F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Alonso cilja da napadne Red Bullove vozace

Španac očekuje neizvesnu borbu sa Ricciardom i Vettelom na sutrašnjoj trci.

„Mislim da će biti jako blizu pošto je naš trkački tempo dobar. Prošle godine su Mercedesi bili spori i napravili su voz iza sebe, ali ovoga puta će sigurno biti drugačije. Mi ćemo dati sve od sebe. Nakon starta će biti teško preticati pa ćemo morati da ostanemo fokusirani sve vreme. Današnji krug u Q3 je bio dosta dobar. Tokom celih kvalifikacija se situacija poboljšavala. Na trećem treningu nisam želeo ništa da rizikujem kako mi se ne bi ponovio scenario iz 2010. kada sam zbog udesa morao da propustim kvalifikacije“, izjavio je Alonso.

„Bio je oivo težak vikend pošto sam se dosta borio sa bolidom. Ipak, šesto mesto je dosta dobar plasman nakon svega. Jako je nezgodno voziti pošto se gume sporo greju. Ne znam da li je do mene ili do bolida, ali definitivno nisam bio na maksimumu. Gume ovde prave veliku razliku i to me je dosta koštalo“, rekao je Raikkonen.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/alonso-cilja-da-napadne-red-bullove-vozace
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Toro Rosso sa oba bolida u prvih deset

Vergne sutra kreće sa sedmog, a Kvyat sa devetog mesta.

„Zadovoljan sam današnjim kvalifikacijama i konačno sam nagrađen jednim dobrim rezultatom za sav trud koji sam uložio u prethodnom periodu. Daniil je takođe među prvih deset i to je sjajno za ekipu. Ako u trci uspemo da posložimo sve kako treba mislim da sa oba bolida možemo da budemo u bodovima“, rekao je Vergne.

„Ovo je bila jedna čudna sesija za mene. U Q1 sam izgubio zadnji deo na izlasku iz tunela i udatio u zid. Ipak šteta nije bila velika, tako da sam mogao neometano da nastavim sa kvalifikacijama. Odmah mi se vratilo samopouzdanje i jako sam srećan zbog toga. U Q3 nikako nisam mogao da sastavim dobar krug što je bilo frustrirajuće, ali šta da se radi“, izjavio je Kvyat.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/toro-rosso-sa-oba-bolida-u-prvih-deset

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Rosberg izbegao kaznu i sacuvao pol poziciju

Nico Rosberg startovaće se prve pozicije na sutrašnjoj trci u Monaku.

U samom finišu kvalifikacija vozač Mercedesa imao je izletanje na petoj krivini, zbog čega je bila istaknuta žuta zastava. Zbog toga ostali vozači morali su da odustanu od svojih brzih krugova a to je posebno pogodilo Lewisa Hamiltona koji je postavio najbrže vreme u prvom sektoru.

Odmah posle kvalifikacija pojavili su se navodi da li je ovaj Rosbergov potez bio nameran i upoređivali ga sa Schumacherovim pokušajem iz 2006. godine. Sudije su krenule sa istragom ovog slučaja i posle tri i po sata donele odluku da nema dokaza da je Rosberg namerno izazvao incident.

Na ovaj način Nemac će zadržati svoju pol poziciju za sutrašnju trku na ulicama Monte Karla.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/rosberg-izbegao-kaznu-i-sacuvao-pol-u-monaku

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Bianchi kaznjen zbog promene menjaca

Jules Bianchi startovaće sa poslednjeg mesta na trci za VN Monaka.

Francuz je na kvalifikacijama zabeležio 19. startno mesto ispred svog timskog kolege i oba vozača Caterhama. Ipak, tim se odlučio da Bianchiju promeni menjač što znači da će on zbog kazne u trku krenuti sa 21. pozicije.

Marcus Ericsson je zbog jučerašnjeg incidenta sa Felipeom Massom takođe kažnjen pa će trku započeti iz pitlejna.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/bianchi-kaznjen-zbog-promene-menjaca-2

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Alonso prelazi u Mercedes?

Da li je "ljubav" Alonsa i Ferrarija na kraju?

Od kako je došao u tim iz Maranela Alonso je bio na domak osvajanja titule, ali je uvek postojalo "nešto" što je Španca sprečavalo da dodje do treće titule šampiona.

