F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Button i za manje para želi da ostane u McLarenu

Jenson Button pokazao je svoje namere da ostane u timu McLarena i naredne godine.

Pošto je skoro sve dogovoreno da se Fernando Alonso vrati u Vokinga na dve godine, veliko je pitanje ko će mu biti timski kolega. U poslednjih nekoliko meseci više šansi davalo se Kevinu Magnussenu, pa je zbog toga Jenson Button nezadovoljan kako se tim ponaša prema njemu.

"Jasno je da ja želim da zaradim novac, jer sam nešto postigao u Formuli 1 i želim da bude adekvatno plaćen. Ali ja nisam uvek takav vozač, radije ću se trkati negde drugde i nije mi namera da jurim za novcem. Uvek sam mislio da treba da dobijem ono što sam zaslužio. Osećam se da sam puno dao McLarenu, možda sada ne toliko što se tiče rezultata već na polju marketinga i sponzora i oni znaju da sam sposoban da razvijam bolid."

"Ja želim da se ovde osećam kao deo famlije i ako oni to žele onda novac neće biti problem." kazao je Jenson Button.

Preuzeto sa f1-serbia.com
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Briatore: Vettelu treba spektakularan Ferrarijev bollid

Sudeći prema Flavio Briatoreu Sebastianu Vettelu trebaće potpuno spektakularan bolid Ferrarija.

Kako je Fernando Alonso sve bliži McLarenu i Hondi, Ferrari se takođe sprema da su svoje redove potvrdi Sebastiana Vettela. Ali, bivši šef Renaulta i čovek koji je veoma blizak sa Alonsovim menadžentom navodi da je Sebastianu Vettelu od Ferrarija potreban spektakularan bolid.

"Sa svim poštovanjem koje imam prema njemu, mislim da će Sebastianu trebati jako dobar bolid. I u prvoj godini kada Red Bullov auto nije bio perfektan, Riccardo ga je pobedio. Nadam se da će naći sebe u Ferrariju." kazao je Briatore.
      Postoje određeni navodi da Red Bull želi da blokira Vettelov test sa Ferrarijem odmah posle trke u Abu Dabiju, ali određeni izvori ukazuju da će on biti slobodan da sedne u bolid iz Maranela. Takođe, on bi terbalo da bude prisutan i na završnoj ceremoniji u Abu Dabiju koju tim iz Maranela tradicionalno sprema na kraju svake godine.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Kako će biti osvojena titula u Abu Dhabiju?

Kako će biti osvojena titula u Abu Dhabiju?

Scenariji po kojima će Rosberg ili Hamilton osvojiti titulu
        Kontraverzna trka sa duplim poenima u Abu Dhabiju odlučiće o ovogodišnjem šampionu Formule 1, ali se zna da će to biti neko od Mercedesovih vozača, koji su svom timu već obezbedili titulu šampiona konstruktora.

Na koji način Lewis može da osvoji titulu u Abu Dhabiju:

-ako završi ispred Rosberga
        -ako Rosberg pobedi, a on završi na drugoj poziciji
        -ako je Rosberg drugi, a on završi na petoj ili višoj poziciji
        -ako je Rosberg treći, a on završi na šestoj ili višoj poziciji
        -ako je Rosberg četvrti, a on završi na osmoj ili višoj poziciji
        -ako je Rosberg peti, a on završi na devetoj ili višoj poziciji
        -ako je Rosberg šesti, Hamilton će osvojiti titulu bez obzira gde završi trku, pa čak i van poena.

