F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Montezemolo: U Ferrariju obozavaju Kimija

„Dva asa će timskim radom doneti dobre rezultate ekipi“

Potpisivanjem ugovora sa Raikkonenom, Ferrari je odstupio od svog standardnog obrasca po kome se uvek znalo ko je prvi vozač. Šampionski tandem koji će iduće godine činiti Alonso i Ledeni već intrigira mnoge, iako je ovogodišnja sezone tek završena.
    Luca di Montezemolo je izjavio da se nada velikom uspehu naredne godine:
    „Svaki vozač koji ima čast i odgovornost da vozi za Ferrari mora da shvati da je ekipa na prvom mestu. Možda je Alonso najbolji vozač sa kojim sam radio, ali teško je praviti poređenja i vraćati se u prošlost. Postoji nekoliko ključnih razloga zašto smo vratili Kimija. Pre svega, on ima pregršt iskustva u Formuli 1. Dalje, za divljenje je sa kolikim se entuzijazmom posvetio svojoj karijeri otkada se vratio u najbrži cirkus. Na kraju, njega obožavaju u Ferrariju, ali i van njega. Mislim da će njih dvojica lepo sarađivati i pomagati jedan drugom“, rekao je Montezemolo.
    Međutim, posle pohvala upućenih na račun vozačkog tandema Alonso-Raikkonen, Luca di Montezemolo nije propustio priliku da naglasi da su vrata Ferrarija za Vettela i dalje otvorena:
    „Ne znam da li bih nazvao Vettela najvećim vozačem svih vremena, kao što je to Ecclestone učinio. Da li je bolji od Senne? Nisam siguran da jeste. Ipak, on je veoma ozbiljan, vredan i njegov uspeh je vredan poštovanja. Čestitam i njemu i Red Bullu na uspehu. Što se tiče njegovog dolaska u Ferrari, moram reći da trenutno nemamo problem sa vozačima. Ali, ko zna šta će se dešavati u budućnosti?“, završio je Luca di Montezemolo.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Haug sumnja da Mercedes moze prekinuti dominaciju Red Bulla

Nobert Haug ne veruje da će Red Bullova dominacija prestati

Mercedes je ove godine završio na drugom mestu u šampionatu konstruktora, a nakon što je danas objavljeno da Brawn neće više raditi u Mercedesu, tim ostaje sa Laudom, kao predsednikom, Wolffom kao izvršnim direktorom, i Paddy Lowom kao novim šefom tima, a njihove nade za 2014. godinu su da će prekinuti dominaciju Red Bulla i konačno ravnopravno ući u borbu za titule.

"Za sve u timu, i za mene je cilj da osvojimo šampionsku titulu, obe titule", izjavio je Hamilton za SkySport nakon trke u Brazilu.

"Ako to ne uradimo, biće dosta razočarenja u timu, ali nikako nećemo to pokazati jer bi to konkurencija mogla iskoristiti".

Sa druge strane, Norbert Haug smatra da Mercedesu neće biti lako da prekine dominaciju Red BUlla.

"Mislim da dominacija Sebastiana Vettela još uvek ne može biti prekinuta. On razume ove moderne bolide perfektno, i do sada nikad nije vidjena takva dominacija kakvu je on pokazao ove godine. To čak ni Schumacher nije mogao. Takodje, smatram da Red Bull neće biti ništa manje konkurentan naredne godine, iako će F1 preko zime pretpeti najveće promene u poslednjih 25 godina", izjavio je Haug za Nemački radio SportF1.

Ipak, Haug kaže da bi Mercedes mogao biti konkurent za konstruktorsku titulu.

