F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Alonso: Poslednji trenuci na gridu su bili jako emotivni

Španac je rekao da je odlazak iz Ferrarija u njemu probudio velike emocije neposredno pre početka trke u Abu Dabiju.

„Bilo je veoma emotivno. Najgore mi je bilo na gridu, kada sam ušao u bolid, upalio motor dok su mehaničari čekali poslednji trenutak da skinu grejače za gume. Gledao sam u dvojcu koji su bili zaduženi za prednje točkove, oni su gledali u mene i videle su im se suze u očima. Bilo mi je jako teško da izaberem prvu brzinu i krenem u krug za zagrevanje. Uživao sam u ovom periodu sa Ferrarijem tokom koga sam i ja sam značajno napredovao kao vozač i kao osoba. Radio sam sa nekim neverovatnim ljudima i srcem sam vozio svaku trku. Ponosan sam na tim i ono što smo zajedno ostvarili. Nismo osvojili titule, ali smo se trkali u periodu totalne dominacije jednog tima u Formuli 1. Svaki vozač treba da provede bar jednu sezonu u Ferrariju zato što je to neverovatno iskustvo“, izjavio je Alonso.

Preuzeto sa f1-serbia.com

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Ovo je bilo neverovatno iskustvo

Sebastian Vettel nije bio zadovoljan svojom finalnom trkom za Red Bull.

„Ova sezona nije bila dobra. Definitivno nisam najsrećniji. Ipak, ovo iskustvo u Red Bullu je bilo potpuno neverovatno i nikada ne možete da očekujete da ćete osvojiti četiri titule za redom. Mnogo sam naučio tokom prethodnih godina i spreman sam za naredni korak“, izjavio je Vettel koji sledeće sezone prelazi u Ferrari.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Maldonado razočaran nakon „vatrenog“ kraja

Venecuelac je bio razočaran zato što je njegov trkački tempo bio znatno bolji od očekivanog.

„Ovo je bila iznenađujuća trka u pogledu tempa. Bili smo jako dobri i mogao sam da se suprotstavim Ferrarijima. Bolid se odlično ponašao u svim momentima. Mogao sam da pritiskam, a performanse na obe komponente su bile dobre. Na žalost, moja trka se prerano završila. Plamen koji se pojavio je bio potvrda da motor nije funkcionisao kako treba i bolid se pregrevao. Šteta je što smo na ovakav način završili sezonu“, rekao je Maldonado.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Normalna trka za vozače Saubera

Na ovaj način švajcarski tim ubeležio je svoju prvu sezonu bez osvojenog poena.

"Uspeli smo da izvedemo našu strategiju sa samo dva zaustavljanja u boksu. U mom poslednjem stintu morao sam da izvezem što više krugova kako bi ostvario zacrtani plan. Forsirao sam svo vreme, ali sam morao da poštujem određena vremena u skladu sa stanjem pneumatika. Bilo mi je zadovoljtsvo radeći sa Sauberom i želim im sve najbolje u budućnosti." kazao je Esteban Guttierez.

"Ovo je bila normalna trka. Imao sam dobar start, ali sam posle kontakta sa Magnussenom pao za nekoliko pozicija. Posle toga bio sam primoran da se prebacim na strategiju sa tri zaustavljanja što nije bilo idealno. Imali smo dobar tempo ali nismo bili u stanju da zabeležimo bolji rezultat. Želim da se zahvalim svima u timu na trudu u ovoj sezoni." rekao je Adrian Sutil.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Toro Rosso: Nismo mogli da prikažemo naš puni potencijal

Oba vozača tima nisu zadovoljna svojim performansama.

