F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Tost: Kvyat bolji od da Coste i Sainza

Daniil Kvyat je obezbedio mesto u Toro Rossu jer je jednostavno imao bolje rezultate od protivnika

To je tvrdnja šefa tima, Franza Tosta, uprkos ranijim izjavama da je 19-godišnji Rus premlad i neiskusan da bi zamenio Daniela Ricciarda.

Govorilo se da je Kvyat - GP3 i F3 vozač - pobedio starije i iskusnije Antonia Felix da Costu i Carlosa Sainza jr, jer donosi ruske rublje u tim.

A njegova vožnja je takođe povezivanja sa činjenicom da će se VN Rusije voziti naredne godine.

Ali kada je upitan da objasni zašto je Kvyat dobio mesto, a ne da Costa ili Sainz, Tost je rekao: "Rezultati."

"Kvyat nas je impresionirao jakim performansama i u F3 šampionatu i u GP3 seriji. Da Costa nije pokazao tu konstantnost. On (da Costa) je završio treći u Renault 3.5 seriji."

"Kvyat je trenutno drugi u GP3, sa samo sedam poena zaostatka i bori se za titulu sa (Facu) Regaliaom. Sainz je deveti sa 66 poena."

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

I Mercedes oborio rekord RB

Nakon Ferrarija, i Mercedes potvrdio brži pit stop

Pre nekoliko dana je Ferrari objavio da su oborili rekord Red Bulla u brzini odradjenog pit stopa i da je Alonsovo zaustavljanje u Japanu iznosilo samo 1.95s. Ova vest nije zvanično potvrdjena od upravljačkog tela Formule 1.

Pre toga, rekord je držao Red Bull sa pit stopom Marka Webbera iz Malezije – 2.05s.

Medjutim, Mercedes je danas potvrdio da je oborio taj rekord u Japanu sa pit stopom od 2.02s što je za 0.04 sekunde brže od Red Bullovog pit stopa.

Menadžer tima, Ron Meadows kaže da pit stop može da bude i brži.

„Mehanizam dizalice je bio isuviše spor“, rekao je on: „ Da je bio ispravan, postigli bi vreme od 1.93s“.

Meadows kaže da će pit stop biti i brži od 2 sekunde ove godine.

„Tokom treninga smo odradili pit stop od 1.68s“, tvrdi Meadows.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Kvyat vozi u Americi i Brazilu

Kvyat kreće sa treninzima sa Toro Rossom

Kako je danas potvrdio Toro Rosso tim, njihov budući vozač, Daniil Kvyat, će učestvovati na prvim trenizima VN Amerike i Brazila, koji se voze sledećeg meseca.

Kvyat, 19 godina, je pre nekoliko dana potvrdjen kao timski kolega Jean-Eric Vergnea u Toro Rossu od sledeće godine.

Iako se mladi Rus pojavio na testu mladih vozača u julu, on zapravo još uvek nema potrebnu Super Licencu da bi se takmičio u Formuli 1. Zato će, pre navedenih treninga, odraditi tradicionalni test u dvogodišnjem bolidu Formule 1.

Kvyat se trenutno bori za titulu šampiona u GP3 seriji, i nalazi se na drugom mestu sa samo 7 poena zaostatka za trenutnim liderom šampionata, Facu Regaliom pred poslednju trku u Abu Dhabiju.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Domenicali: Alonso je "presao liniju"

Fanovi postavljali pitanja, Domenicali odgovarao

Dva fana Scuderie koji su tokom godina bili najveći kritičari na društvenim mrežama i na samom sajtu Ferrarija, dobili su jedinstvenu priliku da postavljaju pitanja šefu Ferrarija Stefano Domenicaliju.

Ferrari je bio toliko ljubazan da je dvojici navijača dozvolio da Domenicalija pita "bilo šta".

