F1 2018

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Sainz: Loše, gorko, katastrofalno

Sainz je rekao da je njegova trka bila katastrofalna i pored činjenice da je osvojio jedan bod.

„Veoma loše i gorko. Mislim da je moja trka bila katastrofa od samog starta. Čuvao sam gume, ali su se prednje i pored toga brzo trošile. Moramo ubuduće da obratimo pažnju na to. Odluka da u 15. krugu montiramo ultra-meke gume je bila pogrešna. Nismo očekivali ovakav nivo degradacije, mada ja možda i jesam. Mislim da sam trku izgubio mnogo pre trenutka kada sam propustio Nica. Ipak, uspeli smo da osvojimo više bodova od McLarena i to je bitno za tim“, izjavio je Sainz.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Alonso: Ova VN Monaka bila je najdosadnija trka ikada

Ovu trku obeležila je i činjenica da prvi put posle 2009. nismo imali izlazak sigurnosnog automobila.

Daniel Ricciardo je i pored kvara MGU-K komponente uspeo da zabeleži pobedu na ulicama Monte Karla, ali po rečima Lewisa Hamiltona na današnjoj trci nismo videli mnogo akcije koji je pored svega dodao da se zapravo nije ni trkao. Sa druge strane Fernando Alonso vratio se na VN Monaka, pošte se prošle sezone u to vreme takmičio u Indikaru i trci VN Indijanapolisa 500.

“Ovo je bilo ekstremno dosadno. Mislim, ovo je bila najdosadnija trka ikada. Bez sigurnosnog automobila, žutih zastava i mislim da organizatori treba da malo razmisle o svemu jer je ovo veoma razočaravajuće. Trebamo nešto dati gledaocima kako bi ovde trke bile zanimljive.” izjavio je Fernando Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Ocon: Naš tempo je bio fantastičan

Francuz je danas ostvario svoj najbolji rezultat u sezoni osvajanjem šestog mesta.

„Tempo koji smo danas imali je bio fantastičan. U nekim trenucima sam čak bio i najbrži na stazi. Pred kraj trke sam sustizao Raikkonena i Bottasa. Imam potpuno poverenje u ovaj tim i mislim da odlično razumemo ovogodišnje gume. U trenucima smo bili boli od ostalih i u pogledu potrošnje guma“, izjavio je Ocon.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Horner: Verstappen više ne može ovako

Šef Red Bulla izjavio je da je Holanđanin prosuo puno bodova od početka sezone.

Maxa Verstappena od samog starta godine prate incidenti na stazi, posle čega je uglavnom bio kažnjen pa je tako gubio određene pozicije na stazi. Slična stvar desila se u Monaku kada je u incidentu na trećem treningu oštetio bolid a mehaničari nisu uspeli da ga spreme za kvalifikacije pa je tako Holanđanin startovao sa poslednjeg mesta.

“Posle ovog vikenda mi ćemo da se resetujemo i razmislićemo šta zapravo želimo od trkačkog vikenda. Potrebno je da znamo da li bi trebalo da stvari planiramo drugačije.” kazao je Horner.

Zbog još jednog udesa koji je bacio trn u oko svima u Red Bullu, vodeći ljudi ovog tima moraće da ozbiljno popričaju sa Verstappenom.
          “Ako želi dobre rezultate, onda on ovo više ne može da radi. Max košta njega i nas puno poena i vreme je da se to promeni.” dodao je šef Red Bulla.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Mercedes naredio Oconu da propusti Hamiltona u Monaku

Mladi vozač Mercedeesa morao je da propusti svog iskusnijeg kolegu tokom trke u Monte Karlu.

Iako trenutno vozi za Force Indiju, juniorski vozač Mercedesa Esteban Ocon dobio je naređenje od strane matičnog tima da tokom trke propusti Lewisa Hamiltona. Mladi Francuz je uradio zahtevanu stvar, pa je tako posle prvog servisa u krugu po izlasku iz tunela propustio aktulenog šampiona.

“Ja sam Mercedesov pa za sve šta vam treba pitajte šefa. Bilo je nepotrebno boriti se sa njim, pre svega što je imao nove gume.”
            Na pitanje novinara da li je stvarno dobio naređenje tima, Ocon je odgovorio: “Možda.”
            Odmah posle trke Toto Wolff potvrdio je da je naredio Oconu da pusti Hamiltona:
            “Da, jer to je sada tako.”

P.S. nema vise takmicenja....

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Simone Resta napustio Ferrari i prešao u Sauber

Alfa Romeo Sauber dobio je veliko pojačanje na poziciji tehničkog direktora.

