F1 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Maldonado upozorava da će napasti prvo mesto

Vozač Williamsa je imao odlične kvalifikacije.

Ovo su veoma obećavajuće kvalifikacije za tim Williamsa i Pastora Maldonada još od VN
    Singapura kada su uspeli da zabeleže četvrtu poziciju.
    "Mi moramo da pre svega gledamo sebe. Poeni su nam veoma važni pa ćemo se maksimalno
    potruditi da ih zabeležimo. Mislim da imamo jak tempo i da smo veoma konkurentni", izjavio je
    Maldonado.
    On je dodao da je veoma srećan što je njegov tim ponovo posle dužeg vremena našao
    kvalifikacioni ritam: "Mislim da smo u različitim uslovima pokazali da smo veoma konkurentni.
    Dao sam sve od sebe u kvalifikacijama. Bolid je bio dobar i ja sam veoma zadovoljan današnjim
    danom".
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Alonso je izvukao maksimum iz bolida

Iako je u kvalifikacijama bio tek sedmi, Fernando Alonso veruje da je danas izvukao
      najviše što je mogao iz F2012.

Težak vikend za Ferrari se nastavio i u kvalifikacijama. Španski vozač je u jednom trenutku bio
      na četvrtoj poziciji, ali su se onda u finišu ostali vozači popravili. Njegov timski kolega Felipe
      Massa kreće sa tek devete pozicije.
      Alonsov glavni rival u borbi za titulu Sebastian Vettel ima trinaest poena prednosti, a danas se
      kvalifikaovao na treće mesto.
      „Mislim da danas nismo bili konkurentni, ali sam ja lično zadovoljan performansama. Izvukli smo
      maskimum iz bolida. U Q2 sam vozio 1m41.5s, i to vreme sam ponovio u oba pokušaja u Q3.
      To je danas bio naš maksimum. Nažalost, šest vozača je danas bilo ispred nas. Ipak, naš
      trkački tempo je obično bolji i nadam se da će tako biti i sutra“, rekao je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

U Sauberu nisu iznenadjeni rezultatom

Staza u Abu Dabiju je po tradiciji teška za švajcarski tim.

“Moj poslednji krug je bio dobar i prosto mislim da je danas ovo bio naš maksimum. Q3 je bio
        van domašaja iako sam se juče nadao da bi smo mogli da prođemo u zadnju sesiju. Verujem u
        naš trkački tempo i mislim da sutra možemo do bodova”, izjavio je Perez.
        “Mučio sam se sa balansom od početka vikenda. Napravili smo dosta promena i donekle smo
        uspeli da se poboljšamo, ali to nije bilo dovoljno. U poslednjem krugu su mi dosta blokirale
        prednje kočnice i to je jedan od razloga zašto nisam imao bolje vreme. Mislim da će sutra biti
        bolje, ali će biti jako teško napredovati”, rekao je Kobayashi.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Webber cilja pobedu

Australijanac je izjavio da će sutra voziti svoju trku.

Mark Webber se u kvalifikacijama plasirao kao treći i tako se našao ispred svog timskog
          kolege. Australijanac u generalnom plasmanu zaostaje 73 bodova dok je do kraja šampionata
          raspoloživo još 75.
          Na pitanje novinara da li će pomoći Vettelu i možda ustupiti mu poziciju Webber je odgovorio:
          "Voziću najbrže što mogu".
          On je tokom petka imao problema sa KERS-om a danas tokom trećeg treninga problem sa
          kočnicama zadesio je Sebastiana Vettela.
          ljudi radi na tome i moramo da im verujemo", kazao je vozač Red Bulla.
          Sa druge strane on je pohvalio McLaren i Lewisa Hamiltona.
          "Čestitke Lewisu i McLarenu, oni imaju veoma brz bolid. Oni su imali svoj trenutak pre šet
          nedelja ali smo mi uspeli da se vratimo. Iizgledaju veoma jako u Abu Dabiju ali mi ostajmo
          pozitivni i fokusirani na trku", izjavio je Webber.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Iznenađeni Vettel veruje da problem sa bolidom nije veliki

Vettel je ostao u čudu kada mu je iz ekipe po završetku kvalifikacija javljeno da zaustavi
            bolid.