Na koji način Nico može do titule u Abu Dhabiju:

-ako pobedi, a Hamilton završi na trećoj ili nižoj poziciji
        -ako završi na drugom mestu, a Hamilton bude na šestoj ili nižoj poziciji
        -ako završi na trećem mestu, a Hamilton bude na sedmoj ili nižoj poziciji
        -ako završi na četvrtom mestu, a Hamilton bude na devetoj ili nižoj poziciji
        -ako završi na petom mestu, a Hamilton bude na desetoj ili nižoj poziciji

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Alonso: Možda neće biti odluke pre Abu Dhabija

Još se ne zna gde će Španac voziti

Iako novinari željno prate svaku njegovu izjavu ne bi li nekako izvukli zaključak o tome gde će Alonso nastaviti svoju karijeru, Španac se i dalje ne izjašnjava.
          Postoje čak neki nagoveštaji o mogućem prelasku u Lotus ili Williams, tj.timove koji koriste Mercedesove motore.

Tim povodom oglasio se Federico Gastaldi iz Lotusa i rekao :
          "Istina je da bismo jako voleli da imamo Alonsa u svojim redovima, međutim to se neće desiti”.
          Dakle, i dalje se čeka informacija iz McLarena.

Šef ekipe Eric Boullier je više puta napomenuo da vreme za donošenje konačne odluke uskoro ističe:
          "Izuzetno je važno da ceo tim, ne samo mehaničari koji rade na bolidu, već bude fokusiran na 2015-tu. Ako posle trke u Abu Dhabiju treba da čekamo još par nedelja, to znači da se za to vreme ništa neće raditi, pa ljudi mogu da izgube koncentraciju", rekao je Boullier.

Ipak, čini se da ih Alonso neće tako skoro udostojiti odgovora:
          "Australija 2015-te je kroz nekoliko meseci. Dotle ću saopštiti šta sam odlučio," rekao je uz osmeh.
          "Šampionat još uvek traje i fokusiran sam na osvajanje poena. Zato ne verujem da ćete čuti konačnu odluku u Abu Dhabiju," rekao je Alonso.

Jedino što je želeo da kaže novinarima je da planira da vozi u najboljem mogućem timu.
          Na osnovu tako neodređenih izjava mnogi vozači su počeli da se pitaju da li su njihova mesta u ekipama sigurna i šta se zaisto dešava. Jedan od nestrpljivih je Jenson Button koji očekuje da će biti izbačen iz Formule 1 kada Alonso saopšti svoju odluku. Zbog toga je Britanac već izjavljivao da razmišlja o nekoj drugoj karijeri:
          “Radim ovaj posao već 15 godina i uvek dam davao svoj maksimum. Sada ništa ne zavisi od mene. Trudim se da ostanem pozitivan oko svega što se dešava”, rekao je Button.

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Rat u Formuli 1 !

