Citroen Saxo VTS 1.6 16V by SchoneNK

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SchoneNK
    CBC Senator XXL
    • 17.04.2006
    • 564
    • Beograd
    • Honda Accord CL7

Re: Citroen Saxo VTS 1.6 16V by SchoneNK

Ma prozujim citav grad fino sa uzivanjem, dodjem u moju ulicu i jos da uskocim elegantno u parking mesto kad se ulicom prolomi krrr, krrr Smorim se ko kerche, bas mi presedne .
    www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• shonsy
      CBC Senator XXL
      • 11.05.2007
      • 1391
      • London/Beograd
      • Honda CBR 125R

hehehe pa to ti je sa saxom sve standardno. Meni, recimo, upadne u rikverc bez problema al ne do kraja, onako stoji na pola puta rucica menjaca i radi sve kako treba, ali posto to jelte nije normalno, onda moram nekad dva puta za redom da stisnem kvacilo da bi usla do kraja u rikverc. Zna se da je saxoncima menjac boljka, kao i zadnji trap. Ali je zato motor jedan od najizdrzljivijih...

Comment

• svarglic
        CBC Senator XXL
        • 30.10.2007
        • 396
        • Novi Sad
        • golf 4 TDI

eh taj zadnji trap
        predvidjeno je da se lezajevi menjaju na 100000km,na gumama fabricke dimenzije i fabrickim amortima
        a za ove nase 195 bi trebalo to da se radi na 80000,70000km
        e sad posto niko od nas nije prvi vlasnik a onaj prvi to nije menjao(u vecini slucajeva )
        onda se desava propadanje lezaja i ostecenje tuljaka tj.osovina
        inace kad se menjaju samo lezajevi to se radi relativno brzo i ne mora ceo trap da se skida
        set lezaja za zadnji trap orginalnih kosta nedsto vise od 5000 din sto nije mnogo

sto se motora tice tu motori su mnogo izdrzljivi je su fabricki predimensionisani
        jedino im je boljka dihtung glave.zbog kog pomesa ulje i vodu.
        jadno je napravljen i istruli jedan deo kod uljnog kanala i zbog toga se desava isto
        u predhodna 2 meseca sam radio 2 glave iz tog razloga i nekoliko prosle godine
        VTS
        Originally posted by QV lale
        Jos jedan....
        Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
        where real Saxomans live...

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

ovo za ridzu je tacno. samo stekni naviku da ubacujes lagano i nece biti problema. tako je bilo i na skijasevom saxu. cim malo brze uprem on zapinje i kad ga nategnes ono da ga ubacis makar na silu on grrrrk. zato cim vidis da nece iz prve vrati u ler, pustis kvacilo-pritisnes ponovo i ulazi bez problema. eventulano sad mozes da mu zamenisu ulje u menjacu kad vec radis sve posto je verovatno pun opiljaka mada, sam cep ima magnet pa se sve skuplja na cepu.
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• SchoneNK
            CBC Senator XXL
            • 17.04.2006
            • 564
            • Beograd
            • Honda Accord CL7

Originally posted by svarglic

jedino im je boljka dihtung glave.zbog kog pomesa ulje i vodu.
            jadno je napravljen i istruli jedan deo kod uljnog kanala i zbog toga se desava isto
            u predhodna 2 meseca sam radio 2 glave iz tog razloga i nekoliko prosle godine
            Hmm, meni je nivo ulja iznad maksimuma, pa se plasim da nije taj jadac. Ne vidim nista specijlano na izduvu. U kojoj fazi je jasno da je dihtung stradao?
            www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• svarglic
              CBC Senator XXL
              • 30.10.2007
              • 396
              • Novi Sad
              • golf 4 TDI

ako ima ulja u vodi onda je dihtung
              kolikko je ulja preko mah ako je malo vise onda nije strasno
              VTS
              Jos jedan....

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

kako nije strasno. ulje ne sme da bude preko maximuma jer moze da probije semering na radilici i onda eto zabave. ako ima zuta skrama na cepu za ulje ili na meracu znaci da je pomesao ulje i vodu ili ako ima ulja u hladnjaku. Taj motor je ostljiv na pregrevanje pa oce i od toga da prdne diftung...

Comment

• svarglic
                  CBC Senator XXL
                  • 30.10.2007
                  • 396
                  • Novi Sad
                  • golf 4 TDI

pa ako ima 1-2mm vise od maksimuma nije strasno
                  ako ima 1cm onda je zabrinjavajuce
                  dodjes lepo u nedelju na rostilj pa cemo pogledati
                  VTS
                  Jos jedan....