"Sa Rosbergom i Hamiltonom, Mercedes je veoma dobro pozicioniran. Šta više, mi smo o novim motorima koji dolaze naredne godine počeli da razmišljamo pre pet godina. Verujem da Mercedes može da se bori za konstruktorsku titulu", dodao je 61-godišnji Haug.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Ecclestone i dalje ne podrzava V6

V8 su otišli, a Ecclestone i dalje smatra da je prelazak na V6 loša ideja

Kada ga je španska Marca pitala da li su radikalne promene za 2014. godinu bile baš toliko potrebne Ecclestone je odgovorio: „Ne, mislim da nisu, ali sačekajmo pa ćemo videti.“

On je takodje odgovorio sa „da“ na pitanje da li je greška to što su timovi prisiljeni na dodatni trošak u vreme ekonomske krize.

„Mislim da je to greška, ali to neće promeniti Formulu 1“, rekao je on: „Mnogo puta smo menjali pravila ali je to uvek bio isti sport.“

Medjutim, Ecclestone priznaje da ga i dalje zabrinjava blaži zvuk novih motora: „Imali smo dobru stvar, svi su to voleli, i zašto to menjati?“, pitao se on.

„Smatralo se da, ako budemo imali manje motore, to će privući više proizvodjača u Formulu 1. Ali izgleda da niko drugi ne dolazi.“

U medjuvremenu je potvrdio da Korea i New Jersey neće biti u kalendaru 2014. i dodaje: „Nećemo imati ni Mexico ni Indiju sledeće godine.“

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Rasprodate karte za VN Austrije

Rasprodate sve karte za VN Austrije 2014.

Pre tri dana su rasprodate sve karte za legendarnu trku VN Austrije koja se vraća u kalendar Formule 1, u junu sledeće godine.

Organizatori trke su u četvrtak objavili da su na raspolaganju samo one karte koje su prethodno bile otkazane, jer su fanovi, željni ove trke,kupovali po nekoliko karata.

„Mi smo oduševljeni ovolikom potražnjom“, rekao je potparol trke.

Organizatori trke veruju da će u subotu i nedelju ovu stazu posetiti oko 80.000 gledalaca, dok će u petak biti dozvoljeno samo 30.000.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Montezemolo zahtev brzi bolid za Alonsa

Luca di Montezemolo zahteva od Ferrarija da naprave brži bolid za Alonsa

„On ima prava da bude ponosan na drugo mesto, imao je odličnu sezonu“, rekao je Luca di Montezemolo za Alonsa: „Mi moramo da mu damo brži bolid i on će da izvuče njegov maksimum.“

Pre nekoliko dana Montezemolo je Alonsa ocenio osmicom.

„Osam od deset? Moja osmica vredi čistu desetku zato što sam je dao kao podsticaj, i nadam se da ću tu ocenu sledeće godine dati i timu.“

Montezemolo je podsetio novinare na dominaciju njegovog tima, kao dokaz da se sve može preokrenuti u 2014.

„Nadam se da ću mu sledeće godine dati bolid koji je bolji od Red Bullovog. Ne zaboravite da i mi to znamo da radimo, jer setite se perioda od 2000. do 2004. i pobeda u 2007. Ja mu se zahvaljujem na svom njegovom naporu i odlučnosti koje je pokazao ove godine, kao i za činjenicu da je bio spreman da propusti Felipea na pobedničko postolje na poslednjoj trci u Brazilu. To je dokaz lepe atmosfere koja vlada u našem timu.“

„Newey nije njegov protivnik. Tu postoje vozači, počevši sa Vettelom, onda Hamiltonom i Rosbergom, koji je dosta napredovao, a tu je i Kimi koji će dati sve od sebe da pobedi, što treba da nam pruži podsticaj i donese poene koje smo izgubili ove godine.“

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Williams pojacava svoj tim

Andreasen stigao u Williams

Williams iz dana u dan nastavlja da pojačava svoj tim i nakon dolaska Felipea Masse, i najverovatnijeg dolaska Roba Smedleyja, u Grove je stigao i bivši glavni trkački inženjer Force Indie, Jakob Andreasen.

