F1 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Alonso: Izvukao sam se

Španac je bio zadovoljan ishodom trke u Abu Dabiju koju je završio na drugom mestu iza
    Kimija Raikkonena.

Nakon slabih kvalifikacija i osvajanja sedme pozicije, Alonso je dobio bonus pošto je njegov
    glavni rival za titulu Sebastian Vettel pomeren na poslednje mesto zbog nedovoljne količine
    goriva u bolidu.
    Ferrarijev vozač se do 22. kruga probio na drugo mesto, a u samom finišu trke je pretio da
    ugrozi i vodećeg Raikkonena, ali na kraju nije bilo dovoljno vremena za ozbiljniji napad.
    Alonso je tako smanjio prednost Sebastiana Vettela u šampionatu na deset bodova.
    „Zadovoljan sam pošto nismo bili preterano konkurentni ovog vikenda. Borili smo se tokom cele
    trke, ali smo imali dobru strategiju i želeli smo pobedu. Ipak, mislim da je ovo perfektan ishod za
    nas i nastavićemo da pritiskamo do kraja“, izjavio je Alonso.
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Raikkonen se nada da će ova pobeda biti podstrek za Lotus

Finac je izrazio nadu da će Lotus nakon ove trke postati svestan šta je sve u mogućnosti
      da postigne.

Ovo je prva pobeda Raikkonena od VN Belgije 2009, dok je samoj ekipi ovo prvi trijumf još od
      vremena Renaulta i 2008. kada je Alosno slavioo u Japanu.
      Lotus je ove godine pokazao dobru brzinu sa nekoliko podijuma i Raikkonen veruje da će ovaj
      uspeh pozitivno uticati na moral ekipe.
      „Pre svega sam srećan zbog ekipe. Bila je ovo teška sezona. Nadam se da će svi koji rade u
      timu, ali i vlasnici sada imati malo više vere. Ovo bi moglo da nam pomogne da se sledeće
      sezone vratimo još jači“, rekao je Raikkonen.
      On je bio potpuno miran po pitanju činjenice da je ostvario prvu pobedu u Formuli 1 nakon dve
      godine pauze.
      „Nije ovoništa specijalno. Ima još dve trke do kraja i probaćemo da ostvarimo isti rezultat.
      Danas ćemo malo da slavimo, a sutra kada se budemo osećali očajno nakon lude noći ćemo se
      prisetiti današnje pobede pa ćemo ponovo biti srećni“, dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Vettel ponosan nakon rezultata u Abu Dabiju

Nemac je startovao iz pit-lane-a, ali je na kraju nekako uspeo da se domogne podijuma.

Vettel se juče kvalifikovao kao treći, ali je zbog nedovoljne količine goriva u bolidu nakon
        kvalifikacija kažnjen zbog čega je pao na začelje.
        „Verovao sam da mogu do podijuma. Imao sam problematičan satrt trke pošto sam u dva
        navrata oštetio prednje krilo. Na kraju sam imao dobru borbu sa Jensonom i uspeo sam nekako
        da se probijem na treće mesto u trci u kojoj sam imao i uspone i padove“, izjavio je Vettel.
        Zahvaljujući osvajanju drugog mesta, Fernando Alonso je smanjio Vettelovu prednost na deset
        bodova, dve trke pre kraja.
        „Imamo još dve trke do kraja i videli smo kako stvari brzo mogu da se promene“, dodao je on.
        „Da smo krenuli sa treće pozicije, trka bi bila potpuno drugačija. Možemo da budemo ponosni, a
        prednost u šampionatu nije mnogo smanjena. Bolid je brz i nastavljamo da verujemo“, završio je
        Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Hamilton: McLaren ima dominantan bolid

Lewis je zbog kvara na bolidu odustao od trke na Yas Marini.

Posle pol pozicije u kvalifikacijama vozač McLarena je vodio u trci sve do 20. kruga kada je
          morao da odustane zbog mehaničkog kvara.
          "Mislim da smo ovog vikenda imali tempa za duplu pobedu. Nisam siguran zbog čega se Button
          mučio sa bolidom ali brzina je bila tu. U zadnjih nekoliko trka uvek nam se desi neki problem sa
          bolidom čak i kad završimo trku", izjavio je Hamilton.
          Odustajanje Britanca otvorilo je vrata Kimiju Raikkonenu do pobede na trci.
          "Bio sam zadovoljan rastojanjem u odnosu na Raikkonena. Situacija nije bila ista kao kada imam Vettela iza sebe koji je umeo da bude dosta brz. Kimi je odlično vozio i veoma sa srećan
          zbog njega ali i moj bolid je bio dobar pa sam uživao u trci. Vozio sam dosta smireno i čak sam i
          tada pravio razliku", dodao je on.
          Takodje, on je bio iznenadjen Vettelovom vožnjom i njegovim rezultatom u trci.
          "Stvarno je neverovatno kako je Sebastian došao do podijuma posle starta sa pitlejna", kazao je
          vozač McLarena.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Rosberg: Nisam mogao da izbegnem Karthikeyana

Nico Rosberg smatra da nije mogao ništa da učini u trenutku kada su on i Karthikeyan
            imali sudar.

