F1 2016

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dekiv68
    CBC Senator
    • 06.03.2010
    • 230
    • Borča

O ho ho ispu*iše Mercedesi prva dva mesta na startu .

Ajmo neko drugi, najzad da pobedi .
    Vidim da se Hamilton muči i protiv Verštapena.

Najpre na statu a onda i u 16 krugu, posle zamene guma, Fetel drugi put pretiče Hamiltona. Da li je moguće

Crvena zastava (mislim u 17 krugu). Mclaren Honda izgleda kao konzerva, a Alonso na svojim nogama ulazi u ambulantno vozilo

Ne kapiram zašto Ferari nije prešao na bele gume, u toku prekida, kad i Merc.
    Last edited by dekiv68; 20.03.2016, 09:17.

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Zato što su sporiji bar pol sekunde po krugu na njima od merca...što i videsmo do kraja trke...
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Ćaskanje sa prijateljem...

[Tuesday, March 15, 2016 10:27 PM] S. Stevanovic: Kakva su tvoja prdvidjanja po pitanju poretka timova?
        [Tuesday, March 15, 2016 10:30 PM] bpapsolut: Nisam pratio baš ništa, testiranja, razvoj... Ostaće Mečka. Pitanje je ko će ih, osim Ferarija, pratiti, videćemo

Comment

• dekiv68
          CBC Senator
          • 06.03.2010
          • 230
          • Borča

Odgovor Comiju:
          Ako je tako onda eto nama još jedne dosadne sezone. Mada je današnja trka bila extra zanimljiva. Jedino mi se ne sviđa epilog

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Tako meni izgleda, a voleo bih da se varam...
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Rosberg pobedio Hamiltona i Ferrari u Melburnu

Nico Rosberg uspeo je da zabeleži pobedu na trci za VN Australije.

Pre početka trke vremenski uslovi bili su letnji, jer je temperatura vazduha bila 23 a staze 31 stepen, bilo je sunčano i bez oblaka. U formacijskom krugu na začelju grida ostao je da stoji Danil Kvyat, što je primorala direktora trke Charlie Whitinga da pusti još jedan krug za zagrevanje.

Odmah na startu Ferrarijevi vozači su krenuli munjevito pa su se do prve krivine našli ispred vozača Mercedesa. Sebastian Vettel je poveo trku a iza njega našao se Kimi Raikkonen a pratio ih je Nico Rosberg i Max Verstappen dok je Lewis Hamilton pao na šesto mesto. Aktuelni šampion je u petom krugu obišao Felipe Massu i tako izbio na petu poziciju, dok je Vettel pobegao Raikkonenu nešto više od 2 a Hamilton je za vodećim kasnio oko 6 sekundi.

Nico Rosberg se od tada upustio u lov na Kimija Raikkonena, dok je Lewis Hamilton iza sebe imao Maxa Verstappena. Carlos Sainz je prvi vozač koji je ostvrio seriju odlaska u pit stop a pratili su ga Felipe Nasr i Felipe Massa. Nico Rosberg je u 13. krugu otišao na svoj prvi servis, posle čega na stazu vratio se na petu poziciju sa mekom gumom. Krug kasnije Sebastian Vettel je uradio isto samo što je njegov Ferrari koristio super meku komponentu, pa je tom prilikom uspeo da se nađe ispred nemačkog vozača na stazi. Koji momenat kasnije Vettel je uspeo da obiđe Hamiltona na prvoj krivini, dok su Raikkonen pa zatim i aktuelni šampion otišli do boksa.
              U 8. krugu na stazi se pojavio sigurnosni automobil zbog incidenta koji su imali Esteban Guteirrez i Fernando Alonso, posle čega je izbačena i crvena zastava. U 16.55h po lokalnom vremenu sigurnosni auto je izveo bolide iz pitlejna, posle čega je trka ponovo puštena. Vettel je poveo trku ispred Rosberga, Raikkonena, Ricciarda, Verstappena, Sainza i Hamiltona. Samo tri krugova kasnije Kimi Raikkonen morao je da odustane od trke, jer mu se zapalio motor. Marcus Ericsson je u 28. krugu morao da odardi kaznu prođi kroz, jer Sauber nije poštovao određena pravila tokom perioda crvene zastave.
              U 32. krugu Button i Sainz bili su prvi vozači koji su zamenili svoje istrošene pneumatike, dok je Vettel svoj servis odradeo tri kruga kasnije i na stazu se vratio na četvrtom mestu iza Lewisa Hamiltona. Marcus Ericcson je na 20. kruga do kraja imao tehnički problem na bolidu, pa je morao da uspori na stazi, dok je Hamilton uspeo da u borbi za treću poziciju na prvoj krivini pretekne Ricciarda. Carlos Sainz i Max Verstappen su u pola kruga obišli Jolyana Palmara dok se Daniel Ricciardo odlučio na završn odlazak u boks.
              Vettel je polako smanjivao razliku za drugoplasiranim Hamiltonom, dok je Rosberg u odnosu na svog timskog kolegu ima deset sekundi prednosti. Max Verstappen je u finišu trke imao jedno okretanje na stazi, dok je Vettel na dva kruga pre kraja produžio 15. krivinu i tako uprsako sve šanse da se domogne drugog mesta. Na kraju Nico Rosberg pobeđuje ispred Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela, četvrti je bio Daniel Ricciardo, peti Felipe Massa a spisak prvih deset vozača popunili su Roman Grosjean koji je na svom debiju za Haas došao do bodova, Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas, Carlos Sainz i Max Verstappen.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Hamilton: Ovaj podijum je bonus