On će i zvanično početi sa radom 1. januara i blisko će saradjivati baš sa Robom Smedleyjem.

Andreasen je radio kao trkački inženjer Jensona Buttona u periodu od 2010. do 2012., a pre toga je bio trkački inženjer za podatke u timu Lewisa Hamiltona.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Sutil: Bolid je bio kao "sargarepa"

"Ovogodišnji bolid nije bio naročito dobar za vožnju" - Suttil

Iako se lako može desiti da Adrian Sutil ostane bez mesta u F1 naredne godine, Nemac se nada da će ipak biti na gridu, i očekuje da će ostati sa Force Indijom.

Ipak, to ga nije sprečilo da se požali na ovogodišnji bolid. Nakon što je u Brazilu završio bez bodova, Nemac je svu krivicu prebacio na bolid.

"Ovogodišnji bolid nije bio naročito dobar za vožnju", izjavio je Sutil za Auto Motor und Sport.

"Imali smo svaki problem koji možete da zamislite. Podupravljanje, preupravljanje, u sporim i brzim krivinama. Iz kokpita niste mnogo mogli da podešavate auto. Bolid je bio kao "šargarepa". Jednostavno ništa nije radilo".

Kada je upitan da li mu je drago što je sezona gotova, Sutil je rekao da željno iščekuje novu sezonu koja bi trebala da promeni sve.

"Mislim da će nova era zajedno sa novim pravilima učiniti da timovi budu bliži jedni drugima. Sada je dosadno sa Red Bullom. Oni su dominirali ovom erom. Sada ćemo videti ko će se najbolje snaći sa novim pravilima".

Medjutim, i dalje ostaje da se vidi da li će Sutil zadržati svoje mesto u F1 i naredne godine. Kako su Perez i Hulkenberg već jako povezani sa Force Indijom, moglo bi se desiti da je trka u Brazilu bila poslednja za Paula di Restu i Adriana Sutila.

Sutil, sa druge strane veruje da je uradio dovoljno dobar posao ove godine da zadrži svoje mesto u timu i naredne godine.

"Mislim da sam uradio dobar posao. Možda je bilo manjih grešaka s vremena na vreme, ali u celosti, mislim da sam uradio dobar posao ove godine. Mnogo smo dobrih rezultata "bacili" zbog loše sreće, drugih vozača, ili zbog problema sa pit stopovima, pogotovo na početku godine".

Sutil kaže da je Force Indija izgubila sigurno 25-30 bodova ove godine zbog tih okolnosti.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Lotus potvrdio vozacku postavu

Lotus potvrdio vozačku postavu za 2014.

Nakon mnogo priča i spekulacija, Lotus je konačno potvrdio svoju vozačku postavu za 2014. Pored Romaina Grosjeana, za koga se već odavno znalo, naćiće se bivši Williamsov vozač, Pastor Maldonado.

„Sa velikim zadovoljstvom možemo i zvanično da potvrdimo da Romain Grosjean nastavlja sa Lotus F1 timom i sledeće sezone“, rekao je Eric Boullier: „On je zaista prikazao deo svog ogromnog talenta u drugom delu 2013. sezone i on će biti fantastičan dodatak našem izazovu u 2014.“

„Romainu će se pridružiti Pastor Maldonado, vozač koga poznajem iz vremena kada je vozio za mene u DAMS-u 2005. godine.“

„Svima je jasno da Pastor ima tempo i potencijal, počevši sa osvajanjem titule u GP2 seriji 2010., a onda i jakim trkama koje je odvezao u svojoj karijeri sa Williamsom. Sa Romainom i Pastorom sam siguran da će Lotus F1 tim biti u stanju da iznenadi mnogo puta sledeće godine.“

