Automobili tipa lance delte, audija quattro, bx-a 4tc kostaju koliko prodavac trazi, tu nema price o temi skupo je ili nije. To je nesto cega nema na pretek i bas zbog toga imaju zestoku cenu. Istina je da bx nikada nije nista znacajno uradio u reliju, ali ovo je redak automobil. Da imam te pare, kupio bi tog bx-a, makar ga vozio jednom nedeljno kad je suncano, jer ne bi imao srca da ga vozim po bljuzgavici, kisi, snegu.... To su kolekcionarski automobili koje treba sacuvati takve kakvi su... I iz godine u godinu im raste cena...
Citroen BX 16V
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Cvrle je u pravu i da znas, nece tom BX-u da raste cena ni priblizno koliko ce da raste audiu ili Lanciji, doduse oni su i u startu skuplji ale ce biti jos skuplji zbog toga sto su to najbolji reli automobili svog vremena i kao takvi imaju ogromnu vrednost koja je iskreno nerealna za nerealna za npr BX-a ili neki drugi reli auto tog vremena!
Comment
-
-
Evo i ja da se ogledam u pisanju pesama u Auto-stihu najnovijem pravcu u poeziji!
Kada Sheta u BX-a seda,
tata vozi a Junior gleda!
Vozio bi al' dozvolu nema,
rodjendan se osamnesti sprema.
Turbo , nitro, grand turizmo klasa,
sve ih BX lesi s' pola gasa!
Puno srce i ocu i sinu,
lesi BX i to jos na plinu.
Prst na dugme i vec benzin krece,
drz' se tata auto nam polece!
Od siline sesnaest ventila,
leti bx kao gorska vila
Ruku pruza otac svome sinu:
izbegosmo platit' putarinu!!!
Kad ga tata vozi posle skole,
masu cure jer sve Shetu vole!
HIDRAULIK, voznja na visini,
MALA SALA, SHETICE IZVINI!
Comment
-
-
Ti si mi zivot celi,
bez tebe ne mogu ni dan,
nikada nisam nasmejan,
ne svicu mi dani beli.
Da mogu u tebi bi proveo zivot celi,
zeli moje srce sediste sa tobom da deli.
Kad udjem u tebe,
zaboravim sve svoje probleme
Najbolja si, tu nema dileme,
ali ja volim samo CITROENE!
Comment
-
-
Originally posted by ArsaEvo i ja da se ogledam u pisanju pesama u Auto-stihu najnovijem pravcu u poeziji!
Kada Sheta u BX-a seda,
tata vozi a Junior gleda!
Vozio bi al' dozvolu nema,
rodjendan se osamnesti sprema.
Turbo , nitro, grand turizmo klasa,
sve ih BX lesi s' pola gasa!
Puno srce i ocu i sinu,
lesi BX i to jos na plinu.
Prst na dugme i vec benzin krece,
drz' se tata auto nam polece!
Od siline sesnaest ventila,
leti bx kao gorska vila
Ruku pruza otac svome sinu:
izbegosmo platit' putarinu!!!
Kad ga tata vozi posle skole,
masu cure jer sve Shetu vole!
HIDRAULIK, voznja na visini,
MALA SALA, SHETICE IZVINI!
L E G E N D O ! ! !
Comment
-
-
dobro bre juniore nemoj sad da preterujes. poredis tog 4tc sa S1 i HF... nemoj, pusti, zaboravi. ne 4tc nego najskuplji oldtimer citroenov ne moze da dostigne cenu jednog S1. ili gledaj ovo, nije cak ni rally varijanta vec roadlegal tj fabrikana
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
ili Gr.B ali ne S1
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
a da ne pricam o necem ovakvom
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Taj ''4TC'' se pojavio u pogresno vreme.
Da budem konkretniji, te 1986 kada je startovao ''4TC'' poginuo je Henri Toivonen zbog cega je ''Grupa B'' ukinuta te taj auto nije imao sansu da se dokaze. Imao je potencijal za uspeh.
Setimo se kakva je prica kruzila kada se pojavio ''Audi Quattro''? Ljudi su bili poprilicno skepticni, no, kasnije je taj auto promenio mnogo sto - sta.