Svetski šampion je bio zadovoljan drugim mestom nakon lošeg starta trke.

“Iskreno, trka je bila odlična. Sviđa mi se što smo sami morali da se vratimo u trku I tim je obavio odličan posao. Bilo je jako nezgodno na stazi. Pokušavao sam da se izborim sa sporijim vozačima na srednje-tvrdoj gumi. Bilo je jako teško pratiti. Zadovoljan sam rezultatom. Imao sam mnogo gore uvodne trke i zato smatram da je današnji podijum bonus pošto sam morao da se vratim sa sedmog mesta”, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Alonso: Srećan sam što sam ostao živ

Španac je nahvalio konstantne napore Međunarodne Automobilističke Federacije da unapredi bezbednost vozača.

„Ja sam u redu i sve je na svom mestu. Bio je to strašan udes i srećan sam što sam živ. Zahvalan sam što sam ovde i hvala Međunarodnoj Automobilističkoj Federaciji na naporima koje ulažu da poboljšaju našu bezbednost. To je trkanje. Imali smo priliku da dobro započnemo šampionat. Vrlo je verovatno da smo sa ovim udesom izgubili i motor pošto su oštećenja bila ogromna. Ali trenutno sam samo srećan što sam ovde i živ i zdrav“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Vettel: Naša strategija je bila preagresivna

Nemac je priznao da je Ferrari verovatno napravio grešku sa strategijom.

„Odabrali smo agresivniju strategiju. Možda smo mogli da uradimo nešto drugačije, ali ne želim da krivim nikoga. Šteta je što Kimi nije završio trku, ali utisak je pozitivan. Tim je u dobroj formi i znamo da imamo još performansi na raspolaganju i da možemo da pritisnemo Mercedes. Možete da pričate da nam je prekid upropastio trku, ali neki put vam takve situacije pomognu, a nekad odmognu. Ono što je sigurno je da smo mnogo bliži Mercedesu nego prošle godine. Ovo je jedna od najgorih staza za naš bolid. Očekivali smo bolje kvalifikacije, ali nikako nismo pronalazili ritam tokom sesije. Danas je bilo mnogo bolje. Na dobrom smo putu i kockice se polako slažu. Ima puno pozitivnih stvari koje smo videli ovog vikenda“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Rosberg presrećan nakon savršenog starta sezone

Nemac je danas ostvario važnu pobedu na VN Australije pre svega u pogledu dizanja sopstvenog morala.

„Bio je ovo sjajan vikend i zahvaljujem se timu što su ponovo napravili sjajan bolid. Ponovo smo pobedili Ferrari i osećaj je odličan. Još uvek je rano i moramo da obratimo posebnu pažnju na „crvene“ pošto su danas imali sjajan tempo. Mi moramo da damo sve od sebe kako bi smo ostali ispred“, izjavio je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Grosjean: Bodovi su za nas kao podijum

Francuz nije krio oduševljenje današnjim osvojenim šestim mestom.

On je rekao kako se oseća kao da je pobedio sa ovim osvojenim bodovima za debitantski tim u F1. Ovo su prvi debitantski bodovi još od 2002 i bodova Toyote.