Romain Grosjean: „Prošla sezona je bila veoma zadovoljavajuća za mene. Dobro smo saradjivali i znam da su svi ljudi u Enstoneu veoma motivisani da nastave borbu za svaki mogući poen. Veoma sam uzbudjen zbog bolida za sledeću godinu i ne mogu da dočekam da izadjem na stazu na prvom predsezonskom testu, pre nego što odemo u Australiju na prvu trku sezone.“

Pastor Maldonado: „To što sam se pridružio Lotus F1 timu je za mene fantastična prilika. Nije tajna da sam hteo da promenim okruženje kako bih napredovao u svojoj F1 karijeri i Lotus mi je pružio najbolju moguću priliku da budem konkurentan sledeće godine. Propisi i bolidi će se značajno promeniti tako da je to odlično vreme za nov start. Jedva čekam da se trkam u zlatno-crnim bojama.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Webber otkrio brojne probleme sa Red Bullom

Nije sve onako kako je izgledalo - Webber

Mark Webber je nakon odlaska iz tima progovorio o nezgodnoj situaciji u Red Bullu, o tome kako su odnosi sa Hornerom (sa kojim poseduje GP3 tim) zahladneli, a da odnos izmedju njega i Vettela nikada nije bio lak.

Webber je na svom sajtu objavio priču ali su pojedini komentari veoma brzo obrisani.

"Verovatno nismo više toliko bliski, i naš odnos nije više toliko dobar kao što je bio u jednom trenutku. Christian će biti sa timom još dugo vremena - reklo bi se zauvek - ukoliko ne dobije neku bolju i primamljiviju ponudu. Njegov posao je da sve drži na svom mestu i da svi budu srećni", izjavio je Webber.

"U dosta slučajeva, takav njegov pristup meni nije išao na ruku. Takav način rada dovodi važu profesionalnu vezu u nezgodan položaj, i pojavljuje se dosta tenzije".

Što se tiče savetnika Red Bulla Helmut Marka, Webber kaže da od Austrijanca nije nikad dobijao pozitivne odgovore, i da je od prvog dana bio u senci Vettela, a takodje, i da još uvek ne zna koja je tačna uloga Helmut Marka u Red Bullu. Takodje, Helmut Marko je u više slučajeva javno stajao u odbranu Vettela dok je u istom trenutku i javno kritikovao Webbera. Prema Webberu, Marko je zamišljao Red Bull sa samo jednim vozačem - Sebastianom Vettelom.

Situacija sa Vettelom je takodje bila podjednako loša, ali i pored toga, Webber kaže da je Vettel neverovatno talentovan vozač.

"Mi znamo da je njegova najveća snaga u kvalifikacijama i prvih pet krugova trke. To je njegov zaštitni znak, i to je veoma teško kontrolisati", dodao je Webber.

Njegov odnos sa Vettelom, medjutim, nije bio u tako dobrom svetlu.

"Toliko je toga bilo izmedju nas, i iskreno teško je naći više pozitivnih nego negativnih stvari. To je malo razočaravajuće, jer želite sa svima da ostanete u dobrim odnosima što je duže moguće. Ali, ipak mislim da se mnogo toga desilo medju nama, dosta toga se teško može zaboraviti ili preći preko toga. Kada budemo imali po 50 godina možda ćemo razmišljati drugačije, ali iz svega što se dešavalo od kako smo timske kolege, u ovom trenutku je veoma teško podvući crtu i reći bilo šta", dodao je Australijanac.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Lauda veruje da ce Brawn i dalje biti u F1

Brawn je otišao na "pecanje" ali će se ponovo vratiti u F1

To je tvrdnja Niki Laude, trostrukog šampiona, sada predsednika Mercedesa, koji je pokušao da spreči 58-godišnjeg Brawna da ode iz Nemačkog tima.

Ali, kako je Paddy Lowe dobio priliku da bude šef tima, Brawn je odlučio da završi svoju ulogu u Mercedes timu.

"Rekao mi je da želi nešto drugo da radi od sad", izjavio je Lauda za Frankfurter Allgemeine Zeitung novine.

