F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Kvyat veruje da će borba za treće mesto biti otvorena

Rus se nada da će Red Bull imati dobar vikend nakon obećavajućih rezultata sa današnjih treninga.

„Balans definitivno nije bio savršen i pred nama ima dosta posla. Osim toga, sve je bilo uobičajeno. Čini se da su vremena izjednačena od trećeg mesta pa na dalje, ali nikada ne znate šta će se dogoditi sutra. Mi ciljamo da se borimo za te pozicije i nadam se da će borba za treće mesto ostati otvorena“, izjavio je Kvyat.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Ferrari: Mercedes je danas bio malo brži

Sebastian Vettel priznao je da su vozači Mercedesa danas bili brži.

Vettel je danas bio najbrži vozač Ferrarija gde je na drugom treningu imao sedam desetinki zaostatka za vodećim Rosbergom, ali je ujedno bio iznenadjen tempom koji je pokazao tim Force Indije.

"Moramo da se poboljšamo. Malo samo u zaostatku. Voleo bih da razlika za vodećima bude manja a veća u odnosu na bolide iza svih nas. Force Indija je iznenadjujuće brža a i Red Bull je prikazao dobar tempo. Ipak, zadovoljni smo učinkom ali ostaje da se vidi šta će sutra doneti." kazao je Sebastian Vettel.
      I Kimi Raikkonen dodao je da su Mercedesi bili danas daleko ispred svih.
      "Još nisam video podatke sa današnjeg dana, ali danas je petak i još ne znako u kom smeru će se stvari odvijati. Uvek ima šta da se poboljša, ali je Mercedes bio brži. Potrudićemo se da sutra obavimo dobar posao."

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Button: Samo ćemo sedeti i čekati da nas svi obiđu

Britanac veruje da je pred McLarenom jako težak vikend u Abu Dabiju.

„Ja i Fernando smo danas isprobavali različite stvari pošto smo testirali neka nova rešenja za sledeću sezonu. Sutra će bolid biti drugačiji pošto je današnji dan služio kao test sesija. Obično mi prija vožnja na ovoj stazi, ali danas nije bilo zabavno. Ipak, znamo šta nam je činiti i nadam se da ćemo sutra dobrim delom koristiti njegova podešavanja pošto je bio prilično brz, pre svega u trećem sektoru. Voleo bih kada bi temperature ostale visoke, pošto mislim da razumemo gume bolje od drugih. Međutim, kvalifikacije i trka se voze u hladnijim uslovima tako da od toga nema ništa. Čeka nas težak vikend i današnji dan nije bio savršen, tako da će biti velikih problema sa vozačima koji budu iza nas. Ipak, daćemo sve od sebe“, izjavio je Botton.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Perez: Ovo je najbolji petak u sezoni

Sergio Perez izjavio je da očekuje dobar rezultat na poslednjoj trci sezone.

Meksikanac je na drugom treningu bio najbolje plasirani vozač koji se našao iza dominantnih Mercedesa.

"Današnji dan je bio najbolji petak u pogledu performansi, i to je ono što nas čini srećnim. Ovamo smo došli posle teškog vikenda u Brazilu, ali dobra je stvar što smo razumeli razloge za ovakav rezultat. Tempo na opcijonoj gumi za jedan krug bio je dobar, ali su Ferrari i Red Bull bili malo ispred nas. Sada je to pitanje detalja,a li to je za nas veoma pozitivan rezultat. Biti šest desetinki iza Mercedesa je odlično." kazao je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Massa: Očekivao sam više

Brazilac je očekivao da će Williams biti konkurentniji na današnjim treninzima.

