F1 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Odg: F1 2012

Ecclestone se ponovo ženi!

Bernie Ecclestone, alfa i omega Formule 1, ponovo staje na "ludi kamen".

Ako je verovati onome što piše britanski list Daily Mail, Bernie Ecclestone je rešio da se uskoro
    oženi, a njegova izabranica je Brazilka Fabiana Flosi. To bi Ecclestoneu bio treći brak, jer je već
    bio oženjen dva puta - najpre je, tokom 50-ih godina prošlog veka, bio u braku sa Ivy Bamford,
    da bi se 1985. godine oženio Slavicom Radić, od koje se razveo 2009. godine.
    Iako je posle razvoda od Slavice rekao da nema nameru da se ponovo ženi, izgleda da se
    Bernie predomislio: zvanično je objavio da su on i Fabiana Flosi (pravnik po obrazovanju, radila
    je u marketing službi VN Brazila) vereni, i da verenički staž neće dugo trajati. " Zajedno smo
    dve godine, i izvrsno se slažemo. Veoma smo srećni zajedno, i samo je pitanje dana kada
    ćemo se venčati", izjavio je Ecclestone.
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Na jedinom sezonskom testu 2012. godine u Mugellu, sledeće nedelje, će se naći 11 od
      12 timova.

Španski tim, HRT, neće biti na italijanskoj stazi od 1. do 3. maja, jer se trenutno fokusiraju
      na novu bazu tima, koja se nalazi u Madridu.
      Sesije će počinjati u 9:00 po lokalnom vremenu, a ekipe će u 13:00 ići na pauzu za ručak.
      Staza će ponovo biti otvorena u 14:00, a test dan će se završavati u 18:00.

Raspored:

Red Bull Još nije potvrđeno
      McLaren 1. maj: Oliver Turvey (prepodne) and Gary Paffett
      (poslepodne) 2. maj: Paffett 3. maj: Turvey
      Ferrari
      1. maj: Fernando Alonso
      2. maj: Alonso
      3. maj: Felipe Massa
      Mercedes
      Još nije potvrđeno
      Lotus
      1. maj: Jerome d'Ambrosio
      2. maj: Kimi Raikkonen
      3. maj: Romain Grosjean
      Sauber
      1. maj: Kamui Kobayashi
      2. maj: Kobayashi
      3. maj: Sergio Perez
      Force India
      1. maj: Jules Bianchi
      2. maj: Paul di Resta
      3. maj: Nico Hulkenberg
      Williams
      1. maj: Valtteri Bottas
      2. maj: Bruno Senna
      3. maj: Pastor Maldonado
      Caterham
      1. maj: Rodolfo Gonzalez
      2. maj: Vitaly Petrov
      3. maj: Heikki Kovalainen
      Marussia
      1. maj: Charles Pic
      2. maj: Pic (prepodne) and Timo Glock (poslepodne)
      3. maj: Glock
      HRT
      Neće učestvovati

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Raikkonen: Formula 1 nije moj život

Kimi Raikkonen tvrdi da Formula 1 "ne igra nikakvu ulogu" u njegovom ličnom životu, ali
        da je zadovoljan povratkom u sport.

Posle dve godine pauze Raikkonen je napravio impresivan povratak u Formulu 1 ove
        sezone, sa svojim drugom mestu u Bahreinu došao je na samo 20 poena zaostatka za liderom
        u šampionatu. Kao rezultat toga, Raikonen je rekao da je zadovoljan njegovim povratkom, ali je
        i priznao da nije zadovoljan drugim mestom.
        "To nije tako loše", rekao je Raikonen za Bild am Sonntag.
        "Volim ono što radim, to je dovoljno. Ne zanima me ako neko kaže, da li ja to radim dobro ili ne.
        Ipak, to je razočaravajuće kada ste samo drugi. Ko zna šta će se desiti na sledećoj trci", dodao
        je on.
        Kada Raikkonen napustio Ferrari krajem 2009. on je rekao da je samo zainteresovan za trkački
        aspekt Formule 1.
        "Ne, ja sam ovde samo zbog trkanja. Formula 1 ne igra nikakvu ulogu u mom ličnom životu.
        Imam pravi život! Mislim da je za mnoge ljude, njihov život Formula 1. Za mene nije.", rekao je
        Finac.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Alonso najbrži prvog dana testiranja

Ferrarijev vozač postavio ubedljivo najbolje vreme prvog dana testiranja na Mugellu.

