hvala
evo danas sam ubacio i pojacalo i woofer
naravno posto pre pocetka radova nisam sve lepo isplanirao i proracunao, morao sam danas da izvrsim male korekcije
woofer nakon tapaciranja (koje ga je ugojilo oko 3 cm po svim osama) i zbog visine poda nije mogao da stane izmedju poda i police
resenje je bilo da izvadim dva poklopca poda sa leve strane i da ih ukrojim tako da woofer upadne u sam pod
operacija uspela tako da je sad sve OK
i pokoplac sa plexijem zavrsavam tako da ce sutra sve biti gotovo (treba jos ograditi pojacalo od ostalih delova u kojima ce biti alat i ostale sitnice, malo urediti kablove i postaviti klavir sarke da bi se svi poklopci mogli otvarati)
juce je vektraB odlucila da me malo nervira (vise caleta nego mene)
ugasila se u toku voznje i nece ni da mrdne
vergla, upali se na 5-6sec. (i tada radi izuzetno nemirno) i ugasi se
check engine lampica se ne pali
naravno "starija sestra" (vektraA) je pritrcala u pomoc i odslepala je na sigurno u moju majstorsku radionicu
danas sam postavljao dijagnozu (ECU nije zabelezio nikakvu gresku) i izgleda da je otisla pumpa za gorivo (skinuo sam je i povezao direktno na + i -, baca, ali pritisak je dosta slab, dok je na autu benzin jedva dolazi do magistrale i dizni, a regulator pritiska goriva nema sta da regulise) tako da mi ne gine trosak od 13.500din., koliko kosta nova (eeeee na sta sam sve mogao da potrosim te pare)
ako nista drugo barem je cale shvatio ciji je auto bolji
Znaci pade moja teorija da je mladji auto bolji auto!?
Ma dobro, sredices to pa ce biti sve ok i onda ce biti kao i pre-caletova Vectra znatno bolja...he, he...
Ne postoji toliko jednostavan posao da se ne moze lose uraditi!
Kako se nije upalila lampica? da nije dolazilo gorivo do dizni prijavio bi siromasnu smesu(mada znaju pumpe da se tripuju tako da rade povremeno....)
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
ne znam zasto se ne pali lampica, ali jednostavno je tako
upalim auto bez dodavanja gasa i tako radi par sec. (najduze do pola minuta) i ugasi se, cim pokusam da dam gas ugasi se (najverovatnije se ugusi jer dobije puno vazduha, a nema goriva)
ako pokusam da je palim sa pritisnutim gasom onda nece ni da upali
kad iglicom pritisnem ventil na magistrali kapne po malo benzina, a u normalnim okolnostima benzin bi treba da siklja k`o blesav (mislim da je normalan pritisak u magistrali oko 2,5-2,7 bara)
dosta je i radila 10 god.
sutra kupujem novu pumpu pa cemo videti sta ce biti
inace slican problem sam pre 4god. imao na vektriA, samo sto je tada pumpa skroz otisla, nisam mogao ni da upalim auto (najgore je sto mi se to tada desilo usred voznje, a ova juce je stala na semaforu)
ma ajde da je nov auto, nego je 9 god. star
doduse ponudili su mi neke kineske pumpe za 5.500 din., a bosch je 13.500 din.
jbt. do sada su prodavali turske i tajvanske delove, a sad jos i kinezi
e pa necu da je stavim da mi plate
problem resen
cena : 0 din.
danas sam opet skinuo pumpu (ocajnicki pokusaj da ustedim 170eur.) i na nju nakacio manometar
rezultat 3.5 bara
dakle pumpa je OK (pare ostaju u novcaniku)
otkacim dovod goriva kod pumpe i otkacim isto to crevo pre ulaska u dizne
pokusam da izduvam crevo sa oba kraja kompresorom
kad vazduh ide od motora ka pumpi crevo je "protocno", kad ide od pumpe ka motoru nista
skinem filter goriva koji je zamenjen na proslom servisu (cca. 9.000km)
izduvam kompresorom i ima sta da vidim pun vode (prljavstine cak i nije bilo) znaci samo voda i malko benzina (cudno, ali filter je propustao samo u kontra smeru)
stavim drugi filter, vratim pumpu u rezervoar i probam da upalim auto
gorivo sada dolazi do glavne magistrale i dizni, auto upali i odmah se ugusi
dakle gorivo je tu
ali...
dok je cale verglao ja sam blenuo u motor i ceskao se po glavi, dok nisam primetio da ventil na magistrali pre regulatora pritiska goriva pusta gorivo i na taj nacin se gubio pritisak u sistemu
zamenim ga (ventil identican onom za gume)
upalim auto dam gas do daske i sa osmehom na licu provozam par krugova po kraju
dakle 3 dana nerviranje i izgubljenog vremena zbog vode u benzinu i glupavog ventila
barem nisam kupovao pumpu
auuu, bas sam smorio, ali mozda neko (ne daj boze) bude imao slican problem, pa ce mu ovo pomoci
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment