F1 2018

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Marko: Red Bull se i dalje drži plana

Jedan od vodećih ljudi tima iz Milton Kinsa izjavio je da razvoj novog bolida ide po planu.

Kako je izjavio Helmut Marko, razvoj novog bolida Red Bulla ide po zacrtanom planu, kako bi tim mogao da na najbolji način započne prvi test. Ostalo je još samo tri nedelje do početka prvog testa u Barseloni, što znači da timovi imaju malo vremena za razvoj bolida, jer su već neki polako krenuli sa izradom delova.
    “Poučeni iskustvom iz prošlih sezona, mi smo našim inženjerima dali striktne rokove. Zbog toga nemamo straha i uvereni smo da će sve biti spremno za prvi test. Toro Rosso je trenutno korak ispred u odnosu na Red Bull. Oni već sklapaju svoj auto dok Red Bull završava svoj dizajn.” rekao je Marko.

Austrijski tim je u protekle dve sezone imao je težak start, jer nisu uspeli da uklope podatke koje su dobili sa staze u odnosu na one predviđene u vazdušnom tunelu.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Verstappen: Prvi krugovi sa novom bolidom rećiće nam dosta toga

Holanđanin je izjavio da jedva čeka da testira novi bolid.

Max Verstappen ove godine započeće svoju četvrtu sezonu u Formuli 1. Vozač Red Bulla kako je sam kazao ima velka očekivanja od ove godine, a prve rezultate zimskog rada imaće na prvom danu testiranja u Barseloni.

“Naravno da su nam veoma bitni prvi utisci o bolidu, ali nisu ni presudni. Najvažnija stvar je da imamo pouzdanost na testiranju kako bi što bolje upoznali karaktestitke bolida. Ali svi mi možemo razumeti koliko je bolid dobar odmah posle prvog dana.” kazao je Verstappen.
      Red Bull je imao uspešan završetak prošle sezone, gde je Verstappen uspeo da pobedi na trkama u Maleziji i Meksiku. Holanđanin želi da taj pozitivan trenutak prenese i na početak nove takmičarske sezone.
      “Da, ali mi moramo da sačekamo i da vidimo koliko smo konkurentni sa novim bolidom i motorom. Ali, svaki vozač mora da ima veru u sebe. Sada sam malo opušteniji nego pre moje prve sezone, jer znam šta me očekuje.”

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Ferrari pokrenuo motor svog novog bolida

Ekipa iz Maranella je objavila video u kome se može čuti zvuk Ferrarijeve nove pogonske jedinice.

Mercedes je pre neki dan takođe upalio svoj motor, a sada je Ferrari na identičan način podelio zvuk svog novog motora sa fanovima putem videa koji je objavljen na društvenim mrežama. Italijanski tim svoj bolid zvanično predstavlja javnosti 22. februara.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Brown: McLaren bi voleo da ponovo ima Hamiltona

Šef britanskog tima izjavio je da bi svi oni voleli da u svojim redovima ponovo vide aktuelnog šampiona.

Lewis Hamilton prema pisanju medija trenutno obnavlja svoj novi ugovor sa Mercedesom, što bi trebalo da ga još nekoliko sezona obaveže na vernost nemačkom timu. Ipak, nije tajna da bi ga i njegov bivši tim McLaren voleo videti u svojim redovima.

“Nema tima u Formuli 1 koji ne bi voleo da vidi Hamiltona u svom bolidu.” kazao je Zak Brown, koji je dodao da ne bi bio problem ni timu iz Vokinga da ponovo ima čuvenu postavu u sastavu Hamilton-Alonso.
          “Fernando bi mogao da bilo kog vozača ima za timskog kolegu.”

Comment

• YUgisa
            CBC Senator XXL
            • 05.06.2008
            • 793
            • Subotica
            • Yugo 1.1 EFI

Nek budu srecni sto ima vozaca koji zele da voze za njih
            Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Red Bull zakazao datum prezentacije svog bolida

Austrijski tim je poslednji koji je objavio kada će prikazati nov automobil.

Red Bull predstaviće svoj novi RB14 19. fabruara, objavio je tim na svom zvaničnom Tviter nalogu. Za sada još nije poznato gde će se održati prezentacija, ali kako se nagađa najverovatnije to će se desiti preko društvenih mreža

Last edited by Pro FX-Sniper; 14.02.2018, 01:07.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Renault: Naša šasija ne može da parira Red Bullu i McLarenu

Šef francuskog tima misli da njegova ekpa trenutno ne može da parira ostalim njihovim klijetima zbog deficita u šasiji.

Ove godine Renault će pored svog fabričkog tima motorima snabdevati još i Red Bull i McLaren. Ipak, Cyril Abiteboul veruje da će njihova dva klijenta moći da vode ozbiljnu borbu na gridu, dok će njegov tim šansu vrebati iz drugog plana:

“Mi znamo da imamo veliki deficit u odnosu na Red Bull u šasiji, kao i na polju aerodinamike i mehaničkog prijanjanja. Znamo da je Red Bull dosta dobar tim i pružaju odlične performanse. Imaju jednu od najboljih šasija. Za sada McLaren je jedna nepoznanica za nas, jer oni imaju sasvim drugačiju šasiju a i do skoro različit motor. Zbog toga, možda su nam oni nama bliži pa se nadam da ćemo moći da im pariramo. Mi smo još u fazi razvoja, trenutno postižemo dobre rezultate i gradimo naš tim. Mislim da pre 2019. ne možemo da izradimo poziciju sa kojom bi mogli da pariramo ostalima, ali se nadam da ove godine možemo smanjiti razliku.”

