F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Gledalac pretrčao stazu za vreme treninga u Kini

Tokom drugog treninga jedan gledalac pretrčao je stazu.

Izgleda da je ovaj čovek prošao između obezbeđenja, prešao preko staze i otišao do pivola Force Indije. Na kraju, gledalac završio je u Ferrarijevoj garaži i zahtevao da provoza Vettelov ili Raikkonenov bolid pre nego što ga je obezbeđenje uhvatilo. Ambiciozno, nema šta ...

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Alonso: Možemo do Q2

Španac veruje da je njegov tim sada u poziciji da može da se nada borbi za prolazak među šesnaest najboljih.

„Jenson jeste danas imao deseto vreme, ali ne očekujemo prolazak u Q3. Analiziraćemo vremena pošto znamo da svi petkom koriste nešto manje snage nego inače. Kod nas to nije slučaj, tako da definitivno nećemo napredovati na tom polju. Mislim da je prolazak u Q2 realan i polako se približavamo bolidima iz sredine poretka. Nismo očekivali preveliki korak ovde, ali lepo je videti da smo i dalje na dobrom putu. Sutra će biti teže, ali do sada je sve prošlo kako treba“, rekao je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Zadnje krilo krivo za Massin udes

Williams je potvrdio da je problem sa zadnjim krilom dovelo da udesa Felipea Masse.

Brazilac je jutarnju sesiju završio na desetom mestu, ali je tokom drugog treninga zbog incidenta izgubio dosta vremena.

"Okretanje je uzrokovano jer su se elementi zadnjeg krila zaglavili, što je sa druge strane bilo lako za popravku na Valtterijevom bolidu." kazao je Rob Smedley.
        "Prva sesija bila je po planu, ali smo na drugoj imali problema sa zadnjim krilom. Izgubio sam dosta vremena ali uspeli smo da sprečimo ovaj problem kod Bottasa. Sutra ću morati da nadoknadim izgubljeno vreme." kazao je Massa.
        "Za mene ovaj bio normalan petak koji je prošao bez greške. Novi delovi koji smo doneli dobro su radili i sada smo brži na nekim delovima staze. Ove temperature nam bolje odgovaraju nego u Maleziji i nadam se da ćemo imati dobre kvalifikacije i trku." kazao je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Ricciardo: Idemo u dobrom smeru

Australijanac je bio zadovoljan nakon prvih slobodnih treninga u Kini.

„Današnji dan je bio dobar. Uspeli smo da sprovedemo plan do kraja i tempo je bio dobar. Imamo nekoliko novih aero delova, a voznost motora se poboljšava. Definitivno smo napredovali i to je ono što smo tražili“, izjavio je Ricciardo.

„Trenutno istražujemo šta se dogodilo sa kočnicama. Jednostavno nisam mogao da zaustavim bolid. Sve je bilo u redu do tog momenta. Šteta je što nisam završio dugi stint, ali delovi koje smo doneli ovde definitivno deluju dobro“, rekao je Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Vozači Saubera zadovoljni današnjim učinkom

I Ericsson i Nasr imali su pozitivan dan na stazi u Šangaju.

"Ovo je bio solidan dan. Odradio sam puno krugova i završio svoj program. Mislim da se dobro ne snalazim u trenucima kada se bolid nalazi na svežim gumama, jer kada koristim stare pneumatike moja vremena su sasvim konkurentna. Sada ostaju sitna podešavanja na bolidu koja će biti ključna pred kvalifikacije." kazao je Marcus Ericsson.

"Za mene, ovo je bio dobar dan. Zadovoljan sam jer smo rešili probleme iz Malezije. Novi delovi dobro rade i sada ostaje da finaliziramo setup pred kvalifikacije. Mislim da imamo dobre šanse da ponovo dođemo do poena." rekao je Felipe Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Force India: Zadovoljni smo trkačkim tempom

Ekipa je danas imala skoro savršen dan.

„Današnji dan je prošao bez poteškoća. Većina posla je bila vezana za gume i balans bolida. Jutros smo uspeli da testiramo i neke nove stvari i inženjeri će večeras svakako imati puno podataka za obradu. Mislim da definitivno ima nekih interesantnih stvari u pogledu budućnosti. Ima još dosta posla, ali prioritet nam je da razradimo pravu strategiju za trku“, izjavio je Hulkenberg.

„Današnji dan nije bio jednostavan za mene. Popodne je bilo problema, ali su barem uslovi na stazi bili konstantni. Morali smo da prekinemo moj prvi brzi krug na mekoj gumi zbog Massinog izletanja, a po povratku na stazu sam se našao u gužvi. Zato ćemo na trećem treningu morati da posvetimo pažnju kvalifikacionom tempu, dok smo sa druge strane zadovoljni dugim stintom na srednje-tvrdoj gumi“, rekao je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Manor pozitivno započeo i vikend u Kini

Ekipa je za svoje standarde danas imala odličan dan.

„Današnji dan je bio dobar za mene i osećaj u bolidu je znatno bolji i mogu sve više da pritiskam. Dopada mi se kako se naš tempo trenutno razvija i svaki novi setup donosi novo poboljšanje. Jedva čekam da sutra nastavimo sa radom i pripremama za kvalifikacije“, rekao je Merhi.

„Ukupno gledano, dan je bio odličan, mada je frustrirajuće što nas je popodnevni problem sa elektronikom omeo baš u trenucima kada smo hvatali pravi ritam. Ipak, ekipa je brzo otkrila problem i mogao sam da se vratim na stazu. Nisam stigao da probam meku gumu, ali znaci su obećavajući i nadam se da ćemo i sutra nastaviti u dobrom ritmu“, izjavio je Stevens.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Solidan dan i za vozače Lotusa

Danas je svoj debitanski nastup imao i treći vozač tima Jolyon Palmer.

