F1 2016

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Raikkonen i Ferrari ne žure oko novog ugovora

Maurizio Arrivabene kazao je da obe strane trenutno ne jure oko postizanja novog dogovora.

Ugovor Kimija Raikkonena sa Ferrarijem ističe na kraju sezone, pa se tako Valtteri Bottas i Roman Grosjaen spominju kao moguće zamene. Sa druge strame, poslednji šampion Ferrarija želi da ostane u timu iz Maranela i naredne sezone.

"Kimi je potpuno fokusiran na posao. U nedelju je pokazao da je dobar timski kolega. Ako pogledate neka vremena, on je u pojedinim momentima bio najbrži vozač na stazi. Mi trenatno gledamo sve opcije, ali nismo u žurbi oko ove odluke. Trenutno je jor rano pričati o narednoj sezoni a broj naših pobeda je trenutno nula." izjavio je Maurizio Arrivabene.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Williams: Button bi bio zanimljiv vozač za nas

Claire Williams kazala je da njen tim trenutno sagledava nekoliko vozača po pitanju angažmana za narednu sezonu.

Valtteri Bottas i Felipe Massa su trenutno pod ugovorom sa timom i Gruva, koji ističe na kraju ove godine, pa će tako posle tri sezone Williams imati priliku da zameni svoju vozačku postavu. Sa druge strane sudbina Jensona Buttona u McLarenu nija sigurna a izvršna direktorka tima kazala je da bi Britanac mogao da bude dobar poklon za Williams.

"Button ponovo u Williamsu, to je dobar naslov. On je počeo karijeru ovde, osvajao je šampionat i veoma je inteligentan. Naravno da će on biti atraktivan za naš tim ukoliko se za to steknu uslovi. Trenutno pregovoramo sa Bottasom i Massom ali i imamo razgovore sa ostalim vozačima. Nije da nismo zadovoljni učinkom naših vozača. Imamo dobru postavu već smo vodimo određene razgovore." izjavila je Claire Williams.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Hamiltonu pripala drama u Austriji

Britanac je manevrom u poslednjem krugu pobedio timskog kolegu koji je zbog pre agresivnog branjenja pozicije oštetio bolid i izgubio podijum.

Hamilton je na startu zadržao prvo mesto, ali je slabo startovao Hulkenberg koji je izgubio poziciju od Buttona i Raikkonena. Iza njih su napredak za po poziciju napravili Rosberg i Vettel koji su bili peti i osmi, dok su između njih bila dva Red Bulla.