Iskren da budem, Steta me je zaintrigirao svojim ''BX 16V'' pa sam saznao da je pomenuta ''16V'' verzija imala tvrdje vesanje sa drugacijim balans stanglama.
Gotovo sam siguran da se poprilicno oseca razlika izmedju ''16V'' verzije i obicne.
Zivi bili pa videli, kada Stetica polozi vozacki ispit, doci ce na skup pa cete videti da to nije naivan auto.Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
Comment
-
-
Dovatili ste decka, koji je nerealan i bez iskustva. Koliko vidim ovde postoji strah od Citroena?
Ajmo sad malko da se vratimo tom BX-u, XU9J4 motor od 1.9l sa 160ks i sa 7.4sec do 100km/h i sve to sa 1070kg tezine. Mesta za 4 odrasla coveka. Nije to uopste lose za drugu polovinu 80tih. Naravno da nemoze da leti ali lepo ide, sigurno lepo od mucenice 145tice sa 1.4ts motorom. Hidraulika tj. njegovo vesanje je daleko crvsce uradjeno neko na klasicnom BX-u. Tako da stvarno moze da uradi stosta i da iznenadi svojim ponasanjem na putu.
Naravno ako hoce neko da poredi citroene i peglu, preporucujem mu da pogleda Xantiu Activ-u. E to je nesto sto moze da izvede i onaj manevar sa plekom ispred a da vozac ipak nije Cak Noris.
P.S. jbg. ko se jednom navikne na LHM tesko se skida...
P.S.S. Da nebude zabune:
1. Posedovao sam BX-a u raznim verzijama
2. Posedovao sam Alfu 145/6 sa 1.4 motorom
3. Vozao sam i 156 2.0TS sport vagon i Xantiu Activu i uvek mi je bolja bila Activa
4. Presao sam preko 600.000km (bez tate) a sa tatom preko 700.000km
Comment
-
-
@ Arsa kralj si
Kako je skroji ma svaka ti dala.
Ja mislim da je Sheta dosao iz marketinskih razloga. I to je covek uspesno uradio. Pa za mene nikad nisam gledao u BX i ranije nikad ne bi dao kintu za njega, a sad je drugacija situacija. Nisam ni razmisljao da jedan BX dize do 100 ispod 10s, ali gresi se. Znaci Sheta pun pogodak digo si cenu svom retkom BX-u za 300%.
Salim se naravno
Niko nije ni rekao nista protiv performansi automobila vec su uglavnom padale zamerke na izgled sto je naravno stvar ukusa. Ali kad se pogleda koje performase ima onda mi je i lepsi. Znaci BX 16v kidalica.
Sheta cuvaj ga i kad polozis polako, al nemoj puno da ga gusis posto ti je zao da ga cepas. Ne valja ni gusenje
Comment
-
-
BX 4TC jeste interesantan auto jer je napravljen u 200 primeraka, ali on ne moze uopste da se poredi sa drugim legendama iz Grupe B... u stvari on je daleko najgori predstavnik tih autmobila. Od 200 napravljenih automobila za civilnu upotrebu samo su 62 prodata, a od tih 62 bilo je toliko prituzbi na auto da je Citroen neke otkupio i unistio, tako da se pretpostavlja da ima oko 30 prezivelih primeraka.
U konstrukcionom smislu to je bio inferioran auto sa uzduzno postavljenim motorom napred u nosu sa predugackom haubom, motor mu je bio tehnoloski daleko iza konkurencije i mogao je da razvije "samo" 380ks, vozne osobine su mu bile nimalo za pohvalu u odnosu na strahovitu konkurenciju.
U samo 15 nastupa na relijima, odustao je na 13. Najveci uspeh mu je bio 6. mesto na jednom reliju.
Ako ikada pozelite da kupite ovu stvarnu retkost na tockovima bice dovoljno 20-ak hiljada evra...Nema ih mnogo, ali tu i tamo moze da se nadje
jedna lepa slika sa retkim BX-ovima na okupu...
Comment
-
Comment