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1
Size:	58.0 KB
ID:	882222

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Verstappen: Velika je razlika između novog i starog bolida

Holnđanin je izjavio da je tim uradio veoma dobar posao preko zime.

Pošto je prošlogodišnji test Red Bull otvorio u rikverc, ovoga puta tim iz Milton Kinsa beleži znatno bolje rezultate, što je potvrdio i Max Verstappen.
                      “Velika je razlika, pogotovo kako se bolid ponaša i to na pozitivan način. Još nismo radili na performansama, što baš nije idealno, ali to je dobra stvar da znamo kako se pojedini delovi ponašaju i to uporedimo sa podacima iz vazdušnog tunela.”

Red Bull je tokom prošle godine imao velikih problema sa koleracijom podataka, zbog čega je u prvom delu sezone imao zaostatak čak i od 1.5 sekunde.
                      “Da sada pogledamo vremena krugova to baš i nema puno smisla. Staza je prekrivena novim slojem, pa sada treba određeno vremena kako bi napravili reprezentativni krugovi. Nisam previše zabrinut. Znamo da će Mercedes i Ferrari biti dosta jaki. Za sada zadovoljan sam automobilom a na drugom testu možda uradimo i nešto više.” dodao je Max Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Vettel: Jako je teško dati bilo kakve ocene

Nemac ne može da predvidi Ferrarijevu formu nakon prvog testa koji je vožen u potpuno nereprezentativnim uslovima.

Sve je moguće. Za sada je sve bilo ok, ali niko nije imao prilike da provede dovoljno vremena na stazi. Zbog toga je jako teško proceniti stvarno stanje stvari. Ipak, to i nije toliko bitno u prvoj nedelji. Najvažnije je da bolid radi. Svi su uzbuđeni zbog novog bolida, ali je teško kada ne možete da zbog vremenskih uslova provedete dovoljno vremena na stazi. Mislim da je osećaj isti i u drugim timovima i jednostavno ne možete da obavite sve provere koje ste želeli“, izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Perez: Vremenske prilike su nas bitno omele

Meksikanac nije mogao da donese nikakav konkretan zaključak nakon prve nedelje testova.

„Konačno sam dobio priliku da kako valja isprobam novi bolid nakon svih problema sa vremenom. Lepo je kada ponovo osetite snagu bolida nakon zimske pauze. Šteta je što je vreme bilo ovako loše ove nedelje. To nam je ograničilo kilometražu i otežalo nam stvari. Danas je glavni cilj bio da ispratimo program i što bolje razumemo bolid. Mislim da ćemo sledeće nedelje dobiti bolju predstavu o tome šta nas očekuje u Melburnu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Gasly: Nasa test kilometraža je najbolji odgovor kritičarima Honde

Vozač Toro Rossa je vozio više krugova od bilo kog drugog vozača tokom prvog testa u Barseloni.

„Mislim da je ovako velika kilometraža veoma pozitivna za tim. Ovo je bio tek moj drugi dan u bolidu, četvrti za tim i još uvek učimo. Moramo da pronađemo pravi put daljeg razvoja kako bi maksimizovali naše performanse u Melburnu. Nadam se da smo sa ovoliko voženih krugova odgovorili svim kritičarima Honde. Mislim da smo pokazali da motoru ništa ne fali“, izjavio je Gasly.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Hamilton: Spreman sam da se trkam i pored ovakvih testova

Britanski vozač izjavio je da je zadovoljan učinkom i pored loših vremenskih uslova.

Aktuelni šampion danas je test završio na prvom mestu gde je na stazi Katalunja izvezao 94 krugova. Tako je Hamilton po prvi put propisno testirao novi W09, ali da vremenski uslovi nisu dozvoleli da to urade na način kako su želeli. Ipak, vozač Mercedesa izjavio je da je spreman za Melburn.
                              “Mogli bi smo sada da odemo u Melburn. Jedva čekam da se trkam. Na testiranjima nema prave konkurencije i posle dugog čekanja to ume da vam nedostaje. Tako je da kada dođete na testiranje zabavno je tokom prvog dela dana, ali već onda posle toga jedva čekate prvu trku. Nadam se da će naredne nedelje biti bolji uslovi. Bilo je i pitanja da li bi trebalo da odemo u Bahrein gde je vreme uvek dobro i možete testirati tokom čitavog dana, ali lepo je da ostanemo ovde.” kazao je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Magnussen: Za nas ovo je bio veoma dobar dan

Danski vozač danas je imao produktivan dan na stazi Katalunja.

Kevin Magnussen je na poslednjem danu prvog testa izvezao 96 krugova gde je zabeležio četvrto najbrže vreme od 1m20.317s.
                                “Imao sam veoma dobar dan. Napravili smo veliku količinu krugova i vreme nas je poslužilo. Bilo je lepo da napokon osetim bolid. Jedva čekam da nastavim sa radom i naredne nedelje. Zadovoljni smo podacima koje smo dobili i mislim da imamo dobru osnovu za rad.” kazao je Magnussen.

Last edited by Pro FX-Sniper; 06.03.2018, 13:50.

Comment

Working...
                                X