„Svakako sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnji dan, ali očekivao sa bolje rezultate danas. Naše poboljšanje na super mekoj gumi je bilo malo i to moramo da razumemo pre kvalifikacija. Gume nisu bile potpuno spremne za prvi brzi krug i nadam se da ćemo ih sutra bolje zagrevati. Na mekoj komponenti je osećaj bio loš i nisku uspeli da značajnije popravimo situaciju tokom treninga. Sada je teško oceniti koliki ćemo skok napraviti preko noći, ali nadam se da ćemo biti među prvih pet“, izjavio je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Toro Rosso: Nadamo se dobrom rezultatu u Abu Dabiju

Oba vozača tima iz Faence nadaju se da mogu da ostvare dobar rezultat na Yas Marini.

"Prvi trening definitivno je bio dobar za start vikenda. Razumeli smo karakteristike staze koje smo prilagodili našem bolidu i sada radimo na podešavanju balansa. Naravno da nas pozicija na tabeli ne brine jer znamo da imamo dobar tempo. Sličnu situaciju imali smo u Brazilu i na kraju je sve ispalo bolje. Tokom drugog treninga samo smo nastavili sa radom, što se pokazalo da idemo u pravom smeru." izjavio je Max Verstappen.

"Za mene ovo nije bio baš najbolji petak. Imao sam par problema tokom jutra što mi je malo omelo plan. Tokom popodneva sve je to išlo na bolje, ali na 45 minuta do karaja moj motor se isključio. Ovo nije dobar start vikenda za mene ali se ipak nadam dobrom rezultatu." dodao je Carlos Sainz.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Pomešani utisci u Lotusu

Grosjean i Maldonado su imali potpuno različite utiske nakon prvog dana trkačkog vikenda u Abu Dabiju.

„Bio je ovo frustrirajući dan pošto sam prvi trening propustio jer je Jolyon bio u bolidu, dok sam na drugom zaostajao više nego što sam očekivao. Imamo dosta posla oko podešavanja bolida. Svi u timu su puno radili i proteklih 36 sati i želim da im sutra uzvratim dobrim rezultatom“, izjavio je Grosjean.

„Danas je sve prošlo po planu i napravili smo dobar napredak. Tačno znamo u kom smeru želimo da krenemo sa setupom. Danas nije bilo mnogo iznenađenja za nas i zadovoljni smo zbog toga i čekamo sutrašnji dan“, rekao je Maldonado.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Sauber: Danas smo isprobavali puno toga

Za švajcarski tim ovo je bio dan pun izazova.

"Ovo je bio baš naporan dan za sve nas. Pokušavali smo sa različitim podešavanjama, jer su se uslovi na stazi dosta menjali. Naročito je bilo teško na drugom treningu da nađemo pravi setup. Ostaje nam da preko noći analiziramo podatke kako bi se što bolje pripremili za sutra." izjavio je Marcus Ericsson.

"Tokom jutra odradili smo neka aero merenja kako bi sakupili određene podatke. Zbog određenih promena temperatura morali smo da napravimo i različita podešavanja na bolidu. Mislim da nismo dovoljno radili na gumama, što će na biti na listi zadataka za sutra. Imamo još prostora da napredujemo." rekao je Felipe Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Rosberg najbrži na trećem treningu Yas Marini

Nico Rosberg imao je najbrže vreme na poslednjem treningu u ovoj sezoni.

Pred početak poslednjeg treninga u ovoj sezoni, vremenski uslovi bili topli za jedno popodne na Yas Marini. Temperatura vazduha bila je 27 a staze 33 stepena.