"Danas sam pružio svoj maksimum kako bih mogao da sustignem svoje konkurente, ali nisam imao dobar tempo. Šteta je jer sam startovao sa veoma niskog mesta i nisam imao prostora da završim u top 10 vozača. Želeli smo da zabeležimo lepu svotu poena ali cilj nije bio ostvaren. Sa pozitivne strane imamo sedmo mesto u šampionatu konstruktora što je veoma dobro. Svima veliko hvala na ovako lepoj sezoni." kazao je Jean-Eric Vergne.
            "Ovo je jedna od onih trka gde nisam uspeo da pokažem svoj potencijal. Želeli smo mnogo bolju finalnu trku ali problemi sa motorom su me primorali da odustanem. To je bio veliki gubitak jer sam imao dobar tempo. Borio sam se sa Ferrarijem i Buttonom i mislim da sam mogao da završim tu negde oko njih. Tim je ove godine zaslužio mnogo bolje rezultate ali sada je se okrećem mom novom izazovu sa Red Bullom." rekao je Jean-Eric Vergne.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Force Indija prezadovoljna učinkom na poslednjoj trci

Tim sa bazom u Silverstonu je u velikom stilu završio ovu sezonu.

"Veoma sam ponosan na ovaj rezultat. Posle mučenja sa bolidom na treninzima i kvalifikacijama tim je odradio posao i bolid učinio boljim. Imao sam dobar balans i mogao sam da forsiram kao i da smo izveli veoma hrabar i dug stint na super mekim gumama. Na kraju sve je ispalo kako treba." kazao je Nico Hulekneberg.
              "Ovi poeni su mi pomogli da završim među deset najboljih vozača u šampionatu, što je za mene veoma značajno. Mislim da smo na trci mogli da imamo još bolji rezultat ali sam prekasno utišao na završni pit stop. Ova sezona bila je odlična i želim da se zahvalim svim u timu na ovom ostvarenju." rekao je Sergio Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Ferrari: Arrivabene novi direktor tima

Italijanski tim je potvrdio rokadu na čelu svog tima.

Ferrari je potvrdio da će Maurizio Arrivabene na mestu direktora ekipe zameniti dosadašnjeg šefa Marca Mattiaccija i to je odluka koja stupa na snagu odmah, rečeno je iz ovog tima.
                Arrivabene je bio podpredsednik Philip Morris koncerna i brend ambasador za Marlboro od 2007. godine. Glasine iz parka u Abu Dhabiju sugerisale su, a sada je i potvrđeno, da bi Mattiacci trebao biti zamenjen i ići na neku višu funkciju u timu iz Maranela.
                Tako se nastavlja period velikih promena u Ferrariju, sa dolaskom Sebastiana Vettela umesto Alonsa i nakon ostavke dugogodišnjeg predsednika Luce di Montezemola. Da napomenemo da je ovo prva sezona Ferrarija bez pobede u prvenstvu još od 1993. godine.
                Novi predsednik Scuderie Segio Marchionne izjavio je da veruje da je Arrivabene prava osoba za vraćanje Ferrarija na staze uspeha:
                "Odlučili smo da imenujemo Maurizija na mesto šefa tima jer nam u ovom trenutku treba osoba sa potpunim razumevanjem ne samo Ferrarija, nego i ostalih mehanizme samog sporta. On je godinama bio jako blizu Scuderie, a sa druge strane kao član F1 Komisije, potpuno je svestan izazova sa kojim se suočavamo", kaže Marchionne.
                U početnim najavama nije objašnjena buducnost Mattiaccija, a Marchionne kaže:
                "Želimo da se zahvalimo Marcu za ovih 15. godina rada u našem timu,i želimo mu najbolje u budućem radu."

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Grosjean: Drago mi je što se sezona završila

Roman je rekao da mu je sve u svemu najdraže radi okončanja sezone.

Romain Grosjean kaže da mu je drago vidjeti završetak ove sezone nakon izazovnog vikenda u Abu Dhabiju.

Lotusov vozač je trku završio kao 13., a sezonu je finiširao sa samo 8.bodova na svom kontu, nakom dva 8.mjesta u Monaku i Španiji. Da podsjetimo, prošle sezone Romain je osvojio 132.boda i 6.puta se peo na podijum, između ostalog četiri puta u završnih 6.trka prošlogodišnjeg prvenstva. Ove sezone je to bila neka druga priča:

"Učinili smo najbolje što smo mogli ovdje. Moja trka nije bila impresivna, i na kraju nam je svima drago što je ova sezona završena," kaze Francuz, nakon trke u Abu Dhabiju.
                  "Već se veselim simulatoru i testnim vožnjama našeg novog E23.Imamo novu pogonsku jedinicu i aerodinamički gledano, ovaj auto za sezonu 2015. izgleda kao veliki korak naprijed. Sada, vrijeme je za predah, da napunimo baterije i željno isčekujemo 2015." rekao je Grosjean za kraj razgovora.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Alonso: Ne isključujem mogućnost povratka u Ferrari

Španski vozac ostao je u trenutku zatečen pitanjem novinara.