Nakon što je i prošla godina bila loša za Ferrari, počele su špekulacije na temu da će Alonso od 2015 godine biti vozač nekog drugog tima. Najjače vibracije dolazile su iz McLarenovog tabora, gde je Whitmarsh otvoreno izjavljivao da bi ponovo voleo da vidi Alonsa u Vokingu.

Ipak, Alonsov menadžer je otvoreno rekao da je Alonso posvećen Ferrariju i da nema nameru da menja tim.

Sada, ponovo se pojavljuju špekulacije na društvenim mrežama da bi Španac mogao biti na putu za drugi tim - ali ovoga puta se radi o Mercedesu.

Naime, na twitteru se danas pojavila špekulacija da će Alonso "za nekoliko dana potpisati ugovor sa Mercedesom" od 2015 godine.

Za sada, iz Ferrarija nije bilo ni potvrde ni demanta na ovu temu, ali u narednim danima ili nedeljama sigurno će biti velike polemike oko toga da li Španac ide iz Maranela ili ne.

Ukoliko se obistini, Alonso će ponovo biti u timu sa Hamiltonom, dok bi Rosberg onda ostao "slobodan".

Da li će Ferrari pokušati da zadrži Alonsa ili će jedno mesto (a možda i oba ukoliko Kimi ne produži ugovor za narednu godinu)biti slobodno. Hulkenebrg je veoma jak kandidat za jedno mesto u Ferrariju, a Rosberg bi mogao da se pojavi kao konkurencija mladom Hulkenebrgu.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7004

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Ross Brawn posetio Maranelo

Da li poseta Maranelu znači povratak Brawna na pit wall?

Od kako je otišao iz sporta, Ross Brawn je povezivan sa mnogim timovima, uključujući Hondu-McLaren i Ferrari.

Brawn je medjutim, više puta izjavio da je otišao na "dugotrajni odmor" i da ne planira da se vraća u svet F1, ali ej takodje i dodao:"Nikad ne recite nikad".

Kako je Stefano Domenicali podneo ostavku na mestu šefa Ferrari F1 tima, počele su špekulacije da li je novi šef, Marko Mattiacci postavljen na to mesto samo dok se ne nadje odgovarajuća zamena.

Ta zamena je svedena na dva imena - Rossa Brawna i Flavia Briatorea. Mnogi veruju da bi Briatore bio idelna zamena jer bi se ponovo spojio sa Alonsom, sa kojim je 2005 i 2006 godine osvojio titule šampiona.

Sa druge strane, Brawn bi takodje bio idealna zamena za Domenicalija jer poznaje tim, i poznaje način rada Scuderie.

Danas, poznati novinar Leo Turrini piše da je Ross Brawn juče posetio Maranelo. Iako se ne zna o čemu je pričao sa zvaničnicima u Ferrariju, špekuliše se da bi to mogao biti prvi sastanak u nizu, koji bi vratio Britanca na pit Wall Ferrarija.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=6987

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Mercedes zaposlio psihologa

Mercedes je potvrdio da njihov F1 tim sada ima svog psihologa...

Telegraph je ove nedelje pisao o tome da je bivši profesionalni fudbaler, Dr. Ceri Evans, koji je takođe sarađivao sa Novozelandskim ragbi timom „All Blacks" tokom njihovog svetskog trijumfa u ragbiju, viđen u padoku Mercedesa na VN Kine.

Novinar Daniel Johnson tvrdi da je 50-godišnji Evans posmatrao i ocenjivao rad inženjera i mehaničara u Mercedesu, ali ne i rad vozača ovog tima.

Toto Wolff je to potvrdio za Bild.

„Želimo da optimizujemo svaki aspekt performansi u Mercedesu i verujemo da imamo mnogo toga da naučimo iz drugih sportova. To uključuje performanse celog tima i to kako se ponašamo i reagujemo u ključnim momentima.“

Evans će najverovatnije biti prisutan i na ovonedeljnoj VN Španije, a novine tvrde da je Toto Wolff, nakon trke u Kini, dobio kompletan izveštaj o proceni ovog psihologa.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=6993

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Lemier moze postati Marusijin vozac petkom

Fabio Lemier bi ipak mogao da sedne u bolid Formule 1 ove sezone.