Romain je startovao kao 19. sa svojim VF16, ali je onda napravio odličan posao i to u periodu crvene zastave. Sa medijum gumama bio je u mogućnosti da vozi do kraja trke i tako zabeleži svoje šesto mesto, odlično za početak sezone:
                        "Osećam se kao da stojim na najvišem stepeniku podijuma. Neverovatna trka, neverovatan vikend za nas. Asutralija nikad nije bila dobra prema meni, pa sam promenio boje i to funkcioniše."
                        "Ključ je bila strategija. Pod crvenom zastavom smo menjali gume i sigurno nije bilo lako ostati na tim gumama 39 krugova. Ipak, uspeli smo i jako smo zadovoljni."

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Verstappen besan zbog strategije Toro Rossa

Holanđanin je rekao da je za njega trka u Australiji bila frustrirajuća i razočaravajuća.

„Bilo je ovo veoma frustrirajuće i razočaravajuće. Nadam se da ćemo pokušati da budemo bolji sledeći put. Mislim da sam bio brzi od Carlosa pre lošeg pit-stopa i odvajao sam se. Onda sam se nakon pit-stopa zaglavio iza njega i Bottasa. Nije bilo šanse da se napravi neki manevar. Što se tiče spore promene guma, tim mi se izvinio pošto je bio problem u komunikaciji“, izjavio je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Ricciardo srećan sa ostvarenim rezultatom

Daniel tvrdi kako je srećan ostvarenim danas.

Trku je počeo na osmom mestu, da bi se probio do četvrtog i tako ostvario najbolji rezultat kod kuće u Australiji:

"Danas je bilo zabavno za mene i dobro je ponovo se trkati. Preko radija sam više puta izrazio zadovoljstvo što smo tu i što možemo da se takmičimo, "kaže Ricciardo.
                            "Imali smo odličan ritam sa mnogo goriva i na opcionim gumama sam sa uživanjem prestizao neke bolide. Na kraju, ovo je odličan rezultat jer sam znao da gume neće izdržati do kraja i da ću morati u boks još jednom."
                            "Raduje me činjenica da Mercedes i Ferrari nisu daleko ispred nas."
                            Timski kolega Daniil Kvyat nije bio tako raspoložen:
                            "Trku sam završio prie nego što sam je i počeo. Iz trke nas je udaljio kvar na elektronici automobila, pa nisam imao priliku da vozim danas."

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Massa i Bottas zadovoljni prvim bodovima

U Williamsu su svesni da nisu imali tempo za borbu sa liderima, ali su bili zadovoljni krajnjim učinkom.

„Bila je dobra trka. Završio sam peti i uzeo prve bodove. To je definitivno dobar početak sezone. Crvena zastava nam je omogućila da lakše sprovedemo strategiju sa jednom promenom guma i zahvaljujući tome smo preskočili oba Toro Rossa. Zato sam zadovoljan rezultatom, a posebno što je i Valterri završio u bodovima“, izjavio je Massa.

„Bila je ovo teška nedelja. Mnoge stvari su nam učinile trku još težom. Trka nije bila potpuno čista, ali smo i pored toga uzeli bodove sa oba bolida. Definitivno ciljamo bolje pozicije i jedva čekam Bahrein pošto smatram da ćemo tamo imati bolji vikend“, rekao je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Raikkonen: Brzina na trci bila je mnogo bolja nego u kvalifikacijama

Finac je izjavio da je njegov tim pokazao mnogo više na trci nego li na kvalifikacijama.

Iako je Mercedes zabeležio dvostruki trijum danas u Melburnu, Ferrari je sa druge strane izgledao kao prava pretnja aktuelnom šampionu, gde su u jednom trenutku Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel vodili trku. Ipak, tim iz Maranela nije imao snage da takav tempo zadrži do finiša, a njihovu strategiju omela je i crvena zastava zbog udesa Estebana Guteirreza i Fernanda Alonsa.

"Kao što sam juče rekao posle kvalifikacija, mislim da nismo sve pokazali. Mercedes je pokazao strašan tempo ali smo se mi mučili da zagrejemo gume. Jučerašnji uslovi nisu bili baš reprezentativni ali danas smo videli ono šta smo i očekivali. Sve je bilo dosta dobro dok se na stazi nije pojavila crvena zastava." kazao je Kimi Raikkonen.
                                On se okrenuo i na tehničke probleme koje je imao na trci, zbog koji je morao da odustane: "Motor je i dalje radio, ali ja nisam imao snage. Nešto drugo je bilo u pitanju."

Comment

Working...
                                X