Fernando Alonso tvrdi da nije tačno da je sa njim veoma teško raditi, iako ima baš takvu reputaciju i dodaje da nije isključena mogućnost njegovog povratka u tim Ferrarija.

Svi su ubeđeni da je Španac potpisao ugovor sa timom McLarena za 2015.godinu a Ferrari će iduće sezone ući u novu eru sa Sebastianom Vettelom i Kimi Raikkonenom kao njegovim suvozačem.

Reputacija omalenog Španca se popravila u timu iz Maranela nakon turbulentne sezone 2007. i to baš u timu iz Wokinga a što ga je vratilo nazad u matični tim, tim Renaulta, odakle je stigao u Ferrari. Ustvari, kao što je na ivici neverovatnog povratka u McLaren, Alonso misli da on uvek ima opciju povratka u svaki od svojih bivših timova:

"Ne znam,"rekao je Fernando,kada je upitan da li bi se mogao vratiti u Ferrari.
                    "Više ili manje pitanja koja me pitaju su normalna, međutim ovo nisam očekivao i nemam pripremljen odgovor na njega. Sigurno to u ovom trenutku nije opcija. Međutim, ja sam iz Renaulta otišao u McLaren, pa sam se vratio opet tamo. Iz Renaulta u Ferrari, pa sa vraćam u McLaren. Na kraju, kad se sve sagleda, jako je dobra stvar da se uvek mogu vratiti u timove gde sam radio."kaže on.

Alonso je bio jako emotivan tokom vikenda u Abu Dabiju i za iskustvo u Ferrariju kaže:
                    "Ponosan sam na tim i na ono što smo radili zajedno. Propustili smo titulu, ali smo se svih ovih sezona trkali protiv dominantnih timova, kojima nismo mogli ni prići. To je ono što sam propustio u ovih pet godina-titula. Svaki vozač bi makar sezonu trebao voziti za Ferrari, jer je to posebno iskustvo."

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Testiranje 2014. Abu Dabi: Dan 1 - 25.11.2014.

Završni popis vozača za test u Yas Marini u ovoj sezoni.

Abu Dhabi i staza Yas Marina, domaćini su završnog ovogodišnjeg testa, koji će se održati ove sedmice. Uoči dvodnevnog skupa večina timova se odlučilo i za nešto mlađe vozačke postave.

Red Bull:
                      Carlos Sainz Jr.

Mercedes:
                      Nico Rosberg

Ferrari:
                      Raffaele Marciello/Kimi Raikkonen

Lotus:
                      Charles Pic

McLaren:
                      Stoffel Vandoorne

Force India:
                      Jolyon Palmer

Sauber:
                      Marcus Ericsson

Toro Rosso:
                      Max Verstappen

Williams:
                      Valtteri Bottas

Caterham:
                      Will Stevens

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Hamilton neće broj jedan na svom bolidu u 2015.

Novi šampion u Formuli 1 zadržaće svoj starti broj.

Od ove sezone vozači Formule 1 mogli su da biraju koji će broj imati na svojim bolidima, dok je broj jedan ostavljan za šampiona. Ovaj sistem je kopiran iz MotoGP-a, gde vozači mogu da biraju brojeve od 2 do 99 koje će nositi do kraja svojih karijera.

Sebastian Vettel je ove godine kod sebe imao jedinicu ali je ujedno rezervisao broj 5 sa kojim će se 2015. pojaviti u Ferrariju.

Ipak, Lewis Hamilton odlučio se da zadrži svoj broj 44.
                        "44 je moj broj. Ja sam pod tim brojem osvojio i moje prvo karting prvenstvo i od sada ga zadržavam na bolidu. Nije me briga da li ću imati broj jedan ili ne." kazao je Hamilton.