Vladajući šampion GP2 je rešio da ponovo pokrene svoje F1 ambicije.

I pored ponude od 14 miliona dolara Sauberu, svajcarac Fabio Lemier nije mogao da nadje mesto na gridu 2014. što ga je udaljilo od F1 i okrenulo trkama sportskih automobila.

Ali, podržan od strane svog bogatog i dugogodišnjeg sponzora Ranier Gantenbeina, 25ogodišnjak je sada na novom putu da se domogne padoka Formule 1.

Roger Benoit, veteran i dobro poznati saradnik Blick novina, kaže da su vrata Marusije možda otvorena za Lemiera.

Prema izveštajima iz Barselone, Benoit kaže da bi Lamier mogao da postane Marussijin rezervni vozač koji će voziti petkom ove sezone i to "za relativno malu sumu novca."

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7018

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Ferrari pored Neweya zeli i Brawn i Bella

Nova imena na Ferrarijevoj listi želja

Ferrari je odlučio da se vrati na vrh F1, i nije tajna da će "odrešiti kesu" kako bi doveli najbolje ljude koji postoje. Pored Neweya, za kojeg se već duže vreme priča o prelasku u Italijanski tim, i Rossa Brawna, koji bi trebao zameniti Matiaccia, sada se pominje i Bob Bell, koji je nedavno napustio Mercedes.

"Ferrari očajnički želi Neweya", izjavio je izvor blizak Ferrariju. "Ne znam da li su već razgovarali sa njim, ali i ako nisu, uskoro će to uraditi - sigurno", dodao je neimenovani izvor.

Sa druge strane, šef Red Bulla, Christian Horner je izjavio da je 55-godišnji Newey srećan u Milton Keyensu.

"On mi je jasno rekao da je srećan ovde. Špekulacije su totalno neosnovane. Mi razumemo zašto Ferrari želi njega", izjavio je Horner.

Newey nije jedini koji se povezuje sa Italijanskim timom. Ross Brawn je takodje jedna od meta za Ferrari, a sada, Španski list El Mundo Deportivo piše da je Bob Bell na Ferrarijevoj listi želja.

Nedavno je Bell napustio mesto tehničkog direktora Mercedesa, a iz tima su izjavili da "Bell traži nove izazove u drugom timu".

"Priča se da bi Brawn, Newey i Bell mogli biti nova postava u tehničkom delu Ferrarija", piše u Španskim novinama.

Prema pisanju Italijankog lista La Gazzetta dello Sport, imajući u vidu Mercedesovu dominaciju, Ferrari bi mogao da se okrene sledećoj sezoni.
                    Veruje se da je Montezemolo izjavio u Barceloni, da su Monaco i Canada ključne trke za to da li će se nastaviti razvoj F14T bolida ili će se preći na njegovog naslednika.

Još jedna glasina kruži po Italijanskim medijima. Naime, u Italijanskoj štampi se već piše da je naslednik F14T bolida - nazvan "666" u daleko boljem položaju nego što je to slučaj sa F14T, kao i da je njegov motor u "poodmakloj fazi razvoja".

Takodje, priča kruži da je Alonso izgubio strpljenje sa Ferrarijem, i da je već "bacio oko" na Mercedes.

Ipak, Niki Lauda, pretsednik Mercedesa je izjavio:"Mi već imamo dva vrhunska vozača koji se već bore za pobede. Zašto bi nam onda trebao Alonso?", izjavio je Austrijanac.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7020

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Newey ne otpisuje prelazak u Ferrari

Adrian Newey je odbio da izričito otpiše svoju budućnost u Ferrariju

Glasine iz padoka su sugerisale da je italijanski tim obnovio svoju veliku novčanu ponudu za dovođenje Red Bullovog tehničkog šefa. Kada je upitan da li vidi sebe kako završava svoju F1 karijeru u Red Bullu, 55-godišnjak je rekao za Sky:

"Ne znam. U jednom trenutku ću morati da razmislim o budućnosti, ali sada je moj fokus na prestizanju srebrnih automobila."

