F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Sauber: Imaćemo probleme na dužim stintovima

I švajcarski tim je danas na prvom treningu iskoristio maldog vozača Adderlya Fonga.

"Ovo je bio pozitivan dan za sve nas. Napokon smo uspeli da bez problema odradimo oba treninga. Takođe, bili smo i produktivni ali nismo imali onakav tempo kakav smo želeli. Mislim da ćemo imati problema na dužim stintovima ali moraćemo da analiziramo situaciju kako bi rešili i ovaj problem." kazao je Esteban Gutierrez.
    "Nažalost, morao sam da propustim prvi trening jer je priliku umesto mene dobio Adderly Fong. Pre početka druge sesije morao sam da zamenim kočione diskove. Ali, stanje je takvo kakvo je i moraćemo da izvučemo maksimum. Čeka nas puno posla ali nemam neki dobar osećaj o bolidu." dodao je Adrian Sutil.

Preuzeto sa f1-serbia.com
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Toro Rosso zadovoljan sa obe sesije

Vozači su se danas uglavnom fokusirali na pronalaženje dobrog bazičnog setupa.

„Uslovi na stazi su se jako brzo menjali pošto je temperatura konstantno padala. Bilo je ovo interesantno iskustvo i mislim da smo danas naučili dosta. Ukupno gledano, dobro sam se osećao u obe sesije i optimističan sam po pitanju pronalaženja pravog setupa koji će mi omogućiti da u kvalifikacijama i trci izvučem maksimum iz bolida“, izjavio je Kvyat.
      „Ovo je bio dobar dan. Bolid još uvek nije onakav kakav bih želeo da bude, ali još uvek nismo finalizirali setup i zato nisam bio dovoljno brz. Imao sam malo podupravljanja, ali verujem da ćemo do sutra sve srediti. Mislim da imamo dovoljno podataka da spremimo bolid koji će biti odličan do kraja vikenda“, rekao je Vergne.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Uspešan dan za ceo tim Caterhama

Svi zapolseni u ovom timu srećni su što su se njihovi bolidi pojavili na stazi.

"Lepo je ponovo biti u bolidu. Stvarno mi je drago i zahvalan sam svim fanovima koji su zaslužni za ovo. Petak je za mene prošao bez problema i uspeli smo da izvezemo dosta krugova kao bi se što bolje pripremili za vikend. Očekuje nas dosta posla ali se nadam da u Abu Dabiju možemo zabeležiti dobar rezultat." kazao je Kobayashi.
        "Ovaj dan sam dosta dugo čekao. Nažalost nisam startovao onako kako sam želeo jer sam imao tehničkih problema. Tim je odradio dobar posao pa sam se tako brzo vratio na stazu. Sada ostaje da se što bolje spremimo za kvalifikacije." dodao je Stevens.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Lotus:Roman je sa nama i 2015

Francuz je pricao o dosta toga

Grozan kaze da je Lotusovo prebacivanje na Mercove motora i nedavni poslovi na trzistu vozaca dosta promenilo situaciju u timu.Napravilo je klimu koja je odgovorna za njegov ostanak u timu,kako kaze.
          Roman je trecu godinu u ovoj ekipi,ali ove sezone nisu uspeli uraditi nista sa svojim bolidom i Renoovim motorom.Grozan jos nije potpisao ugovor za 2015,ali sa potezom Seb Fetela, i Fernanda Alonsa, na trzistu vozaca on kaze da se i njegove opcije jako suzavaju.
          "Nisam ocekivao taj potez",kaze Grozni za Fetelov potez ove sezone.
          "Ne znam,ali posle svih najavljenih promena mislim da ovde iduce godine nece biti lose.Nije mesto za osvajanje prvenstva 2015, ali mislim da mozemo osvojiti par postolja u toku sezone i polako razmisljati u tom slucaju o 2016 godini".

Lotus je potpisao ugovor za prelaz na Mercove agregate od 2015 ,i Roman smatra da je to veliki korak napred za citav tim:
          "To svakako pomaze citavom timu.Znamo da Mercedes ima najjaci motor na gridu tako da cemo iduce godine imati veliku prednost."
          Potencijalni kamen spoticanja za Romana mogao bi biti njegov sponzor,Francuska naftna firma Total.Naime u sklopu Merca Lotus ce se prebaciti na Petronas maziva,i to je jako nezahvalno za sponzorski ugovor.Ipak,Grozan ne misli da ce napraviti problem u pregovorima:
          "Mislim da oni sve razumeju.Odnos je vise nego vozac,nalepnica i sponzor.Iako bolid nece ici na Total gorivo,ja sam Totalov vozac."

