Citroen BX 16V

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spanjeli
    CBC Senator XXL
    • 17.09.2005
    • 532
    • Nis

Originally posted by djukic
    Dovatili ste decka, koji je nerealan i bez iskustva. Koliko vidim ovde postoji strah od Citroena?

Ajmo sad malko da se vratimo tom BX-u, XU9J4 motor od 1.9l sa 160ks i sa 7.4sec do 100km/h i sve to sa 1070kg tezine. Mesta za 4 odrasla coveka. Nije to uopste lose za drugu polovinu 80tih. Naravno da nemoze da leti ali lepo ide, sigurno lepo od mucenice 145tice sa 1.4ts motorom. Hidraulika tj. njegovo vesanje je daleko crvsce uradjeno neko na klasicnom BX-u. Tako da stvarno moze da uradi stosta i da iznenadi svojim ponasanjem na putu.

Naravno ako hoce neko da poredi citroene i peglu, preporucujem mu da pogleda Xantiu Activ-u. E to je nesto sto moze da izvede i onaj manevar sa plekom ispred a da vozac ipak nije Cak Noris.

P.S. jbg. ko se jednom navikne na LHM tesko se skida...

P.S.S. Da nebude zabune:
    1. Posedovao sam BX-a u raznim verzijama
    2. Posedovao sam Alfu 145/6 sa 1.4 motorom
    3. Vozao sam i 156 2.0TS sport vagon i Xantiu Activu i uvek mi je bolja bila Activa
    4. Presao sam preko 600.000km (bez tate) a sa tatom preko 700.000km
    sve sto si napisao je tacno ali vidis li ti negde da je neko od nas alfista pisao referate u ovom delu foruma i toliko hvalio svoj auto...
    Inace...performanse tog BX-a su stvarno zavidne i mogu da se kladim da bi dobio vecinu auta od 2000ccm ali uporedjivati alfu 145 1.4ts (1250kg) i BX-a 2.0 i 1040kg je malo smesno...jedno mogu sa sigurnoscu da tvrdim da bilo koja alfa 2x bolje lezi nego taj BX...o udobnost necu da pricam...BX je neuporedivo bolji...

Kad bi mi sada Junior poklonio njegov auto,ne bih ga uzeo ni zamotanog u 500e sa sve masnicom...ipak sam ja co`ek sa stilom...
    Originally posted by Sheta_Junior
    Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• Alekre
      CBC Senator XXL
      • 12.09.2005
      • 780
      • Smederevo

Zadnji put je vozen na Akropolis reliju gde su sve svi pokvarili.
      Napakovali su ih kamion i otisli, zauvek.

Inace ne znam zasto podcenjujete Stetin ''BX''?
      Da je bio ''405Mi16'', ''205GTi'' verovatno ne bi bilo ovako, a isti agregat.
      Sta vise, uporedite taj ''Mi16'' sa agregatom iz ''206GTi-a'', slicno?
      Ja bih vozio ''BXa'', pravi sleeper. Bas mi je krivo sto Steta nema dozvolu pa da onda neki pojedu sopstveno *****. No hard feelings
      Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• spanjeli
        CBC Senator XXL
        • 17.09.2005
        • 532
        • Nis

ne razumem kako se neki ljudi odlucuju o izboru auta samo na osnovu njegovih performansi,ja u zivotu ne bih kupio auto koji mi nije lep ali zaboga on ide 7s do 100,mislim i ja imam svoje zute minute kad ganjam auto ali da li ce mi u realnom zivotu trebati to toliko...
        Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• Ja u zivotu ne bih kupio auto koji samo lepo izgleda, jer mi je bitniji utisak u voznji! Nema ovaj auto samo performanse, vec i sve ostalo sto po meni auto treba da ima... Najbitnije od svega je udobnost, to kod mene ima prednost.To moj izbor automobila i dokazuje. No, svi smo razliciti, neko voli ovo, neko voli ono.