Fernando Alonso je prvog dana testiranja na stazi Mugello u Italiji bio najbrži - izvezao je
          krug u vremenu 1:22.444, što je za sekundu i dve desetinke bolje vreme od najbližeg pratioca,
          Marka Webbera.
          U jutarnjem delu treninga mokra staza se polako prosušila, i tada su vozači izvezli najviše
          krugova. Popodnevni deo testiranja počeo je kišom, koja je, kako je dan odmicao, padala sve
          jače, što je ozbiljno poremetilo planove timova. Nekolicina timova je potpuno odustala od
          testiranja prvog dana, kako bi sačuvali pneumatike za sledeća dva dana.
          Prognoze kažu da će naredna dva dana vladati mnogo povoljniji vremenski uslovi, tako da se
          očekuje da će svi prisutni timovi učestvovati u testiranjima.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Webber negirao da ide u Ferrari

Australijanac je negirao da će sledeće sezone voziti za italijanski tim.

Pre par dana pojavila se glasina koja je tvrdila da će Mark Webber u sledećoj sezoni
            voziti za Ferrari, pošto mu na kraju godine ističe ugovor sa Red Bullom.
            "Fokusiran sam 100% na ovu sezonu i trudim se da odradim što bolji posao za mene i Red Bull.
            Svoju energiju na druge stvari neću trošiti", izjavio je Webber.
            "Svakog dana se pusti novi trač. Juče je Jenson išao u Ferrari, pa Sergio, a sada sam ja u toj
            ulozi. Kao što sam rekao moj fokus je samo na Red Bullu", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Mercedes nema nameru da menja vozače

Tim nema nameru da u skorije vreme menja vozačku postavu.

"Ja ne vidim razlog što on ne bi ostao sa Mercedesom i u budućnosti", izjavio je
              Norbet Haug, koji se osvrnuo na glasine da će Nico Rosberg napustiti tim na kraju
              sezone posle probede u Kini.
              Ali, sa druge strane sudbina drugog vozača u timu je mnogo komplikovanija. Schumacheru je
              bilo potrebno mnogo više vremena da se snađe sa timom i bolidom.
              "Ja ne mislim da će Michael otići u neki drugi tim", izjavio je potpresednik nemačkog giganta i
              tako najavio mogućnost da Schumacher ostane sa timom i posle 2012. godine.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Sauber: Dupli DRS je previše skup

Zbog cene razvijanja ovog sistema tim neće biti u mogućnosti da ga primeni na bolidu.

Kako se navodi ovaj Mercedesov sistem daje dosta dobar balans na prednjem delu bolida i
                dodatnu brzinu u kvalifikacijama, ali ljudi u Sauberu su odlučili da ne koriste ovaj sistem zbog
                dodatne ugradnje, dizajna, razvijanja i pre svega cene.
                Šef odeljka za dizajn u Sauberu, Matt Morris, je izjavio da taj novac umesto na razvijanje duplog
                DRS sistema utrošiće na razvoj ostalih komponenata bolida.
                "Imamo neke razvojne planove oko bolida u fabrici, ali ovaj sistem je za nas preskup. Tačno je da donosi nekoliko desetinki u kvalifikacijama, ali pošto ga mi nismo originalno planirali mi bi
                smo tada morali da totalno redizajniramo unutrašnjost bolida, što je za nas veoma skupo",
                dodao je Morris.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Ferrari predstavio svoj novi aero paket

Tim je testirao novi izduvni sistem i modifikovanu šasiju na zadnjem delu.