Prvo vreme na današnjem treningu zabeležio je Felipe Nasr, koji je štopericu zaustavio na 1m46.061s. Sergio Perez je u ranim minutima potvrdio dobru formu sa jučerašnjih treninga, pa je tako došao do prvog mesta sa vremenom od 1m44.306s, sve dok se na stazu nije pojavio Kimi Raikkonen koji je bio brži od Meksikanca za skoro čitavu sekundu.
                    Ipak, Finac je držao prvu poziciju sve do izlaska Lewisa Hamiltona na stazu. Novi-stari šampion zabeležio je krug od 1m43.078s što ga je dovelo do prvog mesta. U tim momemntima vozači Meredesa i Ferrarija delili su prva četiri mesta, dok je Daniel Ricciardo zauzimao petu poziciju.
                    U samom finišu vozači su monitirali super meke pneumatike, što je označivalo početak simulacije kvalifikacionih krugova. Na ovaj način Rosberg je na 10 minuta do kraja došao do prvog mesta sa vremenom od 1m42.196s. Izgleda da se timu Force Indije sviđa ova staza, pa je tako Sergio Perez zabeležio još jedan dobar plasaman sa četvrtim mestom, a ispred njega našli su se Nico Rosberg, Lewis Hamilton i Sebastian Vettel.
                    Daniel Kvyat nije uspeo da zabeleži krug jer je imao problema sa elektronikom na bolidu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Horner: Našli smo motor ali ne mogu još ništa da vam kažem

Christian Horner potvrdio je da je njegov tim našao dobavljača agregata za narednu sezonu.

"Mi ćemo se i naredne godine takmičiti u ovom šampionatu, jer smo potpisali ugovor sa dobavljačem motora, ali vam još ne mogu ništa reći, niti o kome se radi." kazao je šef Red Bulla.

Priča se da je to najverovatnije Renault u kombinaciji sa još nekim partnerom. Francuski proizvođač još nije potvrdio kupovinu Lotusa pa zbog toga i Red Bull kasni sa objavom dobavljača agregata. Ovaj novi ugovor između tima iz Milton Kinsa i kompanije iz Vira trebalo bi da važi do kraja 2016. godine.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Mercedes se žalio FIA-i zbog Ferrarija i vazdušnog tunela

Nemački tim tražio je objašnjenje od FIA-e o načinu korišćenja vazdušnog tunela koji je tim iz Maranela posuđivao ekpi Haas.

Predstavnici Mercedesa su se tokom ovog vikenda susreli sa zvaničnicima FIA-e, gde su razgovarali o pitanju korišćenja vazdušnog tunela, pre svega misleći na Ferrari. Kako bi FIA što brže rešila ovo pitanje, zvaničnici ovog tela su u ovu diskusiju uključili i ostale timove sa namerom da reše ovo pitanje pred početak sutrašnje trke.

Ovaj dokumenat je poslat i svim medijima, gde se ne navodi niti spominje niti jedan tim, ali se prema nekim navodima misli da vezu između Ferrarija i novog tima iz SAD. Naime, korišćenje vazdušnog tunela je sada regulisano i za to postoje jasno definisana pravila a Mercedes sumnja da je Ferrari u trenucima kada je posuđivao svoju labaritoru Haas timu na neki način uspeo da dođe do određenih podataka.
                        "Mi smo samo pitali za pojašnjenje pravila i nisamo spominjali niti jedan tim. Tražimo neke odgovore za koje još nismo sigurni i mislim da bi bilo lepo da svi znaju kakva je tu situacija." kazao je šef mercedesa Toto Wolff.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Rosberg došao do svoje šeste uzastopne pol pozicije

Nico Rosberg zabeležio je najbolje vreme i na kvalifikacijama za VN Abu Dabija.

Uz lagani sumrak na ostvru Jas, vremenski uslovi su polako zahladeli, pa je tako temperatura vazduha bila 26 a staze 30 stepeni.