Posle razlaza sa Jorgom Zenderom koji je dugo vremena obavljao funkciju prvog čoveka tehničke operative u švajcarskom timu, Sauber je objavio da će na njegovo mesto doći već sada bivši dizajner Ferrarija Simone Resta. Ovaj Italijan na svoj novi posao u Hinvilu javiće se prvog jula a svoje račune podnosiće direktno šefu tima Fredericu Vasseuru.

“Simone Resta je imao najbolji traženi profil za poziciju tehničkog direktora. Njegov dolazak u Alfa Romeo Sauber je značajan korak napred za nas pre svega na dugoročnom planu razvoja.” saopštio je tim.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Marko upozorio Ricciarda o posledicama oko prelaska u Ferrari ili Merecdes

Helmut Marko po svaku cenu želi da zadrži Australijanca u svojim redovima.

Posle pobede na VN Monaka Daniel Ricciardo još nije bio jasan po pitanju svoje budućnosti. Naime, Ricciardu ističe ugovor na kraju sezone sa Red Bullom ali za njega interesovanje su pokazali Ferrari i Mercedes. Zbog toga, glavni savetnik tima upozorio je svog vozača da bi eventualnim prelaskom u tabor rivala mogao samo da bude druga violina.
                “Kod nas se nije ništa promenilo. Mi želimo da zadržimo Daniela i on to zna. Zašto bi on otišao u Ferrari i Mercedes i bio drugi vozač? Jasno se vidi kakva je tamo politika. Kod nas, Daniel ima jednake šanse sa istom opremom. Nema timskih naređenja. I on to dobro zna.” kazao je Helmut Marko.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Hamilton: Ferrari je malo popustio ali je i dalje najjači na stazi

Vozač Mercedesa izjavio je da je znao da staza u Monaku neće odgovarati njihovom bolidu.

Lewis Hamilton trku na ulicama Monte Karla završio je na trećem mestu odmah iza Sebastiana Vettela i pobednika trke Daniela Ricciarda. Odmah posle trke vozač Mercedesa izjavio je kako je italijanski tim malo popustio u svom tempu ali da su oni i dalje najjači na stazi:

“Mislim da je Ferrari najjači. Imaju brz bolid koji radi dosta dobro tokom sezone. Malo su popustili u zadnje vreme pa smo mi to uspeli da iskoristimo. To ne menja stvari, oni su i dalje najbolji i Sebastian radi jako dobar posao.” kazao je Hamilton.

Takođe, aktuelni šampion okrenuo se i na Red Bull koji bi trebalo da za VN Kanade dobije novu unapređenu pogonsku jedinicu:
                  “Kako odmiče sezona oni su sve jači i jači. Njih čeka veliko unapređenje agregata od strane Renaulta, pa će to biti zanimljivo ispratiti. Nadam se da će sledeća trka biti mnogo zanimljivija.”

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Renault više nema nameru da čeka Red Bull

Francuski proizvođač motora izgubio je stpljenje po pitanju produžetka saradnje na polju agregata.

Red Bullov trenutni ugovor sa Renaultom ističe na kraju sezone, ali proizvođači pogonskih jedinica morali su da do kraja maja prijave koje timove će u narednoj sezoni dobavljati motorima. Ipak, ove dve strane usaglasile su se da produže rok za donošenje ove odluke, koja se najverovatnije čeka sve do VN Austrije.
                    “Mi smo produžili rok za njihovu odluku pre svega zbog 12 godine saradnje koje imamo. U Kanadi oni su videli našu novu specifikaciju kao i Hondinu. Imaju sve informacije i nema razloga za dalje čekanje. U Austriji, naše ponuda neće više važiti. Tada će morati da pričaju sa Hondom.” kazao je šef Renaulta Cyril Abiteboul.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Hughes: Ferrari je rešio problem povećanje potrošnje goriva

Poznati britanski novinar Mark Hughes izjavio je da je italijanski tim rešio problem sa početka sezone.

Prema pisanju pojednih medija Ferrari je tokom zimskih testova patio zbog prevelike potrošnje goriva, ali izgleda da je tim iz Maranela uspeo da reši problem.
                      “Oni su uspeli da poprave efikasnost motora, ponajviše u smeru potrošnje goriva pa tako novi agregat ne troši puno a pritom je i brz. Vettel je od kvalifikacija pa počeo da dominira vikendom u Kanadi. Očigledno je da su bili brži u trci nego Mercedes, jer je Bottas koristio mnogo više goriva kako bi ga sustigao. Znamo da je staza u Montrealu veoma zahtevna za motore, ali je Vettel uspeo da sve drži pod kontrolom.” izjavio Mark Hughes.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Haas zadovoljan novim Ferrarijevim motorom

Američki tim veoma je srećan unapređenjima koje su imali tokom VN Kanade.

