F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Vettel, Kvyat i Ricciardo posvetili trku pokojnom Bianchiju

Nemac je danas ostvario drugu pobedu u sezoni i prvu u svojoj karijeri na Hungaroringu.

„Ovo je neverovatan dan, ali ova pobeda je za Julesa. Bila je ovo jako teška nedelja za sve nas, a posebno ljude u Ferrariju i naše navijače pošto smo znali da bio na putu da postane član naše porodice u budućnosti“, rekao je Vettel.

„Ovo je teška godina za nas i ova trka je bila teška, ali smo zaslužili ovo. Ljudi su mi stalno tokom karijere govorili da se borim do kraja i danas sam konačno shvatio šta to znači. Ovaj rezultat pre svega posvećujemo Julesu i njegovoj porodici. Izgubili smo sjajnog prijatelja i velikog vozača“, rekao je Kvyat.
    „Danas sam dao svoj apsolutni maksimum i mislim da bi se Julesu dopala današnja trka. Prošlo je dosta vremena. Sezona je duga za nas i ovaj podijum sam zaradio za Julesa“, dodao je Ricciardo koji je danas tokom trke imao tri ozbiljna kontakta sa drugim vozačima.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Hamilton: Leteo sam na sve strane

Britanac je prihvatio odgovornost za katastrofalnu trku koju je danas imao u Mađarskoj.

„Leteo sam na sve strane. Ne mogu da objasnim šta je bilo. Jednostavno su moje performanse danas bile katastrofalne. Pravio sam i greške i verovatno nisam bio dovoljno skoncentrisan. Pritiskao sam i nisam se predavao. Međutim sve vreme sam pravio i pogrešne odluke i svakako mogu da naučim dosta od ove trke. Svakako je ovo jedna od mojih najgorih trka, ali to može da se dogodi svakome“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Rosberg: Ostao je gorak ukus posle trke

Nico Rosberg nije uspeo da zabeleži podijum na današnjoj trci.

"Za mene do 64. kruga sve se odvijalo kako sam i želeo. Sport ume ponekad da bude jako težak i to je tako, danas sam izgubio dosta poena. Imao sam incident sa Riccardom i mislio sam da sam ja taj koji se nalazi na idealnoj liniji. On je jednostavno kasno kočio, gde je na izlasku iz krivine njegovo prednje krilo zakačilo moju zadnju gumu. Posle ovakve trke želim da što pre odem na odmor. Ostao mi je gorak ukus posle ovog vikenda." izajvio je Nico Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Maldonado: Sudije su bile jako stroge

Venecuelac je danas tokom trke zaradio više kazni zbog incidenata sa drugim vozačima.

„Bilo je teško danas i čini mi se da su sudije vile jako stroge. Bili su u pravu u vezi kazni, ali mi se čini da je kriterijum drastično promenjen pošto su nas ranije puštali da budemo malo agresivniji. Razočaran sam rezultatom. Mučio sam se na srednje-tvrdim gumama, a onda ni strategija nije dala onakav rezultat kakav smo očekivali“, izjavio je Maldonado koji je nakon trke dobio dva kaznena boda na svojoj super-licenci.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Alonso prezadovoljan rezultatom u Mađarskoj

Španac je nakon što je profitirao odustajanjima drugih vozača, opisao peto mesto kao pravi mali poklon za ekipu McLarena.

„Peto mesto je neverovatno. Trka je na momente bila haotična i iskoristili smo prilike koje su se ukazale. Ovo je pravi mali poklon za nas počto u ovom trenutku nismo preterano konkurentni. Ovo nije bio lak vikend, a imali smo i minut ćutanja pre trke što je takođe bilo teško. Odmah nakon toga smo morali da uskočimo u bolide i vozimo. Nas dvadesetoro ima veliku strast prema ovom sportu, a takav je bio i Jules. Prava je privilegija trkati se i odati mu počast jednom ovako dobrom trkom“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Katastrofalna trka za Williams

Britanski tim nije ispunio ni svoja ni očekivanja svojih fanova na VN Mađarske.

„Ovo je bio dan pun izazova. Dobio sam kaznu na početku trke, a onda sam bio zaglavljen iza sporijih vozača na srednje-tvrdim gumama. Tim danas nije osvojio ni bod što je udarac u pogledu borbe za drugo mesto u šampionatu konstruktora“, izjavio je Massa.

