@sule:
Zasto bi mene interesovalo sad da li se tad gubila garancija na auto ili ne ugradnjom PPP? Auto odavno nije u garanciji, tako da mi cinjenica sto je tad mozda izgubio garanciju ugradnjom tog paketa - krajnje nebitna.
The difference between men and boys is the price of their toys
Na pr. kad garancija 3 god, odnosno 100.00 km istekne, ostaju jos garancije: 5 godina na AWD pogon i 10 godina na AKZ.
Do 10 godina starosti vozila, ipak ostane neka garancija.
Po uslovima iz garancije modifikacijom i prijavom za takmicenja (racing) bilo koje vrste gubi se kompletna garancija.
Ipak sam ja mator covek, pa onda ovo smatrajte kao savet, a ne kao prepucavanje.
Poznat mi je primer sa Nicosom da je covek izgubio garanciju ugradnjom SuperSprint izduvnog sistema i quick shift-a u ovlascenom Subaru servisu.
Sinoc sa drugarima u gradu, idemo Juznim Bulevarom prema M. Gorkog. Dolazimo do semafora na raskrsnici sa jednom od poprecnih ulica, koji je (kao i pola semafora ovih dana po gradu) van funkcije, odnosno blinka zuto. Usporavamo malo iako Bulevar ima pravo prvenstva cisto da ne naleti neka ****** koja to ne zna - i naravno naleti bas jedna takva. Covek opusteno dolece s desne strane, iz poprecne ulice, ne smanjujuci brzinu i pravo pred nas. Kad je ukapirao da idemo u njega, covek legne na kocnicu...Koce, motaj desno, i zakacimo mu branik, preletim preko ostrvceta preko 2 gomile snega, srecom omasimo banderu i stanemo 10 metara dalje. Bedak.
Ovaj degen izasao iz kola, odemo do njega - sta bi, gde ces? Pa, kaze, ja prosao kroz zuto... Pa znam, idiote, kad semafor ne radi on obicno blinka zuto. Pa da, kaze, meni je i bilo zuto...Alo, NE RADI semafor, kakvo bre zuto!? Pa znam ja sta i kako izgleda kad ne radi semafor, isto kao i sad... Pa to ti i pricam, samo sto ti to ne razumes. Lik je ladno mislio da blinka zuto pre nego sto se upali crveno, i dodao gas da "proleti". Pa mozemo da se dogovorimo nesto, kao, sta je problem, sta dramite, par stotina evra i to je to? Ma sta da se dogovaram debilu, mars u kola i cekaj policiju. Ja treba da se raspravljam i da ti objasnjavam da ovo malo stete sto odmah vidim kosta najmanje 1500, a boga pitaj da li je i sta crklo ispod kola, sto ne vidim...
Naravno, cekanje, zapisnik, izjave, bla truc...Na kraju odslepamo auto do drugara da ceka lepse vreme da vidimo sta cemo. U principu nista preterano strasno - olupano lepo krilo i far, oba podkrila, gomile nekih zabica i plastiketina, branik nije pukao ali je ostecen blago na par mesta, hauba (srecom jer je aluminijumska i ne popravlja se) ni taknuta; obe desne gume otisle (Pilot Sport Alpin, NOVE...), zakacena zadnja desna vrata nesto malo. Jedino me brine sta se desilo ispod - na prvi pogled nista, zbog suspleha, ali boga pitaj da nije nabio karter na pumpu, sjebao letvu ili neki hladnjak...videcemo.
Sad idem da trazim usluznu procenu, popravljam, pa kad bude gotov zapisnik idem da trazim naknadu stete. I da ih oderem, naravno
The difference between men and boys is the price of their toys
Uh...., steta....! Ni kriv ni duzan, dobi po nosu...! Nisu ljudi danas pri cistoj svesti, nesto se cudno desava..., mada hebi ga, uvek se sve skocka onako kako ne treba kad treba da bude ono sto ne treba.
Ako si u mogucnosti odvali dobro te lopove..., pa nek procenjuju do prekosutra wrx sti kad saberu cifru !
aaaa, koji bedak
i pogotovu sto se zbog mombrila tako glupo desilo
tako i mene kad je zavario lik sa yugom
sasekao krivinu, i do'vatili se na beloj liniji
ja izlazim iz auta i vidim da je pukla hauba, krilo, podkrilo, branik, far, maglenka, migavac, pozicija, intercooler, vezi lim, povuklo drugo krilo, otisao tocak unazad.....
i pita me lik, nakon sto se osvestio nako gadjanja u soferku jer je bio nevezan, "sta cemo da radimo"
a ja ga pogledam, masnog u nekom radnom kombinezonu, stoji ispred poluraspalog Yuga 45 i kontam, sta bre ima da se dogovaram kad treba da prodas matore i levi bubreg za popravku nissana
lepo pozovem muriju, osiguranje proceni totalku, isplati mi svotu, koja je duplo pokrila lupanje i ja dobar
pazi se samo sa proceniteljima i banditima iz osiguravajuceg drustvada ti nesto ne zakinu
a mozes da se iscimas sa odstetnim centrom
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Comment