Nemac je pokušavao da nadoknadi izgubljeno vreme nakon kontakta sa Romainom
            Grosjeanom, a u devetom krugu je sustigao Karthikeyana.
            Prema rečima Indijskog vozača, došlo je do problema sa hidraulikom zbog čeka je HRT-ov bolid
            usporio. Došlo je do velikog udesa, ali su obojica vozača pršla bez povreda.
            „Narain je rekao da je imao problem sa upravljanjem i nisam očekivao da koči na tom delu
            staze. Nije bilo dovoljno vremena za reakciju i došlo je do sudara“, rekao je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Haotična trka za di Restu

Mladi škot je danas uspo da osvoji bodove zahvaljujući devetoj poziciji, dok je nico
              Hulkenberg odustao već u prvoj krivini.

“Ovo je bila haotična trka, ali zadovoljan sam zato što sam osvojio bodove. Nije mi jasno šta se
              dogodilo u prvoj krivini pošto sam imao odličan start i probio sam se ispred Nica. Po izlasku iz
              prve krivine sam shvatio da mi je pukla guma. To me je koštalo vremena, ali mi je zato prvi
              izlazak sigurnosnog vozila pomogao. Hteli smo da vozimo do kraja sa istim setom guma i u
              jednom trenutku smo bili peti, ali je onda sigurnosni automobil po drugi put morao na stazu, pa
              smo odlučili da ipak zamenimo gume. Tempo je u završnici bio dobar, probio sam se ispred oba
              Toro Rossa, ali nikako nisam mogao da obiđem Sennu. Imao je DRS pošto je Massa bio ispred
              njega i zbog toga nisam mogao da napradnem”, izjavio je di Resta.
              “Imao sam slab start i loš ulazak u prvu krivinu. Našao sam se u sendviču i nisam imao dovoljno
              prostora. Pokušao sam da se povučem iz duela, ali je bilo prekasno. Došlo je do kontakta
              između nekoliko bolida i to je bio kraj trke za mene”, rekoa je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Ricciardo zadovoljan, Vergne razočaran

Australijanac je uspeo da dodje do jednog boda u trci.

"Imao sam dobar start pa sam uspeo da izbegnem udes. Moj tempo je bio dosta dobar i uspeo
                sam da održim priključak sa Schumacherom koji je bio na tvrdjim gumama. U drugom stintu
                imao sam problema sa tvrdjom komponentom koja se nije dovoljno zagrevala pa sam gubio na
                brzini. Kada je sigurnosni automobil drugi put izašao na stazu mi smo se odlučili da odemo do
                boksa. Tada sam montirao meke gume i moj tempo je bio bolji. Zadovoljan sam desetom
                pozicijom", kazao je Ricciardo.
                "U trku sam krenuo sa jednog mesta niže u odnosu na mog timskog kolegu a trku sam završio
                dve mesta dalje od njega. Moj start je bio dobar gde sam zbog incidenata uspeo da
                nadoknadim par mesta.
                Prvi stint smo morali malo da skratimo zbog izlaska sigurnosnog automobila ali njegovo drugo pojavljivanje mi nije baš išao na ruku. Daniel je imao svežije gume u finišu pa je mogao da
                forsira. Dobro je što je timu doneo bod ali ovo je bio težak vikend za nas", kazao je Vergne koji
                je trku završio na 12. mestu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Button: Nisam imao tempo i prijanjanje

Bila je ovo još jedna frustrirajuća trka za Jensona Buttona koji je na kraju morao da se
                  zadovolji četvrtim mestom.

Njegov timski kolega je diktirao tempo sve do 21. kruga, a on se mučio tokom većeg dela trke.
                  Iako je u jednom trenutku bio treći, nije uspeo da se odbrani od naleta Sebastiana Vettela.
                  “Bila je zanimljiva trka, ali mi smo se mučili. Bolid se potpuno drugačije ponašao nego u petak.
                  Falilo mi je prijanjanje, ali bilo je nekoliko dobrih duela”, rekao je Button.
                  “Sladeća trka se vozi u Americi i Britanac se nada da će tamo imati vise sreće.
                  “Nadam se da ću imati bolji tempo u Ostinu. Moj trkački tempo je obično dobar tako da ćemo
                  moradi da izanaliziramo podatke kako bi videli zašto to danas nije bio slučaj”, dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Kobayashi doneo nove bodove za Sauber

Japanac je zabeležio nove bodove za tim, dok Prezu to nije pošlo za rukom.