"Jedva sam čekao da sednem za volan E23 bolida tokom trkačkog vikenda i mislim da nisam razočarao. Staza je bila previše klizava, tako da sam morao brzo da je naučim ali sam zadovoljan sa 15. mestom. Bio sam u prilici da izvezem dosta krugova kao i da se što bolje upoznam sa karakteristikama bolida." kazao je Jolyon Palmer.

"Naravno da niko ne voli kada mora da presedi neku sesiju, ali sam zato imao dobro poslepodne. Odradio sam dobar broj krugova i imam dobar osećaj. Ostale su nam neke oblasti gde možemo da se popravimo ali sve u svemu ovo je bio dobar start za nas." dodao je Roman Grosjean.
                  "Nisam bio 100% srećan bolidom, ali samo napravili lep pomak što se tiče setupa. Vremenski uslovi za nas su odlični i nadamo se da će oni ostati isti tokom vikenda. Staza je zabavna za vožnju, dosta je zahtevna i nadam se da ćemo sutra imati dobre kvalifikacije." rekao je Pastor Maldonado.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Hamilton: Papirologija odlaže potpisivanje ugovora

Aktuelni šampion kazao je da ove nedelje neće potpisati novi ugovor sa nemačkim timom.

Britancu na kraju ove godine ističe ugovor sa Mercedesom a već duže vreme pregovara o produžetku saradnje, kazao je da je stavljanje parafa na papir samo formalnost.
                    "Trebalo je da sav posao bude odrađen ove nedelje. Sve je 99.6% gotovo." kazao je Hamilton.
                    Ipak, on je kazao da je papirologija učinila svoje i da je zbog toga nastalo odlaganje u potpisivanju ugovora.
                    "Mislim da se to ove nedelje neće desiti." kazao je Lewis na pitanje da li će ugovor biti potpisan ove nedelje. "Na prošloj trci sam rekao da će sve biti gotovo za nedelju dana, ali prvi put sam sebe zastupam i po nekoliko puta moram da pročitam svih 80 strana. To je puno posla i sada sve je na advokatima."

Comment

• Cp6uH
                      CBC Senator XXL
                      • 22.09.2008
                      • 553
                      • Beograd
                      • Corolla TSn

Najbrži sektori 1. HAM 25.1sec 2. HAM 28.6sec 3. ROS 41.9sec

Comment

• Cp6uH
                        CBC Senator XXL
                        • 22.09.2008
                        • 553
                        • Beograd
                        • Corolla TSn

Comment

• Cp6uH
                          CBC Senator XXL
                          • 22.09.2008
                          • 553
                          • Beograd
                          • Corolla TSn

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Nesuglasice između vozača Mercedesa oko srednjeg dela trke

Nico Rosberg je optužio Hamiltona da ga je namerno usporavao kako bi se Vettel približio. Hamilton odbacuje optužbe.

Hamilton je na konferenciji nakon trke pričao o tome kako je kontrolisao tempo kako bi gume izdržale neophodan broj krugova pre prelaska na srednje-tvrdu komponentu. On je samo krug pre odlaska u boks postavio najbrži krug, a Rosberg nije bio zadovoljan Hamiltonovom strategijom.

„Interesantno je da si razmišljao samo o sebi i da si svojim potezima kompromitovao moju trku. Takvom vožnjom smo dozvolili Vettelu da se približi i dobije priliku da me ranijim pit stopom preskoči. Zato sam morao odmah da ga pokrivam. To usporavanje nije bilo neophodno i koštalo me je mnogo vremena. Morao sam zbog toga ranije u boks i moje gume su bile u očajnom stanju na kraju pošto smo morali da produžimo zadnji stint“, izjavio je Rosberg.
                            „Nisam nikoga usporavao. Nisam gledao u retrovizor i pokušavao da usporim Nica i približim ga Vettelu. Da je hteo da mi se približi i pretekne me, mogao je to da uradi. Sve vreme je bio 4-5 sekundi iza mene. Ni u jednom trenutku nije bio dovoljno blizu i ne vidim u čemu je problem. Radio sam ono što je tim tražio od mene i ne bi trebalo da bude nikakvih nesporazuma“, rekao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Hulkenberg: Razočaravajuća trka

Nemac kaže da nije siguran šta je tačno prouzrokovalo kvar na njegovom menjaču zbog čega je odustao sa VN Kine.

„Definitivno se nešto loše dogodilo u kutiji menjača. Nisam siguran šta se tačno dogodilo. Jednostavno sam izgubio sve brzine i morao sam da parkiram bolid. Nije bilo prijatno, ali šta je tu je. Osećaj u bolidu je bio u redu. Bio sam iznenađen što sam držao priključak za Toro Rossom i Lotusom na startu. Ipak, razočaran sam načinom na koji se moj dan završio“, izjavio je Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Maldonado: Sve je išlo naopako

Venecuelac je objasnio da je nekoliko nesrećnih situacija imalo posledice na njegovu trku.

„Sve je krenulo nizbrdo na ulasku u boks. Blokirao sam prednji točak na zaokretu ka pit-laneu i videli smo šta se dogodilo. Nisam očekivao to i potpuno sam upropastio trku. Borba između mene i Jensona je bila dobra i nisam očekivao da će doći do kontakta. Mislim da je promašio kočenje i našli smo se potpuno van trkačke linije. Sa druge strane, ovo je bila prva trka u kojoj smo bili bliži ljudima ispred sebe i definitivno imamo potencijal. Moramo malo da popravimo kvalifikacije, ali trkački tempo je sasvim dobar“, izjavio je Maldonado.

Comment

Working...
                                X