Jos o jednom yugicu DejanV

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DejanV
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2005
    • 682
    • Beograd

Originally posted by mirdza
    nek je ziva glava - bice jos brzih jugica!
    a ako ne pitam previse, sta se desilo? ali nije ni vazno...dobroj je da vam se nista nije desilo!
    Sta je bilo - e, to bih i ja voleo da znam. A zaista ne znam.

Znam tu krivinu, to je onaj put koji ide od Surcina do aerodroma. To nam je mesto gde testiramo vozila, sirok dobar drum, jako malo ili nimalo saobracaja; poenta je, nije mi nepoznat.

Sinoc je rominjala neka kisica, onako catinska, sitna, ali sasvim dovoljna da u kombinaciji sa peskom, sljunkom i svim ostalim naparvi divnu klisku podlogu. Na suvom, kroz onu blagu krivinu mirne duse prolazim sa 120 km/h bez problema, ali k'o velim nije trenutak, nisam isao brze od 70-75 km/h. Nigde nikoga, ipak je to 10:30 ili tu negde navece.

I vec sam bio izasao iz krivine, kada mi se auto iz meni potpuno nejasnih razloga oteo i krenuo da zanosi. Uzas - niti smes da otpustis gas, niti smes da ga dodas jer ti auto nekontrolisano klizi, a ne smes ni kocnice da diras. Uspeo sam da ne bude prevrtana po asfaltu, ali je zadnjim delom otisao u jarak dubok recimo metar i po, srecom, sa jako velikodusnom bankinom od trave.

Bas smo sinoc dumali sa Urosem. Jedine dve stavri koje meni padaju na pamet je ili da sam naleteo na neko ulje, ili sitan sljunak, sto bi uz vlagu bilo dovoljno da zanese auto, ili da mi je jedna od prednje dve gume pocela da ispusta, pa se na tom mestu to pokazalo. A gume su 4 meseca stare, nesto ne verujem u to.

No, nije ni bitno, bitno je da se nikome nista nije desilo, mada sam ja dobro prignjecio ledjni misic o ivicu sedista, boli kao djavo, ali od toga se umire.

A auto - ma pusti auto, dodje i ode, zameni ga drugi, pa treci, i tako dalje, ipak je to samo materijalna stvar.

Pozdrav,
    DVV
    Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• DejanV
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2005
      • 682
      • Beograd

Originally posted by Uros Piperski
      Ne znam sta da kazem... Jeste auto vas, ali je u neku ruku bio i moje cedo... Ali dobro, materijalne stvari su nadoknadive. Vas dvojica ste dobro i to je najbitnije.
      Uki, mozda vise nema Bandita 1, ali tu je Bandit 2, sinovljev ...

I nije on bio "u neku ruku" tvoje cedo, nego je bio postenih 45% tvoje cedo, 45% Nikolino, a 10% Bekino. Sto jeste, jeste.

Lepo ti idu deca, nemoj da stanes, pravi ti jos malo takve dece.

Pozdrav,
      DVV

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Bas mi je zao... Toliko truda i ljubavi i onda....

Vazno je da je glava na ramenima...
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• BRABUS
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2004
          • 2399
          • London

Bedak Bas mi je krivo....ali glavu gore

Comment

• DejanV
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2005
            • 682
            • Beograd

Momci, hvala na brizi i lepim zeljama, ali ako cemo pravo, cim nema povredjenih, sve je dobro.

Auto bude, pa ne bude, pa opet bude. Ipak je to samo stvar, a ne totem za klanjanje, ma koliko ga voleli.

Sto je bitno, ozbirom na zahteve posla, nisam bez auta, tu je Daewoo Nubira; jeste malo veliko za grad, ali boze moj, voze ljudi i vece pa nikom nista. A sin i dalje ima njegovog Yuga, pa u stvari, niko nije cak ni zakinut, zivot ide dalje.

Uostalom, vec uveliko trazim Garrett T4 turbo za narednog Yuga ...