Prava drama van piste oko malih timova

Po najnovijim informacijama koje stižu iz tabora Formule 1 čini se da se pravi rat vodi iza zatvorenih vrata. Naime, posle izostanka Caterhama i Marussije, i ostali manji timovi na sav glas mole za pomoć.
            Force India je u velikom problemu i može da se desi da dođe do gašenja ekipe. Osim toga, potvrđeno je da su Sauber i Lotus pretili bojkotom trka na američkom tlu.
            Bernie Ecclestone je u nekoliko navrata davao oprečne izjave, prvo rekavši da se sredstva iz fonda ne raspoređuju pravedno, da bi ubrzo potom istakao kako su svi razgovori na tu temu “gubljenje vremena”.
            Stiče se utisak da niko ne pokušava da nađe rešenje ovog problema:
            Jedan od čelnika Force India ekipe Bob Fernley, je ljutito izjavio:
            "Otvoreno nam je rečeno da nema novca za nas".
            Po njegovom mišljenju, to se sve dešava kako bi se realizovao “vrlo jasan plan” koji su zacrtali veliki timovi u dogovoru sa Ecclestonom. Fernley tvrdi da oni žele da uguše male timove kako bi napravili mesta za po tri bolida iz najjačih ekipa. Navodno, to diktiraju veliki koncerni, ali i trzište.
            Fernley takođe spominje i jedan email kojim su Red Bull i Ferrari prihvatili da priključe treći bolid.
            Iako je Red Bull to demantovao, šefica Saubera Monisha Kaltenborn tvrdi:
            "Oni pokušavaju da nas oteraju jer im više ne odgovara da učestvujemo u trkama."
            Jedini savet koji su manje ekipe dobile od Ecclestona je da treba da slede primer Haasa, novajlije za 2016-tu, tj. da, kao i on, kupe kompletnu šasiju od nekog jakog tima.
            Britanac je žestokim rečima objašnjavao trenutnu situaciju u Formuli 1 nazvavši manje ekipe "idiotima".
            "Da li znate šta su mi rekli na sastanku? 'Mi smo konstruktori.' Odgovorio sam im da oni ne mogu sebi da priušte da budu konstruktori," rekao je Ecclestone.
            "Možda je u pitanju njihova želja da imamo još jedan šampionat konstruktora u okviru postojećeg" dodao je 84-godisnji Britanac.
            Gerard Lopez iz Lotusa je uzvratio:
            "Samim pominjanjem mogućnosti da se ubaci dodatni treći bolid, već delimo seriju na dve kategorije. Svi pričaju besmislice, a niko ne pokušava da pronađe rešenje”, rekao je Lopez.
            Monisha je dodala:
            "Slažem se sa svojim kolegama koji tvrde da je u pitanju vešto smišljen plan. Što vise novih ideja čujemo, sve više smo ubeđeni da nas ne žele ovde i da će se ovaj sport razvijati u nekom sasvim drugom pravcu", izjavila je Kaltenborn.
            Međutim, Bernie Ecclestone insistira na tome da je ovo najbolji plan za uključivanje malih timova i ubuduće:
            "Vi i ja sada možemo da pokrenemo mali tim za 30 miliona $ po godini, a zatim da za 10.mesto u šampionatu dobijemo 48 miliona $. U čemu je problem?" pita se Ecclestone.

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Williams nikada nije razmatrao angažovanje Alonsa

Španac nije bio na listi želja Williamsa

Williams nikada nije razmatrao da angažuje Fernanda Alonsa za 2015, prema navodima zamenice šefa tima Claire Williams.

Očekuje se da će Alonso otići u McLaren na kraju ove godine, nakon pet godina u Ferraiju.

Međutim, Williams je već ranije odlučio da zadži Felipea Massu i Valtteri Bottasa i to je objavljeno još u septembru, što znači da Španac nije bio u razmatanju tima o Grovea.

"Ne," odgovoroila je, kada je upitana od strane zvaničnog F1 sajta da li je tim razmatrao potpisivanje sa Alonsom.

"Mi smo veoma zadovoljni sa vozačima koje imamo - i imamo ugovor sa njima za sledeću sezonu. Oni su postigli ono što se tražilo - zašto to menjati onda. Oni su deo plana za budućnost."

U međuvemenu, Claire dodaje da je dolazak Pata Symondsa na mesto šefa tehničkog odeljenja u avgustu pošle godine stvari bio pravi ključ u oporavku tima ove sezone.

"Mislim da je dolazak Peta Symondsena pošle godine bio ključan sastojak našeg uspeha. On je sjajan inženjer - to svi znaju - ali on je takođe i odličan menadžer. On je restuktuisao i oganizovao svaki deo naše tima," objašnjava Willijamsova.

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Ecclestone želi da Hamilton bude šampion

Hamilton bi bio bolji šampion od Rosberga

Bernie Ecclestone smatra da je za imidž Formule 1 bolje da Lewis Hamilton osvoji ovogodišnju titulu nego Nico Rosberg.

