Fiat punto 1.2 elx

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

Remont menjača završen. Za one koji nisu pratili pisao sam o problemu u ovoj temi http://www.cbc.rs/threads/45815-Punt...z-menja%C4%8Da . U pitanju je bila ogrlica prve i druge brzine, sada sve radi kako treba . Takođe je i nosač kod menjača bio u žalosnom stanju (na šta nisam računao, ali kad se već radi...) tako da je i on zamenjen. Od delova tu je bio i semering na menjaču, ulje i još neke sitnice.

Ovo je bio problemčić koji je kočio ogrlicu i to je tako redom proizvodilo krčanje. Zamenjen drugim polovnim.

Evo još koja fotografija onako...

A evo ga i nosač...

Sada sve radio kako treba, ali sve me strah da ne zakrči ponovo od svog ovog cimanja, pa ga mazim

A ovo je bio verni zamenik u puntovom odsustvu. Dedin jugić, 2007 god a 18k na satu

Comment

• WEST 014
      CBC Senator XXL
      • 17.08.2010
      • 862
      • Valjevo
      • Audi A4

Lep Yugo

Koliko je na kraju kostala popravka?

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Jeste lep, nisam ga slikao sređenog, dedi sam ga vratio u tip top stanju
        E cena... Sve ukupno 147 evrića.

Comment

• WEST 014
          CBC Senator XXL
          • 17.08.2010
          • 862
          • Valjevo
          • Audi A4

Pa nije strasno toliko, bar si sad miran duze vreme. Ipak dosta prelazis sa autom, pa su ulaganja i veca. Ali sve je to sitno opet..

Comment

• slobodank
            Moderator
            • 26.11.2007
            • 1338
            • Stara Pazova
            • Fiat Idea 14.16v lpg

Jeste dosta se prelazi, samo posao dnevno 61 km tamo i nazad, a da ne spominjem jednom ili dva puta mesečno odlazak u tazbinu u Čačak, pa godišnji itd...

Comment

• nenad944
              CBC Početnik
              • 24.10.2014
              • 3
              • Stara pazova
              • Fiat punto 16v

Druze divim ti se,svaka ti cast na trudu,paznji,znanju,strpljenju i ostalom... Stvarno bez reci, voleo bi kad bi i ja imao uslova za tako nesto... Reci mi gde si uzeo te presvlake za sedista i koliko su izasle?

Comment

• slobodank
                Moderator
                • 26.11.2007
                • 1338
                • Stara Pazova
                • Fiat Idea 14.16v lpg

Hvala Nenade
                Presvlake sam uzeo u MK Auto St. Pazova, odnosno kod njih se poruči a šiju se u Šapcu. Imaš katalog materijala, mustre koje idu na sredinu i one koje idu po rubovima. Uzmeš katalog nosiš u kola i biraš kombinaciju. Više su nego kvalitetne, evo posle 55k od kako ih koristim još uvek iste. Cena je bila 33 evra, misim da nisu skupe koliko su kvalitetne s obzirom da one papirne po buvljacima koštaju 2000 din.
                Pozz...

Comment

• nenad944
                  CBC Početnik
                  • 24.10.2014
                  • 3
                  • Stara pazova
                  • Fiat punto 16v

Znaci preporucujes ih? Iz pazove sam al ne znam gde se nalazi MK auto pa ako moze samo adresa, hvala u/napred

Comment

• nenad944
                    CBC Početnik
                    • 24.10.2014
                    • 3
                    • Stara pazova
                    • Fiat punto 16v

Jel si plin ugradio u okolini pazove negde? Jel sa plasticnom usisnom? Koliko trosi plina u gradu, ono -pali-gasi,kreni stani? I da, jel tacno da kod sekwenta mora prvo da dostigne radnu temperaturu pa sam prebaci na plin il moze tipa kao kod obicnih dignes ga preko 2.000 obrtaja i prebaci se?

Comment

• slobodank
                      Moderator
                      • 26.11.2007
                      • 1338
                      • Stara Pazova
                      • Fiat Idea 14.16v lpg

Preporucujem. Adresa je Ćirila i Metodija 58.
                      Inače za vikend u gradskoj gužvi žena pusti staklo i zaglavi se na sredini, veselo a kišica lagano. Pukao plasični župčanik pa zaglavio podizač. Uzeo drugi podizač na otpadu da ne popravljam stari i da ne tražim drugi zupčanik, cena 15e komplet.

Comment

• Paranoid
                        CBC Senator XXL
                        • 13.01.2009
                        • 622
                        • Beograd
                        • Fiat 131 1300

Jebote, a mi se smejemo onoj temi za lagunu Mislim tebi svaka cast
                        Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• WEST 014
                          CBC Senator XXL
                          • 17.08.2010
                          • 862
                          • Valjevo
                          • Audi A4

Sloba je ladovina :-)A i Puntisa dosta gazi, pa mu se oprasta sve..

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Htedo i ja da dam komentar slican paranoidovom pa se uzdrzah.

Meni pasat preso preko 600 hiljada i manje ucestali kvarovi nego na punticu.

Drzaci motora nikad menjani na njemu.

Comment

• WEST 014
                              CBC Senator XXL
                              • 17.08.2010
                              • 862
                              • Valjevo
                              • Audi A4

Punto i Passat nisu isto..

Comment

• slobodank
                                Moderator
                                • 26.11.2007
                                • 1338
                                • Stara Pazova
                                • Fiat Idea 14.16v lpg

Ujeli ste me za srce
                                Kao što kaže WEST 014 punto i pasat nisu isto. Kod mog puntiše ili se ne pokvari ništa 6 mecesi ili krene 5 kvarova odjednom. Sva sreća pa otpadi na svakom ćošku a i delovi su pristupačni. Da napomenem kada je tema već toliko praćena prikažem svaki kvar ništa ne prikrivam, čisto da se vidi kakav je u eksploataciji a i da bi tema bila zanimljivija. Kada ga uporedim sa održavanjem corse daleko je jeftiniji (a ako uporedite teme videćete da je corsa imala daleko više kvarova na manje pređenoj kilometraži ali da su oba vozila u besprekornom stanju).
                                Što se tiče tehničke ispravnosti spreman sam da stanem na crtu, pa ko oće

Nego, kupih vartin akumulator 10.12.2012. godine. Krenuše ova hladnija jutra a on posustaje. Išao u subotu da proverim u servis gde sam uzeo, auto dobro puni a akumulator raspolaže sa sveha 72% kapaciteta. Sutra idem da ga predam i da uzmem zamenski pošto je ovaj još u garanciji pa da čekam šta će da kažu. U pitanju je Varta blue serija, po rečima prodavca loša serija i misli da ću dobiti drugi. A ja se vodio onom njihovom reklamom kada sam kupovao koja je išla kako mi se čini "od kleme do kleme, nemac bez dileme" i platih više a ono...

p.s.
                                Zaboravio jednu stvar vezano za podizač, kada me je prošle ili pretprošle godine jedan udario u desna vrata tom prilikom se i podizač odnosno mehanizam rastavio i iskrivio pa je to popravljeno da ne uzimam drugi ali očigledno nije bilo dobro urađeno ili mi nije bilo spasa...
                                Last edited by slobodank; 27.10.2014, 19:28.

Comment

Working...
                                X