Pozdrav,
            DVV

Comment

• vega
              CBC Senator XXL
              • 21.02.2006
              • 324
              • Beograd

Originally posted by DejanV
              Ja vozim Nubiru i vise ne razmisljam ni o cemu.
              vec uveliko trazim Garrett T4 turbo za narednog Yuga ...
              Nema ti leka prijatelju
              ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• dfast
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2005
                • 1302
                • Hoofddorp NL /Bgd

Znam kako se covek oseca u ovakvim momentima, i sta god da se kaze ne vredi. Jednostavno ti je žao tog auta, negde iznutra. Nije to ni pitanje rada ni novca, nego čitava jedna pedanterija i savrsenstvo dobijaju sasvim drugu formu.
                Ali na srecu svaki sledeci auto je opet drugaciji, oni kao da imaju dušu i karakter, pa ih opet volimo isto ili malo drugacije.
                Zasigurno je da ce neki drugi Jugic dobiti organe Plavog groma tako da ce njegov duh jos da živi.

Comment

• DejanV
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2005
                  • 682
                  • Beograd

Originally posted by vega
                  Nema ti leka prijatelju
                  Ma zezam se, na pamet mi ne pada.

Ako ikada budem pozeleo nesto zabibereno, kupim brate fabricki rad i samo vozim. Necu vise da se opterecujem automobilima generalno, dosta je bilo, 39 godina, ako je i za lek, pa dosta je.

Pozdrav,
                  DVV

Comment

• DejanV
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2005
                    • 682
                    • Beograd

Originally posted by dfast
                    Znam kako se covek oseca u ovakvim momentima, i sta god da se kaze ne vredi. Jednostavno ti je žao tog auta, negde iznutra. Nije to ni pitanje rada ni novca, nego čitava jedna pedanterija i savrsenstvo dobijaju sasvim drugu formu.
                    Ali na srecu svaki sledeci auto je opet drugaciji, oni kao da imaju dušu i karakter, pa ih opet volimo isto ili malo drugacije.
                    Zasigurno je da ce neki drugi Jugic dobiti organe Plavog groma tako da ce njegov duh jos da živi.
                    Ne bilo koji drugi Yugic, nego sinovljev. Nisam lud da u bescenje prodajem onaj motor, onako odradjen, sa onom elektronikom. Njegova realna cena sada, racunajuci neto cenu materijala, bi bila oko 3.000 eura. Ko sumnja, neka sedne pa lepo racuna.

Kome to da prodas - u zemlji u kojoj si glavni baja kada kupis neki rastureni krs od Yuga za 300-400 eura?

A i da nije tako, opet bih ga dao sinu. Sto cu i uraditi, samo cu ga prvo smiriti sa 150 na 105-110 KS, daleko primerenije ulici. Njega jedinog imam, kome su ako necu njemu?

A bice tu ozbiljnih delova i za prodaju, no otom-potom.

Gorane, verovao ili ne, od jutros do sada, vec me je bar 7 ili 8 ljudi pitalo za delove. Vecinu sam bukvalno odj.bao, klasicni lesinari, oni bi da kupe komplet kocnica sa plocicama, koji sam ja platio 420 eura, za 50-60 eura, ali eto, isli bi i do 100 eura. Plocice stare 6 meseci ili 4.500 km, Pagid plave; diskovi TRW-Lucas za Uno Turbo, stari (doslovno!!!) 9 dana i 700 km.

E nece ga majci, ako treba lomicu deo po deo , j.be mi se za pare, njih cu uvek da zaradim, ali ne dam.

A svaka cast onoj preostaloj trojici, ljudi su na mestu, uljudno pitaju, uljudno im odogovorim.

Pozdrav,
                    DVV

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Šta da ti kažem i pored svega bilo je lepo pratiti entuzijazam.
                      Svi živi što je bitno a entuzijazam će polako doći ponovo
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• BOOST
                        Founder - Admin od Začetka
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by DejanV
                        Originally posted by vega
                        Nema ti leka prijatelju
                        Ma zezam se, na pamet mi ne pada.

Ako ikada budem pozeleo nesto zabibereno, kupim brate fabricki rad i samo vozim. Necu vise da se opterecujem automobilima generalno, dosta je bilo, 39 godina, ako je i za lek, pa dosta je.

