Yugo 1.1 EFI Power

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • YUgisa
    CBC Senator XXL
    • 05.06.2008
    • 793
    • Subotica
    • Yugo 1.1 EFI

Pre bih isao peske Salu na stranu, namestio sam tako da mi odgovara tako da nema problema dok sam za volanom I stolica za racunar gde trenutno sedim je napravljena od Yugovog sedista
    Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• YUgisa
      CBC Senator XXL
      • 05.06.2008
      • 793
      • Subotica
      • Yugo 1.1 EFI

Vraceno nazad:

Sredjene malo resetkice:

Opran tepih u gepeku ali nazalost nije pomoglo, iz nekog razloga je promenio boju, ali iskoristio sam komad tepiha koji sam nabavio da usecem parce za zadnji vezni lim da prekrijem:

Buduci projekat

I jedan snimak za kraj:
      Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Sad izgleda nadrndano
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Kako bi opisao pre?

Comment

• YUgisa
            CBC Senator XXL
            • 05.06.2008
            • 793
            • Subotica
            • Yugo 1.1 EFI

Druzimo se zvanicno 13 godina zajedno Takodje je Yugo postao punoletan, ako nakon 18 godina ne treba dozvola za brak od roditelja, zasto meni treba atest za prepravke?

I napokon u garazi kakvu zavredjuje

Comment

• YUgisa
              CBC Senator XXL
              • 05.06.2008
              • 793
              • Subotica
              • Yugo 1.1 EFI

Nista bitnije nije uradjeno u prethodna 3 meseca, ali planiram neke ozbiljnije radove u narednih mesec dana

Prvo je crkao kompresor za airlift, pa je premotan, izbalansiran, ulakiran, zalemljen i obradjen kolektor, sad radi bolje nego nov:

Maznuli mi ljubicaste kapice, pa stavljene crne da manje privlace paznju:

Stavljene Philips X-tremeVision sijalice u farove, hteo sam vec godinama ali mi nekako uvek bilo skupo naspram Osram Night Braker-a, ali sad sam iskopao jeftinije. Nisam jos video ovakve neke male sijalice kao sto su Philips, morao sam farove da prestelujem zbog toga:

Levo Philips, desno Osram (istina test nije bas najrealniji jer su Osram par godina stare):

Dobio sam kacigu za rodjedan, tako da sad imam svu opremu

Zamenili smo Bilstein nalepnicu sa novom:

Nov prohromski gearfix tj zamena za elastican zglob na polugi menjaca:

I za kraj cevi za nov izduv:

Comment

• YUgisa
                CBC Senator XXL
                • 05.06.2008
                • 793
                • Subotica
                • Yugo 1.1 EFI

Nastavak u najavljenim projektima

Comment

• YUgisa
                  CBC Senator XXL
                  • 05.06.2008
                  • 793
                  • Subotica
                  • Yugo 1.1 EFI

Teaser

Comment

• YUgisa
                    CBC Senator XXL
                    • 05.06.2008
                    • 793
                    • Subotica
                    • Yugo 1.1 EFI

Napravljen stelujuci presostat koji gasi kompresor za Airlift sistem za podizanje prednjice na 11bara:

Nakacena opruga na merac nivoa ulja, cisto kao sigurnosni mehanizam:

Modifikovan zastitni lim izduvne grane i montiran nazad na motor nakon 12 godina (skinut zbog konstantnog vibriranja):

Napravljen nov auspuh, 2x40mm, 1x45mm aluminizirane cevi, pie cuts krivine, cevni kolektor, anti reversion chamber, navoj za wideband, modifikovano kacenje na karoseriju (zadrzan stari alu/prohrom lonac):

I par slika:

Comment

• YUgisa
                      CBC Senator XXL
                      • 05.06.2008
                      • 793
                      • Subotica
                      • Yugo 1.1 EFI

Teaser

Comment

• YUgisa
                        CBC Senator XXL
                        • 05.06.2008
                        • 793
                        • Subotica
                        • Yugo 1.1 EFI

3 balans stangle, 3 opruge, 5 amortizera, sta je sledece

Comment

• YUgisa
                          CBC Senator XXL
                          • 05.06.2008
                          • 793
                          • Subotica
                          • Yugo 1.1 EFI

Spremni za Zastavin skup u Kuli

Comment

• YUgisa
                            CBC Senator XXL
                            • 05.06.2008
                            • 793
                            • Subotica
                            • Yugo 1.1 EFI

Slike iz Kule:

Onda sam odlucio da vozim drugi karting sa zadnjom vucom. Po pitanju osecaja na volanu, nikakve razlike izmedju kartinga i mog Yuga

Comment

• YUgisa
                              CBC Senator XXL
                              • 05.06.2008
                              • 793
                              • Subotica
                              • Yugo 1.1 EFI

Jos jedan teaser

Comment

• YUgisa
                                CBC Senator XXL
                                • 05.06.2008
                                • 793
                                • Subotica
                                • Yugo 1.1 EFI

Umotan izduv u termoizolacionu traku:

Posto sam imao probleme pre sa gorenjem fabrickih gumenih nosaca, osigurao sam ih sad sa selnama:

Naravno nije sve proslo glatko, stari izduv skinut nakon 10 godina bez problema, skinut i montiran brdo puta tokom izrade i onda poslednji put kad odlucim da ga skinem radi motanja trake, uspem da iskinem 3 navoja iz 4-2 kolektora. Pa sam iskoristio priliku i prosirio kolektor koji sam imao u rezervi, ulaz sa 26.5 na 29mm i izlaz sa 32 na 36mm. Ujedno povadjeni svi brezoni i stavljeni prohromski:

Kad se vec skida usisina i izduvna grana, zapusio sam kanale za rashladnu tecnost koji vode u usisinu granu kod karburatorskih motora. Slabo se vidi na slici, ali usisini kanali su cist aluminijum, bez ikakvih naslaga:

Prosirena usisina grana, ulaz prosiren sa 51.5mm (fabricki 47mm) na 53mm, kanali sa 26.3 prosireni na 28.5mm:

I za kraj sve vraceno na mesto uz malo ciscenja motornog prostora i farbanja par nosaca:

Comment

Working...
                                X