Preuzeto sa f1-forum.eu

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Abu Dabi produžio ugovor sa Formulom 1

Za sada prodato je 60 hiljada ulaznica za finalnu trku sezone.

Zbog toga, Abu Dabi želi da osigura dužu budućnost na kalendaru Formule 1. Veoma popularna dnevno-noćna trka će ove godine odlučiti šampiona a ujedno imala je i važeći ugovor za narednu godinu.
            Već danas, promoteri trke su objavili da su sa FOM-om potpisali novu višegodišnju saradnju.

Preuzeto sa f1-forum.eu

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Vettel:Ferrari je najbolji tim u F1

Njemački as govorio je hvalospeve o svom budućem timu

Sebastian Vettel kaže da priliku da krene stopama svog idola Michaela Schumachera i priliku da vozi za Ferrari, nije mogao nikako da odbije.U četvrtak je Vettel i zvanično potvrđen od strane Ferrarija kao novi vozač,a Nemac kaze da je odluka o prelasku u tim iz Maranela ipak lako donesena:
              "Nemam potrebe spominjati istoriju.To je san iz detinjstva kad mi je uzor i moj heroj bio Michael Schumacher.On je tada prešao u Ferrari i ja sam morao poći njegovim stopama,"veli Seb.
              Vettelu će partner biti Kimi Raikkonen:
              "Kimi je verovatne najmanje komplikovan vozač na gridu,i ja sam sa njim lično dobar prijatelj.Između nas postoji veliko uzajamno poštovanje,u svakom smislu,"izjavio je za Finca Sebastian Vettel,novi vozač Ferrarija.
              Za Red Bull je potpisao sa 12.godina i sa njima je osvojio 4.šampionata F1. Misli da iz tog tima odlazi u dobrim međusobnim odnosima,i smatra da je ostavio odličan trag u timu,uprkos jako lošoj sezoni 2014.

Preuzeto sa f1-forum.eu

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Vettel i zvanično u Ferrariju od 2015.

Ferrari je potvrdio da je potpisao trogodišnji ugovor sa Vettelom.

„Narednu fazu moje karijere ću provesti sa ekipom Ferrarija što za mene predstavlja ostvarenje životnog sna. Kada sam bio mali, Michael Schumacher u crvenom bolidu je bio moj najveći idol i velika je čast što sam dobio priliku da vozim za Ferrari. Već sam malo mogao da iskusim šta znači duh Ferrarija kada sam 2008. pobedio za Toro Rosso sa motorom iz Maranella. Ferrari je deo tradicije Formule 1 i jako sam motivisan da pomognem ekipi da se vrati na staze stare slave. Daću sve od sebe da ostvarimo taj cilj“, izjavio je Vettel.

Preuzeto sa f1-forum.eu

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Ferrari potvrdio rastanak sa Alonsom

Ferrari je objavio da je sporazumno okončao saradnju sa Fernandom Alonsom.

Španac se priključio ekipi 2010. i ostvario je 11 pobeda, dok mu je dva puta za malo izmicala titula šampiona sveta. Ipak, odnosi između Alonsa i ekipe su se pogoršali tokom 2014. i sada je potvrđeno da će on napustiti tim nakon Abu Dabija.
                  “Ovo je težak dan za mene pošto će se moja saradnja sa Ferrarijem završiti na kraju ove sezone. Bilo je teško doneti ovakvu odluku pošto je moja ljubav prema Ferrariju velika. Imao sam sreće tokom karijere da mogu uvek sam da donosim odluke o svojoj budućnosti i sada sam ponovo u takvoj situaciji. Moram da se zahvalim timu što je razumeo moju poziciju.”
                  “Napuštam Ferrari nakon pet godina tokom kojih sam došao do najboljeg nivoa u svojoj karijeri. Pred sobom sam imao velike izazove zbog kojih sam morao da pomeram granice svojih mogućnosti. Takođe sam dokazao da sam timski igrač pošto sam uvek stavljao interese ekipe ispred svojih. Veoma sam ponosan na sve što smo zajedno postigli.”
                  “Doživeo sam neke najlepše trenutke u karijeri tokom ovih pet godina i sada se osećam kao da napuštam svoju porodicu, a ne samo prijatelje. Sa velikim entuzijazmom gledam u budućnost, ali će moje srce uvek delom pripadati Ferrariju. Zahvalujem se svima na ukazanom poverenju”, rekao je Alonso.