Nije poznato do kada je Newey ugovorom vezan za tim iz Milton Keynesa, a šef Christian Horner nije išao u detalje i rekao je da 'nije lepo pitati damu za godine'. I sam Horner je ranije bio povezan sa Ferrarijem i sada kaže da je uveren da će Newey odabrati da ostane.

"Našem osoblju se mnogo puta prilazilo. Ali on uživa u Red Bullu i tim ima sjajan odnos sa Adrianom. Privlačnost Ferrarija je uvek tu, to je sigurno. Ali tu je i politika i pritisak koji ide sa tim, kao i činjenica da je u Italiji."

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7012

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Caterham u dugovima?

Da li se bliži kraj zelenom timu?

Kada je pre nekoliko dana Renault otkrio da im još uvek duguju za V6 motore, mnogi su uperili prst u Lotus F1 tim, koji je prošle godine dugovao svojim dobavljačima, zaposlenima i vozačima.

Medjutim, Gerard Lopez je izjavio: „Mi smo platili sve račune.“

Medjutim, novinar Auto Motor und Sporta, Michael Schmidt, tvrdi da Caterham tim duguje Renaultu, i da ovaj polako gube podršku svog osnivača Tonyja Fernandesa.

„Izgleda da „zeleni“ tim ne duguje samo Renaultu za motore, već i Red Bullu za menjače“, rekao je Scmidt.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7028

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Rat u Ferrariju na pomolu?

Sećate se scene kada novinarka Sky-ja pita vidno neraspoloženog Raikonena šta misli o trci?

To je ništa u odnosu na teške reči između njega i tima tokom zadnjih krugova VN Španije.

Da podsetimo - Alonsu je promenjena strategija sa dva na tri zaustavljanja i Alonso je bio vidno brži u zadnjem delu trke od Kimija.

Kimi je ostao vrlo rezervisan na kraju trke u izjavama za medije, ali - prema svom timu nije ni malo.

"Ja nisam ovde došao da budem vozač broj 2, moracete da mi objasnite ovo sr**je!"

Alonso je izjavio da je cilj negove strategije bilo pokrivanj Vettela a da na istim gumama sa Kimijem nije mogao da ga prestigne.

Da li je Andrea Stela ipak odlučio da prestigne Kimija jer je video da Fetela ne može da pokrije?

Ovo je izgleda još jedan tas na stanu napetosti vage koja glasi napetost-harmonija. Tim se posvetio testovima u Spaniji i izgubio jedan dan zbog eksplozije motora - ili namerne eksplozije da bi se testirao 060 motor....

A najveća stvar u svemu tome je -cutnja sefa tima Marka Mattiaccija.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=87&t=7033
                          Last edited by Pro FX-Sniper; 25.05.2014, 16:22.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Rosberg iskoristio pol poziciju i pobedio u Monacu

Nemac je došao do druge pobede u Kneževini ispred Lewisa Hamiltona i Daniela Ricciarda.

Start trke je obeležio start Kimija Raikkonena koji je od vodećih nadoknadio dve pozicije i sa šestog mesta se probio na četvrto ispred Ricciarda koji je loše krenuo i Alonsa koji se našao u gužvi. Rosberg je bez problema zadržao poziciju u odnosu na Hamiltona, dok je Vettel iskoristio slab start timskog kolege i probio se na treće mesto. Već u petoj krivini je došlo do incidenta između Buttona i Pereza nakon koga je Meksikanac morao da odustane, a na stazu je izašlo vozilo bezbednosti.
                            Trka je nastavljena u četvrtom krugu i već na restartu je Vettel imao problem sa bolidom zbog čega je morao u boks. Nemac se vratio na stazu sa krugom zaostatka za liderima, a problemi nakon njegovog povratka na stazu nisu otklonjeni pa je Nemac u osmom krugu morao da odustane.
                            Mercedesi su nakon restarta odmah počeli da prave razliku u odnosu na Raikkonena koji je sa druge strane otvorio veliku prednost u odnosu na Ricciarda i Alonsa.
                            Trka je nakon toga ušla u mirniju fazu pošto je i Rosberg uspeo da napravi prednost u odnosu na Hamiltona.
                            U 25. krugu se dogodio još jedan incident kada je Sutil izgubio zadnji kraj na izlasku iz tunela zbog čeka je udario u zaštitni zid. Na stazu je ponovo izašlo vozilo bezbednosti, a taj period su svi iskoristili da promene gume. Promena u plasmanu među prvih pet nije bilo, a jedini koji nije menjao gume je bio Massa zbog čega se Brazilac našao na šestom mestu.
                            Međutim, Kimi Raikkonen je samo par krugova nakon promene guma morao ponovo u boks nakon što ga je Chilton, koji je zaostajao za ceo krug, zakačio pri izlasku iz boksa i oštetio mu gumu. Finac je zbog toga pao na 13. mesto, a trka je nastavljena u 30. krugu.
                            Mercedesi su na čelu vodili svoju bitku, a preko 10 sekundi iza njih su bili Ricciardo i Alonso. Massa je konačno otišao na promenu guma u 46. krugu i vratio se na 11. mesto iza Raikkonena koji je došao do pozicija za bodove.
                            Sa trke je u 56 krugu odustao Bottas što je omogućilo Raikkonenu i Massi da se pomere na deveto i deseto mesto, dok je jedanaesti bila Marussia Jullesa Bianchija.