Comment

• Nex
            CBC Veteran
            • 05.03.2006
            • 132
            • Rakovica

Svi automobili koji su isli za grupu B su pravljeni u malim serijama... Iskreno, nisam znao da je BX vozen u grupi B..

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Originally posted by spanjeli
              ne razumem kako se neki ljudi odlucuju o izboru auta samo na osnovu njegovih performansi,ja u zivotu ne bih kupio auto koji mi nije lep ali zaboga on ide 7s do 100,mislim i ja imam svoje zute minute kad ganjam auto ali da li ce mi u realnom zivotu trebati to toliko...
              Zasto mislis da BX nije lep auto? Meni licno jeste, naravno za svoje vreme. Porediti ga sa alfama tih godina 33jkom npr. i meni ce uvek biti lepsi BX. Ali to je naravno samo stvar ukusa (meni je i Multipla sipaticna).

Inace sto se tice lezanja, ma daj jesi ti vozio BX-a? Znas li uopste kako se on ponasa. Ja sam vozio i Alfu i Bx-a, znam i mogu da ih uporedim iz licnog iskustva, ne iz urbanih legendi.
              https://t.me/pump_upp

Comment

• QV lale
                CBC Senator XXL
                • 09.11.2005
                • 734
                • Zrenjanin (klek)

Ma ne znam...ja volim vise performanse i ako to trenutno stanje u garazi ne pokazuje...jer mislim da svaki automobil moze da se sredi da lici na nesto,ali bx...ma moze da ide i spod 5 nebi ga vozio...
                Nema tih felni koje mogu da ulepsaju bx..
                Performanse su mu extra! taj pojede i GSi za koji mislim da je isto automobil sa extra performansama ,ali dzaba mu sve to..ja u to nebi seo pa da me puskom teraju..
                Postoji jos 1 auto sa dobrim performansama i odvratnim izgledom- Alfa Romeo 75. Ali za alfu ima nade...to je pokazao Tokyo.
                ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• srdjan_p
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2004
                  • 1915
                  • ZR

To je i neko moje misljenje, bas smo sinoc pricali o tome...

Comment

• Arsa
                    CBC Senator XXL
                    • 25.09.2007
                    • 345
                    • Nis
                    • MBw210, BMW e32

Sheto, imam za tebe jeftiniju varijantu, uzmi stariji tip BX, onaj prvi, ja cu da ti nadjem beli, ako hoces moze i bez motora. E onda nadjes dobrog limara ili plasticara pa napravis repliku onog reli BX-a! Ne bi te izaslo ni dve hiljade sa sve jakim motorom, naprimer 2.0 turbo peugeot. To je odlican motor koji bi se pokazao na BX-ovoj maloj tezini! Doduse ne bi imao cetiri vuce ali sta ima veze ionako ce solidno da vuce i da lezi!

Comment

• shonsy
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 1391
                      • London/Beograd
                      • Honda CBR 125R

Meni jedino nije jasno kako mladom momku od 18 ili 17 godina moze na prvom mestu da bude udobnost!

Ja sam se recimo ceo zivot vozio u udobnim kolima, velikim, "penzionerskim" jelte, a onda provozao Golfa 1 GTI sa Karman opremom i kompletnim Remus izduvom i od tad PoLuDeO!
                      Shetine reci me podsecaju na reci moje snajke koja je zacudjeno pitala mene i rodju zbog cega nam se toliko svidja auto koji je tvrd, bucan, mali, kaze koja ce devojka u to da ti sedne?! h A mi kao budaletine mesec dana samo o tome pricali, kao karting pa kao karting!

Pa pitam te Juniore, jesi li se ti ikada provozao u slicnom automobilu, uporedio ih i shvatio da ti je mnogo bolje ono drugo ili nemas iskustva sa malim zujalicama?

