F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Sauber razocaran rezultatom

Posle četiri trke švajcarski tim na VN Indije nije uspeo da zabeleži poene.

"Danas sam imao tempa da završim na osmom mestu. Trenutno ne znamo šta se desilo sa bolidom, jer prilikom kočenja u poslednjem krugu nešto je zakazalo i ja sam ostao bez kočnica. Izgleda da je u pitanju mehanički kvar", kazao je Hulkenberg.

"Ovo nije bio dobar vikend za mene. Nažalost prerano sam kreneo u trku, pa sam zbog toga kasnije i kažnjen. Imao sam dobar tempo i lepe borbe sa Alonsom i Grosjeanom. Zadovoljan sam balansom bolida ali ostaje žal za propuštenom prilikom", kazao je Gutierrez.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Force India zadovoljna bodovima na domacoj trci

Paul Di Resta i Adrian Sutil su današnju trku završili na osmoj i devetoj poziciji.

„Sjajno je što smo osvojili bodove na domaćoj trci. Imali smo agresivnu strategiju pošto smo otišli u boks već nakon prvog kruga. Na taj način smo trku podelili na dva stinta sa medijumima i sve je prošlo kako treba. Ono što je dobro je da smo napredovali tokom ovog vikenda i ja sam se svakako osećao udobnije u bolidu. Mislim da možemo biti optimistični pred trku u Abu Dabiju“, rekao je Di Resta.

„Cilj je bio da se osvoje bodovi i osmo i deveto mesto su odličan rezultat za ekipu. Moja strategija je bila veoma riskantna i tek smo tokom trke doneli konačnu odluku da idemo na jedan pit-stop. Mislili smo da će meka guma trajati samo pet krugova, ali sam ja obratio posebnu pažnju na potrođnju i na kraju je sve prošlo kako treba. Ovo je bio dobar rezultat nakon nekoliko teških trka koje su za nama“, izjavio je Sutil.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Svi u Marussiji zadovoljni trkom za VN Indije

Oba vozača tima bila su zadovoljna svojim performansama.

"Zadovoljan sam današnjim performansama. Imao sam dobar start i moja taktika se odvijala onako kako smo zamišljali. Što se tiče incidenta u prvom krugu, ja sam bio ispred van der Gardea i Pica, tako da sam imao prednost u biranju putanje. Tek kasnije sam primetio da je van der Garde imao problema sa prednjim krilom. Drago mi je što sam uspeo da nastavim niz dobrih rezultata", kazao je Chilton.

"Lepo je što smo ovu trku završili sa oba bolida, ali ja sam razočaran svojom pozicijom. Moja i Maxova taktika je bila veoma slična a bolid se dobro ponašao tokom trke. Na kraju izdešavale su se neke stvari koji mi nisu išle na ruku ali sve u svemu mogu biti zadovoljan", dodao je Bianchi.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Vettel i RB kaznjeni zbog "prevelikog slavlja"

Austrijski tim će morati da plati 25.000 evra zbog Sebastiana Vettela koji nije dovezao svoj bolid do parc fermea nakon trke.

Nemac nakon počasnog kruga nije skrenuo u boks već je nastavio na glavni pravac gde je napravio nekoliko „krofni“ sa bolidom na opšte oduševljenje publike.

FIA je odlučila da je to bilo kršenje pravila zbog čega su i Red Bull i Vettel kažnjeni. Međutim, sudije su priznale da je izrečena kazna mnogo blaža zbog okolnosti u kojima se sve odigralo.
          „Vozač nije vratio svoj bolid u parc ferme nakon trke što je utvrđeno pravilom 43.3. Zbog posebnih okolnosti, sudije su prihvatile objašnjenje vozača. Ekipa nije poslala jasne instrukcije vozaču nakon trke prema kojima bi se on vratio direktno u parc ferme“, kaže se u saopštenju.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Losa trka za vozace Caterhama

Oba vozača tima nisu uspela da završe trku.

