu
                            oprezni pre donošenja definitivne presude. Moramo da ostanemo mirni i koncentrisani. Imamo
                            mnogo posla i naši inženjeri su svesni toga, čak i pre dolaska u Melburn", dodao je on.
                            "Sezona će biti veoma duga, baš kao i sutrašnja trka, koja će biti duga i teška sa obzirom na
                            naše startne pozicije. Naš realni cilj je da imamo oba bolida u poenima. Kao i obično mi ćemo
                            dati sve od sebe", rekao je Italijan.
                            Fry je siguran da će Ferrari bolje proći u trci.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Massa: Ovo je gore nego što smo očekivali

Felipe Massa, koji se kvalifikovao kao 16. smatra da je Ferrarijev tempo gori nego što se
                              očekivalo.

"Ja sam veoma razočaran. Ovo nije start sezone koji sam ja očekivao ili kome sam se
                              nadao", rekao je Massa.
                              "Bilo je teško od samog početka trećeg treninga. Balans bolida nije bio onakav kakav sam ja
                              želeo i nisam uspeo da dobijem čist krug. Uvek mi je nedostajalo prijanjanje, kako na
                              medijumima, isto tako i na mekim pneumaticima", dodao je on.
                              "Ne znam zašto, ali bolid je gori nego tokom zimskih testiranja. Možda je sve do karakteristika
                              ove staze", rekao je Brazilac.
                              "Sada ćemo pokušati da izvučemo što bolje iz trke, ali neće biti lako, jer ću startovati sa loše
                              pozicije", dodaje on.
                              Massa je dodao da ne vidi nikakvu perspektivu da se Ferrari bori za vrh.
                              "Jasno je da smo iza ostalih, možda i više nego što smo očekivali, a postoje i drugi timovi koji
                              su se poboljšali puno u odnosu na prošlu sezonu", rekao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Vettel: Nismo imali tempo za pol poziciju

Sebastian Vettel je priznao da je napravio grešku u svom poslednjem brzom krugu, ali
                                dodaje da Red Bull nije imao tempo za pol poziciju.

Nemac je morao da se zadovolji sa šestom startnom pozicijom na sutrašnjoj trci. Red
                                Bullovi vozači startuju iz trećeg reda, iza dva McLarena, Grosjeana i Schumachera.
                                "Voleli bi smo da smo malo bliže vrhu, ali u Q3 nisam bio zadovoljan mojim krugom. Napravio
                                sam grešku i izgubio sam dosta vremena", rekao je Nemac.
                                On je takođe rekao da nije šokiran činjenicom što Red Bull nije uspeo da ponovi kvalifikacionu
                                dominaciju iz 2011. godine.
                                "Mislim da ovo nije iznenađenje. Vremena su veoma blizu, a mogao sam biti samo poziciju ili
                                dve ispred", rekao je Vettel.
                                "Nećemo startovati sa liderske pozicije, ali nećemo biti ni poslednji, tako da je to daleko od
                                katastrofalnog. A što se tiče bolida, znamo šta treba da se poboljša", dodao je on.
                                Red Bullov šef tima, Christian Horner je rekao da je Webberov glavni problem bio KERS.
                                "Marko je izgubio svoj KERS. To se desilo u najkritičnijem trenutku kvalifikacija. Ali ipak, on je
                                imao odličan krug", rekao je Horner.
                                "Sebastian jednostavno nije mogao da pronađe tempo u bolidu, tako da ćemo večeras morati
                                da pregledamo podatke", dodaje on.

Comment

Working...
                                X