Rosberg je nakon nešto mirnijeg perioda konačno napao Hulkenberga za četvrto mesto na prilasku krivini 2, a njihov duel je iskoristio i Verstappen koji je obišao Force Indiju. U narednom krugu su manevre napravili i vozači Ferrarija. Prvo je Vettel nadoknadio dve pozicije i došao na šesto mesto, a onda je Raikkonen obišao Buttona za drugu poziciju.
        Britanac je potom izgubio mesto i od Rosberga.
        Prve promene guma su krenule već u 9. krugu, a od lidera su prvi promene napravili Hulkenberg i Button.
        Rosberg je prešao na meke gume krog kasnije, ali se vratio u veliku gužvu na stazi. Vozači Red Bulla su svoje gume promenili u 15. i 16. krugu i vratili su se na stazu tik iza Rosberga, dok su Hamilton, Vettel i Raikkonen ostali duže na stazi. Rosberg je u tim trenucima vozio preko sekunde brže od njih, a Hamilton je konačno otišao u boks u 22. krugu. Potom je pneumatike promenio i Raikkonen koji je na stazu vratio iza vozača Red Bulla, dok je Vettel nastavio da rasteže stint. Međutim, njegove gume su bile u sve lošijem stanju i u 27. krugu mu se dogodilo isto što i u finišu trke u Belgiji prošle godine – eksplodirala mu je zadnja desna gumana glavnom pravcu i udario je u zid zbog čega je na stazu izašlo vozilo bezbednosti.
        Ništa bitnije se nije promenilo po nastavku trke. Rosberg je otvorio prednost od oko dve sekunde iako je imao znatno starije gume od Hamiltona. Njih dvoje su lako vrteli najbolje krugove i ostavljali konkurenciju iza sebe sekundu po krugu.
        Iza njih se vodila dobra borba za pozicije od šestog do desetog mesta. Nasr se zahvaljujući drugačijoj strategiji našao u bodovima, pa su Button, Massa i Perez morali da ga obilaze, dok se Button ubrzo dao u poteru i za Bottasom. Do duela na stazi ipak nije došlo pošto je Finac otišao u boks.
        Hamilton je u 55. krugu, odradio drugi pit-stop i vratio se na stazu ispred Ricciarda i Raikkonena koji su bili u duelu. On je u izlaznom krugu napravio i grešku u krivini 2, što je omogućilo Rosbergu da se nakon svog pit-stopa vrati ispred Britanca. Njih dvoje su bili samo iza Verstappena koji je imao stajanje manje.
        Raikkonen je iza njih, konačno u 58. krugu iskoristio prednost i prošao Ricciarda za četvrto mesto.
        Rosberg i Hamilton su sustigli Verstappena desetak krugova pre kraja. Nemac ga je lako prošao, dok se Hamilton malo više pomučio, što je omogućilo Rosbergu da stvori blagu prednost.
        Razlika između Rosberga I Hamiltona je gotovo nestala pet krugova pre kraja, a Mercedesi su se našli i u gužvi na stazi. Oni su se oslobodili dva kruga pre kraja i Hamilton koji je nastavio da vrši pritisak je u poslednjem krugu napao Rosberga u krivini 2. Nemac je bio na unutrašnjoj strani i želeo je da proširi krivinu kako bi zatvorio timskog kolegu, ali je umesto toga došlo do kontakta u kome je Rosberg izvukao deblji kraj i ostao bez prednjeg krila. Hamilton je tako na kraju prošao kroz cilj kao prvi, a Rosberg je izgubio podijum pošto su ga do kraja kruga prošli Verstappen i Raikkonen. Peti je bio Ricciardo, šesti Button, sedmi Grosjean, osmi Sainz, deveti Bottas, dok je Wehrlein doneo prvi bod Manoru u sezoni.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Hamilton i Rosberg različito gledaju na incident iz finiša trke

Rosberg, koji je pod istragom, tvrdi da je Hamilton kriv, dok Britanac poručuje da u njihovom incidentu nema ništa kontroverzno.

„Besan sam. Neverovatno je šta se dogodilo. Imao sam trku u džepu i izgubio sam je. Bilo je jako napeto. Borili smo se, ja sam imao starije gume i problema sa kočnicama, ali sam bio uveren da mogu da izdržim do kraja. Imao sam unutrašnju liniju u krivini 2 koja ima prednost, otišao sam dublje, i to je normalno pošto imam pravo da diktiram jer sam bio sa unutrašnje strane. Bio sam iznenađen kada je Lewis skrenuo u mene i izazvao udes“, izjavio je Rosberg.

„Nico je napravio grešku u krivini 1 i otišao je preširoko. To mi je omogućilo da ga napadnem na prilasku sledećoj krivini. Blokirao je unutrašnju liniju i ja sam napao spolja. Bio sam na trkačkoj liniji, a on je bio u mom slepom uglu. Pretpostavio sam gde je, otišao sam još šire i počeo da skrećem. Bio sam na ivici staze i on je udario u mene. Iz mog dela garaže mi je rečeno da je imao možda neki problem sa kočnicama, ali nisam siguran šta se dogodilo. Vratio sam se na stazu čim sam mogao“, rekao je Hamilton.

Oba vozača Mercedesa su pod istragom.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Verstappen presrećan nakon novog podijuma

Holanđanin je rekao da je njegov današnji rezultat u Austriji neverovatan.

„Bio je ovo neverovatan dan. Završiti kao drugi sa Red Bullom na domaćoj stazi je baš posebno. Očekivao sam treće mesto, ali je na kraju ispalo još bolje i ovo je pravi bonus. Mislim da je cela trka bila dobra. Odvajao sam se od bolida iza mene i samo su Mercedesi bili malo brži. Onda sam uleteo u gužvu i tu sam izgubio vreme i prijanjanje. Kimi je počeo da se približava i imao sam sreće što trka nije potrajala duže“, izjavio je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Vettel: Ništa nije nagoveštavalo pucanje gume

Nemac kaže da ne zna zbog čega je pukla zadnja desna guma na njegovom Ferrariju.

