Odg: F1 2012
Sauber ne očekuje da će Perez ove sezone napustiti tim
Sauber nije zabrinut povodom svežih glasnina, da bi Sergio Perez već ove godine mogao
da zazme mesto Felipea Masse u Ferrariju.
Felipe Massa se veoma rano suočio sa pitanjem njegove budućnosti u italijsankom timu, a
pošto je Perez deo Ferrarijevog programa, logično je da će Meksikanac biti na meti
legendarnog tima, ako odluče da zemene Felipe Massu.
Uprkos tome što Ferrari verovatno ima ugovorom zagarantovan prelazak Pereza iz Saubera u
Ferrari, šefovi švajcarskog tima nisu zabrinuti.
"Ako postoji takva potražnja za našim vozačem, to je onda kompliment za nas. To se ne dešava
prvi put u našoj istoriji", rekla je Monisha Kaltenborn, direktor Saubera.
"Ali kao što smo i ranije rekli, mi smo objavili da je on naš vozač ove sezone. A šta će se
dešavati u budućnosti to ćemo videti", dodaje ona.
Keltenborn je odbila da komentariše ugovorne obaveze tima i Pereza, ali ističe da nema
potrebe da se tim posveti borbi, kako bi zadržali Pereza.
"Mi ne vidimo teško vreme za nas. Mi znamo šta stoji u našem ugovoru. Mi smo još u avgustu
prošle sezone najavili da će on biti naš vozač 2012.", rekla je Kaltenborn.
Šef tima, Peter Sauber, smatra da je Perez dosta napredovao ove sezone u pogledu brzine, što
se pokazalo u Australiji.
"Talenat je prisutan. To je jasno. On ima brzinu, talenat i mogućnost da koristi gume veoma
pažljivo i to bez gubitka brzine, što je veoma veoma važno ove sezone. Sa više iskustva on će
biti brži i bolji", rekao je Švajcarac.
Sauber ne očekuje da će Perez ove sezone napustiti tim
Sauber nije zabrinut povodom svežih glasnina, da bi Sergio Perez već ove godine mogao
da zazme mesto Felipea Masse u Ferrariju.
Felipe Massa se veoma rano suočio sa pitanjem njegove budućnosti u italijsankom timu, a
pošto je Perez deo Ferrarijevog programa, logično je da će Meksikanac biti na meti
legendarnog tima, ako odluče da zemene Felipe Massu.
Uprkos tome što Ferrari verovatno ima ugovorom zagarantovan prelazak Pereza iz Saubera u
Ferrari, šefovi švajcarskog tima nisu zabrinuti.
"Ako postoji takva potražnja za našim vozačem, to je onda kompliment za nas. To se ne dešava
prvi put u našoj istoriji", rekla je Monisha Kaltenborn, direktor Saubera.
"Ali kao što smo i ranije rekli, mi smo objavili da je on naš vozač ove sezone. A šta će se
dešavati u budućnosti to ćemo videti", dodaje ona.
Keltenborn je odbila da komentariše ugovorne obaveze tima i Pereza, ali ističe da nema
potrebe da se tim posveti borbi, kako bi zadržali Pereza.
"Mi ne vidimo teško vreme za nas. Mi znamo šta stoji u našem ugovoru. Mi smo još u avgustu
prošle sezone najavili da će on biti naš vozač 2012.", rekla je Kaltenborn.
Šef tima, Peter Sauber, smatra da je Perez dosta napredovao ove sezone u pogledu brzine, što
se pokazalo u Australiji.
"Talenat je prisutan. To je jasno. On ima brzinu, talenat i mogućnost da koristi gume veoma
pažljivo i to bez gubitka brzine, što je veoma veoma važno ove sezone. Sa više iskustva on će
biti brži i bolji", rekao je Švajcarac.
Comment