"Posle starta uspeo sam da se probijem ispred Chiltona i van der Gardea. Geido nije imao prostora gde da ode pa je tako zakačio moju zadnju gumu probušio je. Zbog toga sam morao da promenim taktiku, jer sam u prvom krugu morao išao na servis. U 16. krugu imao sam još jedan problem sa gumama, jer zadnja desna guma nije izdržala i od tada sam počeo da gubim pritisak ulja. Trudio sam se da se borim sa tim problemom ali mi je u 39. krugu rečeno da dovezem bolid u garažu", kazao je Pic.

"Veoma sam razočaran. Imao sam kontakt sa Chiltonom u prvom krugu i nisam imao prostora da izvegnem sudar. Ovo je za mene razočaravajući rezultat jer sam dosta očekivao od trke. Bolid se tokom vikenda ponašao dobro pa se tako nadam da ću imati više sreće u Abu Dabiju", dodao je van der Garde.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Newey napusta RB n kraju 2014.?

Adrian Newey možda bi uskoro mogao da okonča svoju karijeru u Formuli 1.

Ovaj Britanac već od 2006. godine dizajnira bolide Red Bulla, gde je od 2009. pa do sada napravio dominantne bolide. Newey je u razgovoru za Telegraph kazao da bi možda mogao da napusti Formulu 1 i posveti se drugim projektima.

"Sada imam 54 godine i postoje još puno stvari koji bih želeo da učinim a za koje nisam imao vremena. U nekom trenutku, još ne znam tačno kada, trudiću se da to i ostvarim. Formula 1 je veoma zahtevan sport i posao i koji vam ne dozvoljava da imate slobodnog vremena", kazao je Newey.
              On je odbio da precizira kada bi možda napustio najbrži cirkus, jer u ovim momentima radi na bolidu za narednu sezonu.
              "Moji planovi su vezani za Formulu 1. Totalno sam posvećen narednoj sezoni. Kada bi išao iz Formule 1 voleo bih da radim u Američkom Kupu", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Vettel ne podrzava Formulu E

„Formula E nije budućnost“

„To mi se uopšte ne svidja“, rekao je Sebastian Vettel za Formulu E: „Mislim da to nije budućnost, jer smatram da ljudi dolaze ovde da bi osetili Formulu 1, a ne možete ništa da osetite kada automobili prodju pored vas i čujete samo vetar.“

„Možda sam ja staromodan, ali mislim da Formula 1 treba da „vrišti“, da bude glasna, da se osete vibracije.“

„Toga se ja sećam još od moje prve posete Formuli 1 1992. godine, kada sam gledao prvi trening u Hockenheimu, čak iako je bilo vlažno i bolidi nisu izlazili, ali kada su izašli na stazu da odrade instalacione krugove, biti tamo i čuti ih kako se probijaju kroz šumu i osetiti vibracije u zemlji je bio divan osećaj. Zato nisam veliki fan Formule E.“

Mercedesov Nico Rosberg, ima drugačije mišljenje.

„Znam da postoji mnogo interesa u svemu tome i da je planirano da se trke održavaju u gradovima, tj. da se trke približe ljudima a ne obrnuto, znam da je to deo budućnosti, i biće interesantno videti kako će sve to ispasti. Moramo da sačekamo i da vidimo.“

Lewis Hamilton je dodao: „Slažem se sa obojicom.“

Prva trka Formule E će biti održana sledeće godine, u septembru u Pekingu, sa još devet trka koje slede po gradovima: Putajaya (Malezija), Hong Kong, Punta del Este (Urugvaj), Buenos Aires (Argentina), Los Angeles (SAD), Miami (SAD), Monte Carlo (Monako), Berlin (Nemačka) i London (Velika Britanija).

