F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Rosberg najbrži i na drugom treningu

Vozači Mercedesa su ponovo imali najbolji tempo, a najbliži rivali su im bili vozači Ferrarija.

Na početku treninga su prvi na stazi bili vozači Lotusa i Ferrarija. Vettel i Raikkonen su se u tim trenucima smenjivali na prvom mestu, a Vettel je na kraju ipak imao prednost sa krugom 1m29.801s. Njih je nešto kasnije razdvojio Hamilton, a samo 17 minuta po početku sesije smo imali prekid sesije nakon izletanja kevina Magnussena. Vozač McLarena je izgubio kontrolu u krivini 6, proleteo je kroz šljunak i završio u zaštitnom zidu. Većih posledica za njega nije bilo, a sesija je nastavljena nakon desetak minuta.

Prve krugove na mekim gumama smo videli sat vremena pre kraja sesije, a vozači Ferrarija su bili prvi koji su ih koristili. Oni su prema očekivanjima svoja vremena popravili za više od sekunde, a Vettel je sa krugom 1m28.412s bio četiri desetinke ispred Raikkonena.
    Petnaestak minuta kasnije su i ostali počeli da menjaju gume, a Rosberg i Hamilton su ponovo imali najbolji tempo. Rosberg je sa vremenom 1m27.697s bio tačno desetinku ispred svetskog šampiona, ali je njihova prednost u odnosu na ostale bila znatno manja nego na prvom treningu.
    Valterri Bottas je za to vreme na mekim gumam bio malo iza dvojca Ferrarija dok su ostali imali znatno veći zaostatak.
    Timovi su se nakon toga uglavnom fokusirali na uvežbavanje startova i testiranje trkačkog tempa sa većim količinama goriva.
    Rosberg i Hamilton su ostali najbrži do kraja sesije i još jednom potvrdili tempo Mercedesa. Vettel i Raikkonen su bili iza njih, a prvih deset su kompletirali Bottas, Kvyat, Sainz, Maldonado, Grosjean i Hulkenberg.
    Na sesiji se uopšte nisu pojavljivali Massa koji je imao curenje vode na motoru i Ricciardo kome je Red Bull menjao ceo motor.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Pomešana osećanja u Red Bullu

Austrijski tim je danas imao problema sa Ricciardovim bolidom, dok je Kvyat kompletirao svoj program.

„Sve je prošlo prema planu i osećaj je bio dobar. Uradićemo šta možemo preko noći kako bi smo spremili bolid za sutrašnji dan. Još uvek je rano reći kako stojimo, ali videćemo gde možemo da se poboljšamo preko noći. Sutra ćemo znati više“, izjavio je Kvyat.

„Na prvom treningu nam je bilo potrebno malo vremena da se pokrenemo. Na drugom treningu smo imali problem sa motorom, pa se nismo ni pojavljivali na stazi. Ipak, mislim da možemo da otklonimo kvar do sutra. Imamo dovoljno vremena da sutra nadoknadimo izgubljeno. Na stazi je bilo dosta prijanjanja i videćemo kako će se situacija menjati“, rekao je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Force India: Napravljen je dobar napredak

Indijskom timu je danas najvažnije bilo da bolidi budu pouzdani.

„Bio je ovo normalan petak i sve je prošlo bez većih problema. Tempo u dugim stintovima je bio prilično dobar. Balans je u redu, samo moramo da pronađemo još malo performansi, pre svega kada je kvalifikacioni tempo u pitanju. Danas smo prešli pedeset krugova i mislim da smo dobro pripremljeni za ostatak vikenda“, izjavio je Hulkenberg.

„Danas smo uspeli da ostvarimo zacrtane ciljeve i to je jako pozitivno. Radili smo sa obe komponente guma i mislim da već imamo jasnu sliku kako će se ponašati. Što se bolida tiče, definitivno ima još dosta prostora za napredak, ali ovo je tek prvi dan sezone i ovo mi je bila prva prilika da radim na performansama“, rekao je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Lotus: Pozitivan dan

Ekipa je danas isprobala neke nove delove koji su spremljeni za Melburn.

„Lepo je bilo voziti ponovo na ovoj stazi, a osećaj je bio još bolji s obzirom da nas je i vreme poslužilo. Bolid je danas bio dobar, ceo tim je u dobrom raspoloženju i mislim da imamo potencijal. Nije sve prošlo prema planu, ali to je normalno na uvodnim sesijama u sezoni. Ono što je dobro je da je bolid jako dobar i imao s čime da radimo ovog vikenda“, izjavio je Grosjean.