„Veliki je znak pitanja zašto je pukla. Od starta smo znali sa ćemo imati duži stint i bilo je jasno da svi mogu da izvuku veliki broj krugova na jednom setu. 27 krugova i nije tako mnogo na toj komponenti. Kini je u petak vozio više od 20 krugova na ultra-mekim, a bilo je ljudi koji su imali i duže stintove od mene na super-mekim. Guma je samo od jednom pukla. Ništa nije nagoveštavalo da će se to dogoditi i prema rečima mojih inženjera, podaci nisu ukazivali da postoji problem“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Raikkonen: Zaslužili smo više

Finac smatra da je Ferrari zaslužio bolji plasman nakon svega što se dešavalo na VN Austrije.

„Ovo nije bio lak dan za nas. Mislim da nismo dobili ono što smo mogli, ali ja sam dao sve od sebe. Imali smo dobar tempo na kraju i možda je bilo prilike da obiđemo Maxa, ali onda su istaknute žute zastave i nisam mogao da pretičem. Osećaj u bolidu je bio odličan tokom celog vikenda, dobro smo počeli trku, ali sam se nakon pit-stopa našao na šestom mestu. Vraćao sam se i brzina je bila tu. Sebastian je imao problem, što nije dobro za tim i verujem da nismo dobili ono što smo zaslužili kada uzmemo u obzir našu brzinu“, izjavio je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Button: Šesto mesto je mnogo bolje od onoga čemu smo se nadali

Britanac kaže da je McLaren danas ostvario maksimalan rezultat.

„Imao sam dobar start, ali nisam baš pobedio u prvom krugu što mi je bio cilj. Izdržao sam sedam krugova, ali nakon toga nisam mogao više da zadržavam ljude iza sebe. Kada me je jedan prošao, onda su krenuli i svi ostali i to na mestima na kojima nisam očekivao. Bilo je jako teško, pogotovo kada su mogli da koriste DRS. U nekim trenucima je bilo frustrirajuće, ali smo imali neke dobre bitke i šesto mesto je svakako više od onoga čemu smo se nadali. Realno, očekivali smo da budemo oko osmog mesta. Pobedili smo Williams, Haas i Force Indiju i stvarno možemo biti zadovoljni. Na Silverstonu će biti teže. Ovakvom plasmanu možemo da se nadamo samo ako bude loše vreme, a s obzirom da je u pitanju Britanija, sigurno će biti loše“, izjavio je Button.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Wehrlein: Bod za Manor je velika stvar

Nemac kaže da je svestan koliko je njegov današnji bod bitan za Manor koji je sada ispred Sauber u generalnom plasmanu.

„U ovakvim uslovima, osećaj nakon osvajanja boda je izuzetan. Sredinom trke sam mislio da je sve gotovo pošto nam izlazak bezbednosnog vozila nije išao na ruku i bio sam poslednji. Ipak, nastavio sam da pritiskam, a u isto vreme sam čuvao gume jer sam želeo da izbegnem još jedan pit-stop. Na kraju sam se borio sa Bottasom i Gutierrezom za deseto mesto i kada sam prošao kroz cilj i video da sam deseti, pomislio sam da je to zbog Perezovog udesa. Imao sam i krug zaostatka pa sam proverio sa ekipom pošto nisam znao kakvo je pravilo u tom slučaju. Nadam se da ću osvojiti još koji bod jer znam koliko timu znači nagradni novac od Formule 1 za deseto mesto u plasmanu konstruktora.“, izjavio je Wehrlein.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Rosberg dobio vremensku kaznu, zadržava četvrto mesto

Nemac je zbog incidenta sa Hamiltonom dobio deset sekundi kazne, ali to nije uticalo na njegov konačni plasman.

On je pored vremenske kazne dobio i dva kaznena boda na svojoj superlicenci. Oba vozača su krivila jedan drugog za incident u poslednjem krugu kada je prvo izgurao Hamiltona na samu ivicu staze u krivini 2, a potom ga i udario pri skretanju.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Grosjean: Put do bodova je bio stresan

Francuz je svoju trku opisao kao stresnu iako je ponovo osvojio vredne bodove za Haas.