Nemc koji je bio pobednik na prethodne četiri trke je danas morao da se zadovolji trećim
            mestom u kvalifikacijama, pošto nije mogao da odgovori na tempo Lewisa Hamiltona, ali i
            timskog kolege Marka Webbera.
            Po završetku sesije, Vettelu je iz boksa javljeno da zaustavi bolid na stazi, ali on veruje da
            problem nije veliki.
            „Ne znam zašto sam morao da stanem. Predpostavljam da je postojao problem, ali ne bi trebalo
            da bude nešto komplikovano“, izjavio je Vettel.
            „Jutros nije bilo idealno pošto smo propustili skoro celu sesiju zbog problema sa kočnicama.
            Zadnji deo kvalifikacija je bio malo težak. Mislim da sam mogao da budem brži, ali možemo biti
            zadovoljni. Trkački tempo bi trebao da bude dobar. Trka je duga i svašta može da se desi“,
            dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Pomešana osećanja u Lotusu

Kimi Raikkonen je bio zadovoljan svojim plasmanom, dok Grosjean veruje da je mogao
              bolje od desetog mesta.

„Kvalifikacije su dobro prošle. Bolid se nije idealno ponašao tokom vikenda, ali smo na kraju
              odlučili da ne menjamo setup u odnosu na prošlu trku. To je bila dobra odluka pošto se sve
              poklopilo u kvalifikacijama i bolid je bio odličan. Sutra ćemo dati sve od sebe. Nadam se da
              ćemo nakon starta biti odmah iza Red Bullova pa ćemo nakon toga videti šta i kako dalje“,
              izjavio je Raikkonen.
              „Moj današnji brzi krug nije bio idealan i deseto mesto nije ono što sam želeo. U poslednjem
              pokušaju jednostavno nisam imao prijanjanje. Pre toga je sve delovalo u redu. U trci me čeka
              dosta posla, ali mislim da bolid ima potencijal“, rekao je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

U Mercedesu polovično zadovoljni

Rosberg je imao dobre kvalifikacije dok je Schumacher imao problema.

"Moje kvalifikacije nisu baš bile onakve kakve smo planirali. Malo smo promenili pristup za
                drugi deo ali nismo uspeli da izvučemo maksimum u jednom krugu, posebno u prvom sektoru.
                Zato nismo zadovoljni današnjim ishodom ali sutra daću sve od sebe kako bi popravili rezultat",
                izjavio je Michael Schumacher, koji će startovati sa 14. mesta.
                "Kvalifikacije su za mene bile dobre i osma pozicija je za mene rezultat koji sam očekivao.
                Ispred sam Ferrarija i Lotusa što znači da naša poboljšanja oko set-upa dosta dobro rade.
                Hvala mojim mehaničarima koji su odradili odličan posao i popravili moje kočnice samo nekoliko
                momenata pred start kvalifikacija. Neće biti lako u sutrašnjoj trci ali ja se nadam najboljem",
                dodao je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Razočaranje u Force Indiji

Indijski tim se nadao da će danas bar jedan bolid proći u Q3.

„Očekivao sam više, ali čini se da nismo bili konkurentni u uslovima kada je temperatura bila
                  niža. Tokom treninga je bilo sunca i tada je situacija bila mnogo bolja. Krećem sa jedanaestog
                  mesta i imam slobodan izbor guma. Nadam se da ću iskoristiti tu prednost i da ću doći do
                  bodova“, izjavio je Hulkenberg.
                  „Mučio sam se sa balansom i bilo je teško upravljati bolidom ovog vikenda. Naš trkački tempo
                  nije tako loš, ali ja jednostavno ne uspevam da izvučem maksimum iz bolida. Ipak, mislim da
                  možemo da napadnemo i osvojimo bodove. Sutra nas čeka duga trka i mislim da će gume biti
                  izdržljivije nego što smo mislili“, rekao je di Resta.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Toro Rosso: Mogli smo više

U Italiijanskoj ekipi nisu bili zadovoljni današnjim učinkom.

