Fiat punto 1.2 elx

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

Puntiša još nije završen. Iako je boja napravljena po kodu kada je sve bilo gotovo, to nije to. Danas je ponovo rastavljen, krilo i branik su pripremljeni i nalaze se u komori. Trebalo bi sutra...

Comment

• Aki
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2006
      • 1133
      • Beograd
      • Yugo 1603, Yugo 1301

Jedini nacin da se metalik uklopi 99.99% vizuelno nova vs stara boja je uspricavanjem. U konkretnom slucaju, uspricati krilo na pola vrata i prelakirati sve. Branici su i onako uvek u nesto drugacijoj nijansi. Moze i iz nekoliko pokusaja da se ubode boja prilicno, ali uvek ce orijentacija kristala biti drugacija zbog vec pomenutog. Inace, jako se razlikuje nijansa od proizvodjaca do proizvodjaca, verujem da je Punto u PPG boji.
      "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
      - Lousie Smith

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Svestan sam toga da to neće ispasti perfektno i da je mator auto, ali bih voleo da to bude što je bolje moguće. Punto jeste u PPG boji. Ranije sam ga farbao dva puta puta kada su me čukali i oba puta su ispala solidna. Nadam se da će ispasti solidno, ne očekujem čuda. Danas bi trebao biti gotov pa izveštavam...

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Punto izašao po drugi put iz komore za par dana :-) Ovaj put sam zadovoljan kako je ispalo. Ostaje da se ubaci podkrilo, far, par sitnica i to je to.

Nadam se da primećujete crvenu makinu u pozadini, kad zagusti jugo je uvek tu :-)

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

dobro je ispalo.

posto je farbanje po komponentama ?
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Što se tiče cene ovako izgleda na kraju:

1. Krilo 20e (polovno sa otpada, nova kineska za punta (ima ih između 750-3000 din) zarđaju za pola godinei)
              2. Podkrilo 5e
              3. Posuda za vodu 5e
              4. Branik u prajmeru 3600 dinara
              5. Farbanje krila i branika 110e
              6. Ruke limara 20e.

Zadovoljan sam krajnjim rezultatom, ali mi se ne sviđa jedna sitnica koju ću da rešim čim malo otopli. Na levom faru pukla su sva tri nosača i majstor je napravio druge ali posledica je da far leži 4-5 mm više od desnog. Drugi ne vide ali meni smeta. Imam dva fara sa ispravnim nosačima pa ću kad otopli da ga prepakujem. Kad mi vreme dozvoli baciću ceo auto pod polirku...

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Jbmti život, izbiše ti skoro 200€ iz džepa ni krivom ni dužnom.

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

To je uvek rizik, pogotovo u gradskim vožnjama. A za te štete se ne isplati ni kasko sa delimičnim učešćem.
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1338
                    • Stara Pazova
                    • Fiat Idea 14.16v lpg

Cena kompletne popravke je zaokružena na 200e pošto sam tek naknadno skontao da mi je polomljen i motorić za vodu. Kupljen nov zamenski cena 1128 dinara (mapco).

Juče sam uhvatio malo vremena za brzinsko pranje...

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Meni zena zabranila da perem kola pa sam se zarekao da ih necu ni pipnuti dok ne dodje vreme za prodaju a

Comment

• slobodank
                        Moderator
                        • 26.11.2007
                        • 1338
                        • Stara Pazova
                        • Fiat Idea 14.16v lpg

Primetio sam u zadnje vreme da su mi amortizeri pri kraju, tj da se auto ljulja više nego normalno. Igrom slučaja probam jednog punta sa novim zadnjim amortizerima i tek tad vidim da je mojima potrebna zamena. Juče odem uradim pregled i zakažem za danas. Priliko dizanja vidim da su otišle odbojne gume, tj jedna dobra a druga se mrvi pa odlučim i njih da rešim. I silen blokovi su bili pri kraju tj desni a levi je dobar. Nije se primetilo toliko u vožnji samo kada pada kiša i kada je vlažno znalo je ponekad da žvaće sa desne strane. I tako rešio ceo zadnji trap a prednji ću idući mesec kada se malo oporavim. Evo koja fotografija.

Evo kako je izgledala leva odbojna guma, na fotografiji se toliko i ne vidi ali kada se uzme u ruku raspada se.

I na kraju.

A razlika u vožnji nebo i zemlja, nema nikakvih zvukova, auto tvrđi, nema puno oscilacija, ja prezadovoljan.

Comment

• slobodank
                          Moderator
                          • 26.11.2007
                          • 1338
                          • Stara Pazova
                          • Fiat Idea 14.16v lpg

Kako sam pre neki dan zamenio zadnje amortizere i silen blokove a kako je vreme za drugi set felni i kako ću centrirati trap prilikom zamene rešim da sredim i prednje amortizere i i proverim trap. Stavljeni su novi monro amortizeri kao i pozadi, nove šolje i odbojne gume. Levu viljušku sam promenio u kompletu pre godinu i po i ona je u super stanju ali desna viljuška ima lufta u jednom silenu tako da ću i to da rešim za vikend, danas nije bilo vremena.

Evo kako izgleda levi amortizer po skidanju, od vizuelnih nedostataka raspala se odbojna guma.

Što se tiče kočnica, menjao sam pločice pre 85.000 km a diskovi su bili solidni. Ali kilometri idu pa su i diskovi i pločice spremne za zamenu a to ću da radim idući mesec.

Comment

• slobodank
                            Moderator
                            • 26.11.2007
                            • 1338
                            • Stara Pazova
                            • Fiat Idea 14.16v lpg

sileni viljuške, prednje kočnice

Danas sam išao da sredim desnu viljušku. Da podsetim levu sam u kompletu stavio prošle godine pošto je kugla stradala a na desnoj kugla je dobra tako da je bio moguć remont. Jedan silen (veći) je bio pri kraju pa su zamenja oba.

Silen, onaj koji je bio pri kraju...

Ovde se vidi kako je sajtna sva iskrivljena od dizalice to moram da sredim...

Elem, kako mi je majstor rekao da su kočnice pri kraju (prilikom kočenja i nisam imao neke probleme) a naravno to sam i sam video prilikom prošlog pregleda odlučim da i njih rešim. Paknovi su provereni i imaju još mesa tako da su sređene samo prednje.

Katastrofalno stanje (najviše me nervira što mi to moj majstor nije reko kada sam ga prošli put terao na mali servis, pošto svaki put naglasim, sve što nađeš menjaj).

I diskovi koji su bili ukopani...

Stavljeni novi delovi, delphi...

Posle svega pravac reglaža...

i stanje pre reglaže...

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 2769
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 156SW

Kad će bre neke lepe felne, pusti te kočnice i ta čuda to se ne vidi spolja

Comment

• slobodank
                                Moderator
                                • 26.11.2007
                                • 1338
                                • Stara Pazova
                                • Fiat Idea 14.16v lpg

Kod mene obrnuto, spolja jadac a unutra...

Comment

Working...
                                X