„Prvi krug nije bio dobar. Jedan bolid me je izgurao i izgubio sam dosta pozicija. Nakon toga smo ostali duže na stazu iako su gume gubile performanse. Ipak, nekako sam stabilizovao tempo i onda je bilo u redu. Vozilo bezbednosti je izašlo u trenutku kada smo hteli da menjamo gume i to nam je malo pomoglo. Nakon toga sam bio iza Buttona. Pokušavao sam da ga napadnem, ali bilo je jako teško pratiti ga. U poslednjih nekoliko krugova sam saznao da sam dobio 5 sekundi kazne i morao sam da otvorim prednost u odnosu na bolid iza mene. Pritiskao sam do maksimuma i to je bilo zabavno, ali i stresno. Nisam želeo da pogrešim. Na kraju se greška desila Perezu i to mi je dodatno pomoglo“, izjavio je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Bottas doneo bodove za Williams u Austriji

Valtteri Bottas završio je trku na devetom mestu dok je Felipe Massa morao da odustane.

"Definitivno smo očekivali više poena danas. Glavni problem bio je dovesti gume na radnu temperaturu i sada nam je cilj da pre trke u Silvesrtonu rešimo taj problem. Mislim da naš bolid nije bio toliko loš, ali tačno je da smo imali nekoliko poteškoća. Nadam da možemo puno da naučimo iz ovih grešaka." izjavio je Valtteri Bottas.

"Trka je bila dobra ze mane, jer sam nadoknjađivao pozicije. Nažalost imao sam problem sa gumom i morao sam da idem do boksa za novi set. Od tada čuvao sam kočnice, ali kako sam se približavao Sainzu temeprature su bile prevellike što je značilo i kraj moje trke." dodao je Felipe Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Razočaravajuća trka za vozače Force Indie

Oba vozača tima su posle uspešnih kvalifikacija morali da odustane sa trke.

"Veoma sam razočaran. Ovo je za mene bila jako teška trka i ništa se nije desilo na onaj način kako smo planirali. Start nije bio dobar a bolid je dosta priklizavao u krivinima. Balans bolid mi nije dozvoljavao da izvučem više čak sam se mučio da gume održim na radnoj temperaturi. Sa novim setom one su radile samo par krugova posle čega su počele da ulaze u fazu greninga. Moramo da napravimo analizu zašto se ovo desilo." kazao je Nico Hulkenberg.

"Velika je šteta što sam odustao na kraju trke. Žao mi je tima jer mislim da sam zalužio poene. Naš tempo je bio dobar ali nismo imali sreće. Pokušavao sam da tokom trke pratim korak sa Grosjenom, ali u zadnjem krugu kočnice su me izdale. Ptava šteta je za sve nas jer smo se jako trudili da ostavrimo bolji rezultat." dodao je Sergio Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Sainz upisao nove poene za Toro Rosso

Carlos Sainz uspeo je da VN Austrije završi na osmom mestu.

"Veoma sam zadovoljan današnjom trkom, jer nije bila laka. Starovao sam sa samog kraja, nisam imao dobar start i uspeo sam da dođem do novih bodova. Posle drugog pitstopa znao sam da će biti izazovno jer sam morao da trku završim na mekim gumama a do kraja imalo je još 35 krugova. Tada sam se nalazio na 15. mestu ali sam uspeo da na kraju dođem do bodova. Očekujem više na trci u Silverstonu." kazao je Carlos Sainz.

"Ovo je težak vikend za mene. U trku sam krenuo iz garaže i samo sam uspeo da izvezem jedan krug zbog mehaničkih problema. Naravno je da sam frustriran." dodao je Danil Kvyat.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Sauber uskoro dobija novog investitora?

Marcus Ericsson izjavio je da je trenutno prošao najgori deo za ovaj tim.

Sauber se u poslednjih nekoliko godina dosta muči sa finansijama a u 2014. nije uspeo da zabeleži poene, što ga je jedno vreme bacilo na poslednje mesto u šampionatu konstruktora. Ipak, kako pojedini mediji navode, tim iz Hivila bi tokom VN Velike Britanije mogao da dobije veliko finansijsko pojačanje.

"Dolaze neke nove stvari u ovaj tim. Sa finansijske strane sve to izgleda mnogo bolje. Stvarno izgleda dobro. Hoš ne znam sve detalje, ali jedva čekamo da postanu dao nas. To znači da ćemo biti u prilici da proizvedemo delove, ali biće teško da sustignemo konkurenciju." kazao je Marcus Ericsson.

Comment

Working...
                                X