I pored toga što nisu uspeli da na VN Kanade dođu do poena, Haas je tokom poslednjeg trkačkog vikenda doneo veliki broj unapređenja na bolidu kao i da je stigao i novi Ferrarijev agregat.
                        “To su naša najveća unapređenja još od 2016. godine. Ona su veoma dobra, odmah sam primetio razliku još tokom prvog treninga, imali smo više prijanjanja na prednjem delu, zbog čega sam veoma srećan.” kazao je Roman Grosjean.

Takođe, iste reči pohvale imao je i Kevin Magnussen:
                        “Očigledno da su poboljšanja ispunila očekivanja. Da ih nije bilo, stvari bi bile dosta lošije. I ostali timovi rade na svojim bolidima, pa tako i mi moramo da držimo korak sa njima, pogotovo ukoliko želimo da se borimo za četvrto mesto.”

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Spa Frankonšamp podužio ugovor sa Liberty Medijom

VN Belgije naći će se na kalendaru Formule 1 i u naredne tri godine.

Svima je poznato da stazu Spa Frankonšamp pojednako vole i fanovi i vozači, pa tako njeno očuvanje na kalendaru bio je primaran zadatak novih vlasnika. Sada, obe strane uspele su da se dogovore o produžetku saradnje na još tri godine a najzaslužniji za to je svakako i Valon region u Belgiji, koji je stao iza ovog projketa.
                          “Ovo je za nas dobar dogovor, koji osiguarava na naš region bude poznat i promovisan širom sveta. I za nas je ovo veliki uspeh, jer prvi put smo pregovarali sa novim vlasnicima.” kazao je Pierre-Yves Jeholet potpredsednik Valon regiona.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Tračevi i špekulacije

Sauber reorganizovao vlasničku strukturu pred mogući otkup od strane Alfa Romea

Tim iz Hinvila još jednom promenio svog vlasnika a dosta se priča da bi ova italijanska kompanija mogla da potpuno kupi tim.

Svima je poznato da su Sauber i Ferrari pred početak sezone još jače učvrtsitili svoje veze, pa je pored sponzorstva sa Alfom Romeom, dobavljanjem njihovih agregata i angažovanje mladog Charlesa Leclerca, put Hivila otišao je i Simone Resta koji je postao novi tehnički direktor.

Za sada svi znaci njihove saradnje ukazuju na potpunu implementaciju Ferrarija, a nije isključeno da bi baš italijanski tim mogao da bude i vlasnik Saubera, naravno sve preko brenda Alfa Romea. U prednodne dve godine vlasnik tima iz Hunvila bila je investiciona kompanija Longbow Finance, ali prema švajcarskom listu Handelszeitung upravo se ovde dešava promena vlasništva.
                            Prema ovim navodima sada Islero Investments je preuzeo tim, a novi vlasnici bi uskoro mogli da posete Maranelo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Tračevi i špekulacije

Hankook možda zameni Pirelli u Formuli 1?

U padoku pojavila se informacija da bi ovaj južnokorejski proizvođač mogao naći u najbržem cirkusu.

Još tokom 2013. Hankook se pojavio na nekoliko sastanaka sa Berniem Ecclestonom a glavna tema bila je ulazak u šampionat. Sada, nemački Auto Motor und Sport piše da je ova kompanija ponovo aktuelna sa istim predlogom na stolu.

Pirrelijev ugovor sa Formulom 1 ističe na kraju 2019. a dosta se priča da bi od 2020. dimenzija pneumatika mogla porasti sa 13 na 18 inča. Zbog toga FIA želi da preispita sve opcije kako bi zasigurno imala jednog dobavljača od 2020. do 2022. godine.

Hankook trenutno se pojavljuje u nemačkom DTM šampionatu i Formuli 3.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Tračevi i špekulacije

Hamilton dobija nov ugovor pre početka VN Francuske?

Prema pisanju medija aktuelni šampion naredne nedelje trebalo bi da produži saradnju sa timom.

Kako prenosi Auto Motor und Sport, odmah po startu VN Francuske očekuje se da Merecdes i Hamilton objave nastavak svoje saradnje. Ove dve strane pregovaraju o novom ugovoru već neko vreme, ali su pregovori zamrznuti zbog lošeg početka sezone. Dosta se pričalo da Hamilton nije bio srećan ponuđenom svotom, kao i vremenskim periodom njegovog važenja.

Sada, nemački magazin piše da su sve nedoumice rešene i da su Hamilton i Merecdes saglasni za nastavak saradnje. Prema ovim navodima Britanac bi trebalo da za dve godine dobije 120 miliona funti od nemačkog giganta dok je treća godina opcija ukoliko se ispune određeni uslovi.

Comment

Working...
                                X