Fiat punto 1.2 elx

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

jel moguce uopste pooraviti taj "katapult" sisetem za sedista.meni ne radi ni na jednom ?
    meni jedan majstor stavi mast,na tu sark od granicnika.kaze da pucaju granicnici jer ta sarka zariba pa stvara otpor i upor na tu biksnu.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Na levom sedištu katapult mi ne radi, znači oborim naslon i lagano gurnem rukom ka napred, a na desnom je radio ali jako slabo, kao da je neka opruga oslabila. Sada na desnom povlačenjem ručice na naslonu mogu samo da oborim naslon ali ne i da gurnem sedište ka napred iz raloga što sajla ne povuče kuku koja hvata sedalni deo za šine a da bi se sedište pomerilo napred potrebno je povuću ručicu ispod sedalnog dela. Doduše to se lako rašava ali mora sedište napolje. Za katapult da li cu ga vratiti u funkciju nzm , bitno mi je da povlačenjem ručice sedište ide napred. Kada uhvatim vremena rasturiću ga pa izveštavam.

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Juče je punto spremljen za reatest gasa koji je zakazan za utorak. Zamenjena creva, filteri, kontrola sistema. Očišćene plinske dizne koje su bile pune ulja kao i filteri. (izvinjavam se na lošim fotografija pošto koristim neki praistorijski fon, moj sam zalepio za zid)

Zamena creva

Ovde se vidi koliko su masne dizne

Stari i novi filter

Prekontrolisana i dopunjena klima

Od gluposti stavio sam nove stikere na felne, stari su dotrajali, ovi se malo razlikuju

Stari

A ovako je sad

Comment

• BJL
          CBC Senator
          • 20.05.2013
          • 275
          • backa palanka
          • golf 3 1.8

Sve perfektno kao i uvek

Comment

• slobodank
            Moderator
            • 26.11.2007
            • 1338
            • Stara Pazova
            • Fiat Idea 14.16v lpg

Originally posted by BJL View Post
            Sve perfektno kao i uvek
            Hvala!

Danas bio na reatestu u AMSS.

I cena

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Plin nam je i dalje divan. Posle 2.600 km, odnosno od 07.05. na ovamo ponovo se zaprljala špulna i nije hteo da prebacuje, prebaci tek kod pune radne temp kada naslage katrana/ smole/ulja odmeknu. Ali ovaj put je bilo još gore, po gašenju nije vratio klipić, posle par min počinje da šišti plin kroz rail, na sastavima, nabio pritisak sačuvaj bože. E kako sam na godišnjem to sam sam rešio, zatvorio plin, skinuo ventil, oprao klip, raskačio dizne skinuo rail, proverio sve gumice, sastavio, prekontrolisao sapunicom i to je to, ne smrdi i sve radi
              Nzm šta će biti sa ovim gasom, ali ovo je strašno.

Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока

Comment

• BJL
                CBC Senator
                • 20.05.2013
                • 275
                • backa palanka
                • golf 3 1.8

Jel sipas gas na nisovim pumpama ili na nekim drugim?

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Privatna pumpa ali nabavlja od Nisa-a. Tamo više neću sipati, jednostavno potrefilo se tako da sam zadnjih desetak puta bio prinuđen i eto. Pitam se šta je u boci, mora da je talog do pola

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1338
                    • Stara Pazova
                    • Fiat Idea 14.16v lpg

Pre nekog vremena počele da mi cvile zadnje kočnice. Prvo sam pomislio loše pakne , imaju opiljke u sebi , pa kada se to potroši doći će na svoje. Vidim problem ne prestaje mora sređivanje. Od ranije sam znao da su mi doboši na izdisaju pa ajde reko da sredim sve. Do sada sam u poslednjih 120.000 km dva puta menjao samo pakne. Kineski doboši mogu da se kupe za nekih 3200 din , što mi se nije davalo znajući da se potroše pre paknova. U kvalitetu, novi su mi preskupi obzirom na godište i kilometražu koju punto ima, cene su između 4500- 6000 din. Kada se na to dodaju pakne i ruke, mnogo za starkelju. Odlučim se da obradim doboše na strugu, a da ne skidam moje i budem dan-dva bez auta kupim na otpadu druge koji su u solidnom stanju za 500 dim/kom.