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Ecclestone u utorak na sudu

Sa staze se dešavanja prenose na ovonedeljno sudjenje

Izveštaji navode, da iako tužilac još nije odlučio da li će afera oko podmićivanja biti na sudjenju kao kriminalne aktivnosti, drugo sudjenje (civilno) će se ove nedelje održati u Londonu.

Bloomerang novinaska agencija navodi da će "tužilac tražiti bilo šta što bi moglo pomoći slučaju", jer je medijska kompanija Constantin tužila šefa F1 Bernia Ecclestona za mito od 171 milion dolara koji je dao bankaru Gerhardu Gribkowskyom.
                  "Nije idealno, bilo bi bolje da se nije desilo, ali ne možemo da promenimo pravosudni sistem", izjavio je Ecclestone.

Bivši vlasnik Minardija Paul Stoddart je rekao da u potpunosti podržava Ecclestona, koji danas puni 83. godine.

"Ja nisam video nijedan čvrst dokaz koji dokazuje da je on kriv. F1 će biti mnogo siromašnija kada Berni ne bude na čelu", izjavio je Stoddart.

P.S. svaki put kada pisem o Berniju, trudim se da nadjem neku lepsu sliku...ali mi ne ide

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Daniil Kvyat dobio mesto u Torro Rossu

Toro Rosso potvrdio Kvyata za 2014.godinu

Danas je Toro Rosso potvrdio da je mladi Rus, Daniil Kvyat dobio mesto u Toro Rossu, kao zamena za odlazećeg Daniela Ricciarda.
                    19.godišnji Rus je trenutno drugoplasirani u GP2 šampionatu sa dve trke do kraja sezone. On je takodje vozio na na većini trka u Evropskoj Formula 3 šampionatu, i pobedio na jednoj trci - u Zandvortu. Ranije ove godine testirao za Toro Rosso na Silverstonu.

"Veoma smo srećni što nastavljamo tradiciju dovodjenja mladih vozača u naš tim iz Red Bullovog junior programa", rako je šef Toro Rossa Franz Tost.
                    "On nas je impresionirao sa jakim performansama i odličnim povratnim informacijama na testu mladih vozača u Silverstonu. To nam sugeriše da su osnovni kvaliteti na kojima možemo raditi prisutni. Daniil može biti siguran da ćemo iskoristiti naše iskustvo sa mladim vozačima, kako bi mu dali najbolji mogući početak njegove F1 karijere".

Kvyat je rekao da je mesto u F1 ostvarenje sna.

"Želim da se zahvalim Red Bullu i Toro Rossu što su mi dali ovo neprocenljivo iskustvo. Od kada sam počeo da vozim karting sanjao sam da jednog dana dodjem u F1, a to se sada i ostvarilo", izjavio je Kvyat.
                    "Imao sam kratko iskustvo radeći sa Toro Rosso timom ove godine na testu mladih vozača u Silverstonu, i tada sam uživao u svakom trenutku. Činjenica da živim u Italiji i da dobro govorim Italijanski, verujem da mi je donelo malu prednost u dobijanju ove neverovatne prilike".

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

2014. bi mogla biti uvod u F1 za mladog Sainza

Otac mladog Sainza veruje da bi 2014. mogla biti uvod F1 karijere njegovog sina

Otac i imenjak 19-godišnjeg Španca tvrdi da bi njegov sin mogao skorije u F1, nakon vesti da je još jedan Red Bullov tinejdžer, Rus Daniil Kvyat, obezbedio sebi mesto u Toro Rossu za 2014.

Sainz jr je takođe bio u borbi za slobodno mesto Daniela Ricciarda koji sledeće sezone odlazi u Red Bull, mada postoji šansa da svoj debi doživi u 2015.

Svetka reli legenda Sainz priznao je da će 2014 biti ''veoma bitna'' sezona za njegovog sina povodom F1.

Sainz je rekao da će njegov sin sigurno završiti drugu sezonu u Formuli Renault 3.5 sledeće godine.

''Ove godine se trkao kako bi stekao iskustvo,'' rekao je.