"Kada imam nešto da mu kažem, ja to uradim isto kao i sa inženjerima, iza zatvorenih vrata i u surovom stilu", izjavio je Domenicali kada je upitan o prepucavanju Alonsa i Montezemolla."Ali, ja ću uvek braniti tim. Kada je Alonso preterao, Montezemolo je intervenisao, a takodje sam i ja", dodao je Domenicali.

Domenicali je priznao da Alonso nije imao dovoljno dobar bolid koji bi opravdao njegov talenat.

"To što smo u poslednje četiri godine dva puta bili nadomak osvajanja titule, to je zbog njegovih sposobnosti. Nažalost, mi nismo uspeli da mu damo bolid koji odgovara njegovom talentu. Vi ga poredite sa Vettelom. Ali kada imate bolji auto stvari su mnogo lakše za vas".

Kada je upitan šta je to Red Bull imao tokom godina, a Ferrari ne, Domenicali je odgovorio:"To je nešto što svi pokušavaju sa shvate. Ipak, nemoguće je optužiti nekog ako nemate dokaze. FIA može da proverava apsolutno sve, i ako nisu uspeli da nadju ništa loše, onda znači da rade dobar posao".

Domenicali je takodje upitan zašto je Massa ostao toliko dugo u timu, odnoseći se na činjenicu da od udesa 2009. godine nije isti vozač.

"Postoje dva razloga. Sa medicinske strane, ne postoji nikakav dokaz da je udes ostavio trajne posledice na njegov vid ili reflekse. A onda je tu i otmenost koja od nas zahteva da damo još jednu šansu vozaču koji nije imao mnogo sreće, da probamo da vidimo da li će se ta sreća vratiti. To što Felipe nije uspeo da donese performsne koje smo očekivali je najviše zbog veoma nestabilnog i živahnog zadnjeg dela bolida, ali 2008. godine on je prešao ciljnu liniju i bio je šampion, a ja ga za to i smatram. Raikkonena smo uzeli jer smo želeli nešto više. Kada smo ga zamenili sa Alonsom, on nije bio srećan, tako da se on sada vraća sa ogromnom željom da uradi nešto više", dodao je Domenicali.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Ferrari pravi novu fabriku

Ferrari planira novu fabriku u Maranellu

Prema izveštajima nemačkog Bilda, Ferrari planira da izgradi novu fabriku u Maranellu. Novine navode da će nova fabrika imati tri sprata, kako bi obezbedila dovoljno prostora za svih 700 radnika koliko je potrebno italijanskom timu za F1.

Takav razvoj situacije u Maranellu bi samo bila dodatna motivacija zaposlenima, nakon rekonstrukcije vazdušnog tunela i novog simulatora.

Bild piše da će fabrika biti spremna u roku od jedne godine, ali da bi to i moglo ubediti Vettela da predje u italijanski tim.

Ipak, Helmut Marko misli da će Vettel ostati u timu.

"Sebastianov ugovor važi još dugo. A dokle god mu damo konkurentan bolid, ne vidim razlog zašto bi menjao tim. Sebastian želi da pobedjuje, a ne da vozi u timu samo zato što je slavan", izjavio je Marko

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Lotus pregovara sa Maldonadom

Lotus potvrdio pregovore sa Maldonadom

Lotusov šef, Eric Boullier, je danas potvrdio da pregovaraju sa Pastorom Maldonadom o mogućem angažovanju za 2014. Takodje je potvrdio da će Lotus zadržati Romaina Grosjeana i sledeće sezone.

Kada ga je novinar Sky Sport Newsa upitao da je razgovarao sa Maldonadom, Boullier je potvrdio: „Razgovarali smo sa njim. Da to je istina“.

„I još uvek traju pregovori.“

Ali, razgovarajući sa novinarom zvaničnog F1 sajta, Boullier je dodao da je Nico Hulkenberg njegov prvi izbor.