„Na početku godine, mislio sam da će Nico biti šampion“, rekao je Bernie: „Mislio sam da će to bolje odgovarati timu. Mislio sam da će za Formulu 1 biti mnogo bolje da imamo šampiona koji govori nekoliko različitih jezika.“

„Pomislio sam da će, ako bude bilo kakve pomoći, kao što sam siguran da nije bilo, nemački tim više biti okrenut nemačkom vozaču. Zato sam bio siguran da će Nico osvojiti titulu.“

„Lično mislim da je Lewis dobar šampion. On je mnogo poznatiji u svetu od Nica. On će biti mnogo bolji šampion za naš sport.“

„Siguran sam da, na primer, 80 % ljudi u Americi znaju ko je Lewis Hamilton, a tako je najverovarnije i u ostatku sveta. Većina ljudi nije čula za Nica. Zbog toga, Lewis će biti mnogo bolji šampion kada je sport u pitanju.“

„Ovde se on pita“, rekao je Hamilton za Bernija Ecclestonea u Brazilu: „On je šef. On je hteo duple poene na zadnjoj trci i to je i dobio.“

Bernie dodaje: „Ja sam želeo duple poene u zadnje tri trke. To sam želeo. Nikada nisam pomislio da može da dodje do ovakve situacije.“

„Mislio sam da će Nico biti daleko ispred svih i da će možda Lewis pokušati da ga sustigne.“

„Pomislio sam da će Lewis uspeti da se sredi do Monce, da će imati šansu da pobedi u naredne tri do četiri trke nakon Monce, pa da će mu poslednje tri trke sa duplim poenima pomoći. Takav je bio plan. Ali nije tako ispalo.“

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Massa ne želi da pomogne Rosbergu

Felipe Massa smatra da Hamilton zaslužuje titulu

Felipe Massa tvrdi da će u Abu Dhabiju ići na pobedu, čak iako to znači da će ugroziti Rosbergove šanse za titulu, jer ako Nemac završi na drugoj poziciji, Hamilton može slobodno da bude i peti na kraju trke, i osvojiće svoju drugu titulu šampiona.

„Ja nikome ne pomažem“, rekao je Massa, nakon Rosbergove izjave „da mu treba Massina pomoć da osvoji titulu“.

„Ja sam njemu rekao: ja želim da pobedim u trci, a ne da ti pomognem. Niko ni meni nije pomogao kada sam trebao da osvojim titulu, zapravo, jedan Nemac mi je čak i odmogao“, kaže Massa podsećajući na Glockovu odluku da ne ode na zamenu guma u Brazilu 2008. godine, što je rezultiralo time da ga obidje Lewis Hamilton u poslednjem krugu trke i osvoji titulu.

Da li Massa veruje da Hamilton zaslužuje tu titulu, to je sad druga priča, ali veruje da zaslužuje ovogodišnju.

„Mislim da Hamilton stvarno zaslužuje ovu titulu. Ali ponekad stvari ispadnu potpuno drugačije, kao što smo videli više puta.“

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Vettel nezvanično potvrdio da je potpisao za Ferrari

Ovo se dogodilo tokom vikenda u Brazilu kada je Vettel radio intervju za italijanski Sky.

Ni Vettel ni Ferrari još uvek nisu ništa zvanično saopštili pošto se čeka konačna odluka Fernanda Alonsa za koga svi veruju da će preći u MacLaren.

Ipak, Nemac je izgleda otkrio malo više nego što je trebalo u intervjuu koji je radio za Italijansku televiziju Sky.

Njemu je u jednom trenutku tokom razgovora uručen upitnik koji je trebao da popuni, a prvo pitanje je glasilo: “Sebastian Vettel je…” nakon čega je ostavljen prazan prostor da se dopiše ostatak rečenice. Vettel je na Italijanskom dopisao “vozač za Scuderiju Ferrari”.

Ferrari još uvek nije spreman ništa da objavi, a to je potvrdio i novi predsednik Sergio Marchione na predstavljanju novog Fijatovog automobila 500X.