''On ima samo 19 godina, ali ukoliko bude u borbi za titulu nadam se da će to biti povod za F1 za njega,'' dodao je stariji Sainz.

Kada je upitan da li njegov sin sledeće godine može kompinovati trkanje sa ulogom F1 test vozača, Sainz senior je odgovorio: ''Ne znam ništa o tome.''

Ali ''to bi bilo idealno,'' citiran je od strane novinske agencije EFE, ''jer to bi značilo da on ostvaruje maksimalno moguće iskustvo u Formuli 1. Ali nemam predstavu.''

''Znam da ukoliko nešto treba da se menja u pravilima to je ovo, jer trodnevni test mladih vozača nije ništa,'' insistirao je Carlos Sainz senior.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

FIA u problemu zbpg brzine protoka goriva u 2014.

F1 u trci s' vremenom kako bi osigurala da timovi ispoštuju radikalna nova pravila sledeće godine

Nemači Auto Motor und Sport prenose da su se senzori, koji su dizajnirani da osiguraju da timovi poštuju novu maksimalnu količinu goriva sledeće godine, pokazali nedovoljno preciznim u inicijalnim testiranjima.

Sledeće godine, sa dolaskom novih turbo V6 propisima, gorivo će smeti da teče kroz motor propisnom brzinom.

Dopisnik Tobias Gruner kazao je da je britanskoj kompanija Gill HySpeed dodeljen ugovor od strane FIA-e da snabdeva senzorima protoka goriva, koji su bili testirani na testu mladih vozača ranije ove godine.

''Rezultati su bili zabrinjavajući,'' otkrio je Gruner. ''Umesto maksimalnog dozvoljenog odstupanja od 0,5% za određen protok, odstupanje je ustvari bilo i do 1,5%.''

Britanska kompanija je radila kako bi rešila problem, međutim ukoliko zaključak rešenja ne bude dovoljno dobar FIA će morati da se osloni na informacije koje dobija samo od dobavljača F1 motora.

Naravno optužbe za prevaru će sigurno uslediti.

Od Gill HySpeed-a se očekuje da uskoro reše problem, kako bi se sistem mogao testirati na Pirellijevom testu u Vallelungau ili na predstojećim treninzima petkom, jer kako Gruner objašnjava ''samostalno testiranje nije dovoljno''.

Senzori će timovima biti dostavljeni nekoliko nedelja pre otvarajućeg zimskog testa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Indija poslednji put u kalendaru F1?

Zvaničnici se plaše da bi ovogodišnja VN Indije mogla biti i poslednja

Postoje mnogi aspekti zbog kojih je Indija ispala iz kalendara za narednu godinu. Problemi sa kalendarom, porezi i finansije se navode kao najveći problemi.

Medjutim, ranije je bilo priče da bi se F1 karavan mogao vratiti u New Delhi 2015. godine. Ali prema rečima predsednika motorsport kluba Indije Vickie Chandhoka, ukoliko se F1 ne vrati 2015.godine, onda će trka ove godine biti i poslednja na Indijskom tlu.

„Ako se ne vrati 2015.godine, onda se nikad neće ni vratiti. To je moja briga, kad jednom izgubite trku, veoma je teško vratiti je“, izjavio je Chandhok za Guardian.

Zbog toga je Chandhok pozvao sve ljude u Indiji da ovogodišnju trku učine „posebnom i trkom za pamćenje“, dok sa druge strane organizator trke Jaypee kaže da od punog kapaciteta tribina (100.000) očekuje da bude pola od toga.

Bloomberg agencija prenosi da bi Sebastian Vettel mogao da osvoji četvrtu titulu šampiona pred veoma malom publikom.

„Mi se nadamo da ćemo povećati prodaju karata kako se trka bude bližila“, izjavio je zamenik šefa Sameer Gaur. „Trebalo bi biti u redu“.

Prošle godine je trku pratilo 65.000 gledalaca na tribinama, što je za 30.000 manje nego 2011.godine.