Kada su ga upitali ko je najbolji vozač posle Raikkonena, Boullier je rekao: „Nico Hulkenberg ... Voleo bih da potpišem sa njim. To je preporuka koju sam dao odboru.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Button: Radikalni setup ne radi

Eksperiment sa radikalnim setupom nije dao rezultate za McLaren

U utorak je Jenson Button rekao da ce McLaren za ovonedeljnu trku imati "totalno drugačiji pristuop podešavanju bolida", nešto što nije vidjeno od kada se vozi u Indiji.

Kako tim nije u trci za titule, odličili su da probali sa radikalnim podešavanjima za svoje bolide u Indiji. Medjutim, nakon prvih treninga u Indiji, čini se da je McLaren ipak trebao da ostane na standrardnim podešavanjima.

"Jutros smo probali nekoliko radikalnih podešavanja, ali ona nisu radila kako treba na ovoj stazi", izjavio je Button.

"U nekom slučaju to je i dobra stvar, jer to znači da smo cele godine izvlačili maksimum iz našeg bolida. Mislim da razumemo gde treba da budemo. Startovali smo sa pogrešnog mesta, ali na kraju dana smo uspeli da unapredimo bolid i sada smo ponovo na starim podešavanjima".

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Marko: Mi dovodimo mlade talente, drugi pricaju

Toro Rosso će na predstojećim slobodnim treninzima pripremiti Daniila Kvyata za debi naredne godine

Prvi korak za Rusa tinejdžera, koji će zameniti Daniela Ricciarda, će biti dobijanje obavezne Super Licence. Nakon toga, Kvyat će dobiti zeleno svetlo za treninge u petak ujutru, u Austinu i Brazilu.

Neki, međutim, misle da on, za GP3 vozača, prerano dolazi u F1

"To (F1) će biti šok za njega," citiran je Jenson Button. "Navikao se na rad sa 12 ljudi, a sada će raditi sa 700."

Ali Dr Helmut Marko misli da su takve priče licemerne, posebno od tima kao što je McLaren, koji je govorio o izgledima svojih razvojnih vozača, Kevina Magnussena i Stoffela Vandoornea.

"Sebastian je prvi od naših mladih vozača koji je ostvario uspeh, a sada će Daniel Ricciardo biti drugi. Druga stvar: Red Bull dovodi mlade talente u Formulu 1, dok drugi pričaju. On kažu da nema mesta za neiskusne vozače, ali to je samo izgovor. Daniel i Sebastian su došli iz junior tima i mi smo veoma ponosni na to."

U međuvremenu, pojavili su se izveštaji da bi FIA - iz bezbednosnih razloga - mogla da pooštri kriterijume za dobijanje Super Licence.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Hulkneberg nije zabrinut

Nico kaže da ne brine da će ostati bez mesta za 2014, uprkos tome što još uvek nema potpisan ugovor

Nemački vozač je bio jedna od zvezda druge polovine sezone, ali nije osigurao mesto za 2014, nakon što je odlučio da ne razmatra opciju ostajanja u Sauberu.

Hulkeberg je kandidat da zameni Kimija Raikkonena u Lotusu, ali veruje se da dogovor zavisi od toga da li će tim osigurati svoje finansije.

Nico je nedavno rekao da želi brzo da reši pitanje svoje budućnosti, ali priznao da vreme ističe i da se rok - koji je sam sebi zadao - približava.

Kada je upitan da li brine da će ostati bez mesta, rekao je: "Trenutno, ne. Postoje prilike i ja dobro spavam."
                    "Ne bih želeo da čekam do kraja sezone, to je sigurno. Rekao sam u Koreji da bih pre kraja meseca želeo da znam šta radim. To se približava, pa moram da požurim."
                    "Sada sam pod pritiskom da uradim nešto. Te stvari ponekad traju, vi pregovarate... Tako ide."

Nemac je odbio da detaljno priča o svojim opcijama za 2014, ali rekao je da bi voleo da nađe tim koji bi mu ponudio dugoročni ugovor.

