Originally posted by mirdza
Znam tu krivinu, to je onaj put koji ide od Surcina do aerodroma. To nam je mesto gde testiramo vozila, sirok dobar drum, jako malo ili nimalo saobracaja; poenta je, nije mi nepoznat.
Sinoc je rominjala neka kisica, onako catinska, sitna, ali sasvim dovoljna da u kombinaciji sa peskom, sljunkom i svim ostalim naparvi divnu klisku podlogu. Na suvom, kroz onu blagu krivinu mirne duse prolazim sa 120 km/h bez problema, ali k'o velim nije trenutak, nisam isao brze od 70-75 km/h. Nigde nikoga, ipak je to 10:30 ili tu negde navece.
I vec sam bio izasao iz krivine, kada mi se auto iz meni potpuno nejasnih razloga oteo i krenuo da zanosi. Uzas - niti smes da otpustis gas, niti smes da ga dodas jer ti auto nekontrolisano klizi, a ne smes ni kocnice da diras. Uspeo sam da ne bude prevrtana po asfaltu, ali je zadnjim delom otisao u jarak dubok recimo metar i po, srecom, sa jako velikodusnom bankinom od trave.
Bas smo sinoc dumali sa Urosem. Jedine dve stavri koje meni padaju na pamet je ili da sam naleteo na neko ulje, ili sitan sljunak, sto bi uz vlagu bilo dovoljno da zanese auto, ili da mi je jedna od prednje dve gume pocela da ispusta, pa se na tom mestu to pokazalo. A gume su 4 meseca stare, nesto ne verujem u to.
No, nije ni bitno, bitno je da se nikome nista nije desilo, mada sam ja dobro prignjecio ledjni misic o ivicu sedista, boli kao djavo, ali od toga se umire.
A auto - ma pusti auto, dodje i ode, zameni ga drugi, pa treci, i tako dalje, ipak je to samo materijalna stvar.
Pozdrav,
DVV
Comment