"Želi da provede više vremena sa porodicom, da ide na pecanje. Ross me je uverio da želi da se odmori i relaksira, ali neću se iznenaditi ako ga ponovo vidim u radnom odelu. To je čovek koji je osvojio 8 šampionskih titula - samo je Newey osvojio više od njega", dodao je Austrijanac.

"Ali, ako on u medjuvremenu nadje drugi posao van F1, ja cu to u potpunosti poštovati".

Sa druge strane, Lauda je insistirao na tome da će tim naredne godine "biti mnogo lakše voditi", i da će stvari u timu biti mnogo jasnije, nakon što Lowe preuzme vodjstvo nad timom, a takodje i da će tim moći da napravi veće korake ka titulama.

"Ja prvo želim da kazem da je Ross bio odličan u svom poslu. Sada Toto i Paddy preuzimaju i to neće biti lako. Vodjenje tima se uvek povezuje sa stresom i pritiskom, a ja ću pomno pratiti da se ništa neočekivano ne desi. Ali sam prilično siguran da će njih dvojica raditi odličan posao", dodao je Lauda.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Tri F1 vozaca dobila Autosportovu nagradu

Bianchi, Vettel i Hamilton nagradjeni na Autosportovoj godišnjoj dodeli nagrada

Zajednica motorsporta se i ove godine okupila kako bi nagradila najbolje vozače i automobile u 2013. Tom prilikom je dodeljeno 12 nagrada: osam po izboru javnosti i četiri po izboru magazina ili profesionalaca.

Sebastian Vettel je dobio nagradu za „Najboljeg medjunarodnog vozača godine“ za osvajanje četvrte titule zaredom u Formuli 1.

Lewis Hamilton se borio sa Sam Birdom, Allan McNishom i Jensonom Buttonom, ali je ipak na kraju osvojio nagradu za „Najboljeg Britanskog vozača godine.“

Mladi i talentovani Jules Bianchi je dobio nagradu „Debitant godine“.

„Najboljim automobilom godine“ je proglašen RB9, Niki Lauda i John Surtees su dobili Gregor Grantovu nagradu za životno delo, a „McLarenovu Autosport BRDC 2013. nagradu“ je dobio ovogodišnji šampion Formula1 Renault NEC, Matt Parry.

Sve nagrade:

British Club Driver of the Year: Dan Cammish
                        National Driver of the Year: Andrew Jordan
                        AUTOSPORT Gregor Grant Award: Niki Lauda
                        AUTOSPORT Gregor Grant Award: John Surtees
                        Pioneering and Innovation Award: Nissan GT Academy
                        Rally Car of the Year: Peugeot 208 T16 Pikes Peak
                        International Rally Driver of the Year: Sebastian Ogier
                        Rookie of the Year: Jules Bianchi
                        British Competition Driver of the Year: Lewis Hamilton
                        Racing Car of the Year: Red Bull RB9
                        AUTOSPORT John Bolster Award: McLaren
                        International Racing Driver of the Year: Sebastian Vettel
                        2013 McLaren AUTOSPORT BRDC Award: Matt Parry

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Tri tima daju bolide za test gume u decembru

Ferrari, Red Bull i Mercedes obezbediće bolide Pirelliju za decembarski test

Nedavno je pisano da je McLaren već obezbedio bolid za Pirellijev test guma u decembru, a većina šefova timova nije bila zadovoljna što će se test održati samo sa jednim timom.

"To ne bi bilo pošteno", rekao je Brawn."Taj tim bi imao veliku prednost u razumevanju guma za narednu sezonu od ostalih".

Sada, Italijanski La Gazetto dello Stpor i Autosprint izveštavaju da će se test održati od 17 do 19 decembra u Bahreinu, i da će Ferrari, Mercedes i Red Bull obezbediti ovogodišnje bolide za Pirelli.