„Ovo je bio razočaravajući dan. Na početku trke smo imali tempo koji je bio onakav kakav smo očekivali. Imali smo priliku za bodove, ali nam je pukla guma u pogrešnom trenutku i od tog momenta smo se dosta mučili. Važno nam je da što pre zaboravimo ovaj vikend i dođemo sveži u Belgiju“, rekao je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Hulkenberg: Bolid je pre loma prednjeg krila malo zavibrirao

Vozač Force Indije doživeo je težak udes na VN Mađarske.

Nico Hulknebreg uspeo da izađe nepovređen iz ovog udesa kada se na starnom-ciljnom pravcu odlomilo prednje krilo koje se podvuklo ispod bolida.

"Štata je što smo izgubili priliku da zabeležimo dobar rezultat. Nisam imao puno upozorenja da će se ovo desiti, ali neposredno pre loma bolid je malo zavibrirao. Sam čin udesa nije bio tako jak jer je na tom mestu staza bila dobro obezbeđena."
                "Sve do udesa trka je bila dobra za mene. Imao sam dobar start i trkao sam se protiv Red Bullova, što znači da smo napravili korak napred sa našim bolidom B specifikacije. Sada moramo odraditi analizu kako bi utvrdili zašto je došlo do ovog loma." izjavio je Nico Hulkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Sauber: Bitan bod za ekipu

„Marcus Ericsson je danas uspeo da dođe do desete pozicije na VN Mađarske.

„Lepo je što smo uzeli bar bod na stazi koja generalno ne odgovara našem bolidu. Start nije bio idealan, ali sam se odmah osećao dobro u bolidu i mogao sam da pritiskam. Strategija je odradila svoje i zadovoljan sam što u dobrom raspoloženju idemo na letnju pauzu“, izjavio je Ericsson.

„Jedanaesto mesto je bolji plasman nego što smo očekivali. Ekipa je dobro sprovela strategiju u delo, ali sam ja ponovo bio zaglavljen u saobraćaju i to me je koštalo dosta vremena. Marcus je obavio dobar posao i doneo timu novi bod, a i ja sam bio blizu prvih deset. Danas smo dali svoj maksimum i jedva čekam da se vratimo na stazu za četiri nedelje“, rekao je Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Verstappen iznenađen četvrtim mestom

Mladi Holanđanin je ostvario ubedljivo najbolji plasman u karijeri na VN Mađarske.

„Neverovatno! Četvrto mesto je sjajan rezultat i nemam reči. Nisam očekivao da će biti ovako nakon slabog starta. Ipak, izbegao sam nevolje i tokom drugog stinta je sve bilo odlično. Dobro sam se osećao u bolidu, a vozači iza mene me nisu sustizali. Bilo je puno dešavanja nakon što se vozilo bezbednosti povuklo. Malo sam oštetio i prednje krilo, a imao sam i kaznu. Da kraja sam konstantno postavljao pitanje svom inženjeru u vezi pozicije na stazi i kada mi je rekao da sam četvrti, nisam mogao da verujem. Jako sam srećan i zahvaljujem se svima u timu na današnjem naporu“, rekao je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Teška i emotivna trka za vozače Manora

Ova vozača tima ovu trku posvetili su tragičnom nastradalom Julesu Bianchiju.

"Danas je bio veoma težak dan za sve nas. Tim je odradio dobar posao ali trka nije bila baš najlakša. Imao sam dobar start i našao sam se ispred oba Saubera a takođe vodio sam borbu i sa Grosjeanom. Zbog određenih problema morao sam ranije na servis što je izmenilo našu strategiju. Mislim da je dobar rezultat što smo završili na 15. i 16. mestu i verujem da je to ono što je Jules i tražio." kazao je Roberto Merhi.

"Ovo je bio težak vikend za sve u timu, ali možemo biti ponosni na posao koji smo obavili. Roberto i ja smo imali nekoliko bitki danas, ali smo kasnije se odlučili za različite komponente gume. Ja sam u određenom momentu primetio vibracije na zadnjem kraju pa je tim tražio da odem od boksa kako bi se taj problem ispitao. Sada ostaje da se dobro odnorimo i spremni odemo u Belgiju." kazao je Will Stevens.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Bernie: Renault odlučuje o Lotusu do kraja nedelje

Vlasnik F1 konkretno je objasnio kako su izgledi za preuzimanje tima realni i veliki, ali da su problem velika dugovanja Lotusa