Jedan od ljudi koji prodaju karte za trku je za Indian Express izjavio da prodaja ide „veoma sporo“.

„Veoma sporo se prodaju karte“, izjavio je prodavac,“Danas smo otvorili prodajno mesto u 08.00 a nakon 9 sati rada prodali smo samo 25 karata“.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Kvyat negira da je zbog sponzora u F1

Rus kaže da nisu sponzori zaslužni za mesto u Toro Rossu

„Da biste došli u F1, pa još i u tim kakav je Toro Rosso, vama su potrebni rezultati i performanse“, izjavio je 19-godišnji Kvyat.

Kvyat je, medjutim priznao, da „on otvara vrata“ za potencijalne sponzore.

„Možda ćemo biti u mogućnosti da objavimo nešto, ali ne verujem da bi to moglo biti uskoro“, izjavio je Kvyat za Ruske medije.

Takodje se veruje da je dovodjenje Kvyata u Toro Rosso, ispred Portugalca Da Coste i Španca Sainza Juniora, povezano sa inaguralnom trkom VN Rusije koja će se održati sledeće godine.

Sa druge strane, bivši suvlasnik tima Gerhard Berger je izjavio da je talenat koji je pokazao Kvyat očigledan.

„On je prirodno talentovan. On je ostvarivao jake rezultate uprkos tome što nije imao najbolji bolid“, izjavio je Berger za APA novinsku agenciju. Austrijanac kaže da će se Kvyat uklopiti uprkos tome što nije prošao „ceo put“ do F1, odnoseći se na GP2 i F3.5 serije.

„Toro Rosso je dobra škola, a dobri vozači se uvek snadju“, dodao je Berger.

Kvyat je za Ruske medije izjavio da oseća kako se njegove šanse za dobre rezultate uvećavaju, nakon odličnih rezultata koje ima u GP3 i F3 šampionatima.

„Svi ljudi u Red Bullu su videli da mogu pobediti u oba šampionata. Mislim da ih je to navelo da me angažuju“.

U isto vreme, drugi Red Bullov štićenik, Antonio Felix da Costa trenutno ima problema u Formuli 3.5.

Ove godine on je morao da se bori za titulu, ali nije bilo sve tako jednostavno za njega: "Za mene je bilo suprotno. Imao sam problema na startu sezone, ali onda sam naučio kako se treba ponašati u teškim situacijama i stvari su krenule na bolje, a to je primetio i neko od ljudi u F1“.

Kvyat ne smatra da je previše mlad ili neiskusan za F1.

"Ja sam odvezao nekih 160. trka u manjim kategorijama, i ostvario dosta podijuma i pobeda. Kimi Raikkonen je odvezao svega 32 trke pre nego što je došao u F1, tako da ne vidim nikakav problem. Vettel je debitovao sa otprilike istim godinama kao ja“.

Red Bullov savetnik Helmut Marko se slaže sa tim:“Svako ko je bio umešan u odluku rekao je da je Daniil po performansama i zrelosti savršen kandidat“.

Marko je takodje rekao da su priče oko dovodjenja Kvyata u tim povezane sa Ruskom trkom ne osnovane, i da će mladom Rusu biti potrebo vreme da se navikne na F1 kako bi došao do performansi timskog kolege Vergnea.

„Mi gledamo šta je najbolje za Red Bull, i šta je najbolje za Toro Rosso. Naravno, on će morati da nauči kako stvari funkcionišu u F1, da nauči staze, ali verujem da će posle sedam, osam trka biti u mogućnosti da se suprotstavi Vergneu“, dodao je Marko.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

McLaren: Ceka nas naporan posao sa Hondom

Jonathan Neale tvrdi da ih tek čeka veliki posao u pripremi 2015.

Tim iz Wokinga se vratio starom partnerstvu sa Hondom, koja je pre neki dan objavila zvuk svog novog V6 motora koji će biti u upotrebi od 2015. godine.

