Znam vrlo dobro šta je cold air intake, ali i dalje smatram da je bolje rešenje kutija. Ovako nisko smeštena pečurka može da u**** svašta što ne treba...
Citroen BX 16V
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Da, ali ona stoji u braniku, zasticena od vode i spoljnih uticaja.
A i da dospe voda do nje, postoji nesto sto se zove by-pass filter.
On stoji na cevi i izbacuje vodu iz sistema.A po kom principu radi, nemam pojma.shuto-expressway.com
Comment
-
-
Bzv. ti je to ,,cipovanje" sheta! Bacices pare na glupost. A i ti K&N filteri sto daju 15ks...
Bolje ulozi kes u farbanje npr. ili mozda neke lepse felne...makar ce biti lepsi...a ono gore je za malo ozbiljnije masine...
Btw,nasao sam nesto o tvojoj makini:
109kw 148ks pri 6400obr.min
166Nm pri 5000obr.min
maksimalna brzina :213kmh
Ubrzanje:8,9sec do 100kmh...
pozz!Originally posted by Sheta_Junior...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...
Comment
-
-
Ovaj auto nema 9 sekundi do 100. On je negde oko 7-7.5. Tu je doslo do zabune sa podacima i kod mene. Ja sam nalazio razne podatke, raspon ubrzanja i maksimalne brzine se krece od 7-9 sekundi ali u njegovoj knjizi koju ja imam pise 7.4. Bio je juce u citroen servisu tata i rekao mu je majstor da nas auto ima 7s do sto, e sad... Nista to nije pouzdano tvrditi u stotinku. Znam kako ide auto koji ima 9s do sto, ali ovaj takvog sije. Imamo problem sto nam sat laze, sto nismo samo mi konstatovali nego i majstor. Npr pokazuje 140 a ide brze. Neke sajle su se tu rasteglile. A to za tih 15-20ks je tata dao ideju, jer i ovako ide kao zver, a tih +20ks bi ucinilo da 90% autova u srbiji ne moze da mu pridje. Maksimalna brzina po katalogu iznosi 217, e sad koliko je to sve tacno...
Za farbanje cu jos da razmislim, jer njevoga boja nigde nije izbledela, mozda ce se odraditi samo ta mesta koja su zacesana. Felne ne idu nikakve druge, ja ne dam. Ovakve felne ima BX 16V fabricki...
Ako ima K&N filter koji dodaje 15ks, stavicemo ga... Dosta je i 10 da doda K&N, videcemo sa chipovanjem sta moze da se uradi.
Comment
-
-
Pazi ovako, bude li neko od nadleznih procitao to da K&N daje 15 konja odma' ce da sevaju BAN-ovi...nema 'leba od toga, ali nikakvog, sem zvuka mukanja sa u****...A i chip na atmo motoru isto skoro da ne daje nista osim mozda malo obrtnog momenta jer se pomera paljenje ali i tu opet moze da dodje do problema zbog naseg "odlicnog" goriva...Tako da ja tu nista ne bi dir'o.
Comment
-
-
ali u njegovoj knjizi koju ja imam pise 7.4. Bio je juce u citroen servisu tata i rekao mu je majstor da nas auto ima 7s do sto, e sad...
Comment
-
-
Videcemo u servisu sta moze da se uradi. Icicemo u MS Chip Tuning ovde kod nas u ZR-u da vidimo da li moze nesto da se uradi. Ne bih voleo da se nesto uradi pa da ne daj boze auto ne radi kako treba! Za K&N filter cemo videti jos, neki kazu da dodaje 10%snage, a neki kazu da ne daje nista...
Sve u svemu, nista sto ce naskoditi autu, nece biti uradjeno!
Comment
-
-
Originally posted by Superbirdali u njegovoj knjizi koju ja imam pise 7.4. Bio je juce u citroen servisu tata i rekao mu je majstor da nas auto ima 7s do sto, e sad...
Nemoj da poredis golfa V i BX-a... Pogledaj cenovnu kategoriju. Jeste da su Citroeni dosta napredniji, ali ne bas toliko...
Uzmi nesto od subarua od 2.0 turbo u istoj cenovnoj kategoriji... Pa nek proba GTI da se trka sa njim...
Drugo, u BX-u je redovan motor, a u golfu turbo, sto samo govori o nemackoj "Naprednosti"... Ne daj boze da se u BX-a stavi turbo, ni golf VI gti mu nece pomoci...
Uzmi lepo dvojku gti 16V pa nek stane na crtu sa BX-om... Ako sme...
Comment
-
-
Nego ne znam da li sam pohvalio auto...Nisam ljubitelj fancuza ali ovo mi se svidja skroz jer je nesvakidasnje i ide za sve pareIma par pacijenata da ne kazem "trkaca" po Zrenjaninu koje bio trebalo malo da prevaspitas sa tvojom spravom, prava je za tu akciju jer niko nema pojma sta je, ja bi se prvi iznenadio...