Ono što je skoro sigurno je da će Vettelov timski kolega biti Kimi Raikkonen za koga je nakon trke u Interlagosu šef Ferrarijevog F1 tima Marco Mattiacci imao samo reči hvale

Preuzeto sa
                    f1-serbia.com

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Stella prati Alonsa u McLaren?

Postoje određeni navodi da bi Fernando Alonso mogao da u McLaren povede i svog trkačkog inženjera.

Magazin Speed Week prenosi informaciju da bi Španac u McLarenu mogao da dovede i svog trkačkog inženjera Andreu Stellu. Kako je i Sam Michel otišao sa funkcije sportskog direktora u McLarenu, tim bi mogao da na njegovo mesto mogao da dovede Massima Rivolu, koji trenutno radi sličan posao u Ferrariju.

Pojedini navodi ukazuju da su ova dva inžinjera bila jedan od zahteva Španca da se nađe u timu iz Vokinga.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Indija želi da se 2017. vrati u Formulu 1

Ova zemlja ima veliku želju da se ponovo nađe na kalndaru Formule 1.

Kako je najavio jedan od promotera ove trkem, VN Indije se ponovo neće desiti pre 2017. godine. Staza pored Nju Delhija je već tri puta bila domaćin najbržem cirkusu, gde su zbog finansijskih problema i velikih taksi bili primorani da odustanu od njenog održavanja.

"Mi idalje želimo da ponovo dovedemo Formulu 1 u Indiju. Svašta se dešava ali mi imamo problema sa velikim brojem taksi, što utiče na naš ugovor sa Formulom 1. Za sada nije ništa u našim rukama ali radimo sve šta je u našoj moći. Potrudićemo se da 2017. karavan Formule 1 ponovo dovedemo ovde." kazao je Askari Zedi, jedan od promotera trke.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Super GP2 plan sporan za budućnost Formule 1

Manji timovi u F1 se ne slažu sa Ecclestonovom idejom da u šampionat uvede Super GP2 bolide.

Tokom VN Brazila jedna od ideja za spas Formule 1 jeste da se šampionat napravi na dva nivoa. Jedan nivo bi činili sami fabrički timovi dok bi ostali deo grida popunili privatni timovi kojima bi bili dodeljeni nadograđeni GP2 bolidi.

Izvršni direktor Force Indije Bob Fernley kazao je da ova ideja već neko vreme stoji na pregovaračkom stolu, ali da se manji timovi plaše da bi na ovaj Ecclestone želeo da ih izbaci.
                          "Postoji alternativa zvana "Super GP2". Ti bolidi bi bili slični sadašnjim GP2 bolidima ali sa boljim motorima. Ideja je da imamo pet fabričkih ili konstruktorskih timova, što je najbolji put za Formulu 1." kazao je Fernley.
                          Sa druge strane šefica Saubera Monisha Kaltenborn misli da je ovakav scenario zabrinjavajući jer Ecclestone i CVC na ovaj način žele da izbace menje timove iz šampionata.

"Ako pogledamo sve predloge verujem da treba da postoji određeni red. Pre svega mislim na ljude koji žele da samo pet imena ostaju u šampionatu, gde bi nama ostalima bila ponuđena godinu dana stara šasija i motor drugih specifikacija, ili čak iz druge serije. Pošto niko ne reaguje na ovo, mi nismo sigurni da li u ovim razgovorima postoji dnevni red." kazala je Kaltenborn.
                          Ona je dodala da zbog predloženih rešenja napredak na ovom polju ide dosta teško.
                          "Svaki dan je za nas izazov. Ali to ne može tako da se nastavi jer je teško raditi na ovakav način. Imamo još nekoliko ideja u planu. Za sada imamo osećaj da nas neki ljudi ne žele ovde ali se nadam da to možemo da promenimo."

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Lotus licencirao šasiju za novi bolid

Šef tima je rekao da su oni već pripremili i licencirali veoma bitan dio bolida.