„Zadovoljan sam kako je prošao današnji dan pošto je bolid veoma jak. Izgubili smo deo druge sesije i ekipa radi na rešenju problema koji smo imali. Uslovi na stazi su se poboljšavali iz kruga u krug. Briving nakon treninga je bio obećavajući i lepo je videti da u timu vlada pozitivna atmosfera“, rekao je Maldonado.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Mercedes: Još uvek tražimo pravi setup

Ni Rosberg ni Hamilton nisu bili potpuno zadovoljni današnjim performansama i pored toga što su dominirali na obe sesije.

„Bio sam veoma zadovoljan tempom u dugim sitntovima, ali u kraćim moram da budem bolji pošto je bilo dosta preupravljanja. Čini se da će borba između mene i Lewisa ponovo biti neizvesna. On je sjajan vozač i moraću na svakoj trci da pronađem idealan setup ako želim da ga pobedim. Ove godine ćemo ponovo imati dobru borbu“, rekao je Rosberg.

„Sa moje strane ima još par stvari na kojima treba da radimo pošto nisam potpuno zadovoljan bolidom. Ipak, to je normalno kada je prvi dan u pitanju. Danas smo potvrdili da imamo prilično dobar tempo, ali ima još brzih bolida i ne možemo olako da shvatimo ostatak vikenda“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Produktivan dan za Williams

Ekipa je danas uspela da prikupi dosta bitnih podataka pred prvu trku.

„Dan je bio veoma produktivan. Felipe je imao tehnički kvar zbog čega je izgubio malo vremena, ali smo uspeli da sprovedemo program do kraja. Bolid je odmah bio dobar, pre svega u dugim stintovima, a gume su bile konstantne i nije bilo mnogo degradacije. Još uvek ima prostora za napredak, a pre svega treba da poradimo na performansama guma u kvalifikacijama. To će nam biti glavni fokus na trećem treningu“, izjavio je Bottas.

„Malo sam razočaran što sam vozio samo na jednom treningu zbog problema sa bolidom, ali takve stvari se dešavaju. Ipak, vozio sam jako bitne krugove jutros i uspeo sam da steknem kakav takav utisak o uslovima na stazi. Takođe je važno identifikovati potencijalne probleme što ranije kako se oni ne bi ponavljali u trci“, rekao je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Toro Rosso: Vozači su obavili dobar posao

Ekipa je bila zadovoljna učinkom svoje nove mlade postave.

„Zadovoljan sam kako je dan protekao. Dugo sam čekao ovaj dan i bio je odličan. Prešli smo dosta kilometara, što je i bio cilj pošto sam novajlija. Sada ćemo pregledati podatke i videti gde možemo da napredujemo“, izjavio je Sainz.

„Jutros smo vozili dosta krugova i to je bilo korisno za mene pošto sam se privikavao na stazu. Prvi trening je bio koristan i mislim da sam se još bolje upoznao sa bolidom. Popodne smo na žalost proveli mnogo vremena u garaži zbog problema sa baterijom. To nije bio najbolji način da završimo dan, ali proverićemo podatke večeras i nadam se da ćemo sutra nadoknaditi izgubljeno vreme“, rekao je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Težak dan za McLaren

Ekipa je i danas imala brojnih problema, ali je situacija delovala malo bolje nego na testovima.

„Nismo vozili onoliko koliko smo hteli, ali balans nije bio loš. Zbog malo krugova na prvom treningu nismo imali početni setup za drugu sesiju. Ipak, uspeli smo tokom popodneva da još malo popravimo balans, ali i dalje imamo nekih problema koje moramo da rešimo. Znamo da neće biti lako i nadam se da ćemo uz naporan rad uskoro biti konkurentniji“, rekao je Button.

„Propustili smo dosta na prvom treningu, a onda sam na početku drugog izleteo i oštetio bolid. Pokušao sam da kočim kasnije u krivini 6 i izgubio sam zadnji kraj na ulasku u krivinu. Greška je definitivno sa moje strane i izvinjavam se ekipi. Ono što je pozitivno je da je osećaj u bolidu dobar. Nismo dovoljno brzi, ali mislim da smo blizu optimalnog balansa. Nadam se da će na trećem treningu biti bolje i da ćemo sa malo više samopouzdanja dočekati kvalifikacije“, izjavio je Magnussen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Sauber skratio današnji program

Zbog čekanja na odluku Vrhovnog suda Viktorije u slučaju Van der Garde, ekipa je učestvovala samo na drugom treningu.