Pozdrav,
                        DVV
                        Ajde ajde, jos si mlad a tuning blato je takvo da kad upadnes i njega , sto se vishe koprcash, dublje tonesh

Nish se ti nesekiraj, nema fabricko a divlje , nepostoji , nema tog osecaja koji ce da zameni osecaj kad sednes i pogledash kako je onaj sav krsh od metala oziveo a znash da si ti taj koji je omogucio da se zivot udune u njega
                        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                        move your mind

Comment

• dekideki
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2005
                          • 1914
                          • Beograd

zatechen sam, sta reci u ovom prvom shhoku...
                          drago mi je da si dobro, drago mi je da se prica ipak nekako nastavlja...
                          samo hrabro, i samo napred (nema nazad).
                          postavio si standard svima ovde, dugo cemo se svi cimati da bi stigli do pola onog entuzijazma koji imas!

evo, vec me proslo. svaka cast sto nas sve informises do detalja, malo mi bilo preveliki manjak informacija, ubise me crne misli silnih pretpostavki od startnog neznanja...

zao mi je sto je ovo moralo tebi bas da se desi, nadam se da cemo svi izvuci pouku iz toga, bar. da nije uzalud. ne ponovilo se nikome, daBogda!

veliki pozdrav (ipak) velikom majstoru! (ovo shvati kako hoces )

TVOJ
                          dekideki
                          .

Comment

• DejanV
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2005
                            • 682
                            • Beograd

Originally posted by BOOST
                            Ajde ajde, jos si mlad a tuning blato je takvo da kad upadnes i njega , sto se vishe koprcash, dublje tonesh
                            Znas, ja imam punih 53 godine i do sada sam otkrio nekoliko stvari:

1. Zivot pocinje od 45 nadalje. Otprilike tu negde, plus-minus, ti se preklope krive onoga sto zelis i onoga sto mozes, ako si iole realan;

2. Negde oko 26. godine sam zakljucio da je to lepo doba, pa sam odlucio da malo duze ostanem tu negde, i

3. Na neki cudan nacin, u stvari mi je drago sto ce bas taj motor, za koji i te kako dobro znam koliko je kostao vremena, truda, rada, novca i iznad svega iskrene ljubavi prema tom poslu, pre i iznad svih od strane Urosa i Nikole (****s mene), dopasti bas mom sinu. Znacio je i meni, ali njemu znaci jos vise, on je tek 20 godina, drugacije je to, ima tu mnogo vise adrenalina. Ovaj motor je, po mome misljenju, jedinstven i neponovljiv, tesko da cemo ikada vise imati strpljenja i vremena da se sa nekim drugim motorom toliko i tako bakcemo. A da ga je sin zasluzio, vala jeste; eto u petak, ubode momak desetku iz statistike (ekonomski), jedini u ispitnom roku, jedan od troje u njegovoj generaciji, i naravno, uredno upisa drugu godinu. Pa kome cu ako necu njemu?

Nish se ti nesekiraj, nema fabricko a divlje , nepostoji , nema tog osecaja koji ce da zameni osecaj kad sednes i pogledash kako je onaj sav krsh od metala oziveo a znash da si ti taj koji je omogucio da se zivot udune u njega
                            Jes' vala, nego me sada golicaju one dve uparene bregaste (CatCams, Belgija) koje imam u ormanu za Nubiru. Ona opet ima GM/Opel 20XE motor, ona skroz ugusena verzija od 133 KS, sa neznim bregastim, malim ventilima, malom kompresijom ...

Pa razmisljam, ove CatCam bregaste su 270 stepeni, lift 11,2 mm, uzas, prosto place da ima i neki ventil da podigne, a ne one ciode od ventila. A kada vec otvaramo motor, daj da ti kompresiju podignemo sa 9,6:1 na recimo 10,5:1, ne smem vise zbog loseg domaceg goriva. Eto motora na nekih recimo 160...165 KS, ali ovaj put, sa bitno promenjenim karakterom, nema vise fino pa u rukavicama, to je sada vec ozbiljan motor. Ako hocu jos dalje, znam i gde u Nemackoj mogu da dobijem Mikuni 4 leptira od 40 mm za 560 eura, i tako, mic po mic, ode motor sa 133 na najmanje 190 KS ...

Oktani su cudo ...

Pozdrav,
                            DVV

Comment

• CLD
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2005
                              • 1225
                              • Belgija - ranije Luna-Chico

To je duh, znas kako kaze jevrejska poslovica:
                              Nije bitno koliko puta padnes nego kako se brzo dignes.

Comment

• SALE
                                CBC Senator XXL
                                • 04.01.2005
                                • 841
                                • Banovo Brdo

Bas mi je zao sto se jedan tako ozbiljan projekat zavrsio.
                                Cuvaj delove, trebace ti kad sina uhvati ista bolest

Comment

Working...
                                X