Citroen BX 16V

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • QV lale
    CBC Senator XXL
    • 09.11.2005
    • 734
    • Zrenjanin (klek)

E,ajde jedan dan da dodjem da me provozas u tom cudu! Iskreno i ja bi isto tako postupio sa 16v...jer auto zaista izgleda neotesano..ono - ni s od sportskog izgleda,ali...plasim se da bi me to cudo pojelo sa asfaltom.Covece...nisam verovao da to cudo ima takav motor...pa to kida i GSi...
    Originally posted by Sheta_Junior
    ...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...

Comment

Dodji, bice nam drago! Car ovog automobila je to sto niko ne zna sta je... Pomisle "Ah taj Citroen...." i nasmeju se...Jedan sa golfom dvojkom se pre neki dan poplasio kada je tata stao iza njega sa BX-om, ovaj stisnuo golfa... Kad je Citric zaurlao, tacnije remus..... pa ga preskocio onako za tren... Ovaj se nasao sam u cudu... A za GSI ne znam, i oni idu opasno...

Comment

• Alekre
        CBC Senator XXL
        • 12.09.2005
        • 780
        • Smederevo

Pazi, ni ja nisam znao da je ''BX'' djavo, tipa tvog do sada Sto rekose gore izgled vara.

Nego, 'de 'leba ti, objasni mi foru sa hidraulikom... Mora li uvek da se spusti kada iskljucis motor ili moze da ostane visini?
        Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• SAXO
          CBC Senator
          • 16.12.2007
          • 251
          • Meljak

Super ocuvan deluje na slikama,daj jos neke slike unutrasnjosti

Jedina zamerka cini mi se da je predhodni vlasnik mnogo izbacio izduv van branika,ostalo sve za 5

Comment

Nije bas super ocuvan, zacesan je malo na levoj strani, i malo su korozirala zadnja desna vrata. Ali je auto redovno bio garaziran (i sada jeste), i boja jos ima sjaj nakon 17 godina! Ja bi rekao "Dobro je ocuvan". Sto se izduva tice, to je pravi remus , i tako je (valjda) morao da viri, jer je kompletan remus od motora do izduvne

Alekre, malo ljudi i zna da postoji BX 16V... U srbiji ih je bilo 6 komada, od toga su u 3 ubaceni dizel motori, ima jedan crveni u jagodini, ima ovaj moj i jos jedan.... Osnovni razlog zasto auto tako dobro ide je njegova tezina, negde oko 1070kg...

HIdraulika, tacnije auto uvek lagano pada kad se ugasi motor, a kad ga upalis on se dize... Ako hoces da ostane ( da ne padne), stavis ga u visi stepen visine...

Bice jos slika....

Comment

Vidim da ovde ima puno ljudi koji se razumeju u tjuning, te stoga molim za malu pomoc. Interesuje me sta moze da se uradi na mom BX-u da se dobije 15-20ks? Motor je 1.9 108kw...

Pozdrav i unapred hvala!

Comment

• TOKYO
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2006
                • 1696
                • Beograd- NBGD

Vrlo interesantan auto. . .

Sa srecom da ga vozis i sredis!

Poz. . .
                MY ex RWD Alfa
                Drift & Donuts & Track

Comment

Hvala puno...

Koliko K&N filter dodaje snage? Imate li neke ideje za tjuning?

Comment

• V-Tec
                    CBC Senator XXL
                    • 30.06.2006
                    • 1615
                    • Beograd
                    • '89 Civic d16a6

Pozdrav.

Vozio sam i vozio sam se u ovom BX, i mislim da je ovo jedan od najudobnijih automobila ikada napravljenih,
                    prosto ne oseca rupe i neravnine na putu.Do duse imao je motor valjda 1.7 turbo dizel od 90ks.

K&N filter ce ti dati malo bolji odziv na gas, naravno u zavisnosti gde ces da ga stavis, i extra zvuk.
                    shuto-expressway.com

Comment

• V_Dusan
                      CBC Član
                      • 19.04.2008
                      • 35
                      • Adelaide, South Australia

Originally posted by Sheta_Junior
                      Hvala puno...

Koliko K&N filter dodaje snage? Imate li neke ideje za tjuning?
                      Pa vidi , kao sto ti kaze V-tec :
                      K&N filter ce ti dati malo bolji odziv na gas, naravno u zavisnosti gde ces da ga stavis, i extra zvuk. Mig
                      sve zavisi gde ces ga staviti, ako ga stavis na izduv verovatno da neces dobiti mnogo osim boljeg zvuka, a u slucaju da dobijes lepu nalepnicu uz njega onda racunaj na 15-estak HP.

Sorry V-tec

Kraj ofaa

Comment

Malo laicko pitanje, a gde moze sve da se stavi K&N filter? Ako on moze negde da doda 15ks, interesuje me to mesto

I kakvu nalepnicu treba da dobijem?

Zvuk vec ima lep od remusa, tako da mi to nije prioritet.

Ide tata danas u MS Chip tuning ovde kod nas u ZR, da vidi za chip da li moze...

Comment

• skijash
                          CBC Senator XXL
                          • 07.09.2007
                          • 1354
                          • Beograd
                          • wrx

Ma zezaju se ljudi, kn filterom ne možeš ništa da dobiješ značajno. Malo može da se promeni zvuk i to je to. A mnogi ljudi su protiv njega i tvrde da se snaga i gubi.

Comment

• V-Tec
                            CBC Senator XXL
                            • 30.06.2006
                            • 1615
                            • Beograd
                            • '89 Civic d16a6

Sheta_Junior: Daj nam sliku motora, reci cu ti gde mozes da ga stavis.

Ijjaaao chip-tjuning na NA benzincu... Jel to onaj covek sto placa rucak ako auto ne ide bolje?

Originally posted by skijash
                            A mnogi ljudi su protiv njega i tvrde da se snaga i gubi.
                            Pa naravno da se gubi ako ga u motornom prostoru stavis negde gde **** vreo vazduh, npr blizu izduvne grane ili ventilatora hladnjaka.

Evo klasicnog primera:

Crvena strelica oznacava tok vrelog vazduha iz hladnjaka koji izbacuje ventilator kada se ukljuci, i pravo ulazi u usis.
                            shuto-expressway.com

Comment

• skijash
                              CBC Senator XXL
                              • 07.09.2007
                              • 1354
                              • Beograd
                              • wrx

Ma gde god da ga staviš isto ti se hvata ako je otvorena pečurka. Jedino može da valja sportski filter zatvoren u kutiju sa dovodom spoljnog vazduha...

Comment

• V-Tec
                                CBC Senator XXL
                                • 30.06.2006
                                • 1615
                                • Beograd
                                • '89 Civic d16a6

Gresis, postoji nesto sto se zove cold air intake, ili ti dovod hladnog vazduha.
                                To ima da se kupi, a i moze da se napravi za skoro svaki auto, samo da imas odgovarajuce cevi/creva.

Evo kako to izgleda za CRX-a:

Standardno mesto za filter u**** kod Hondinog B16 motora (CRX VTEC)

Dovod hladnog vazduha

Kao sto vidite, usis-pecurka je maltene u braniku, skroz izolovana od motornog prostora i uvlaci "spoljasnji vazduh",
                                koji je dosta hladniji od vazduha u motornom prostoru.
                                shuto-expressway.com

Comment

Working...
                                X