Preuzeto sa f1-forum.eu

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Rosberg uzvratio Hamiltonu na trećem treningu

Nico Rosberg ostvario je najbolje vreme na poslednjem treningu u Abu Dabiju.

Vremenski uslovi pred početak trećeg treninga u Emiratima bili su veoma topli. Temperatura staze dostigla je 45. podeok dok je temperatura vazduha zabeležena na 26. stepeni.

Fernando Alonso je zbog jučerašnjeg problema sa bolidom morao da odmah izađe na stazu kako bi nadoknadio zaostatak, pa je ujedno bio u prilici da zabeleži prvo vreme od 1m44.581s. Ipak posle jedno 15 minuta od početka, Sebastian Vettel je dospeo na prvu poziciju (1m44.547s), ali ga je Jenson Button ubrzo prestigao svojim krugom od 1m44.518s.
                    U nastavku treninga Alonso se na stazi pojavio sam novim mekim pneumaticima, što je ujedno poboljšalo njegovo vreme na 1m42.653s. Na polovini sesije na stazi su se pojavili i konkurenti za titulu, gde je u prvom opipavanju snaga Rosberg zauzeo prvo (1m42.635s) mesto dok je Hamilton došao na treću poziciju.

Finiš sesije doneo je dvoboj između fabričkih vozača Mercedesa. Ncio je na novim gumama postavio krug od 1m41.424s što je za nešto više od tri desetinke bilo bolje od Lewisa Hamiltona. Treći je bio Felipe Massa ispred Fernanda Alonsa i Sebastiana Vettela.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Rosberg kreće ispred Hamiltona u Abu Dabiju

Nico Rosberg zabeležio je pol poziciju na kvalivikacijama na stzai Jas Marina.

Vremenski uslovi u sumrak bili su odlični za vožnju. Staza se zagrejala do 33. stepeni a temperatura vazduha bila je na 26. podeljku.

Prvo vremena na kvalifikacijama postavio je Sergio Perez koji je stazu Jas Marina obišao za 1m43.856s. Odmah na početku na stazu su se pojavili i vozači Mercedesa gde je Lewis Hamilton svojim krugom od 1m41.207s za jednu desetinku bio brži od Nica Rosberga. Već na polovini prvog dela brobu za 15. mesto koje je vodilo vozače u drugi krug imali su vozači Lotusa, Saubera, Force Indije ali i Ferrarija.
                      U finlanom obračunu vodila se velika bitka između vozača Saubera i Lotusa a Adrian Sutil je uspeo da izađe kao pobednik i plasira sa u dalji nastavak. Ispod crte ostai su Roman Grosjean, Esteban Gutierrez, Pastor Maldonado, Kamui Kobayashi i Will Stevens.
                      Drugi deo kvalifikacija ponovo je otvorio Sergio Perez krugom od 1m42.467. Odmah zatim do prvog mesta došao je Lewis Hamilton (1m40.920s) i tako za pola sekunde bio brži od svog timskog kolege a iza njega našali su se Bottas i Massa. Čak 12 vozača je izašlo na stazu u poslednjim memntima u Q2, pa je tako Kimi Raikkonen uspeo da se provuče do desetog mesta. Kevin Magnussen, Jean-Eric Vergne, Sergio Perez, Nico Hulkenberg i Adrian Sutil nisu obezbedili dalje učešće, dok je Felipe Massa uspeo da u svom poslednjem pokušaju razdvoji vozače Merecdes.
                      Valtteri Bottas je bio prvi koji je u finalnom delu zabeležio vreme na kvalifikacijama. Finac je zabeležio krug od 1m41.332s, ali je njegov timski kolega bio brži za par desetinki. Nico Rosberg je odmah uzvrtaio prvim mestom (1m40.697s) dok je Lewis Hamilton blokirao točkove na ulazu u poslednju šikanu.
                      U samom finišu Nico Rosberg uspeo je da dođe do nove pol pozicije u vremenu od 1m40.480s, ispred Lewisa Hamiltona i oba vozača Williamsa. Danile Riccirado je zauzeo peto mesto, Vettel šesto a spisak prvih 10 popunili su redom Kvyat, Button, Raikkonen i Alonso.