Pregovori između ove dve strane su u toku već neko vreme, a očekuje se donošenje odluke od strane šefa Renaulta Carlos Ghosna u toku ove nedelje, nakon razmatranja još niza opcija.
                        Situacija je dosta komplikovana jer većina dugova tima predstavlja u stvari kredite svog glavnog deoničara GENII grupacije.
                        Jedan od verovatnih scenarija podrazumeva ulazak Renaulta kao posebnog tima, s' tim što bi koristio logistiku, resurse i fabriku tima iz Enstona, ali ne bi preuzeo i ime tima koji je u F1 krenuo još kao Toleman, davne 1981.godine.
                        To se poklapa i sa produžavanjem roka za prijave za narednu sezonu koji je FIA pomerila do kraja ove nedelje kad bi i Ghosn trebalo da donese odluku.
                        Lotus je u međuvremenu pod velikim pritiskom da reši svoja finansijska potraživanja. Primer-Pirelli im je u Mađarskoj gume odobrio samo 50 minuta pre početka FP1, jer je tada uplaćen novac za dug prema ovom dobavljaču.
                        "Mi postepeno sortiramo stvari" kaze Bernie." Do kraja nedelje ćemo znati rešenje situacije."
                        "Tada ćemo znati hoće li ih Renault preuzeti, ili već šta drugo."
                        "Plan B ne postoji, tako da ne znam šta će se desiti ako Lotus ne bude preuzet od strane Renaulta."
                        Po njegovom stavu, ako i preuzme Lotus, Renaultu neće biti priznate beneficije za minuli rad u F1 i na onovu toga neće biti pokrenute automatske uplate na njihov račun.
                        "Oni moraju uraditi ono što i drugi rade. Oni ne kupuju igrače, oni kupuju tim. Sigurno da će biti bolje za F1 da oni grade svoj put, nego neki manji, privatni tim, koji kupuje njihove motore" decidan je Ecclestone.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Odluka o Kimiju posle letnje pauze

U Ferrariju su odlučili da raspravu o Raikkonenu pomere za nastavak sezone

Po Scuderiji, na prvom mestu su poboljšanja performansi. Posle toga, na red dolazi rasprava o vozačima u timu.
                          Raikkonen se nada aktiviranju opcije iz svog ugovora sa Ferrarijem za 2016. mada je sigurno da i do njega dolaze odjeci o potpisivanju ugovora tima "Propetog Konjića" sa njegovim zemljakom Valtteri Bottasom.
                          Bilo kako bilo, šef tima Maurizio Arrivabene je novinarima decidno precizirao kako postoje dosta bitnije stvari u ovom trenutku. Na pitanje novinara da li će odlučiti o Kimiju tokom letnje pauze, sledio je njegov odgovor:
                          "Zašto? Recite mi zašto, kad i same reči "letnja pauza" znači da tad nema ni rada, ni pregovora, pa čak ni razmišljanja o samom poslu. Tada imate plivanje, penjanje ili vožnju biciklom. Ako radite neke druge stvari, onda to nije odmor. To je posao."

Nakon što je Vettel briljirao u Madarskoj, tim iz Maranella sada je nestrpljiv da dočeka nastavak sezone, kako bi mogao isporučiti još kvalitetniji bolid svojim vozačima. I iako Raikkonenov ugovor ostaje tema broj jedan u padoku, Arrivabene smatra kako bi tim trebao brinuti samo o poboljšanju performansi bolida:
                          "Zanimljivo je to, da mi uvijek kažete kako dajem isti odgovor na vaše pitanje" rekao je on novinarima", a ne razmišljate da me vi uvek isto pitate."
                          "Ali kao što sam rekao i prošli put, Kimi je odvezao sjajnu trku. Imao je peh, na koji on nije mogao uticati. Za razgovor o vozačima imamo vremena, sad su bitne performanse."
                          "Opet kažem, stvarno sam razočaran, jer je Kimi imao sjajnu trku. Njih obojica su, nakon starta, izgledali jako moćno."
                          "Ipak, takve stvari se dešavaju. Ponekad vas druga ekipa pobedi radi kvara koji imate na bolidu. Opet, čestitke za Kimija. Odradio je odličnu vožnju i šteta što nismo imali 1-2. To je ipak novi izazov za budućnost, taj 1-2."