Odmah na početku treninga većina vozača je zagrizla stazu a prvo vreme beleži Daniel Riccardo od 1m43.401s. Hamilton je na iznenađenje svih od samog početka montirao super mekumu gumu, pa je logično da je iz toga proizišao i najbrži krug od 1m40.974s. U stopu ga je pratio Nico Rosberg a iza njih našao se Kimi Raikkonen.
                          Već u drugom pokušaju, odnosno samom finišu, većina vozača na stazi koristila je super meke gume. Svi osim Mercedesovih vozača i Kimija Raikkonena su morali ponovo da izadju u borbi za plasman, pa su tako vozači Force Indije uspeli da dođu do trećeg i četvrtog mesta. Ricciardo i Kvyat zauzeli su petu i osmu poziciju dok je Sebastian Vettel ovu sesiju završio već u Q1 jer je odustao od svog brzog kruga. Pored njega put u Q2 nisu izborili Alonso, Ericsson, Stevens i Merhi.
                          U drugom segmentu kvalifikacija oba vozača Williamsa zauzeli su prve dve pozicije, ali se za veoma kratko vreme u toj formaciji na istom mestu našao Mercedes. Hulkenberg i Perez su idalje nastavili da se bore za treće mesto koje je do sredine Q2 pripadalo Danielu Ricciradu. U završnim trenucima drugog dela Kimi Raikkonen je uspeo da se domogne trećeg mesta, dok je Roman Grosjean morao da zbog problema parkira bolid pored staze. Na karju vizu za Q3 nisu imali Vestappen, Button, Maldonao, Nasr i Grosjean.
                          Vozači Force Indije su rešili da prvi krenu u završnom delu kvalifikacija, ali je Nico Rosberg veoma brzo došao do prvog mesta isred svog timskog kolege, Pereza i Raikkonena. U samom finišu Nico Rosberg uspeo je da odbrani svoju pol poziciju od starne Lewisa Hamiltona dok je na trećem mestu bio Kimi Raikkonen. Sergio Perez zauzeo je odlično četvrto mesto ispred Daniela Riccarda Valtterija Bottasa i Nica Hulkenberga.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Raikkonen: Ne verujem da imamo prednost sa gumama

Finac je nakon osvajanja trećeg mesta u kvalifikacijama rekao da nije siguran da Ferrari bolje koristi gume od Mercedesa.

„Ne verujem da će nam biti lakše. Na kvalifikacijama su super-meke gume bile odlične, ali juče na prvom i danas na trećem treningu nikako nisam mogao da sastavim dobar krug sa njima. Uslovi se konstantno menjaju i u noćnim uslovima deluje da gume dobro rade. Tek treba da odlučimo kakva će nam strategija biti sutra“, izjavio je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Rosberg: Trenutno sam brži od Lewisa

Nemac je danas došao do šeste uzastopne pol pozicije, i tvrdi da mu je mali napredak omogućio da konačno bude konstantno brži od Hamiltona.

„Razlike su uvek bile male. Ranije su bile u njegovu korist, a sada su u moju. Zadovoljan sam zbog toga i srećan sam što sam ponovo na pol poziciji. Jednostavno sam napravio određeni napredak. Svakako nisam izmislio ništa novo što me je učinilo bržim. Svakako želim da pobedim sutra jer bi to bio odličan podstrek za tim u pogledu sledeće sezone, ali i za mene“, izjavio je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Vettel: Nije bilo problema već smo doneli pogrešnu odluku

Sebastian Vettel kazao je da nije bilo ništa loše sa njegovim bolidom na današnjim kvalifikacijama.

Vozač Ferrarija je kvalifikacije završio već u prvoj rundi, zbog loše odluke i komunikacije sa timom. U prvi mah činilo se da Nemac ima problem sa SF15-T ali je Vettel sve to demantovao.

"Nisam imao problema sa bolidom. Jednostavno naše vreme nije bilo dovoljno za prolaz dalje. Kao tim nismo doneli pravu odluku i sada moramo da svi snosimo posledice." kazao je Vettel.
                                Vozač Ferrarije je u 2012. bio u sličnoj situaciji na ovoj stazi, kada je uspeo da sa poslednjeg mesta dođe do treće pozicije.
                                "Ovde su moguća preticanja. Mislim da imamo dovoljno brzine da napravimo napredak. Videćemo sutra šta će biti." dodao je Nemac.

Comment

Working...
                                X