Fiat punto 1.2 elx

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Ne odustaj od garancije, moraju dati drugi, čak i da si ga ti sulfatizovao treba da daju drugi zbog reputacije. Kao i u ostalim sferama ciganija je teška kad dodje do reklamacije pošto se na to nije naviklo do sada ali ide polako...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Stigla ekspertiza za akumulator. Naravno očekivao sam da me odbiju. Zanima me vaše mišljenje o ovome... (možda je ovo tema za akumulatore ali kad sam je već ovde pokrenuo nastavljam). Trenutno nemam živaca da se bakćem sa njima... Zamutio sam ime maloprodavca, centralni servis za Vartu se zna pa nema razloga da zamućujem.

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Malo sam merio potrošnju. Plan mi je bio da ga svaki put praznim do kraja i sipam na istoj pumpi ali se to u praksi pokazalo nemoguće. Nisam beležio potrošnju benzina u litrama ali sam otprilike zabeležio da sam potrošio benzina između 3500-4000 dinara (Nemam tačan podatak, tj nisam siguran za jedno sipanje). U pitanju je mešovita vožnja. Evo kako izgleda...

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Po meni i više nego dobar rezultat za ove hladnije mesece.
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Skroz dobra potrošnja, meni je oko 9L.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Merenje na ovaj način (sa puno uzoraka) je najtačnije. To što nisi uvek sipao na istoj pumpi i trošio do kraja ne utiče an tačnost, čak obrnuto. Nikad ne možeš isto potrošiti do kraja.
              Uzorak na 2 punjenja zanemaruje litru dve gore dole po punjenju tako da na ukupnu sumu to može biti 5 litara a to je minorna razlika. Ja bih zaključio da je to dobra potrošnja.

Originally posted by slobodank View Post
              Malo sam merio potrošnju. Plan mi je bio da ga svaki put praznim do kraja i sipam na istoj pumpi ali se to u praksi pokazalo nemoguće. Nisam beležio potrošnju benzina u litrama ali sam otprilike zabeležio da sam potrošio benzina između 3500-4000 dinara (Nemam tačan podatak, tj nisam siguran za jedno sipanje). U pitanju je mešovita vožnja. Evo kako izgleda...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

ovo je van grada uglavnom?
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Originally posted by zoranbg View Post
                  ovo je van grada uglavnom?
                  Pokušao sam i to da beležim i otprilike to izgeda 50% auto put, 25% gradske i 25% međugradske vožnje.
                  Baš sam danas u firmi pogledao za naše službene puntiće i njihov je prosek je oko 8,5l i to isključivo u gradskoj vožnji za neki zimski period.
                  E sad verovatno zavisi i od stila vožnje, ja na autoputu vozim oko 3000rpm a u gradu po propisu. Najveću potrošnju koju sam izmerio "od čepa do čepa" bila je zimi u mešovitoj vožnji 8,7 a najmanja prosečna isto "od čepa do čepa" mi je na ibarskoj kada vozim u 5 konstanstno 80-90 km/h i tada padne na 6,5.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

okreni, obrni, punto 1,2 8v trosi malo, znam po caletu koji je mator i vozi sve u trecoj. I jeftin je za odrzavanje. Usudio bih se reci, najbolji auto posle golfa 2
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

A gas mu stoji kao šamar budali, nema boljeg auta za gas od Punta Što bi rekli u onoj reklami Das ist Auto

https.autogas.rs

Comment

• slobodank
                        Moderator
                        • 26.11.2007
                        • 1338
                        • Stara Pazova
                        • Fiat Idea 14.16v lpg

Priprema za vikend...

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

posto je sad komplet za veiki servis bez malog ?
                          dihtung dekla, ja menjao dva puta i uvek negde malo curi, ne obracam paznju na to vise.dolijem 0.5 l ulja na 10000km
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• slobodank
                            Moderator
                            • 26.11.2007
                            • 1338
                            • Stara Pazova
                            • Fiat Idea 14.16v lpg

Delove sam uzeo u AP Sportu. Bilo je dve verzije, ovo je skuplja
                            1.Pumpa vode-1.900,00
                            2.Kaiš zupčasti-990,00
                            3.Kaiš kanalni-890,00
                            4.Ležaj pk kaiša- 3.150,00
                            5.Ležaj španera - 1.490,00
                            Sto se tiče cene delova kada sam radio prvi veliki servis pre skoro 3 godine cene su neznatno niže.
                            Dihtung dekla sam menjao pre 50.000 km i baš mi za ove praznike procurio. To je boljka kod ovih godišta pintića koji imaju 4 šrafa po dekli, noviji pa i ovi naši kragujevački imaju 8 šrafova po dekli pa se taj problem ređe javlja. Inače cena dihtunga je 270 dinara
                            Last edited by slobodank; 20.02.2015, 22:30.

Comment

• slobodank
                              Moderator
                              • 26.11.2007
                              • 1338
                              • Stara Pazova
                              • Fiat Idea 14.16v lpg

Juče urađen veliki servis tako da sam sad miran neko vreme. Imam par fotografija sa telefona čisto da se vidi kako je bilo.

Prvo je sve razbucano.

Stanje skinutih delova.

Pk

Pumpa.

Španer pk.

Skinuti difuzor, map senzori, creva ibera, dizne i sve očišeno.

Zamenjen dihtung dekla.

Stari dihtung, vizuelno čitav, jednostavno u pitanju je gumica koja se vremenom sasuši pa flisuje. Jeftin, veoma laka zamena.

Najviše su me iznenadile svećice. Na njemu su bile odgovarajuće Brisk svećice. Proizvođač kaže da se menjaju na 30.000 km. Proverio sam ih na 15k i bile su ok. Posle 28k ne izgledaju najbolje . Evo kako izgledaju u poređenu sa novim NGK...

Ovde se malo bolje vidi

Ugrađeni i ksenoni koje sam dobio na poklon a koji su skinuti sa jedne Alfe koja je stigla iz "Njemačke" pa otišla na bubanj. Iako nisam pristalica ksenova stavio sam ih radi testa a punto ima i projektore tako da ne rasipa svetlost. Imam i rezervne poklopce farova (pošto su postojeći probušeni radi kabla) ništa nije bušeno, balasti su vezani vezicama tako da za 15 min sve mogu da vratim u fabričko stanje. Stavljene i canbus pozicije. U pitanju su tanki balasti koje ću lepo da zavučem da se ništa ne primeti, ali prvo moram da operem motor zbog fleka od ulja koje su ostale zbog dihtunga.

Pregledan trap sve u redu, urađen servis plina dijagnostika, ispran sistem zamenjen antifriz. Primećen jedan budući kvar a to je donji nosač motora koji je pri kraju. Može još da se vozi ne lupa ali naravno mene saznanje da je nešto pri izdisaju nervira. Sutra ga uzimam (cena 2000 din) i odmah ću da zamenim, dva šrafa i to je to.
                              Last edited by slobodank; 23.02.2015, 08:39.

Comment

• sErGiO
                                Moderator
                                • 30.01.2007
                                • 2769
                                • Neko selo pored Beogr
                                • Alfa Romeo 156SW

I mene sve ovo čeka za koji mesec, plus registracija, prenos, nove tablice, saobraćajna i reatest

Comment

Working...
                                X