gde ti je onaj usmerivac za vazduh iznar prekidacha za paljenje svetla???sto nemas jednu sijalicu, pa kada si vec skidao tabli, sto ne stavi nove??? dal i su one kao sto je na pozicionim svetlima ili su neke specijalne???
Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
hehe kako sve primetis, pravi si 007
svi usmerivaci vazduha su poskidani, kao i vecina plasticnih elemenata table, jer svaki dan treba da krenem sa tapaciranjem
tablu cu vaditi bar jos 15-20 puta, tako da zamena sijalice nije problem
nisam ih odmah menjao jer trazim neke malo jace i skroz bele (fabricke su zute)
inace sijalica je skroz nestandardna, halogena, malo uza od one za poziciju i sa nekim blesavim fasungom, narucuje su u opel prodavnicama i kosta oko 800-900 din (po komadu)
u subotu cu na bubanj potoku potraziti sijalice, pa cu onda videti sta cemo dalje
pre toga ili pre nego sto odes tamo, pitaj Vlada trion, mislim da on ima te sijalice, ali proveri sa njim, ako nemas kontakt baci mi pp pa cu ti dam celu vizitku
Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
hvala bond (imam vladin broj), ali cisto sumnjam, ovo su izgleda neke koje su isle samo u opelove dig. table, ja imam 3-4 vrste naizgled slicnih sijalica i dioda, ali ipak neodgovaraju
bolest
sijalice nadjene na bubanj potoku, nazalost, samo u standardnoj belo-zutoj varijanti
tako da sam sa tablom zavrsio i bacio se na sredjivanje jos nekih detalja
radovi su ukratko tekli ovako
-dizanje jednog dela auta
-skidanje felne (i saznanje da su felne Et40, oznaka je sakrivena u unutrasnjost jednog kraka felne,tako da do sada nisam ni znao na cemu se kotrljam)
-tada na scenu stupaju zicana cetka, smirgla p100 i antirost i ciscenje glavcine, kocnih klesta i pomalo diska :lol: :lol:
-detaljno pranje felne (CIF)
-zastita gume papirnom trakom
-farbanje felne crnim sjajnim sprejom u 2 sloja (podloga za tzv. ogledalo efekat)
-dok se felna susi farbanje kocnih elemenata crnom osnovnom bojom, takodje u 2 sloja (nema potrebe stititi disk, jer ce posle 5-6 kocenja sve sto niste zeleli ofarbati biti cisto)
-farbanje felne pomocu chrom silver spreja, tri sloja
-u medjuvremenu farbanje vec spomenutih elemenata metalik crvenom bojom (hehe nesto izmedju crvene i bordo)
-i na kraju vracanje felne i spustanje auta
i sve to x4, odnosno ceo dan posla
sve u svemu ja sam zadovoljan kako je ispalo, bilo bi bolje da sam skinuo gume i lepo sredio same rubove felni koji su malo izgrebani od ivicnjaka, ali mi se nije ulazilo u dodatni trosak od bar 25eur. (skidanje guma, vracanje, balansiranje), a i ovo je resenje za narednih godinu dana, dok se ne uzmu one vec pomenute felne
evo i par slicica
p.s auto izgleda visoko jer je dizalica podigla drugu stranu, u stvarnosti je prilicno nizi 8)
Znam,ali sam mislio da ne moze da se farba bas kako treba,pogotovo sto imam lose iskustvo sa farbanjem brisaca i retrovizora...Posle farbanja retrovizora sam imao "tintovana" stakla crvenom bojom!
Svaka cast jos jednom,super je ispalo!Boja kljesta je bruka!
hehe pa sta se zalis, za male pare si dobio tonirana stakla, znas koliko se to doplacuje pri kupovini novog auta
sto se farbanja kocnica tice ne mozes da pogresis, samo lepo ocistis i pripremis i udri
slobodno prskaj i po disku, jer vec posle prvih 5-6 jacih kocenja diskovi su ocisceni
Svaka cast. Samo napred. Sve izgleda super. Imam samo jedno pitanje. Obzirom da i ja imam Vectru A, zanima me po kojoj ceni si nabavio engel eyes farove i koliko je trebalo da ti stignu. Ako te ikada bude interesovalo presvlacenje enterijera u kozu ili eko kozu, javi se. Pozdrav
angel eyes farovi su me izasli oko 240-250eur.
sto se enterijera tice, naravno da je u planu
trenutno tapaciram tablu i tapacirunge vrata (hehe rucni rad, pa cemo videti kako ce ispasti)
cim se skupi jos koja parica radice se is sedista (to vec nece biti u sopstvenoj reziji, tako da cu te kontaktirati, da se raspitam o uslovima)
napokon klima je u mom posedu, ugradnja pocinje sutra
pored toga privodim kraju tapacirunge vrata
spremna za ugradnju
posto su mi sadasnji tapacirunzi u vise nego dobrom stanju, resio sam da ih postedim, a stare sam uzeo kao zamorcice za eksperiment (naravno zatvorene su i rupe od podizaca prozora, jer mi vise nisu potrebne )
Comment