Nulkenberg je vozio za tri različita tima u zadnje četiri godine. Debitovao je sa Williamsom 2010, onda prešao u Force Indiju, prvo kao rezerva a onda kao trkački vozač, a ove godine vozi za Sauber.

"Bilo bi lepo imati malo konstantnosti, ali to zavisi od dosta faktora, pa je teško dati definitivan odgovor."

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Ecclestone: Vettel je cak i bolji od Senne

Gerhard Berger misli da je Vettel najbolji vozač danas, dok Ecclestone misli da bi mogao biti najbolji svih vremena

Bild kaže da će 26-godišnjak dobiti 5 miliona evra bonusa zbog titule, dok će svaki zaposleni u Red Bullu otići kući sa dodatnih 12.500 evra.

Berger, koji je bio šef Toro Rossa kada je Vettel 2008. prvi put u karijeri pobedio, misli da je on sada klasa grida.

"Uvek sam stavljao Vettela iza Alonsa, ali mislim da se, u ovom trenutku, Alonso previše fokusira na sebe, pa je postao nestabilan."
                      "I tako, dok je on okupiran samim sobom, Vettel osvaja titulu za titulom," dodao je bivši vozač Ferrarija i McLarena.
                      "Mislim da je Vettel jasno najbolji vozač Formule 1 sada."

Michael Schumacher se slaže da Alonso nije radio u svoju korist u skorije vreme.

"Postavio je sebe na put od kamenja. Stvari koje su se desile nisu bile konstruktivne," rekao je sedmostruki šampion.

Šef RB-a, Christian Horner, kaže da sudbina Vettelovog timskog kolege - Marka Webbera - dokazuje Vettelovu klasu.

"Mark Weber je veoma dobar vozač. Pre nego što je Vettel došao u tim, on (Webber) je imao reputaciju budućeg šampiona. Ali ove godine u kvalifikacijama, Sebastian Vettel je pobedio Marka 14 puta, i pobedio u devet trka."
                      "Da je sve u automobilu, bili bismo prvi i drugi u šampionatu vozača, ali nismo," insistira Horner.
                      "Za mene, on je sad u rangu sa Juanom Manuelom Fangiom, Jimom Clarkom, Jackiem Stewartom, Ayrtonom Sennom, Alainom Prostom i Michaelom Schumacherom."

A Bernie Ecclestone misli da je Vettel čak i bolji.

"Ljudi ne znaju koliko bi titula Senna osvojio, ali Vettel je verovatno najbolji kog ćemo imati."

Ecclestone je priznao da je Vettelova dominacija malo smanjila gledanost.

"Ljudi se žale što je sve osvojio, ali trkanje je dobro."
                      "Pomalo je kao sa Rogerom Federerom ili Muhammadom Aliem," objasnio je. "Vettel je najbolji i ljudi žele da budu tu kada bude pobeđen."

Vettel, međutim, nije bio posebno popularan ove godine, ali Schumacher misli da je to više Red Bullova krivica nego njegova.

"Ako pobedite sa tradicionalnim timom, bredom punim emocija i istorije, to je vrhunac."
                      "I to bi svakako promenilo neke stvari u Vettelovoj situaciji."
                      "A da li bi imao isti uspeh sa Ferrarijem - to je druga priča," završio je Schumi.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Schumacher cestitao Vettelu

Sedmostruki šampion čestitao Vettelu na novoj tituli

Sedmostruki šampion F1 Michael Schumacher nije dugočekaokako bi čestitao Sebastianu Vettelu na četvrtoj tituli šampiona.

Na svom sajtu, Michael Schumacher je napisao:

"Mnogo komplimenata i čestitki Sebastianu - odlične performanse tima i vozača, odlična godina, i zaista zaslužuje pohvale za sve što je postigao", napisao je Schumacher.

Izmedju Schumachera i Vettela sada ima 11. titula, a njih dvojica su jedini u istoriji sporta koji su osvajali titule pod zastavom Nemačke.