Da ih ne stavljam onako korodilrale na kola, pre obrade na strugu malo sam ih očistio

Pa konvertor korozije

Ovako izgleda kada reaguje

Ovo je stanje posle struga

Pa farbanje

Stavljene nove pakne i u kombinaciji za obrađenim dobošima na drugom zubu kopa . Sve ukupno sa dobošima, obradom, paknovima i rukama 6.500 din.

Zamenio i svećice posle 22.900 kom.
                    Stanje, pre skidanja sam ga pržio na autoputu

Za vikend punto prešao 1400 km, još uvek se drži

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

molim te, kupi neki vikend auto koji je vredan ovakve paznje
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• slobodank
                        Moderator
                        • 26.11.2007
                        • 1338
                        • Stara Pazova
                        • Fiat Idea 14.16v lpg

Punto će još neko vreme biti vikend a i svako drugo vozilo obzirom da sam u decembru rešio stambeno pitanje koje je bilo najveći prioritet. Saslužio on to ili ne primoran sa da mu poklanjam pažnju

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Samo guraj svoj fazon i dalje
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Aki
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2006
                            • 1133
                            • Beograd
                            • Yugo 1603, Yugo 1301

Mislim da mozda deluje preterano, ali u sustini nije. Ovako treba da se odnosi svako prema svom autu, jer nema tog utroska vremena koje ne kompenzuje mirnu savest pri voznji.
                            "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                            - Lousie Smith

Comment

• stevak
                              CBC Senator XXL
                              • 31.05.2009
                              • 1215
                              • Zemun
                              • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by slobodank View Post
                              Punto će još neko vreme biti vikend a i svako drugo vozilo obzirom da sam u decembru rešio stambeno pitanje koje je bilo najveći prioritet. Saslužio on to ili ne primoran sa da mu poklanjam pažnju
                              Pre više od 30 godina me je jedan čovek postideo i otvorio mi oči. Bio je podstanar, stanovao preko puta mene, imao zeleni reno 4 oko kojeg je svakog vikenda nešto radio. Često je zbog toga bio meta podsmeha mene i ostalih komšija. Jednom ga pitam kako mu ne dosadi da ga toliko licka, a on će: "Ja sam podstanar i ko zna da li ću ikada dobiti stan. Ovaj auto sam kupio kao polovan u nekim boljim vremenima i pitanje je da li ću ikad više moći da kupim neki drugi. Eto zato moram da ga održavam." I danas me je sramota zbog mog slepila.
                              Pa tako...šta god da je razlog, ljubav ili nasušna potreba, opravdano je
                              Last edited by stevak; 23.08.2017, 15:14.
                              ex SAABotražitelj

Comment

• slobodank
                                Moderator
                                • 26.11.2007
                                • 1338
                                • Stara Pazova
                                • Fiat Idea 14.16v lpg

Momci hvala na odgovorima :-). Kao što sam rekao rešio sam jedno bitno životno pitanje. Kada se rasteretim od kredita za belu tehniku i nameštaj biće mi mnogo lakše i otvoriće se neki prostor za auto kredit ili ko zna koju varijantu. Nekako mi je dosta polovnjaka a kako planiramo proširenje porodice to će u nekom trenutku biti okidač da se uzme nešto drugo spram mogućnosti.
                                Ima još jedna dobra svar, kola više ne stoje napolju imam garažu. Jeste da ne mogu da radim u njoj, podzemna je, ali za sve poslove moji su blizu tako da mi je dvorište i "momačka" garaža uvek na raspolaganju.

Comment

Working...
                                X