Tim iz Enstona je licencirao i zvanično svoju prvu šasiju za bolid za 2015. godinu. To je potvrdio tehnički direktor Nick Chester. Ona naime dolazi nakon uvodnog testiranja novog nosa za iduću sezonu a koje je obavljeno na VN SAD U Ostinu:
                            "Naša prva šasija je sada i zvanično prijavljena i mi ćemo lagano početi da prozivodimo i ostale dijelove za naš novi bolid za novu sezonu. On ce početi da se sklapa sredinom januara naredne godine."
                            Chester je dalje rekao: "Neki vremenski okvir za naš novi auto je od prilike godinu dana. Znači, puno normalniji period nego li je što bio za E22 koji smo razvijali maltene dvije godine i radi toga imali i previše ukupnih testova.
                            Dodao je još da se nada da neće biti problema sa uklapanjem Mercovog agregata u bolid:
                            "Postoje brojne razlike koje moramo uzeti u obzir, a to su: pakovanje motora, sistem odvoda visoke temperature te i zahtjevi za hlađenje jedinice." veli Nick.
                            Lotus i Mercedes objavili su prošlog mjeseca dugo očekivanu zvaničnu saradnju, što automatski znači kraj dugogodišnjeg sponzorstva sa Renaultom za ovaj tim, sad pod imenom Lotus F1.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Webber savetuje Buttona

Webber savetuje Buttona da predje u takmičenje sportskih automobila

Mark Webber ohrabruje Jensona Buttona da na kraju godine završi sa F1 karijerom i predje u WEC (World Endurance Championchip).

Kako se samo čeka objava dolaska Fernanda Alonsa u McLaren, tim iz Vokinga tek treba da potvrdi ko će od trenutnih vozača biti timski kolega Špancu.

Button je tokom vikenda u Brazilu izjavio da ga je neodlučnost McLarena naterala da razmišlja o "drugim izazovima i sportovima".

Prošlog meseca, Buttonov menadžer je izjavio da je alternativa za šampiona iz 2009 godine WEC, ukoliko ne osigura konkurentno mesto u F1 za 2015 godinu.

"Matey, samo potpiši ugovor sa WEC serijom i kreni u taj projekat", napisao je Webber na svom twetteru. "Bilo bi odlično imati te za kolegu ili za rivala u WEC seriji sledeće godine".

Webberove reči dolaze kao odgovor na ogroman broj poruka koje je Button uputio svojim fanovima, a koje objašnjavaju njegove izjave:"Čitam sve vaše poruke i moram reći da sam oduševljan sa količinom podrške koju dobijam. Nadam se da ću uskoro moći da vam dam detalje oko moje budućnosti", napisao je Button.

Preuzeto sa f1srbija.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

F1 želi da zabrani reklamiranje alkoholnih pića

Postoje određene sumenje da će Formula 1 zbog pritiska Evropske unije možda morati da zabrani reklamiranje alkoholnih pića.

Kao što je i mnogo ranije zabranjeno oglašavanje cigareta u ovom šampionatu na istom putu se nalazi i artilki alkoholnih pića. Smirnoff, Johnnie Walker, Jose Cuervo i Martini već se sa jednom nogom nalaze na izlaznim vratima pre svega zbog loših poruka koje šalju gledaocima najbržeg cirkusa.

Ovi informaciju obelodanio je generalni sekretar FIA-e Mariann Skar.
                                "Razmišljamo da pojačamo našu kampanju koja se tiče bezbedne vožnje pa zbog toga nam smetaju poruke kompanija koje proizvode alkoholna pića, pre svega zbog poruka koje šalju našim gledaocima a oni su oko 500 miliona. Jedna od opcija je da im zabranimo reklamiranje u Formuli 1. Takođe i zvaničnici Evropske unije misle da alkoholne proizvode ne treba nikako vezivazi sa vožnjom." kazao je Skar.

Preuzeto sa
                                f1-serbia.com

Comment

Working...
                                X