Preuzeto sa f1-serbia.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Dennis: Nova vozačka postava može da ojača McLaren

I Ron Dennis je polako počeo da priznaje da se Fernando Alonso vraća u McLaren.

Još na kraju 2007. godine, Španac je zbog velike špijunske afere napustio Voking i vratio se u svoj matični tim Renaulta, pa se tada verovalo da ove dve strane više neće sarađivati u budućnosti. Ipak, sada je situacija drugačija, jer je veoma izvesno da je Alonso potpisao ugovor sa McLarenom gde bi mogao da odluči ko će mu naredne godine biti timski kolega.

"Od onoga što sam ja shvatio, možda ja nisam najbolja osoba sa kojiom se može raditi, ali u krajnjoj liniji ja se uvek mogu vratiti u timovima gde sam ranije vozio." kazao je Alonso.
                          Sa druge strane za Dennisa važi epitet da nije baš najbolji u trenutku kada neki njegov vozač napušta tim, ali se taj pristup može promeniti u budućnosti.
                          "Dajte da vam kažem moje viđenje stvari, jer znam kude sve ovo vodi. "kazao je Britanac za španski list AS. "Mi živimo u svetu koji zahteva veliko odricanje ali se ponekad stvari ne poklope. Ali, tačno je kada pokušavate da ponovo izgradite brak onda iz toga možete da izađete još jači." kazao je Dennis.
                          McLaren je najavio da će svoju vozačku postavu potvrditi prvog decembra.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Katar daje veliki novac za trku u 2017. godini?

Ako su ovi navodi tačni Katar će postati zemlja sa najplaćenijom trkom na kalendaru.

Christian Sylt, novinar koji se bavi pisanjem o ekonomskom delu u Formuli 1 je kazao da se Katar sprema da plati 78 miliona dolara na godišnjem nivou za trku u ovoj zemlji koja bi trebalo da se održi ne pre 2017. godine.

Na ovaj način staza Losail na kojoj se već održavaju MotoGP trke bi trebalo da se pridružu društvu sa Bliskog istoka, Bahreinu i Abu Dabiju.
                            "Trenutno razmatramo mogućnosti. Katar još nije ništa potpisao ali su spremni na to." kazao je Ecclestone.
                            Trenutno najplaćenija trka u kalendaru jeste upravo Abu Dabi koje FOM-u plaća 72.5 miliona dolara.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Lauda:Niko ce se vratiti još jači

Direktor njemačkog tima iznio je par zanimljivih činjenica

Mercedesov neizvršni direktor Niki Lauda je uvjeren da će se Nico Rosberg vratiti još jači iduće godine,nakon što je propustio titulu u ovogodišnjem prvenstvu F1.
                              Njemački vozač,zbog mehaničkog problema,je trku u Abu Dhabiju završio kao 14.i tako titulu prepustio svom timskom kolegi Lewis Hamiltonu,koji je ujedno završio kao prvi.
                              Rosberg je bio velikodušan i srdačan u svom porazu i rekao je da je Lewis zaista dostojan naziva šampiona.
                              Lauda je uvjeren da će se dva vozača Mercedesa ponovo boriti za titulu iduće sezone:
                              "Nico će sigurno uzvratiti,jer je evidentno da je njegova putanja uzlazna.Ima još mnogo potencijala i tehničkih performansi koje on može da nam priušti,"veli Niki.
                              "Dakle,iduće godine ce biti zaista zanimljivo na stazi između njih dvojice,ponovo,i samo se nadam da se niko neće umiješati izmedu njih,u njihov duel."
                              Na kraju intervjua,Lauda je nešto interesantno rekao i za Hamiltona:
                              'Kada sam ga prije dvije i po godine pozvao da nam se pridruži i da napusti McLaren,on je pitao:
                              Da li ste konkurentni?
                              Ja sam odgovorio,dođi i garantujem ti titulu prvaka.Drago mi je što nisam slagao i što nisam prekršio obecanje koje sam tada dao,"rekao je Niki Lauda, direktor Mercedesovog trkačkog tima.

Preuzeto sa f1-forum.eu

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Gospodo, bilo je to sve za ovu godinu.

Selimo se u 2015

Pozdrav