Iako su Schumacher i Vettel vozili zajedno u F1 protekle tri godine, njihova veza je mnogo duža. Naime, kada je Schumacher postao šampion po drugi put u svojoj karijeri 1995. godine, on je dodelio trofej u kartingu Sebastianu Vettelu. Ni jedan od njih dvojice nije ni mogao pretpostaviti da će njihove karijere u F1 biti tako dominantne.

Vettel je sa osvojenom titulom u Indiji, oborio još jedan rekord. Sa 26. godina, Vettel je sada najmladji četvorostruki šampion u istoriji sporta. Schumacher je imao 32. godine kada je osvojio četvrtu titulu šampiona, a drugu sa Ferrarijem.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Pirelli preti napustanjem F1

Pirelli će napustiti F1 ako ne bude mogao da testira gume za 2014.

Pirelli tvrdi da će da napusti Formulu 1 ako im ne dozvole da pred sezonu odrade testiranje novih guma, jer sa ogromnim promenama koje slede u 2014., gume će morati da izdrže veće obrtne momente i zbog toga treba da budu mnogo jače nego ove koje su do sada vozili.

Ako ne bude testiranja, Pirelli neće moći da garantuje bezbednost svojih pneumatika.

„Samo bi voleli da se neko prizove zdravom razumu“, rekao je Paul Hembery: „Moramo da odradimo neko testiranje, jer u suprotnom nećemo moći da obezbedimo gume za sledeću godinu.“

On dodaje da u potpunosti shvata da za tako nešto neće moći da dobije bolid iz 2014., ali da bi im odgovarao i bolid od ove godine.

„Mi moramo da odradimo neke testove. Ne treba nam mnogo testova. Struktura guma nas ne brine, ali što se komponenti tiče tu postoji par konceptualnih promena koje moramo da isprobamo, a idealno bi bilo da to što pre odradimo na bolidu iz 2014. Ali pošto se svi timovi muče da bi se spremili za Jerez, svestan sam da je tako nešto nemoguće odraditi.“

„Možemo dobiti relativne podatke sa šasijom iz 2013., ali ne bi dobili potpune. Što se tiče konceptualnog rada, možete da ne naučite ništa ako ne testirate, ili da naučite nešto ako testirate. To je jedini način da vam objasnim. Mi bismo voleli da imamo bolid iz 2014. u decembru, jer to je ono što nam je potrebno. Ali sa rasporedom testova u Jerezu i Barceloni ... kada bi imali mesec i po dana izmedju Bahreina i prve trke možda bi mogli to i da odradimo. Ali, nažalost, mi nemamo taj luksuz.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Alonso: Nema kontroverze u Ferrariju

"Imam poverenja u ovaj tim" - Alonso

Fernando Alonso je negirao špekulacije da želi da napusti italijanski tim. Alonso je ove godine bio pod "paljbom" od strane Montezemola i Domenicalija, kada je javno kritikovao tim, a i dosta glasina se pojavilo da bi Španac mogao da napusti tim i predje u Red Bull ili McLaren od sledeće godine.

Ipak, Alonso je citiran od strane španske Marce kada je rekao da se ništa nije promenilo u njegoom odnosu sa timom.

"Naravno, hteo bih da osvojim šampionat, i da budem bliže vrhu - ali ipak sam drugi, a to je nešto što većina timova može samo da sanja. U poslednje vreme mnogo se stvaralo priča oko nekih kontroverzi unutar tima, ali to verovatno bolje prodaje novine nego da se kaže da je sve u redu", insistirao je Alonso.

"Imam poverenja u tim. Nemam sumnje da će za narednu godinu pokušati sve kako bi nam obezbedili dobar bolid".

Alonso je negirao špekulacije da bi mogao da se vrati u McLaren, rekavši da je Ferrari najbolje mesto za njega i tim koji ima najviše šanse da skine Red Bull sa trona.