Još na početku sezone Ferrari je planirao da na testu u Mungellu testira novi redizajnirani bolid
                  F2012. Inovacija najviše ima na zadnjem kraju bolida, gde je predstavljena nova verzija
                  izduvnog sistema i šasije.
                  Novu verziju bolida je prvi izvezao Fernado Alonso i to danas pre podne.
                  Stručnjaci misle da drugačije pozicionirani izduvni sistem je više konvencionalan. Ovakav
                  sistem je mnogo povoljniji za tim, pa se veruje da zbog unutrašnjeg premeštanja delova bolida, tim će dobti mnogo više na balansu. Grube procene su da će Ferrari sa novim paketom biti brži
                  za dve do tri desetinke.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Petrov: Staza u Mugellu je preopasna za F1 test

Vitaly Petrov je kritikovao odluku F1 timova da se ove nedelje testira u Mugellu pošto je
                    staza prema njegovim rečima previše opasna.

Timovi su prošle godine prihvatili Ferrarijev predlog da se u Mugellu održi jedan test u toku
                    sezine. Mnogi vozači su proteklih dana izjavili da je autodrom u Mugellu za njih definicija prave
                    brze F1 staze.
                    Petrov međutim ne podržava odluku timova jer po njemu staza ne ispunjava sve bezbednosne
                    standarde koji su potrebni u Formuli 1.
                    „Nismo trebali da dolazimo ovde. Staza je previše uska i nije bezbedno“, izjavio je Petrov.
                    „Zidovi su veoma blizu i ako izgubite kontrolu sigurno ćete završiti u gumama. Ova staza nije za
                    Formulu 1 jer može da dođe do velikih udesa usled pada pritiska u gumama, problema sa
                    upravljanjem i drugih stvari“, dodao je Rus.
                    Petrov je jedini vozač koji je kritikovao Mugello, a neki drugi su izjavili da je ova staza ispred
                    mnogih koje se trenutno nalaze u kalendaru.
                    Mark Webber je nakon prvog dana na svom Twitteru napisao: „Vozio sam deset krugova po
                    suvom u Mugellu što je u smislu satisfakcije isto kao da sam vozio hiljadu krugova u Abu
                    Dabiju.“
                    Daniel Ricciardo je takođe bio zadovoljan: „Sjajno je voziti ’zver’ na ovoj stazi. Fantastična i
                    veoma brza staza.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Grosjean najbrži na zadnjem danu testa

Francuz je imao najbolje vreme tokom zadnjeg dana testa.

Njegovo vreme iznosilo je 1m21.035s a pritom je proveo samo dva sata na stazi tokom
                      popodnevnog dela. Grosjean je takođe bio najbrži i na jučerašnjem danu, što je samo donelo
                      veći moral ekipi.
                      Sebastian Vettel je imao najbolje vreme pre ručka, ali je na kraju dana zauzeo drugu poziciju,
                      sa manje od jedne desetinke prednosti u odnosu na Fernanda Alonsa.
                      Španac je danas probao svoj "novi" Ferrari koji je imao revizirani zadnji deo bolida. Odmah na
                      početku dana, Alonso je imao manji incident sa bolidom kada je izleteo je na krivini 12, pa je ta
                      popravka trajala oko 2 sata.
                      Daniel Ricciardo je kasnio oko četvrtinu sekunde za Alonsom i dan je završio kao četvrti u
                      plasmanu. Perez je bio peti, a ujedno je prouzrokovao i par crvenih zastava tokom dana a
                      pritom mu se i bolid zapalio. Nico Hulkenberg je preuzeo bolid Force Indie od Paula di Reste
                      tokom popodneva i ovaj test je završio na šestom mestu.
                      Di Resta je posle pao u plasamu jer su ga pretekli Pastor Maldonado, Oliver Turvey i Nico
                      Rosberg, koji su popravili vremena tokom popodneva.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Problemi za Sauber

Četvrtak je počeo dramatično za Sauber zbog požara u boksu.