Nekoliko krugova kasnije se na izlasku iz krivine Raskas izvrteo osmoplasirani Gutierrez pa se tako Bianchi našao na dešetom mestu. Međutim, Francuz je u samom finišu dobio kaznu što je uništilo nadanja Marussije da mogu do svog prvog boda u Formuli 1.
                            Hamilton se u poslednjih deset krugova požalio ekipi da mu je nešto upalo u levo oko. On je zbog toga počeo da gubi dosta vremena što je omogućilo Ricciardu da ga sustigne. Australijanac do kraja nije uspeo da napadne, pa je Hamilton zadržaopoziciju. U samom finišu se otvorila borba i za sedmo mesto između Magnussena koji je imao problem i Raikkonena. Finac je napao u krivini 6 ali je otišao preširoko i napravio grešku zbog koje i pored sjajnog povratka ostao bez bodova.
                            Na kraju je Rosberg pobedio sa 10 sekundi isped Hamiltona i Ricciarda. Alonso je bio četvrti, Hulkenberg peti, Button šesti, a Massa sedmi. Bianchi nije odradio svoju kaznu do kraja trke zbog čega je kroz cilj prošao kao osmi pa je njegov rezultat neizvestan.Grosjean je bio deveti, Magnussen deseti dok je Ericsson završio trku na jedanaestom mestu pa bi eventualnom diskvalifikacijom Bianchija Caterham mogao do svojih prvih bodova.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Vettel: Osecao sam se bespomocno

Sebastian Vettel zbog problema sa ERS sistemom morao je da odustane od trke.

Vettel je posle prvog kruga zauzimao treće mesto ali problemi sa njegovim bolidom počeli su da se javljaju posle prvog restarta trke. Tada je Nemac je počeo da gubi snagu u svom motoru posle čega je otišao do boksa. Red Bull je u tim trenucima pokušao da osposobi bolid, vratio Vettela na stazu koji je krug kasnije odustao od trke.
                              "Veoma sam razočaran, posle restarta izgubio sam pritisak u turbini i morao sam da odustanem. U tim momentima osećao sam se bespomoćno jer nisam znao šta nije bilo u redu. Nadao sam se da će tim imati odgovara ali to se nije desilo." kazao je Vettel.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/vettel-osecao-sam-se-bespomocno

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Rosberg i Hamilton zadovoljni

Vozači Mercedesa su zabeležili još jednu dvostruku pobedu ove sezone.

„Ovo je poseban dan za mene. Lewis je sjajno vozio i pritiskao me je sve vreme. Ja sam ipak uspeo da ostanem skoncentrisan. Ovo je fantastično. Jako sam srećan zbog svih u timu. Neverovatno je kakav su nam bolid napravili ove sezone“, rekao je Rosberg.

„Bio je ovo dobar dan i srećan sam što smo ponovo došli do dvostruke pobede. Moj tempo je bio odličan, ali je ovde jako teško preticati. Na svu sreću, nismo pravili greške“, izjavio je Hamilton.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/rosberg-i-hamilton-zadovoljni

Comment

Working...
                                X