Citroen BX 16V

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pa vidi, u ceskoj ima puno Citroena, samo sto mi to ne mozemo da uvezemo... To je taj sajt, i tako kad preracunam dodje mu da je 1 evro oko 25-26 kuna, koliko bi trebalo. Hvala, to mi je trebalo! U francuskoj ih ima koliko hoces, ali kako da ga prvo doteram, a drugo kako da ga registrujem? Ja to vise gledam onako da vidim kakvo je stanje na trzistu, a ove dobre citroene iz oglasa kod nas kupujem...

Bio je jedan opasan 16V kao moj (samo u duplo boljem stanju), u Austriji, presao 49.000 km, prvi vlasnik, salonski tj kolekcionarski primerak, 5.200 evra, ali nam samo nije bilo jasno kako da ga uvezemo...

Ima jedan Xm V6 kod nas u zr-u na prodaju, ako nekoga zanima, neka se javi na pp...

P.S. Da sam ja u nekoj zemlji u kojoj je dozvoljen uvoz bez ogranicenja, verovatno bih imao jedno 8-9 citroena. Ovde kod nas se retko nalaze dobri pravi Citroeni tipa CX Turbo, Xm-V6, BX/ZX 16V, Ami 8 Super, SM (o njemu ne treba pricati, bajka....) DS, GS... Ako budem uspeo u zivotu sa poslom, imacu ih sve! Ali mi je najveca zelja ispunjena... Dugo je trebalo naci ga... A onda jos veci baksuz, u oglasu bio objavljen pogresan broj, falila cifra, pa zovi Telenor, pa trazi, i tata nekako stupi u kontakt sa covekom u ponedeljak (u nedelju je izasao oglas). Meni je taj dan (nedelja) trajao kao 10 godina... Ujutru budjenje od strane tate, kaze mi da zovem mamu da mi pravda dan u skoli (isao sam popodne) i mi pravac Zabari, gde je bio auto. Jedno je bilo sigurno, kakav god da je, bice nas... Sad je nas... I nadam se da ce tako ostati u narednih 100 godina... A bili smo jako blizu i jednog ZX-a 16V (tata voli ovakvog, a i bio bi fazon imati bx-a i zx-a u top varijantama). Izadje oglas pre jedno 7 meseci, ZX "GTI" kako je pisalo, ja vidim po oznakama, po sedistima, po prosirenjima da je 16-ica. I opet pogresan broj... Pa zvali "Moj Auto", oni nam pomogli, i sve super, sad cemo da zovemo coveka i da idemo da pazarimo auto ako nije prodat. I tata ga zove, kad ono... On dan pre toga koji smo izgubili u trazenju pravog broja ubacio dizela jer su ga svi zezali da ako je dizel da ce da ga kupe, a skup im je 2.0 benzinac, kao puno trosi... A tata i ja poludeli! Pa zar u takav auto... Najsmesnija je bila izjava prodavca: "Svi me ********ju sto je benzinac, a ti me sad zezas sto je dizel". Eto tako to ide kad se jure retki citroeni...

Comment

• Gruja
      CBC Senator XXL
      • 09.02.2006
      • 614
      • Bgd
      • Alfa 75 TS

A jesi video ti sine ovo?

SM
      =]

Verujem da ga je matori Vracevic zacepio samo tako, ali je picajzla i trebalo bi da je dosta dobro odradjen... za nase uslove...
      Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• Zna li se cena? Hvala na informaciji, jako lepo izgleda, kao nov je, ali je verovatno cena prevelika...

Comment

• Arsa
          CBC Senator XXL
          • 25.09.2007
          • 345
          • Nis
          • MBw210, BMW e32

Taj automobil mnogo vredi, ja ga licno ne bih ovde prodavao!

Comment

• U inostranstvu ih ima puno, tako da je pitanje kolko bi tamo dobio para, bez obzira sto je ovaj besprekoran. U Nemackoj bi kostao 15.000 evra najmanje!