Sergio Perez je na testiranju u Mugellu dobio samo jedan dan testa i taj dan mu je delimično
                        propao. Sergio je vratio bolid u boks sa gustim dimom koji je buktao iz motora.
                        Kada je Perez parkirao bolid ljudi iz Saubera su brzo otklonili problem i Meksikanac je kasnije
                        nastavio test sesiju.
                        Kamui Kobayashi je vozio na prva dva dana testa u Italiji.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Barselona odlučna da i 2013. održi trku

Organizatori su odlučni da i sledeće godine održe trku.

Pošto je u proteklom perdiodu bilo dosta glasina da će trka za VN Španije menjati svog
                          domaćina, ljudi u Barseloni su kivni da zadrže ovaj događaj tu gde jeste. Već posle ovogodišnje
                          trke oni će pustiti karte u prodaju za narednu trku.
                          "Mi ćemo odmah posle ovogodišnje trke pustiti karte za sledeću godinu. Mislim da je ova odluka
                          u odnosu na stanje stvari sa trkom u Valensiju veoma konzervativna", izjavio je Vincenc Aguilera.
                          Ugovor izmedju FOM-a i staze Catalunya o VN Španije traje do 2016. godine.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Ferrari već spremio dupli DRS?

Sumnja se da je Ferrari testirao dupli DRS tokom zadnjeg dana u Mungellu.

Portal Auto Motor und Sport je naveo da je tim iz Maranella pored novog izduvnog sistema i
                            nove izmenjene šasije testirao i dupli DRS sistem.
                            Sumnja se da je zadnje krilo koje je Alonso imao na svom bolidu prototip krila koje će imati dupli
                            DRS, odnoso da je krilo imalo samo manje izmene. Ipak, očekuje da da će novo krilo sa ovim
                            sistemom debitovati na treninzima za VN Španije.
                            "Trka u Barseloni će biti jedan od ključnih trenutaka za nas u ovoj sezoni", izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Vettel: Stvar izmedju Pirellija i Schumachera je preuveličana

Reakcija Schumachera o Pirellijevim gumama je preuveličana.

Schumacher je kritikovao Pirelli posle trke u Bahreinu, a svi ostali su davali pohvale italijanskom
                              snadbevaču pneumatika zbog toga što je trke učinio dosta zanimljivijim.
                              "Sve je ovo preuveličano. Svi imamo iste gume, ali znamo da svaki vozač želi da ima što više
                              prijanjanja, bez obzira na to kakav mu je bolid. To je u našoj prirodi", izjavio je Vettel.
                              "Kada sam pričao o tome sa Michaelom nije bilo ništa dramatično. On je ovde dosta dugo
                              vremena i video je sve i svašta. Ne mislim da se on baš lako uzbuđuje oko takvih stvari", dodao
                              je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Grosjean odbacio mogućnost da se Lotus bori za titulu

Tim je pokazao veoma jak tempo na dosadašnjim trkama.

Ipak, kada je Roman Grosjean upitan da li se Lotus može uključiti u brobu za titulu, on je
                                odgovorio: "Iskreno mi smo skoncetrisani da osvojimo četvrto mesto u konkurenciji
                                konstruktora. To je naš cilj".
                                "Želimo da se borimo protiv velikih timova, ali nikada nije lako pored tako konkurentnih bolida.
                                Ovo je meni prva puna godina u Formuli 1 i moj primarni cilj su poeni", dodao je on.
                                Francuz je bio najbrži tokom dva dana testa u Mungellu: "Bolid je sada mnogo bolji, što znači da
                                razvoj ide u pravom smeru. Takođe, sada mnogo bolje razumemo bolid i lakše radimo sa njim".

Comment

Working...
                                X