Kako se okolnosti menjaju (uskoro će nas biti troje) došlo je vreme za automobil sa 5-oro vrata. Zbog nekih drugih obaveza još uvek nije vreme za auto ispod čekića, moralo je nešto polovno. U obzir su došli samo "talijani", benzinci. Tu je upadao punto classic, grande punto. Eliminisani su iz razloga što je punto classic ili preskup a ako nije onda već ima problem sa korozijom (Kragujevačke verzije). Grande puntići uglavno imaju odrpan enterijer (taj deo se odnosi na tkaninu sedišta koja se rašiva na većini primeraka). Na kraju izbor je pao na ideu kao modela koji koristi istu platformu kao punto druge generacije, ima zadnja klizna sedišta a u Italiji ga zovu mamamobil iz razloga što se u gepek lako smeštaju dečija kolica. Imaju kvalitetan enterijer (osim volana u gumenoj varijanti, gde se ne izliže od ruku, već sagori na suncu i to prednji gornji deo volana koji je najviše izložen). Gledao sam više primeraka i odmah su u startu eliminisani primerci iz Nemačke i Austrije pošto su kao i većina automobila tog godišta (bez obzira na marku) već zahvaćeni korozijom. I tako naiđem na jedan primerak 1.4 16v u dynamic opremi, očuvan enterijer, nije neka oprema ali ima uglavnom sve što mi treba, spolja više nego korektan. Odem da vidim, za divno čudo izgleda kao na fotografijama, patos čist bez trunke korozije, enterijer uredan bez ogrebodina, sedišta čitava, svideo mi se i dogovor pao. Vozilo je došlo iz Italije, sa placa gde je išao u zamenu staro za novo (kategorija vozila preko 10g), došao je u turnusu sa drugih 80 automobila. Postoje papiri po kojima se vidi da je do 2013 održavan u ovlašćenom servisu, posle toga nema tragova o servisnoj istoriji. Deluje prilično očuvano, uredno i utegnuto pa se samo nadam da vođeno računa o njemu. Vozilo je 2005 godište, motor 1.4 , 95 ks.
Par fotografija kada sam išao da vidim vozilo

Do mene je stigao je na prikolici

Ove se mogu videti dimenzije u odnosu na punta

Sutra dan vozilo je išlo na tehnički, naravno nije bilo goriva u njemu kada je stigao

Juče sam auto oterao na mali i veliki servis, zamenu ulja u menjaču i gasifikaciju. Taj deo trebao bi da bude gotov do sutra popodne. Moram da uzmem u zimske gume, patosnice i još par sitnica. Toliko za sada.
Par fotografija kada sam išao da vidim vozilo

Do mene je stigao je na prikolici

Ove se mogu videti dimenzije u odnosu na punta

Sutra dan vozilo je išlo na tehnički, naravno nije bilo goriva u njemu kada je stigao

Juče sam auto oterao na mali i veliki servis, zamenu ulja u menjaču i gasifikaciju. Taj deo trebao bi da bude gotov do sutra popodne. Moram da uzmem u zimske gume, patosnice i još par sitnica. Toliko za sada.
Comment