"Bila je ovo teška trka za nas i ja sam veoma srećan što sam uspeo da donesem osam poena
                    timu. Borimo se za peto mesto u šampionatu konstruktora i ovi bodovi nam dosta znače.
                    Nažalost, danas nisam mogao da upotrebim cele performanse bolida jer sam imao problema sa
                    menjačem. Zbog toga KERS se loše punio i nisam mogao potpuno da ga upotrebim. Moj start je
                    bio dobar a tim je obavio odličan posao", izjavio je Kobayashi koji je trku završio na 6. poziciji.
                    "Nadao sam se dobroj trci pa sam mislio da je i podijum bio moguć. Ali, posle mog prvog
                    pit-stopa zaglavio sam se iza Grosjeana i di Reste i nisam mogao da ih obidjem zbog moje
                    slabe brzine na pravcima. To me je dovelo u situaciju da rizikujem gde sam se slučajno sudario
                    sa Lotusom", izjavio je Perez, koji je kao kroz cilj prošao kao petnaesti.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Oba bolida Williamsa završila u bodovima

Maldonado je razočaran što nije uspeo da dodje do podijuma.

Venecuelanac je imao problema sa KERS-om što ga je ostavilo bez šansi da se bori za
                      podijum.
                      "Propustili smo našu priliku da trku završimo na podijumu pošto sam izgubio KERS sistem u
                      periodu kada je sigurnosni auto bio prvi put na stazi. Tempo je bio dobar i na početku sam se
                      približavao Raikkonenu. Na kraju smo uspeli da sakupimo neke poene. Tim je motivisan i sada
                      treba da održimo trenutnu formu tima i boldia", izjavio je Maldonado koji je trku na Yas Marini
                      završio na petom mestu.
                      "Bio je ovo veoma težak vikend ali kraj ima sladak ukus. Start je bio dobar ali su me u prvoj
                      krivini nekoliko bolida zakačila. Imao sam dobar tempo baš kada mi je trebalo i uspeo sam da
                      zabeležim poene za tim. U timu vlada dobra enegrija i mislim da ovakav momentum treba da ponesemo na zadnje dve trke", kazao je Senna koji je zabeležio osmu poziciju na kraju.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Webber: Ništa nije funkcionisalo

Mark Webber je bio nezadovoljan ishodom današnje trke u Abu Dabiju pošto je sredinom
                        trke morao da odustane nakon kontakta sa Grosjeanom.

“Ništa nije funkcionisalo danas. Mislim da smo bili jaki, ali ni u jednom trenutku nismo imali čist
                        vazduh ispred sebe. Bilo je puno saobraćaja i videli smo nekoliko incidenata u trenucima kada
                        su ljudi pokušavali da pretiču”, rekao je Webber.
                        “U incidentu nakon koga sam ja morao da odustanem sam pokupšao da zauzmem unutrašnju
                        liniju u odnosu na bolide ispred koji su bili u duelu. Mislio sam da imam dobru priliku, ali je onda
                        Grosjean udario u mene i to je bio kraj. Šta god smo probali danas, nije funkcionisalo”, dodao je
                        on.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Ovaj covek je kralj

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Ferrari mora imati pobednički bolid u Teksasu

Ovo je bio zahtev prvog čoveka kompanije Luce di Montezemola.

Alosno je smanjio razliku na zadnjoj trci u odnosu na Vettela na samo 10 poena, ali ostaje
                              gorak ukus u ustima jer je njegov glavni konkurent startovao iz pilejna i na kraju završio na
                              podijumu.
                              Di Montezemolo je pohvalio Alonsov trud koji je uspeo da stigne do drugog mesta na trci.
                              Direktor kompanije se u ponedeljak sastao sa šefom tima Stefanom Domenicalijem i grupom
                              glavnih inžinjera gde im je rekao da je Alonsu potreban dobar bolid kako bi opstao u borbi sa
                              Vettelom.
                              "Alonso je na trci dao 120% svojih mogućnosti i uspeo je da se na kraju bori za pobedu. Jasno
                              je šta mora da se uradi u narednim trkama. To sam tražio od svog tima. Imamo veoma bitnih 10
                              dana ispred nas gde ćemo pokušati sve kako bi imali pobednički bolid za trku u Teksasu", izjavio je Di Montezemolo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Frijns: Dva puta sam odbio Red Bull

Holandjanin je dva puta odbio da bude deo Red Bullovog junior programa.

"Ja sam dva puta odbio Red Bull", izjavio je Robin Frijns koji je ove godine u svom prvom
                                pokušaju osvojio titulu šampiona u Renault seriji 3.5.
                                On će ove nedelje u Abu Dabiju testirati za Sauber a već se pojavila i vest da on može biti novi
                                test vozač tima. Ali Frijns će takodje testirati i Red Bullov bolid kao nagradu za osvajanje titule u
                                Renault seriji. Holandjanin je izjavio da idalje ne želi da se priključi Red Bullovom juniorkosm
                                programu.
                                "Znam njihove igre. Vi ne možete odlučivati ni o čemu i ako bi ste to poželeli odmah ispadate iz
                                igre. Tretiraju vas kao psa. U mojoj karijeri želim da ja donosim odluke i imam ljude oko mene
                                kojima verujem. Red Bull nije za mene. Osvojio sam više šampionata od Vettela pre nego što je
                                on došao u Formulu 1", izjavio je Robin Frijns.

Comment

Working...
                                X