Comment

• Milorad90
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2007
              • 975
              • Beograd

Odakle ti ta informacija da bi kostao 15000e?
              Jel si nasao negde oglas za tu sumu ili nagadjas?

Comment

• Superbird
                CBC Senator XXL
                • 06.02.2006
                • 384
                • Sabac ---> Novi Sad
                • Audi 100 Typ 43

Cena je 38,000 evra.

EDIT: Nasao sam tacnu cenu.

Comment

• Milorad90
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2007
                  • 975
                  • Beograd

Au al barate tim ciframa...dajte i meni te vase oglase da vidim cene.

Comment

• @ Milorad

Pa gledao sam po mobile.de, ovakvi primerci ne idu ispod 15.000 uglavnom. A 38.000 evra je nerealna cena, stvarno ga je preterao covek! Znate kad ce ga prodati ovde? Nikad... Mozda neki ludak u inostranstvu da mu da te pare... Ovde u Srbiji moze maksimalno da dobije 12.000-13.000, jer je onih pravih ljubitelja Citroena malo... Iskreno gledano, ne vredi taj auto 38.000, bez obzira na cenu restauracije...

@ Superbird, hvala na informaciji! Gde si nasao cenu?

Nacicu sliku naseg prethodnog CX-a, koji je prodat za ako se dobro secam 2.000 evra ove godine, a bio je k'o bombona, tako da je ovaj izvalio cenu...
                    Pa za te pare maltene mogu da uvezem C6 iz nemacke... Jes' da nije SM, ali je super...

Comment

• QV lale
                      CBC Senator XXL
                      • 09.11.2005
                      • 734
                      • Zrenjanin (klek)

http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=81339

NA ti ovaj crveni bx... =]
                      Originally posted by Sheta_Junior
                      ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

• Fala, ali to je obican GTI...

Comment

• Bojan1212
                          CBC Senator XXL
                          • 15.07.2008
                          • 468
                          • Zemun
                          • Honda Accord

E, bas sam i ja mislio da ostavim ovaj, pa videh link.

Comment

• Da je 16V, kupili bih ga verovatno... GTI-jeva ima dosta kod nas, uvek moze da se nadje, slabiji je od 16V, ima losija sedista, nema prosirenja, spojlere... Zvacu danas coveka da cujem kakav je plin stavio...

Comment

• Ognjen
                              CBC Senator XXL
                              • 21.02.2008
                              • 438
                              • Novi Beograd
                              • -

Jedinstven BX
                              Tema ti je odlična. Treba je pročitati celu.

Samo nastavi tako, bez nekog velikog lickanja i pojačaj motor. Ima on vešanje i za 200KS.
                              U Nemačkoj me vozio prijatelj u takvom BX 16V i to ide kao nevreme. Ali kako leži, užas. Zalepljen za Autobahn i pri 230kmh.

Comment

• Testera, hvala na lepim recima! Pitao sam vec negde sta bi moglo da se uradi da mu se poveca snaga, ali nisam dobio odgovor. To nije nesto za cim ludim, mada bi sa nekih 170-180ks bio spejs satl.
                                Zeleo sam ovakvog 16V, dobio sam ga, a i bez pojacavanja motora je zverka...

A sto se lezanja tice, kao da je zalepljen za put! Vesanje mu je jaca strana, zahvaljujuci hidraulici... Sa ovim se jos nije islo na more, ali se secam prehodnog turbo dizela bx-a od 90ks. Taj 60ks slabiji motor ga je dizao uz rudnik, punog (tata, mama, ja, pun gepek, i sediste pored mene puno) 110 km/h! A dokaz da mu je lezanje sjajno je to da i pored "samo" 90ks takav bx je ostavljao na Zlatiboru i na Petrovoj gori jace automobile. Mogu da mislim sta bi ova azdaja tamo radila...

Comment

Working...
                                X