„Imali smo solidan početak vikenda i šteta je što smo imali mehanički kvar koji nas je primorao da ranije završimo dan. Ipak, tokom vremena koje sam proveo na stazi sam uspeo da sastavim jedan duži stint na srednje tvrdim gumama. Popravljao sam vremena iz kruga u krug i osećaj u bolidu je bio dobar. Nisam imao priliku da probam meku komponentu, ali mislim da nije sve tako loše“, izjavio je Ericsson.

„Drugi trening je bio jako važan za mene pošto sam po prvi put vozio na ovoj stazi. Imam jo dosta toga da naučim, ali sam zadovoljan sesijom. Mogli smo da vidimo kako se bolid ponaša i da prikupimo neke vredne podatke. Mislim da svakako imamo još dosta prostora za napredak“, rekao je Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Raikkonen i Vettel zadovoljni učinkom

Vozači Ferrarija veruju da će se kvalitetan posao koji je tim uradi preko zime isplatiti.

„Bio je ovo tipičan petak. Na prvom treningu sam loše vozio i nikako nisam mogao da sastavim krug. Napravili smo neke promene pre početka rada na dugim stintovima i osećaj je bio mnogo bolji. Ako sada uspemo da sve lepo pripremimo i sastavimo dobar brzi krug, mislim da će sve biti u redu. Dan je bio pozitivan i moram da kažem da se osećaj nije promenio u odnosu na testove. Kompletan paket je bolji, ali ovo je trk petak i imamo pred sobom još posla“, izjavio je Raikkonen.

„Dan je bio dobar i nismo imali nikakvih problema. Čini se da se rad tokom zime isplaćuje kako na stazi, tako i u fabrici u Maranellu. Odavno nisam imao ovako jednostavan petak bez mnogo drame i problema. Što se performansi tiče, logično je da je situacija bolja što ste bliži vrhu tabele, ali ovo je tek prvi dan i dovoljno sam dugo u Formuli 1 da znam da vremena od petka ne moraju ništa da znače. Mercedes je svakako van domašaja, ali svaki tim i vozač streme ka tome da budu na vrhu i mislim da možemo biti zadovoljni onim što smo postigli danas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Red Bull gubi strpljenje sa Renaultom

Helmut Marko i Christian Horner su danas kritikovali Francuskog proizvođača motora.

Čelni ljudi Red Bulla počinju da gube strpljenje sa Renaultom, a nakon slabe 2014., u ovoj sezoni se očekivao značajan napredak.

Ekipa je danas imala problem sa Ricciardovim motorom i morala je da ga zameni. Na sreću, problematičnu jedinicu je moguće popraviti. Ipak, Doktor Helmut Marko je u današnjem intervjuu nagovestio da partnerstvo Renaulta i Red Bulla ostaje na klimavim nogama.
                        “Motor se pokvario posle 50 kilometara. Imaćemo sastanak u sredu u Engleskoj. Oni koji su odgovorni za Renaultov projekat u F1 još uvek nisu ovde na stazi. Oni dolaze večeras, ali ne sme ovo da nam se događa”, izjavio je Marko za Austrijsku televiziju ORF.
                        “Sve vreme slušamo obećanja da će sledeći put biti bolje, da su rezultati testova ohrabruući. Međutim, neshvatljivo je da se motor pokvari posle 50 kilometara. Sa svim specifikacijama motora koje smo probali ove zime smo imali velike probleme sa voznim osobinama. Želeli smo napredak, a napravili smo korak nazad. Zaostatak za vodećima je sada zastrašujuć”, dodao je on.
                        Vidno besan nakon slobodnih treninga je bio i šef tima Christian Horner koji je kratko prokomentarisao situaciju: “Snaga koju dobijamo iz novog motora nije ništa veća od one koju smo imali na poslednjoj trci prošle sezone u Abu Dabiju.”

Comment

• Cp6uH
                          CBC Senator XXL
                          • 22.09.2008
                          • 553
                          • Beograd
                          • Corolla TSn

Comment

• Cp6uH
                            CBC Senator XXL
                            • 22.09.2008