Comment

• SchoneNK
                    CBC Senator XXL
                    • 17.04.2006
                    • 564
                    • Beograd
                    • Honda Accord CL7

Zverko, imas novog gosta u komsiluku. Inace, na putu ka servisu isece me mamlaz cacanskih tablica. Automobil...dramska pauza ...Logan, zatamnjenih stakala, sa 4x4, syncro, turbo, gima mega znackama. Izbrojao sam do 1600 i smirio se Inace, ne znam da li sam mu bio inspiracija, ali ova kantica (citiram zverka) privlaci mnogo paznje. Stalno me neko vuce za rukav da nesto upita.

Comment

• shonsy
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 1391
                      • London/Beograd
                      • Honda CBR 125R

I sta bi na servisu? Jel detaljno pregledan auto, sta si uopste radio, mali servis?

Comment

• SchoneNK
                        CBC Senator XXL
                        • 17.04.2006
                        • 564
                        • Beograd
                        • Honda Accord CL7

Pa nije to instant servis. Ostavio sam coveku auto da prenoci da se ne opece radeci sutra Trenutno je u planu klasican veliki servis, a da li ce trebati jos nesto saznacemo sutra.

Comment

• SchoneNK
                          CBC Senator XXL
                          • 17.04.2006
                          • 564
                          • Beograd
                          • Honda Accord CL7

Gotov servis. Odnosno prvi deo Promenjeni svi kaisevi, spaneri, ulje, filteri, svecice i pobrisane greske. Cekamo ih sad da se jave. Ostaje remenica radilice i pumpa prednjeg stakla. U autu mir i tisina, nista se ne cuje Ceprko sam usi, culio ih, ubacivao u ler, ali dzabe. Diskovi su istroseni, ali cemo sacekati promenu plocica. Lamela je takodje u silaznoj putanji, ali nisam bas toliko bogat da je menjam dok jos lepo sluzi. Za ulje mi je Srdjan objasnio situaciju. Par mm se i sipa iznad max kod ovih automobila. Svecice su bile ubogaljene - zasu.

Elem, zainteresovani pratite ovu temu, pa za godinu, maksimum dve dana neko moze malo zujati u Saxu, koji ce nadam se biti vracen u stanje sto blize fabrickom. Kilometre i godine ne mozemo vratiti, ali boze moj, Chika Schone ce da ga pazi i mazi, AKO bude poslusan.

Inace, cuo sam da se Zverko brinuo da saxic ne bude usamljen dok nisam bio tu

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

auuuu al si ti natrco na dobar autoooo... ljudi, motor prede kao mache. internali cisti trunka koksa nema, nisam mogo da verujem. Pirelli P7 gume, nove. svecice bile neke bosch super III klasa sa zazorom od pola metra. Sva cetiri diska su kaput ali sto rece covek, postrosi plocke pa onda zameni sve . Ostalo je jos remenica , ventil uljnih para i da se jos jednom stavi na check koje ce greske da izbaci (to uradi odma sledece nedelje cim stignu delovi). sve 4 greske koje je sad izbacio bile su vezane za smesu (sonde, MAP itd) moze da se desi da sad bude sve ok posto su svece bile katastrofa pa je i sagorevanje bilo tako. Stavljene NGK BKR6EK koje i ja trosim na svom autu. u svakom slucaju za 4000e predobar auto ali predobar. samo felne u boju auta, da se skinu nosaci i to je to. e da , i neke ljudske patosnice posto su one stvarno uzas.

Comment

• SchoneNK
                              CBC Senator XXL
                              • 17.04.2006
                              • 564
                              • Beograd
                              • Honda Accord CL7

Al' ga nahvali, samo da ga ne ureknes Da, kocnicama nikako nisam zadovoljan i ne ulivaju mi poverenje, pogotovo kada se zaletim. Ta stavka ce ipak morati sacekati prolece. Fino lezi u krivinama, ali ga neravnine bas izbacuju iz putanje. Sa menjacem sam izgleda nasao zajednicki jezik kada je u pitanju rikverc, videcemo jos.

Srdjan je bas korektan momak, nas dvojica smo se lepo napricali o reliju i s2000 masinama, a malo i o mom automobilu Pricao sam mu za nezgodu sa akumulatorom, pa me je ozbiljno upozorio da ga ni po koju cenu ne guram, ali i da ne palim nikome automobil na kablove (jesi li cuo Shonsy, ne smes vise da mi pomazes? )

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

on je jedan od retkih koga ne mrzi da odgovori na svako pitanje i da objasni sve sto te zanima u sitna crevca. na stranu to sto je stvarno dobar majstor i korektan sa cenama.

Comment

Working...
                                X