"Moramo da čestitamo Red Bullu na svemu što su postigli. Neki drugi timovi, poput McLarena, ne mogu čak da dodju ni do podijuma", izjavio je Alonso za brazilski Totalrace.

Ali, što se tiče njegovog rivala, Sebastiana Vettela, koji je na ivici osvajanja četvrte uzastopne titule, Alonso kaže da on nije u poziciji da priča o njegovim velikim dostignućima.

"Ne mogu da priča o njegovim velikim dostignućima, i njegovoj veličini, jer nisam bio blizu njega", izjavio je Alonso novinarima.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Sledeci cilj mi je peta titula

"Krofne" u Indiji su koštale mnogo, ali je vredelo

"Seb you are the four time world champion. Well done!!! Glasija je poruka Christiana Hornera preko timskog radija u Indiji ove nedelje kada je Sebastian Vettel prešao ciljnu liniju i pobedom došao do četvrte uzastopne titule šampiona.

Pored titule u poretku vozača Red Bull je takodje osvojio i titulu u šampionatu konstruktora na VN Indije.

Nakon trke, svi vozači su čestitali Nemcu na novoj "zasluženoj" tituli. Alonso je bio medju prvima koji je čestitao Vettelu napisavši na svom twitteru: "Čestitam Sebastianu na šampionskoj tituli. Sledeće godine ćemo biti jači. Sada se spremamo za borbu za drugo mesto i za 2014. godinu".

Felipe Masa je takodje bio medju prvima koji je čestitao Vettelu, rekavši da je ušao u veoma poseban "klub" vozača u istoriji F1, i da njegove uspehe treba poštovati.

Pored ostalih vozača koji su putem društvenih mreža čestitali Vettelu, tu se naravno našao i šef F1 Bernie Ecclestone, koji je, u svom stilu, naravno dao u najmanju ruku čudnu izjavu: "Ljudi ne znaju koliko bi titula Senna osvojio, ali Vettel je verovatno najbolji kog ćemo imati.".

Iako Vettel u Indiji nije doživeo da navijači zvižde i skandiraju njegovo ime u negativnom kontekstu, ipak je nakon trke izjavio da su mu takvi gestovi na proteklim trkama smetali, ali da je sad to sve iza njega.

Bilo kako bilo, Sebastian Vettel će biti upisan u knjigu večnosti F1 kao šampion 2013. godine, a njegov tim Red Bull kao šampion u poretku konstruktora. Kontraverzi i loših momenata je bilo ali na kraju 26-godišnji Nemac je ipak uspeo da se pridruži Schumacheru, Fangiu i Prostu po broju osvojenih titula.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Domenicali: Ferrari treba da uci iz svojih gresaka

Stefano Domenicali kazao je da njegov tim ove sezone nije najbolje radio na razvoju svog bolida.

Ferrari je posle VN Indije pao na treće mesto u šampionatu konstruktora, dok su Sebastian Vettel i Red Bull došli do novih titula. Situacija je mnogo bolje izgledala za italijanski tim posle VN Španije, kada je Ferrari zabeležio svoju drugu pobedu na prvih pet trka, ali je Red Bull prikazao fantastične performanse u drugom delu sezone.

"Mislim da trebamo da izvučemo pouke iz ove sezone. Prošle godine smo bili u prilici da pobedimo u šampionatu sa ne tako dobrim bolidom, ali i ove sezone nismo bili dobri u nekim ključnim elementima, posebno u kontrolisanju potrošnje pneumatika", kazao je Domenicali.
                                On je pohvalio Red Bull i Sebastiana Vettela koji su imali još jednu uspešnu sezonu.
                                "Mislim da je Sebastian jako puno napredovao. Više ne pravi greške a postao je veoma agresivan. Iako je imao najbolji bolid on je zaslužio sve ove titule", dodao je šef Ferrarija.

Comment

Working...
                                X