„Ovo je do sada bi teži vikend nego što smo očekivali. Definitivno smo napravili napredak u
                    odnosu na jučerašnji dan, ali to nam nije pomoglo da značajnije popravimo pozicije. U drugom
                    pokušaju u Q1 sam vozio dosta dobro na mekim gumama i prošli smo dalje, ali na kraju nismo
                    tamo gde smo želeli da budemo. Strategija će sutra biti ključna i kao i u Indiji, jedno
                    zaustavljanje će biti moguće za neke timove“, izjavio je Ricciardo.
                    „Frustriran sam što nisam uspeo da prođem u Q2. Ceo vikend smo se mučili sa
                    podupravljanjem, ali se i dalje maksimalno trudimo. U mom poslednjem pokušaju bolid je počeo
                    da preupravlja i došlo je do greške. To ne znači da ću se sutra sve vreme boriti sa bolidom
                    pošto smemo da napravimo određene promene pre trke. Nadam se da će na trci biti bolja
                    situacija“, rekao je Vergne.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Perez opemenut zbog blokiranja Senne

Meskikanac je dobio zvaničnu opomenu pošto je blokirao Bruna Sennu tokom današnjih
                      kvalifikacija.

Njih dvojica su nakon kvalifikacija morali na razgovor sa sudijama koje na ovoj trci predvodi
                      bivši vozač Derek Warwick. Pošto su i pored incidenta obojica prošli u sledeću rundu, Perez je
                      dobio samo opomenu.

Comment

• Boki Ar
                        CBC Senator XXL
                        • 11.11.2004
                        • 2827
                        • Aranđelovac
                        • Vektra

Fetel diskvalifikovan

Na sutrašnjoj trci startovaće iz zadnjeg reda.

Utvrdjeno je da u rezervoaru nije imao propisanu količunu goriva u skladu sa pravilnikom, tj. propisani 1 litar za uzorkovanje, po povratku u park-ferme.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Sebastian Vettel diskvalifikovan sa kvalifikacija

Vodeći u šampionatu vozača Sebastian Vettel nije imao dovoljno goriva u bolidu u
                          momentiu kada se zaustavio na stazi.

Nemac je parkirao bolid na stazi dok se vraćao u boks nakon poslednjeg kvalifikacionog kruga u
                          Abu Dabiju. On trenutno ima trinaest poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog Alonsa koji
                          se zahvaljujući ovoj kazni popeo na šesto mesto. Nemac će sutrašnju trku početi za žačelja
                          grida.
                          Prema pravilima Formule 1, svaki bolid nakon kvalifikacija mora da se vrati u pit-lane sa
                          minimum jednim litrom goriva.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Odlicno....mislim ne radujem se zbog toga...ali bice zanimljivije....zar ne

Comment

• Boki Ar
                              CBC Senator XXL
                              • 11.11.2004
                              • 2827
                              • Aranđelovac
                              • Vektra

Tako je. Alonso je izbačen, ni kriv - ni dužan, sa trke u Belgiji. Razlika je 13 poena... Videćemo.

Originally posted by Pro FX-Sniper View Post
                              Hamilton: Alonso je bolji od Vettela

"Sebastian je promašio četiri temena u jednom krugu i pored toga on je idalje najbrži. Ja to sebi
                              ne mogu da priuštim čak i kada vozim na limitu. Njegov bolid je daleko ispred bilo čijeg u
                              padoku"
                              "On board lap" sa Hokenhajma potvrđuje ovu izjavu Hamiltona. Fetel se "izpromašivao" i završio kvalifikacije kao 3. Pogledajte.

http://www.formula1.com/video/onboard/
                              Last edited by Boki Ar; 04.11.2012, 12:36.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Kimijev prvenac u Abu Dabiju

Kimi Raikkonen došao je do svoje prve pobede u ovoj sezoni.