McLaren neće biti u toj grupi, jer navodno samo će prva tri tima (Red Bull, Mercedes i Ferrari) dati bolide jer su završili na prva tri mesta u šampionatu konstruktora ove godine.

Autosprint navodi da je i Lotus, koji je bio četvrti u šampionatu, bio pozvan da učestvuje ali da je tim iz Enstona odbio tu ponudu zbog finansija. McLaren je sezonu završio na petom mestu.

Sa druge strane, La Gazetto dello Sport piše da će podaci dobijeni na testu biti rasporedjeni svim timovima, kao i da će ostali timovi imati mogućnost da pošalju svoje ljude na stazu u Bahreinu kao posmatrače.

Dopisnik Autosprinta Alberto Antonini, kaže da ostali timovi nisu srećni što će njima pristup testu biti "zaključan", i kaže da bi to bila velika prednost za timove sa prednjeg dela grida.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

RB10 ce biti spreman na vreme

Novi Red Bullov izazivač će biti završen na vreme

Nakon još jedne dominantne sezone, Chritian Horner tvrdi da je Red Bull u prednosti nad konkurencijom čak i u izradi novog izazivača-RB10.

Dok su se ostali još uvek borili za poene u šampionatu, Red Bullov „mozak“ Adrian Newey se okrenuo dizajniranju novog bolida.

„Naravno, pomeramo granice, i Adrian nije poznat kao neko ko ranije počinje sa dizajniranjem novog bolida“, rekao je Horner.

„Takav je slučaj i sa RB10, ali zahvaljujući tome što smo veoma rano uspeli da obezbedimo ovogodišnju titulu, mogli smo ranije da se okrenemo razvoju novog bolida, dok su se Ferrari i Mercedes još uvek borili za pozicije u šampionatu.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Massa: Zena je htela da se povucem iz sporta

Da je njegova žena donosila odluku, Massa bi se povukao iz F1

Ipak, kako je Massa odlučio da ostane u sportu, on će naredne godine voziti za Williams pored Valteri Bottasa. Massa je nakon 8 godina provedenih u Ferrariju, na kraju ove godine izgubio mesto od nekadašnjeg timskog kolege Raikkonena.

Massa je priznao da je njegova žena više bila za opciju da on ostane kod kuće, tj. da se povuče iz aktivnog trkanja.

"Ona je zapravo htela da ja prestanem da se trkam. Ali ona takodje zna da ja nisam srećan ako samo sedim kod kuće, ja sam srećan kad se trkam, i ona to zna", izjavio je Massa za O Estado de Sao Paulo novine.

"Ja sam takodje razgovarao sa njom, i planiram da kad završim F1 karijeru da nastavim trkanje u nekoj drugoj seriji", dodao je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Ecclestone: Alonso zeli da napusti Ferrari

Bernie Ecclestone tvrdi da se malo razočarao u Alonsa, ali i u Ferrari

Bernie Ecclestone tvrdi da se jasno vidi da Fernando Alonso želi da ode iz Ferrarija i da su spekulacije na tu temu opravdane.

„Malo sam se razočarao u Fernanda, jer sam njegov i Ferrarijev navijač“, rekao je Bernie Ecclestone: „Mislim da je malo „digao ruke od svega“, što je dokaz da traži drugi tim.“

Veruje se da je Alonso, pri kraju ove sezone, pregovarao sa nekoliko timova, uključujući i McLaren, koji je i potvrdio da želi bivšeg dvostrukog svetskog šampiona u svojim redovima od 2015.

Ecclestone veruje da je to možda dobra odluka, jer smatra da Ferrari ne može da napravi pobednički automobil.

„Ne znam da li je tim nekonkurentan zbog njega ili zbog ljudi koji upravljaju timom i koji ne rade svoj posao“, rekao je Bernie: „On definitivno zaslužuje auto koji može da pobedjuje. Da li je to Ferrari ili nije, to ne znam.“

Comment

Working...
                                X