A bice jedan golf 1 raspolozen za trkanje, to ce tek da bude iznenadjenje...Samo polako, kontam tamo na prolece da ce da bude ready for action!
Comment
-
-
Hvala na lepim recima. Jel to golf od mog druga "Remusa"? Ubacuje u njega 1.8 16V iz Corrada? Ili neki drugi? Istina je da ide za sve pare, a najveca je car sto niko nema pojma sta je ovaj auto... Nije ovaj auto kupljen za trkanje, da ne bude zabune... Ovo je moj "San" jer odavno zelim BX-a 16V. Volim francuze, pogotovo top modele... A u BX-a sam zaljubljen... I jedva smo nasli ovog 16V...
Nesvakidasnji je svakako... Generalno BX-eva nema puno, a 16V u srbiji ima 3... Ovaj i jos 2... Ni u inostranstvu ih nema...
Comment
-
-
Sve pohvale za auto.
Ali moram da ti kazem da preterujes malo,to da 90% automobila ne bi moglo da mu pridje i tome slicno je smesno davati takve izjave na forumu.Ti imas jako redak primerak,i cuvaj ga,sredi ga da bude u tip top stanju sto se tice limarije i mehanike,kakav tjuning i tome slicno greota je to raditi na takvom stock automobilu,mislim nije na odmet al nemoj,nek auto zadrzi tu originalnost.Inace pretpostavljam koliko je udoban,nemoj da ga gazis preterano nije to za to,taj je auto za putovanje i uzivanje.Prava francuska limuzina sa viskom snage.E da i ja imam jednog slicnog francuza r21.
Pozdrav
Comment
-
-
Dodji sutra ili danas,zavisi kad procitas,uglavnom u Petakiza nove pijace na parking! Negde oko 22,22:30... Dodji da se upoznamo,a i da vidimo auto...bice tamo neka ekipica!
p.s- Ovo je koliko toliko ozbiljan forum!I ljudi su vec vodili polemiku o tome i veruj mi nema 'leba ni od chipa ni od K&N! Pa sta mislis da ljudi ovde nisu probavali sve to? Jesu i te kako! I videli su da je to kita lastina! Zamisli sad 10ks na K&N!???braaate pa to bi bio onda najefikasniji tuning! Za 60e -10ks! Nemoguce!Moze i cip i kajen da rade dobar posao,ali za to ti treba mnogo ozbiljnija masina!
Eto zamisli da stavis "ka jen" na ficu i dobijes 10ks!?? Nemere! Taj cip majstor ima da ti obeca sve i svasta! A pitaj ti njega jeli moze on tebi da garantuje eto 7ks! Ali 100% da ti garantuje!??Nema sane!
Nemoj da se ljutis...cisto da te posavetujem!Znam da to automobilu nece skoditi,ali hoce novcaniku! Waste money! Moze bolje da se ulozi i da ima jaci efekat!Originally posted by Sheta_Junior...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...
Comment
-
-
50% ljudi u srbiji vozi zastavu. 30% ljudi u srbiji vozi VW. ostalih 10% su drugi automobili. To sto na forumu ima dosta jakih automobila, ne znaci i da ih svuda na ulici ima... Verovatno sam preterao, ajde da kazem... 70% vozila u srbiji ne moze da se kaci njim... Kao sto rekoh, nemam nameru da se trkam sa njim... On ce biti mazen i pazen kako francuzu i dolikuje...
Comment
-
-
Originally posted by QV laleDodji sutra ili danas,zavisi kad procitas,uglavnom u Petakiza nove pijace na parking! Negde oko 22,22:30... Dodji da se upoznamo,a i da vidimo auto...bice tamo neka ekipica!
p.s- Ovo je koliko toliko ozbiljan forum!I ljudi su vec vodili polemiku o tome i veruj mi nema 'leba ni od chipa ni od K&N! Pa sta mislis da ljudi ovde nisu probavali sve to? Jesu i te kako! I videli su da je to kita lastina! Zamisli sad 10ks na K&N!???braaate pa to bi bio onda najefikasniji tuning! Za 60e -10ks! Nemoguce!Moze i cip i kajen da rade dobar posao,ali za to ti treba mnogo ozbiljnija masina!
Eto zamisli da stavis "ka jen" na ficu i dobijes 10ks!?? Nemere! Taj cip majstor ima da ti obeca sve i svasta! A pitaj ti njega jeli moze on tebi da garantuje eto 7ks! Ali 100% da ti garantuje!??Nema sane!
Nemoj da se ljutis...cisto da te posavetujem!Znam da to automobilu nece skoditi,ali hoce novcaniku! Waste money! Moze bolje da se ulozi i da ima jaci efekat!
Comment
-
Comment