Preuzeto sa
                      f1-serbia.com

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Rosberg želi da pojača pritisak na Hamiltona

Nemac je kazao da želi da navede Lewisa Hamiltona na što veći broj grešaka.

Nico Rosberg je na današnjim kvalifikacijama zauzeo pol poziciju dok je njegov timski kolega zabeležio drugo mesto. Hamilton je u svom poslednjem krugu u predzanjoj krivini napravio grešku na kočenju i tako sam sebi smanjio šanse za prvo startno mesto, pa zbog toga Rosberg želi da pojača pritisak.
                        "Naravno da želim da pojačam pritisak. Ako ga Lewis oseća onda bi pravio određene greške što bi se odrazilo na rezultat. To je stvar koju želim od Brazila i ako se desi ta prilika postaraću se da uradim sve kako bi je iskoristo. Sutra ću nastaviti da forsiram i pokušaću da pobedim." kazao je Nico Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Bottas: Primarni cilj je pobediti Ferrari

Finac je rekao da je primarni cilj Williamsa da obezbedi treće mesto u šampionatu konstruktora.

“Bile su ovo dobre kvalifikacije i zadovoljan sam poslednjim krugom. Felipe je takođe bio veoma brz i nije bilo lako pobediti ga. Do sada smo imali prilike da vidimo da Mercedes ima malo veću prednost nedeljom nego subotom. Mi treba da budemo na što višlim pozicijama kako bi smo iskoristili situaciju ako se dogodi nešto ispred nas. Za mene je četvrto mesto u šampionatu vozača maksimum, a tim želi da zadrži treće mesto u konkurenciji konstruktora”, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Hamilton: Još uvek sam u igri

Hamilton je zadovoljan pozicijom iako je još jednom poražen od timskog kolege u kvalifikacijama.

„Nisam previše razočaran. Istina je da uvek želite da budete na pol poziciji, ali ja nisam uspeo da sastavim krug u Q3. Nico je obavio bolji posao, a sutra nas čeka borba za titulu. Ne sećam se mnogo šta se dešavalo 2008 kada sam osvojio svoju jedinu titulu, ali bila je to odlična sezona. Ovo je ipak drugačija situacija. Mnogo sam stariji i nadam se mudriji. Naučio sam dosta tokom proteklih godina, ali je definitivno različito kada se borite protiv timskog kolege umesto nekoga iz drugog tima“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Stevens ljut na sebe zbog greške u kvalifikacijama

Britanac smatra da je mogao da postigne znatno bolje vreme da nije napravio grešku u krivini 17.

„Imao sam odličan tempo u svom poslednjem kvalifikacionom krugu i imao sam ista vremena kao Kobayashi u prva dva sektor. Međutim, napravio sam grešku u krivini 17 i to me je koštalo boljeg vremena. Ipak, zadovoljan sam jer znam da sam imao brzinu da pariram timskom kolegi. Dobro se osećam pred svoju prvu trku. Treba samo da ostanem hladne glave i uživam u trci. Daćemo sve od sebe kako bi smo pokazali zahvalnost fanovima koji su nam omogućili da dođemo u Abu Dabi“, izjavio je Stevens.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Solidne kvalifikacije za Sauber

Samo je Adrian Sutil uspeo da uvede svoj bolid u drugi deo kvalifikacija.

"Bilo je poprilično neizvesno. Trudio sam se da izvučem maksimum iz bolida. Imao sam dobar krug, ali mi je falilo pola desetinke da uđem u Q2. Nisam nešto zadovoljan, ali nam sada ostaje da se skoncetrišemo na sutra." kazao je Esteban Gutierrez - 17. mesto.

"Ovo su bile solidne kvalifikacije za nas. Napravili smo određen pomak napred iako sam bio prinuđen da propustim prvi trening. Imali smo dan bez problema, a što se tiče performansi kao što smo i očekivali imamo težak vikend. Trka neće biti laka i uradiću sve što je potrebno kako bi zabežio dobar rezultat." rekao je Adrian Sutil - 15. mesto.

Comment

Working...
                                X