Trka u Abu Dabiju bila je veoma zanimljiva, puna dogadjaja i važiće sigurno za jednu od
                                najboljih u ovoj sezoni.
                                Zbog jučerašnjih neizvesnih kvalifikacija atmosfera pred trku bila je još napetija. Sve oči bili su
                                uprete u Sebastiana Vettela i Red Bull a tim je odlučio da svom vozaču pred trku promeni
                                menjač, odonos brzina i vešanje.
                                Temperatura pred start trke bila je 30 a staze 31 stepen. Sunce je polako zalazilo a sa tim i
                                temperature su padale.
                                U krug za zagrevanje nije mogao da krene Pedro de la Rosa, pa je on kao i Vettel startovao iz
                                pitlenja. Na startu odlično je krenuo Raikkonen koji se probio do drugog mesta kao i Alonso koji
                                je uspeo da obidje Webbera na pravcu. Incident u prvoj krivini imali su Bruno Senna i Nico
                                Hulkenberg. Već u drugom krugu Hamilton je napravio grešku na stazi pa se Raikkonen dosta
                                približio ali nije usepo da obidje Britanca. Vettel je posle četiri kruga bio na 16. poziciji, ali iz tima
                                su mu javili da ima problema sa prednjim krilom.
                                U devetom krugu desio se incident izmedju Rosberga i Karthikeyana gde je bolid HRT usporio a
                                vozač Mercedrsa bio u punoj brzini. Nemac je zakačio zadnji deo Karthikeyanovog bolida,
                                lansiraio svoj auto u vazduh i završio u ogradi pa se zbog toga na stazu pojavio sigurnosni auto.
                                Za vreme ovog perioda Vettel se nalazio iza Ricciarda koji je svojim manevrisanjem zagrevao
                                gume i kočnice na pravcu. U tim trenucima Vettel se dosta približio i kako bi izbegao kontakt
                                morao je naglo da skrene i tako zakači znak koji je označavao početak DRS zone. Vozač Red
                                Bulla nije oštetio bolid i nastavio je trku ali se tim odlučio da ga uvede u boks na zamenu
                                prednjeg krila i pneumatika. Nemac se na stazu vratio na 21. mesto i bio je poslednji aktivni
                                vozač u trci.
                                U 15. krugu trka je ponovo puštena u trkački tempo. Alonso i Webber su odmah počeli svoj
                                dvoboj dok je Vettel krenuo da pretiče bolide sa začelja kolone. Vozač Ferrarija se polako
                                približavao Maldonadu a u stopu su ga pratili Webber i Button.
                                U 20. krugu desio se prelomni momenat jer je Lewis Hamilton odustao od trke a Kimi Raikkonen
                                preuzima prvu poziciju. Njegov bolid je izgubio snagu a Hamiltonu nije preostalo ništa drugo
                                osim da se parkira pored staze. Krug kasnije Alonso pretiče Maldonada na drugom većem
                                pravcu. Vozač Williamsa postao je sve sporiji pa je tako Webber pokušao svoj manevar na
                                krivini osam. Autralijanac je svoje preticanje bazirao sa spoljne strane ali došlo je do kontakta
                                gde se Webber okrenuo na stazi i pao na 7. poziciju. To je iskoristio Button koji je obišao
                                Maldonada. U 25. krugu Vettel je zauzimao 10. poziciju.
                                Samo krug kasnije Webber je pokušao napad na Massu, ali je došlo do kontakta točkovima i
                                Brazilac se okrenuo. U 29. krugu Španac odlazi do boksa a krug kasnije to čini Button kao i
                                Maldonado. Webber je to učinio u 31. krugu i tako omogućio Vettelu drugo mesto i čistu stazu
                                pred sobom. Minut kasnije vodeći Raikkonen odlazi na zamenu pneumatika i posle toga vraća
                                se na prvo mesto.
                                Posle runde pit-stopova Alonso i Button su se upustili u borbu, ali McLaren nije mogao da nadje put u obilaženju Ferrarija. Vettelove gume su polako počele da posustaju pa su tako Alonso i
                                Button hvatali priključak za Nemcem.
                                Vettel se u 37. krugu odlučuje da ponovo promeni gume gde je stavio tvrdju komponentu i na
                                stazu se vratio kao ččetvrtoplasirani. Dva kruga kasnije Perez, Grosjean i Maldonado su se
                                upustili u troboj. U 13. krivini di Resta i Perez su svoje bolide postavili paralelno a Meksikanca je
                                od pozadi udario Grosjean. Na njega je naletao Mark Webber koji je znatno oštetio bolid i
                                odustao od trke. Zbog toga na stazu se opet pojavio sigurnosni auto.
                                Posle četiri kruga trka je ponovo puštena a Sergio Perez je dobio kaznu od 10 sekundi u boksu
                                zbog incidenta sa Polom di Restom. Raikkonen je odmah počeo da pravi prednost u odnosu na
                                Alonsa a Button se branio od Vettelovih napada. U zadnji pet krugova Alonso se počeo
                                približavati Raikkonenu, dok se Button malo odvojio od Vettela. Vozač Red Bulla se nije
                                predavao i na samo tri kruga do kraja u krivini osam pretiče Britanca. Do kraja trke Alonso nije
                                mogao da udje u DRS zonu Kimija Raikkonena pa je Finac došao do svoje prve pobede ove
                                sezone.

Comment

Working...
                                X