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Mercedes zabrinut radi očajnih startova svojih vozača

U nemačkom timu na pomolu je uzbuna, a razlog je više nego slab start na početku trke u Mađarskoj

Po Mercedesu, ovo je jedan podsetnik na onih par godina "krstarenja" njihovih bolida u svetskom šampionatu F1.
                            Nakon pojave velikog problema na startu trke u Madarskoj i furiozne pobede Ferrarija, predsednik Niki Lauda smatra da je vreme za prestrojavanje:
                            "Mi smo bili razmaženi našim pobedama i superiornošču u proteklih godinu i po dana" rekao je Niki za Bild.
                            "Sada imamo popis grešaka koje moramo analizirati i obraditi."
                            Na vrhu liste je sigurno start trke.
                            "Vrlo sam zabrinut" rekao je Toto Wolff, nakon Mađarske. "Ferrarijeva pobeda, ovakva, pokreće celi nered u Mercedesu i sada treba istražiti zašto se to desilo na ovaj način."
                            Što je jos gore za ovaj tim, sledeća trka je u Belgiji i tu do izražaja treba još više da dođe odluka FIA o manuelnoj kontroli kvačila, koje je uvedeno radi povećanja zanimljivosti za gledaoce.
                            Dakle, nakon što su karte promešane u Mađarskoj, stanje u Spa bi moglo biti još neizvesnije i gore po Mercedes.
                            Lewis Hamilton kaze:
                            "Sa nepredviđenim startom, situacija za nas će se sigurno pogoršati. Mislim da je FIA možda podcenila koliko su startovi bitni za trke. Možda će morati ponovo napraviti određene promene što se toga tiče."

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Hakkinen: Vettel je velika pretnja za Mercedes

Finac smatra kako Sebastian ima izglednu priliku da ugrozi dvojac Mercedesa u borbi za šampionsku titulu ove sezone

Sebastian Vettel je punopravni učesnik u trci za naslov prvaka ove sezone. Tako bar tvrdi legenda F1 trka, Mika Hakkinen u izjavi za ugledni Hermes koji je i njegov lični sponzor:
                              "Vettel je velika pretnja. Jednostavno, mi smo tek na pola sezone i ogroman broj bodova je u igri. Sve je moguće i on je toga svestan."
                              "U ovom trenutku radi izuzetno dobar posao i svi to vidimo."
                              Takođe, Hakkinen je u najboljem svetlu pomenuo mladog Rusa, Daniila Kvyata, koji je u Mađarskoj odvezao fantastičnu trku:
                              "Kvyat već sada stavlja pod ogroman pritisak svog klupskog kolegu Ricciarda, što smo mogli videti i u Mađarskoj."

Da napomenemo da je i Ricciardo pominjan prošlih dana, ali u ne baš pohvalnom kontekstu. U svojoj kolumni koju piše za Bild, Nico Rosberg napisao je:
                              "Daniel je fin momak. Ali u Mađarskoj je baš preterao. To je moj stav i iako ga FIA nije kaznila, ja mislim da je debelo prešao granicu fer borbe."
                              Mika je podvukao crtu i izvukao zaključak za kraj razgovora:
                              "Ricciardo je odličan vozač, ali on je očito pod velikim pritiskom u ovom trenutku, pritiskom da odradi svoj posao baš onako kako treba, dok za suvozača ima jednog raspoloženog mladog vozača."

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Honda dodaje još 50 KS

Uoči čuvene trke u Belgiji, britansko-japanski tim priprema još jači i kvalitetniji motor

Pod velikim pritiskom svog britanskog partnera, Honda je morala preduzeti drastične mere u pripremi agregata za naredne trke svetskog šampionata.
                                Rezultat tog rada je novi, za 50 ks jači agregat koji će pokretati McLarenov bolid u Spa.
                                U svetlu toga, španski sportski list "Marca" tvrdi kako će Honda za pojačanje od oko 45 konjskih snaga, potrošiti veći deo, ili sve svoje preostale tokene.
                                Šef tima, Eric Boullier rekao je u Mađarskoj:
                                "Mi za Mercedesom zaostajemo još oko 120 konjskih snaga. Znači, treba nam još nadogradnji na motoru."
                                Do sada, predsednik trkačkog ogranka japanskog proizvođača, Arai, trpeo je ogroman pritisak i to je dovelo do glasina da bi on mogao odstupiti sa ove pozicije. Međutim, dolaskom novog izvršnog predsednika na mesto prvog čoveka uprave, Takahiro Hachigo, on bi trebao ostati na ovoj poziciji, jer su njih dvojica dugogodišnji prijatelji.
                                "Arai je dugogodišnji prijatelj Hachigo, te uživa njegovo neograničeno poverenje" tvrdi više novinskih izvora proteklih dana.
                                Upravo je Arai insistirao kako je Honda napravila ogroman pomak i kako je u Mađarskoj bio prvi put da je motor vozio punom snagom, odnosno bio je "odvrnut" do kraja, kako formulaši vole da kažu.
                                "Nije bilo nikakvih limita, ograničenja i restrikcija. Motor je radio punom parom, čitavu trku" rekao je Arai za agregat novinaru brazliskog UOL Esporte.

Comment

Working...
                                X