Comment

• @ Djukic, slazem se sa tobom. Sve je stvar ukusa. Ne vredi to porediti. Najlepse si rekao, ko se jednom navikne na LHM, nikada se ne vrati na federe...

@ QV lale, svaki automobil moze da se sredi, ali je po meni to malo bezveze. Danas smo tata i ja bili u ns-u na sajmu i bilo je i malo tuning automobila. Sta nekome vredi sto je u juga stukao 2000-3000 evra kad opet ima juga? Zar nije pametnije da te pare ulozi da kupi neki ozbiljan auto?
                        Ne razumem zasto se stalno pojavljujes sa recima da je bx ruzan. Evo ja po 100000-ti put ponavljam da je ukus razlicit kod svakoga, i da ne vredi da pricamo o tome. Ako je tebi ruzan, meni mozda nije (svakako nije, cak naprotiv...). Felne su najlepse kakve su fabricke, bar po meni. Pa ti u bx-a 16V neces ni sesti, jer nemas gde da sednes, nema ih. Kakva nada, kakve gluposti? Nada za auto? Nada za auto moze da postoji u pogledu da li auto moze da se dovede u neko dobro vozno stanje ili ne moze. Znas kad bi meni palo na pamet da budzim auto? Reci cu ti: NIKADA.

@ srdjan_p, vi pricate o meni? Svi vi vozite lepe automobile, samo je moj ruzan... E bre kakvi ste to ljudi?

@ Alekre, ja i volim takve sto ne privlace paznju. Stopaljke zadnje mogu da se stave od bx-a 1992-1993 koji je imao zatamnjene, ali po katalogu ovaj 16v ima narandzaste, tako da necu dirati nista.

@ Arsa, sta mi vredi budzenje, kad to nije to? Zasto da mu ubacujem 2.0 turbo, kad vec imam bx-a sa 150ks? Hvala na ideji!

@ Shonsy, sta ces, takav sam. Uglavnom sam mimo sveta, ali sta me briga, imam svoj ukus, svoj stav i svoje misljenje o svemu. Jesam, vozio sam se kad je tata hteo da mi kupi R5 GT turbo. Bio covek, doterao auto i sad probna voznja, ja se razocarao... Nije to ni blizu nekom komforu...

Comment

• Arsa
                          CBC Senator XXL
                          • 25.09.2007
                          • 345
                          • Nis
                          • MBw210, BMW e32

Ja sam bio vozen u Lanci delti integrale, sve sam glavom u plafon udarao (lacija je pozadi niska pa glava ionako dodiruje plafon) ali u svome zivotu bolju voznju nisam imao i dan danas se kajem sto nisam imao dovoljno para da je kupim! A jos da sam je vozio, plakao bi do sad! Ima vremena kad cu da uzivam u udobnosti, nije mi to sada najbitnije! A sto se tice replike zasto da ne, 4tc ili kao se vec pise je ipak mnooogo lepsi od obicnog BX koji po mom misljenju nije lep! Ali stvar ukusa!

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

meni BX lep,avangardan,neobican ..neznam sta ste navalili toliko u tudjem postu da pljujete auto.?
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Znaci da rezimiramo, onaj koji smatra da je alfa 33 ruzna, taj je bes tila ukusa, mirisa. Ma taj nezna sta je lepo, taj dana vido nije.

Svih 2.5 miliona BX-eva prodato je ljudima bez ukusa, mirisa, vida...

Naravno u isto vreme Alfu 33jku proizveo je fiat u 960.000 primeraka...

Stvarno smatram da niko nemoze meni da kaze da nemam ukusa ako kazem da mi je dopadljivija E34ka od E39 BMW-a...
                              https://t.me/pump_upp

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

da se nadovezem ..
                                meni je iz 80 godina lepo nekoliko automobila a medju njima su BX i alfa 33 .. bas zbog "uglastog" dizajna ..eto iz mog primera se vidi ,da moze jednoj osobi da bude lep i jedan i drugi.
                                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                                X