Iako je Jonathan Neale, generalni direktor McLarena, bio uzbudjen kada je čuo zvuk novog motora, on kaže da je McLaren trenutno fokusiran na 2014. godinu i Mercedes, kao dobavljača motora za tu sezonu.

„Uvek je dobro kada čujete da se upali novi motor, to je veliki trenutak za celu organizaciju i momenat zadovoljstva za sve nas“, rekao je Neale.

„Honda je prevrnula nebo i zemlju kako bi napravila i upalila prvi motor. To je nešto kao-da iskoristim frazu iz trudnoće-da se usresredite na prvih devet meseci trudnoće, a onda shvatite da tek tada počinje naporan rad.“

„Iako imamo nešto što već radi, mi znamo koliko još zajedničkog posla imamo kako bi razvili konkurentnu jedinicu za napajanje u vidu motora, ERS sisterma, tehnologije baterija i svih sistema koji to okružuju. Posebno za nas, koji ćemo to uraditi dva puta u dve godine. To je veoma ambiciozan projekat. Ali mi smo uzbudjeni zbog toga.“

„Medjutim, u ovo doba godine, sa samo nekoliko zastrašujućih nedelja do kraja sezone, svi su fokusirani na rad sa Mercedesom i integraciju tog motora, i na razvoj našeg goriva i maziva iz programa Exxon Mobil, kako bi mogli da pokažemo visoke i pouzdane performanse od samog početka sledeće godine.“

Neale se takodje posvetio Red Bullovom šefu aerodinamike, Peteru Prodromou.

„Peter je odličan momak i on je ključni deo njihove organizacije“, rekao je Neale: „Ne vidim da postoji mogućnost da ga Red Bull pusti pre isteka ugovora.“

„Mi bi bili srećni da on počne da radi sutra ujutru, ali u potpunosti podržavamo stav Red Bulla, jer znamo kako izgleda kada zapošljavate nekog iz druge organizacije.“

„Peter je trenutno ključni deo njihovog rada i mi jedva čekamo da mu poželimo dobrodošlicu ovde. Ko zna šta će se desiti u toku sledeće godine, ali vreme je na strani Red Bulla i na njima je da odluče, a ne mi.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

F1 je zakazala u vezi VN Indije

Kalterborn: Nije dobro odradjena promocija F1 u Indiji

Šef Saubera Monisha Kaltenborn misli da su male šanse da se Indija ponovo nađe u kalendaru Formule 1. Ona smatra da je zbog loše promocije ovog sporta Indija ispala iz kalendara za 2014-tu.
                                Zvanično, Bernie Ecclestone je izjavio da zvaničnici u Indiji nisu želeli da se ova trka nađe rano u kalendaru za iduću sezonu.
                                Međutim, Kaltenborn strahuje da će biti veoma teško vratiti Indiju u kalendar:
                                "Kada zemlja izostane sa spiska trka, teško se vraća ponovo, a posebno zbog toga što nije učinjeno dovoljno da se populariše Formula 1 u Indiji. Kada se nastupa prvi put uvek imate posebnu korist od toga što je u pitanju novi događaj i ljudima je to interesantno. Puno posla se obavlja i van staze, radi se na promociji, organizuje se čitav šou. Tada se objašnjava sve do detalja, npr. zašto su gume bitne, koje su nam mane i slabosti u timovima…
                                U drugoj godini tih priča je manje, a počinju i kritike. Čini mi se da je Indija digla ruke od Formule 1. Kada znate da niste u planu za narednu godinu, interesovanje opada”, izjavila je Monisha.
                                Ona je još dodala da je Formula 1 morala da radi više na svom marketingu
                                "Nismo se dobro predstavili i nismo uspeli da zainteresujemo mnoge Indijske kompanije. Podbacili smo svi zajedno smo”, završila je Kaltenborn.

Comment

Working...
                                X